Keresés

Részletes keresés

kaktuszka67 Creative Commons License 2012.12.12 0 0 4972

Volt valaki a csokoládémúzeumba?

http://www.jegy.hu/programs/22646/Csokolade_Muzeumi_praline_tura.html

 

Érdemes menni?????

 

v_peti Creative Commons License 2012.12.12 0 0 4971

Na ja, az alkoholos édességek esetén könnyen előfordulhat, más gyártónál is, hogy a hivatalos lejáratkor már alig van benne alkohol, főleg, ha nem hűvős spezban van tárolva.

Előzmény: Hepci (4967)
H_G Creative Commons License 2012.12.12 0 0 4970

És még a németek szoktak panaszkodni, hogy a kínaiak másolják az iparcikkeiket :)

 

Előzmény: aagica (4969)
aagica Creative Commons License 2012.12.09 0 0 4969

Véletlen van itthon egy dobozzal. :)

Gyártó: Horst Schluckwerder OHG, Adendorf. 

Előzmény: Zitka (4968)
Zitka Creative Commons License 2012.12.09 0 0 4968

999-ért van ennek a klónja az Aldiban. Nem nézte valaki, hogy azt is az AB gyártja, vagy tényleg csak utánzat?

 

 

Előzmény: anyuka60 (4966)
Hepci Creative Commons License 2012.12.09 0 0 4967

Az Anthon Berg talléroknál érdemes gondosan megvizsgálni a gyártás idejét, ugyanis minőségmegőrzési időként elég tág periódust adnak meg, addigra már alig található alkohol bennük, és a lappadt álmarcipános tallérok élvezeti értéke nem túl magas.

Előzmény: anyuka60 (4966)
anyuka60 Creative Commons License 2012.12.09 0 0 4966

Cote D'or márkájú Pate d'Amande.

Ez egy belga gyártmányú  táblacsoki, de nincs kockákra bontva, egy nagy sík lap az egész. Tördelni lehet belőle. Két csokiréteg között vékony marcipánréteg. Annyira finom!

Ajándékba kaptam egyszer, azóta nem is ettem, mert nagyon drága. A Metróban néha csak 450 Ft, de a Tescóban egy ezres.

   

Meg szeretjük még az Anthon Berg dán, dobozos csokit. Ez is drága, 1.400 Ft. Egy dobozban kb. 10 kerek csokis tallér (egyenként becsomagolva), valamilyen gyümölccsel és likőrös, pezsgős vagy konyakos marcipánnal. Több ízben van: epres, málnás, meggyes, szilvás, szőlős, barackos. Mind finom! Ajándékba érdemes venni; mindig örülnek neki. :)

 

H_G Creative Commons License 2012.11.21 0 0 4964

Hű, a tengeri só + kakaótöretest csak most kóstoltam meg (kissé vonakodva, mert nem tűnt jó ötletnek és a 63% is elég kevésnek hangzik egy prémium csokinál) és ez a legfinomabb! Alig-alig sós, de az a kevés remekül kiemeli a kakaófajta gyümölcsös-savanykás egyedi aromáit.

 

http://store.madecasse.com/new-seasaltandnibs.html

 

Előzmény: H_G (4955)
Hepci Creative Commons License 2012.11.20 0 0 4963

Én azt tenném a helyedben, hogy megkérdeznék néhány jobb itthoni bonbonkészítőt (nem feltétlenül mindjárt Csiszár Katalint), hogy fogadna-e egy kis gyakorlatra, á la sztázsolás az éttermekben.

Biztos akad olyan, akinél lehet tanulni (s ingyen dolgozni).

De van pár magyar blog is, amiken olvashatsz bonbonkészítésről, ha nem is a szakma csúcsait képviselőktől.

