Sajnos már nem magyar, csak a hülye magyarok nem védették le a márkaneveket, hogy Bocit csak Szerencsen, és Győri kekszet csak Győrben lehessen gyártani! Ha máshol gyártják, akkor viseljen más nevet!
SPAR premiumot ki kostolta? Amikor duplaannyit ért a szupershop pontom (februári akciós nap), akkor beszereztem egyet, de elfeledkeztem róla, és csak ma kóstoltam meg (pisztáciás az enyém). Szerintem finom. Na de alapból nem is olcsó, 500 felett van, ha jól rémlik.
Egy csehországi út eredményei: Carla 50%-os cseh csoki, Emotion de chocolat Infini de Noir Chocolate de Lux 85 %-os belga csoki, illetve életem első portugál csokija (lesz, ha majd megkóstolom) -Jubileu plus noir 85%.
Na ja, én is egyszer bepróálkotam a 90 vagy 99%-ossal. Egy kockát nem bírtam megenni. Na de rajta van a címkéjén egy csésze kávé vagy tej, ami jelzi, hogy így javasolt fogyasztani, és nem közvetlenül.
Ezen hozzászólás örömére el is fogyasztottam 2 kocka 70%-osat. Az még simán ehető.
szeretem a fekete csokit...minél nagyob a kakaó százalékban, annál jobb nálam... ezt tudván a családom, kapok a fiamtól egy tábla 99%-os csokit, hogy na, erre varrjak gombot! jajj, de jó!....aztán boldogan megkóstoltam...
...a Rejtő regényekben ilyenkor szokott az következni, hogy..."bár ne tette volna"...
....na igen...most már tudom, hogy eddig hülyeségről álmodtam...tök feleslegesen... brrr...
Apámék voltak még a 60-as években csokigyárban. Osztálykiránduláson. (Szerencsen talán.) Ismertetik a szabályokat: Gyomorba mindent, zsebbe semmit.
Kezdődik a nugátokkal, majd tábla csokik, majd szeletes csokik, majd desszeretek. A haspókok már a nugátokkal elrontották a gyomrukat, így a desszert már nem fért a gyomrukba. :)
Kösz az ötleteket, de nem volt rá szükség. A gyárlátogatás felénél már csokira se tudtam gondolni, azért szépen mindbe belekostolgattam. Degeszre zabáltuk magunkat, és még jött a forró csoki részleg. Ott már azt mondtam jajj. Aztán amire végképp nem számítottam, hogy a kijáratnál sorra jöttek a töltött táblás csokik eredeti csomagban és abból is lehetett venni. 2 hete nem kívánom a csokit :)
És ami a legfontosabb, hogy senki se lett rosszul tőle. Valószínűleg mivel ez igazi kakaóbabból készült nem pedig valami utánzat amit itthon szoktunk venni.
Mindenkinek ajánlani tudom ezt a gyárlátogatást. Mi biztos hogy még visszamegyünk oda. Ja és 2.90 EUR-ért adják a shopban a táblákat.
Amit senkinek se javaslok megkostolásra az a tikka masala, valami fertelmesen rossz. Pedig az indiai kaját szeretem, még a tikka masalat is, de csokiban felfordult tőle a gyomrom.
Próbálj meg a bugyidba kis csoki-fakkokat varrni, azokban szerintem ki tudod csempészni a csokit. Egyébként a múltkor a csoki-detektor nem működött, úgyhogy jó esélyed van! Amit még tudsz csinálni, hogy hosszú parókát viszel, és a nyak mögötti résznél a haj és a nyak közé fakkokat varrsz - no és abban csempészed ki a csokit!
Lenne egy kérdésem azokhoz akik már voltak a Zotter csokimanufaktúrában.
A hét végén megyünk gyárlátogatásra és csokikostoló túrára. Kizárt hogy 20 fajta csokoládét ki tudjak próbálni, ugyanis érzékeny vagyok rá. Így maximum 2 kocka fér a gyomromba, többtől rosszul vagyok. Van valami lehetőség elhozni a kostolót? Nem hiszem hogy adnának, ha szólok nekik.
Van valamilyen tuti módszer amivel ki lehet "csempészni" csokit a kostolós részből?
Az árakat néztem de nagyon magasak a boltban. Nem tudom felvásárolni a készletet, hogy mindet kipróbáljam.
Van a Keserédes, ahol jó a csoki, jó a kávé is, süti szeritnem nincs és a Pozsonyin van.
És van a Vanilin, aminek ezt az egységét nem ismerem, de egyszer ettünk esküvői tortát, ami onnét volt (fűrészpor-gépzsír összetevőkből lehetett:)), azóta nálunk a családi átok a Vanilin. (Nem a mi esküvői tortánk volt, mielőtt valaki azt hinné...)