Keresés

Részletes keresés

texaner Creative Commons License 2000.05.29 0 0 107
Üsszeesküvés vagy sem azt a FIDESz alelnöke mesélte el a 16 órában, hogy a benzin árrát első menetben 60% jövedelmi adó, majd második menetben a jövedelmi adóvalszámolt árat további 25% AFA terheli. Humoros módon fizethetsz a 60% adó után még további adót. Ez eddig 75% (60% + a 60% nak a az ÁFÁja 15% = 75 %) van még rajta pár százalék útalap is, hogy el ne felejtsem az az szumma szummárum, minden összeesküvés szagú elmélet nélkül amit a kutnál kifizetsz abból a pénzből 80% a FIDESZ vezette államé és 20% a részben FIDESZ vezette MOL-é!
Előzmény: krz (69)
mombasa Creative Commons License 2000.05.29 0 0 106
Sziasztok!

Olvassátok el,nagyon jó kis okfejtéseket tartalmaz és teljesen friss :)))!

Szlovén a benzin, magyar a forint

Atom_Szandokan Creative Commons License 2000.03.16 0 0 105
Nagyon elultek a hozzaszolasok pedig azota csak dragult a benzin!!!!!
GLászló Creative Commons License 1999.08.27 0 0 104
Na így már más.
dekóder Creative Commons License 1999.08.27 0 0 103
Felhívom a t. moderator figyelmét, hogy engem ez a stílus kifejezetten zavar.
GLászló Creative Commons License 1999.08.27 0 0 102
Mér hívod fel? Azt a szemetet, amit hozzászólás helyett beleordított, egyszerűen el kellene távolítani. Baromi gusztustalan.
bgrbftby Creative Commons License 1999.08.27 0 0 101
Felhívom Naji Tasztaltárs figyelmét a kultúrált hangvétel használatára.
Lajos bácsi Creative Commons License 1999.08.27 0 0 100
Picinyem, én meg nem téged kérdeztelek. Vagy te HJM egyik énje vagy?
Naji Creative Commons License 1999.08.27 0 0 99
Nem, nem ez a stílusom, kedves HJM!
A fene a kultúrába, észre sem veszik. Látod, rögtön lett rá reagálás, kettő.
Tudod:"Diplomata az, aki úgy küld téged a francba, hogy alig várod, hogy indulhass". Ezzel azt akarom mondani, hogy ha nézed a híradót, és hallgatod a politikusok nyilatkozatait, akkor észreveszed, hogy milyen szép virágnyelven hazudnak bele az ember képébe!
Sajnálom, ezt a témát azért dobtam fel, mert le sem tudom írni, hogy mennyire felháborít! Dühít! Ezért vagyok olyan mosdatlan.
Lajos bácsi: ha nem vetted volna észre, eddig sem a moderátornak írtam!
Lajos bácsi Creative Commons License 1999.08.27 0 0 98
Most is levelet fogsz írni a moderátornak, kedves barátom?
HJM Creative Commons License 1999.08.27 0 0 97
Kedves Naji!

"...a stílus az ember..."

Ez lennél te?
Nem hiszem.
Tudnád te ezt kultúráltabban is írni, ha akarnád ugye?

