Gondoltam, az olimpiai megnyitó alkalmas időpont, hogy megkóstoljam a napok óta a hűtőben őrizgetett Amedei Chuaot. Azt kell mondjam, hogy az iszonyatos ára megfelel a tartalomnak és a minőségnek. A legfinomabb csoki, amit valaha ettem. 70 %-os kakaótartalma ellenére olyan lágy és krémes és elképesztően "csokiízű" vagyis semmilyen mellékízt nem éreztem, elképesztő tömény kakaóbomba. Nagyon finom.
Több, mint 1 hónapja üres a topic! Muszáj megtörni a csendet.
Pernigotti Gianduiotto Orogianduia Classico 125 gr
-Orogianduia Nocciolato Cioccolato Gianduia con Pregiate Nocciole 125 gr
-Gianduiotto Nerogianduia Fondente 125 gr.
Isteni finomak voltak. Már az illatuk is olyan fantasztikus volt.
Novi nerofero 70, 75 és 88 %-os csokik. Konzervatív ízlésűeknek ajánlott, klasszikus keserűcsoki íz és aroma.
Pionír Diamond 65%-os szerb csoki. Szintén.
Két nagyon finom katalán csoki Simón Colltól: Amettler 70%-os és egy SC 50%-os. Folytatják a remek katalán csokoládékészítés hagyományait.
Végül egy Green and Black's Maya Gold Organic Dark Chocolate with orange and delicate spices. Erős fűszeres ízű csoki, nem biztos, hogy mindenki szereti az ilyet. Mivel én ritkán eszek hasonlót, nekem jól esett.
Örömmel fedeztem fel, hogy mennyire kibővült időközben a Stühmer választéka én most körtés étcsokit ettem, érdekes kissé érdes körteanyag és íz volt érzékelhető. A Rausch Tembadoro 80 %-os kakaótartalmúja is újdonság volt számomra.
Van egy csomó spar prémium termék (fagyit nem kerestem), de sok általában kétszer annyiért, mint egy másik hasonló jellegű termék. Nem úgy tűnik, hogy fogynának, szerintem hamar el fog tűnni a többségük a boltok polcairól, pár jobb helyen lévő boltot leszámítva!
Sajnos már nem magyar, csak a hülye magyarok nem védették le a márkaneveket, hogy Bocit csak Szerencsen, és Győri kekszet csak Győrben lehessen gyártani! Ha máshol gyártják, akkor viseljen más nevet!
SPAR premiumot ki kostolta? Amikor duplaannyit ért a szupershop pontom (februári akciós nap), akkor beszereztem egyet, de elfeledkeztem róla, és csak ma kóstoltam meg (pisztáciás az enyém). Szerintem finom. Na de alapból nem is olcsó, 500 felett van, ha jól rémlik.
Egy csehországi út eredményei: Carla 50%-os cseh csoki, Emotion de chocolat Infini de Noir Chocolate de Lux 85 %-os belga csoki, illetve életem első portugál csokija (lesz, ha majd megkóstolom) -Jubileu plus noir 85%.
Na ja, én is egyszer bepróálkotam a 90 vagy 99%-ossal. Egy kockát nem bírtam megenni. Na de rajta van a címkéjén egy csésze kávé vagy tej, ami jelzi, hogy így javasolt fogyasztani, és nem közvetlenül.
Ezen hozzászólás örömére el is fogyasztottam 2 kocka 70%-osat. Az még simán ehető.
szeretem a fekete csokit...minél nagyob a kakaó százalékban, annál jobb nálam... ezt tudván a családom, kapok a fiamtól egy tábla 99%-os csokit, hogy na, erre varrjak gombot! jajj, de jó!....aztán boldogan megkóstoltam...
...a Rejtő regényekben ilyenkor szokott az következni, hogy..."bár ne tette volna"...
....na igen...most már tudom, hogy eddig hülyeségről álmodtam...tök feleslegesen... brrr...
Apámék voltak még a 60-as években csokigyárban. Osztálykiránduláson. (Szerencsen talán.) Ismertetik a szabályokat: Gyomorba mindent, zsebbe semmit.
Kezdődik a nugátokkal, majd tábla csokik, majd szeletes csokik, majd desszeretek. A haspókok már a nugátokkal elrontották a gyomrukat, így a desszert már nem fért a gyomrukba. :)