Akkor máris megérte, hogy felsoroltam őket. Mert eme csokoládék bizony ízletesek és finomak és kedvesek az ember gyomrának. Ha ilyen csokikat majszolgatunk, falatozunk, ropogtatunk, akkor az élet megszépül, a lányok még csinosabbak és elbűvölőbbek lesznek, jobban halljuk a madarak édes dallamát és hirtelen értelmet nyer az életünk:)))))
Nem értem, hogy egy jellemzően kajáról szóló, azaz vásárlással egybekötött látogatásos rendezvényen miért kell borsos belépőt szedni? Úgyis lehúzzák az árusokat is a helypénzzel! :(
Ez nem olyan, mint az egyéb vásárok, ahol a sok program a lényeg, ott jogosabb a belépő, de itt ebből gazdagodni?
Az olasz csokik! Az Amedei, a Slitti, a Venchi, a Bovetti, a Domori, a Maglio, a Claudio Corrallo, a Bruco
A francia csoki! A Michel Cluisel, a Maison Pralus, a Mazet, a Bonnat, a Valrhona, a Monbana, a Mathez
A német! A Coppeneur, a Leysieffer, az Hachez, a Niederegger,a Feodora, a Rausch, a Sarotti Schwarze Herrenschokolade, a Schluckwerder, a DreiMeister, a Moser-Roth, a Lohmann, a Heidel
Az osztrák! A Zotter, a Tiroler Edler,a Bachhalm, a Leschanz, a Heiner, a Demel
Este mentem, kiderült, 9 után ingyenes. Nem tudom, mennyibe került, de nappal volt belépő.
Egyébként bő 2 óra bőven elég volt alaposan körbenézni, szóval a kánikulában az esti látogatás jó választásnak tűnt, bár nem tudtam, hogy akkor nincs belépő.
Számomra ez volt eddig a legfinomabb csokoládé, amit valaha is ettem. Igen, barnasör-ízű csoki, nem túl édes, karakteres íz, sok kakaó benne, kellemesen krémes, de nam ragadós-nyúlós állag. Németországban ettem, potom 3,78 Euró volt. (Mondjuk itthon nem adtam volna ki érte 1000 Ft-ot, ott ennyi luxust megengedhettem magamnak a napidíjamból.. :)
Szerintem nem vészes, ha hetente egyszer csinálsz ilyet, nem lesz tőle semmi bajod. A kávénál és csokinál is a lényeg a mértékletesség. Figyelj oda magadra, sportolj emellett sokat, és fogyassz sok gyümölcsöt, és nem lehet baj :)
Ha Ön 60 év feletti hölgy, ajánlatos napi 4-6 csésze kávét elfogyasztani, az Alzheimer-kór megelőzése miatt. Ebben a mondatban rejtetten egy csokoládémárka is szerepel.-)))
fhuuu mennyi 75% - 80% - 85%-os jooo csokit ettem mostanaban. nem tudom mit trükköznek vele, mert regebben en se szerettem, most meg iszonyu finomak. vagy en öregszem? nem tudom, de egyik jobb volt, mint a masik.
a Spar-ban kaphato RAUSCH - plantagenschokolade az isteni! 80-kal is.
Lehet benne kandírozott vagy liofilizált gyümölcs... érdeklődve várom, mi alapján fognak abból cukortartalmat számolni...
Érdekes helyzet lesz egyébként, ha ez így marad. A legjobb ipari csokoládék és egyedi kézműves gyártmányok is bele fognak esni. Ha viszont az adó a piacon megjelenő áru 99,9 %-ára (tömegben még több) vonatkozik, mi értelme egyáltalán számolgatni?
Neem, a minőségi csokoládéban nincs más akkora mennyiségben, hogy komolyan számítana a százalékszámításnál. Szójalecitint szokták szinte mindig beletenni, de a minőségi termékekben az 2% körül mozog (5 az engedélyezett max.), meg etilvanilint, az az egyet sem éri el.
Hát akkor nem igazán ússzák meg, a 75% fölötti étcsoki már elég zord. (És ebben a sávban az exkluzív, különadó nélkül is drága táblák a jellemzők.) A legelterjedtebb keserűcsoki a 70%-os, ezek szerint még beleesik.
De sok valóban jó étcsoki csak 55% körüli, mondjuk ezek sem az olcsókból kerülnek ki (Café Tasse, Gubor, Hachez, ilyesmik) -- hogy ennyiből is finomat lehessen csinálni, ahhoz a "kevés" kakaónak tényleg jó minőségnek muszáj lennie.
Ha tényleg lesz csokiadó, akkor méginkább megéri kimenni. De szerintem, ha ekkora mértékű lesz, amit terveznek, akkor az súlyos csapást jelent majd az édesiparra! :((( 20 (jövőre 25) forint egy tízdekás táblára! Igaz, csak a tejcsokikra, az étcsokik szerintem az alacsonyabb cukortartalom miatt megússzák ezt a sarcot!