Üdv:
HJM

WOLF Creative Commons License 1999.08.27 0 0 96
Gyá!!!
Naji Creative Commons License 1999.08.27 0 0 95
Bocs, ezekről megfeledkeztem. Pedig nap mint nap látom, hogy a gecik szívják a szerencsétlenek vérét. Nem a 600SEC-esekre gondolok, hanem csóró Trabisokra (mint én), szakadt Skodásra, Ladásra.
Ha nincs pénze akármelyik szervezetnek, mi az első gondolatuk?
Bírság, áremelés. Eszükbe se jut, hogy esetleg a BAROMI NAGY profitjukból kéne a nadrágszíjba még egy lyukat fúrni. Ezen is lehet röhögni, mert ezeknek nincs szükségük spórolásra. Rabló gecik!
Ja, elfelejtettem a biztosítási adót is megemlíteni. Biztosító reagálása: ezt mi nem tudjuk kifizetni, majd a parasztok!
OFF
A TETVES KURVA @NYÁTOKAT NEM TUDNÁTOK KIFIZETNI. A DAGADT HASATOKAT FOGVA RÖHÖGNÉTEK, MIKÖZBEN KIFIZETNÉTEK, MAJMOK! DE NEEEEEEEEEEEEM! NEM ELÉG! PÉNZT! PÉNZT! PÉNZ!
PÉNZÉHES, VÉRIVÓ DÖGKESELYŰK. REAGÁLJATOK, HA MERTEK!
EHHEZ NINCS POFÁTOK, MI? NEM CSAK A BIZTOSÍTÓNAK SZÓL! RENDŐRÖK, MOL, KORMÁNY! MOST LEGYEN NAGY POFÁTOK!
ENGEM KÖNNYŰ KIKAPCSOLNI, MERT A MODERÁTOROK, HA AKARNAK KIZÁRNAK, DE NEM ÉRDEKEL! ÚGYIS VISSZAJÖVÖK SZEKÁLNI TITEKET, TOLVAJ BANDA!
A PÓRNÉP MIND ÍGY GONDOLJA, NE GONDOLJÁTOK, HOGY EZ SOKÁIG MEHET MÉG ÍGY! MÉG TŰRÜNK, DE HA JUGOSZLÁVIÁT, OROSZORSZÁGOT AKARTOK, MEG FOGJÁTOK KAPNI!
DE EZEK A MOCSKOK LESZNEK AZ ELSŐK, AKIK A MI PÉNZÜNKKEL FOGNAK LELÉPNI, ÉS FETRENGENEK A RÖHÖGÉSTŐL A SAJÁT HÁNYÁSUKBAN, SZARUKBAN! REMÉLEM BELE IS FULLADNAK!
WOLF Creative Commons License 1999.08.27 0 0 94
Naji.

Ez az igazság. Amit leírtál, az az élet íze. De tegyünk még említést a köcsög rendőrőkről és biztosítókról. Ők nem az autósok vérét szívják? A rendőröknek is csak akkor nagy a pofájuk, ha igazoltatnak. Ha az útcán sétálnak, akkor le is köpheted őket. Inkább a bűnözők elfogásában jeleskednének. Ha egy 600sec mercivel futnék, akkor nem állítanának meg, mert nem tudnák, hogy melyik felettesüket vettem meg. A biztosító. Minek van? Hogy elszedje a pénzünket. Másra jó? Csak arra, hogy felidegesítsd magad. Kapja be az összes köcsög. Tudom, hogy ez nem a benzin áráról szól, de hozzátartozik az autózás élményéhez. Mindebből a honatyák mit látnak? Mi az amit visszakapnak? Mi az amivel naponta találkoznak ők is?

A villamosszékkel kellene találkozniuk.

Naji Creative Commons License 1999.08.27 0 0 93
Csak csatlakozni tudok Wolfhoz. Az összes honatya kapja be.
Nézzük pl a TV-t. Egyszer kap az adóalapból támogatást, másodszor me kéthavonta jön a csekk, hogy "hülye paraszt, fizess mán mégeccer". Röhej!
A külföldi meg röhög a markába "Né má a mádzsárt, de bálek". SIRALMAS!
Az a baj, hogy a fasztolvaj kormány úgy gondolja, hogy luxuscikk az autó. Gondolom, ha ránéznek a saját verdájukra (bocsánat, luxusszemélygépkocsira), rögtön ez jut eszükbe. A köcsög geciknek.
Arra nem gondolnak, hogy egy család szinte természetes hozzátartozója. Persze nekik könnyű, mi fizetjük az ő autójukat, benzinüket, nyaralásukat, fizetésüket, sajtos pogácsáikat, díszebédeiket, kurváikat, sőt, mi adjuk át munkahelyünket a családtagjaiknak.
Nézzük az autós adókat:
-Benzint érintő terhek: jövedéki adó (ez miért van?), ÁFA (ez?), útadó (rendben lenne, csak látszatja nincs), környvéd adó (oké, aláírom, ámbár gyakorlati haszna ennek sincs), a többiről nem vagyok tájékozott ennyire se.
-Autót érintőterhek: súlyadó (látszatja van?), kötelező felelősségbiztosítás (Fuck! Belémjöttek. Kárfelmérés. Biztosító így: nem vállalják a műhelydíjas fizetést, mert nem éri meg nekik. Adnak egy pofátlanul alacsony ősszeget, oldjam meg magam. Anyátok!-így én.), eredetvizsgálat (hehe), törzskönyv (HEHEHEHE), zöldkártya (oké), és még ki tudja.
Na és mindben benne van az ÁFA.
OFF
moderátorok: bocs, nem bírom visszafogni!
A BÜDÖS, MOCSKOS KURV@ @NYÁTOKAT, SZEMÉTLÁDA KÖCSÖG, GECI KORMÁNY. ÉLJETEK HAVI NETTÓ 30.000 FT-BÓL. NAGYPOFÁM LENNE NEKEM IS, HA MÁS TÖMNÉ A ZSEBEM.
OLVASD EL ORBÁN, TE MOCSKOS CIGÁNY, OLVASSA EL AZ ÖSSZES RABLÓ. OLVASSA EL AZ ELŐZŐ, A KÖVETKEZŐ KORMÁNY, ÉS LEGYEN POFÁJA NYILATKOZNI. NE GONDOLJÁK MÁR, HOGY VAN MÉG LENYÚZHATÓ BŐR. EMELJÉTEK A CSILLAGOS ÉGIG AZ ÁRAKAT, MAJD MEGLÁTJÁTOK AZ EREDMÉNYÉT. HOGY A FEKETE KÓRSÁG VEGYEN ELŐ AZ TITEKET, ÖSSZES ZSIDÓ FASZFEJT.
KIABÁLJÁTOK A POFÁNKBA:"NEM ÉRDEKEL, HOGY ÉHEN DÖGÖLTÖK PARASZTOK. LE VAGYTOK SZARVA, NEKEM VAN PÉNZEM, AMIT ÚGYIS KIMENTEK KÜLFÖLDRE. SZOPJATOK POLGÁROK!)
NEM MERITEK, MI? NINCS BŐR A POFÁTOKON! DÖGÖLJETEK MEG!!!
ON
Ezúton kérek bocsánatot azoktól akiket sértett a hangnem, de nem bírtam visszafogni magam! Különben is, ez az emberek nagy részének a véleménye.
Arhtur Creative Commons License 1999.08.25 0 0 92
A mol pontosan kiszámitja mennyivel adhatja drágábban a benzint mint amennyibe a többienek kerül, hogy ne érje meg kintről behozni. Van ugyanis egy jogszabály, miszerint aki nagyban forgalmaz annak 30-90 napos (nem tudom pontosan mennyi)készletet kell itthon tárolnia benzinből. Mivel csak a mol-nak kiépített kapacitása, ezért a többieknek ki kellene építeni, + a tárolás költségei. Ezért vesznek inkább a mol-tól, mint hoznak be.
krz Creative Commons License 1999.08.25 0 0 91
kedves wolf,

miert baj az, hogy a gazdagok tobbet adoznak? ha csokkented az adokat, ezzel parhuzamoan az allami kiadasokat, akkor eppen az atlagnal jobban elok jarnak jol. akkor mi legyen???

WOLF Creative Commons License 1999.08.25 0 0 90
A probléma az, hogy aki az átlagnál jobb anyagiakkal rendelkezik, az akkor is tankolna, ha a tömeg nem. Őket nem érdeklik az ilyen kicsinyes dolgok. A fuvarozók is tankolnának. Itt meg van lőve az egész. Csak olyan drasztikus dolog lenne eredményes, mint a taxis blokád, csak most nem a taxisok csinálnák. Ezt kellene megcsinálni! Vagy teszünk érte valamit, vagy ez a rohadt kormány még a levegőt is megadóztatja a végén.
hula Creative Commons License 1999.08.24 0 0 89
Azt nem tudom, ha egyszercsak leszoknánk a dohányzásról, meg a szeszről, kávéról, stb, meg nem autóznánk, mi a fene lenne a költségvetéssel. Nem tartom különösebben nagy közgazdasági teljesítménynek, amikor a mindenkori hatalom felelős tudorainak a szellemi maximuma a bevételek növelésére addig terjed, hogy emelint ezeknek a dolgoknak a különféle adóin. Ennyire a 15 éves fiam is képes lenne.
Elég sokat autózom (mert sajna nem tudok mást tenni), de benne lennék egy olyanban, hogy mondjuk egy hónapig ne tankoljon senki. Ez a sztrájk, nem a taxisblokád. Majd kiderülne, hogy nem lehet mindig csak fejni, néha etetni is kell.
Mario Brekt Creative Commons License 1999.08.24 0 0 88
Budapest, 1999. augusztus 24., kedd (MTI) - A jelenleg alkalmazott motorbenzin-árképletet felül kellene vizsgálni - mondta az MTI-nek Járai Zsigmond pénzügyminiszter kedden Budapesten.
A pénzügyminiszter azért kezdeményezi a motorbenzinek árképletének felülvizsgálatát, mert meglátása szerint jelenleg a kőolajárak emelkedését és csökkenését nem követi következetesen a benzin kiskereskedelmi ára.
A pénzügyminiszter elmondta, hogy jövőre a benzin jövedéki adóját 7 százalékkal megemelik, ami átlagosan 3,5 százalékos benzináremelést eredményez januárban. (MTI)
csavargo Creative Commons License 1999.08.24 0 0 87
krz,
azt írja az MH (9.o.), hogy egy hét alatt $19,92-ra ment fel az olaj ára $19,59-ről. Ezenkívül januártól mostanáig mintegy 80%-os (!!) volt az áremelkedés.
And67 Creative Commons License 1999.08.24 0 0 86
Az szerintem is rendben van, hogy a fix összegben megállapított adó mértékét az állam minden év január 1-én a várható inflációval megemeli, hogy adóbevételének reálértéke megmaradjon. Más kérdés, hogy ezzel épp ő gerjeszti - ha nem is ugyanolyan arányban - az inflációt, ami rontja adóbevételének értékét.
Vannak ugyanakkor olyan adórészek, amik %-osan vannak megállapítva, tehát a MOL áremelése szépen emeli az állami adóbevételeket.
krz Creative Commons License 1999.08.24 0 0 85
amig ugy novelheti a piaci reszesedeset, hogy a haszonkulcsbol nem kell engednie, addig hulye lesz:-)) van meg par elado kuthalozat mo-n...
Halászkirály Creative Commons License 1999.08.24 0 0 84
Akko' mé' nem hozza? Hm? Tippeket kérek!
Arhtur Creative Commons License 1999.08.24 0 0 83
Nem azért, hogy véédjem a kormányt, de a benzin árát csak januárban emelték az adó miatt a pontos %-ra már nem emléxem de 10 alatt volt. A többi áremelés mol zsebébe megy. Az nem igaz, hoy az omv-nek nemérné meg behozni, mert sokat tesz rá az állam, mert Ausztriában is kb annyit tesz rá, és megéri neki bevinni.
krz Creative Commons License 1999.08.24 0 0 82
a januar es augusztus kozott regisztralt benzinaremelesbol mennyi az ado, es mennyi a cegek sajat dontese? erzesem szerint az utobbi sem elhanyagolthato, lenne eppen jatektere a cegeknek. a bp es az omv egyebkent nem igazan hasonlithato - az utobbinak van finomitoja a kornyeken.
Halászkirály Creative Commons License 1999.08.24 0 0 81
Pardon, csak egyszer akartam...
Halászkirály Creative Commons License 1999.08.24 0 0 80
Mert nem éri meg neki! Az általa behozott üzemanyagot ugyanúgy megterhelné az állam. Így minimális lenne a különbség közte és a Mol között. És egy ilyen kis piacon nem éri meg kockáztatni. Inkább a holtbiztosat választják. Egyébként ugyanezen ok miatt lépett ki a BP az egész kelet-európai piacról.
Halászkirály Creative Commons License 1999.08.24 0 0 79
Mert nem éri meg neki! Az általa behozott üzemanyagot ugyanúgy megterhelné az állam. Így minimális lenne a különbség közte és a Mol között. És egy ilyen kis piacon nem éri meg kockáztatni. Inkább a holtbiztosat választják. Egyébként ugyanezen ok miatt lépett ki a BP az egész kelet-európai piacról.
krz Creative Commons License 1999.08.24 0 0 78
erdekes, hogy tobben osszemossatok a jovedeki adot, utalapot szedo allamot, es a benzin arat egyeb okokbol emelo maganceget, a molt. a benzinpiacon raadasul nincs monopolhelyzetbn a mol, ha mondjuk az omv annyira szeretne piaci reszesedest szerezni, sajat finomitojabol hozhatna benzint, amit aztan a molnal olcsobban arulhatna. de nem teszi...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!