Előzmény: enil (4960)
Zitka Creative Commons License 2012.11.20 0 0 4962

A kérdésedre sajnos nem tudok választ, de ez mindenképpen ide tartozik:

 

Így készül a ChocoMe csokoládé

Tavalyelőtt a szaloncukor készítését mutattam meg nektek egy videóban karácsony előtt, amire nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett. Éppen ezért úgy gondoltam, készítek nektek egy hasonlót a ChocoMe üzemében, hogy lássátok, hogyan készülnek ezek a csokik, amikből[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: enil (4960)
inwear Creative Commons License 2012.11.19 0 0 4961

kids,

 

a toffee broken nuts milka mindent visz

enil Creative Commons License 2012.11.19 0 0 4960

Sziasztok! A praliné-bonbon (,táblás csokoládé,stb.) készítés rejtelmeibe szeretném belevetni magam.

Tudnátok javasolni megbízható, jó szakmai színvonalú szakirodalmat (nyomtatott, virtuális), topikot, fórumot?

Először szeretnék öninformálódni, de nem zárkózok el egy jó színvonalú, valóban hasznos képzéstől sem. Erre is van lehetőség itt Magyarországon?

Látom, hogy van egy pár csokoládéiskola, stb. Ezek a csokoládékurzusok mennyire hasznosak? Szkeptikus vagyok, hogy normális gyakorlatot lehet-e 1-2 nap alatt szerezni.

ELőre is köszönöm a segítséget!

Pak 88 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 4959

Elképesztő, hogy az Államokban mennyi minőségi csokoládékészítő van/lett.

Előzmény: Pak 88 (4957)
Pak 88 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 4958

Érdemes a díjazottakat kikeresni a neten, nem semmi élmény :-)))

Előzmény: Pak 88 (4957)
Pak 88 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 4957
Pak 88 Creative Commons License 2012.11.14 0 0 4956

Leginkább talán a fővárosban lehet próbálkozni. Ahol én lakom, ott sajnos gyér a minőségi csokik piaca.

Előzmény: enil (4952)
H_G Creative Commons License 2012.11.14 0 0 4955

A Madécasse remek! Visszafogott ízek, semmi földrengető, de minden roppant elegáns és érezhetően kiváló minőségű az összes alapanyag. Kóstoltam a kávédarabkásat, a chilis-fahéjast (nem nagyon erős), az "exotic pepper"-t (a leginkább meglepő, borsízű de egyáltalán nem csípős), a rózsabors+citrust (legkevésbé ízlett, de ez kimondottan nőies), mind hozza az elvárható szintet.

 

Előzmény: Pak 88 (4951)
alma.. Creative Commons License 2012.11.14 0 0 4954

Az én kedvenc csokim az itt már korábban mások által is emlegetett Suchard Cremiére, ét-/ tej- vagy fehércsokiba burkolt kávékrém... Valaki esetleg tudja, hogy lehet-e kapni ma ezt valahol? Mert én utoljára kb. 10éve jutottam hozzá :((( 

enil Creative Commons License 2012.11.14 0 0 4953

update:

ezt a xocolat-ot megtaláltam, van webshop, házhoz is szállítanak.

Előzmény: enil (4952)
enil Creative Commons License 2012.11.14 0 0 4952

Egy átlag halandó (pl. ÉN) számára is hozzáférhetőek ezek a csokoládék, anélkül, hogy Bécsbe kellene utaznom?

Csomagküldés, stb. lehetőségre gondolok.

Üdv

Előzmény: Pak 88 (4925)
Pak 88 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4951

Utólag is köszönöm. Jelenleg egy Madegassé nevű madagaszkári csoki van nálam. Nemrég egy Leysieffer szőlőset ettem, kissé csalódtam, mert nagyjából egy Milka ízvilágát hozta.

Előzmény: Kenny___ (4949)
Kenny___ Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4950

A videhoz hozzatennem, hogy lecitin nelkuli csokival meg nem probaltam, szoval csak sajt felelosegre! =]

Előzmény: Kenny___ (4949)
Kenny___ Creative Commons License 2012.11.04 0 0 4949

Par napja irtam egy hosszabb valaszt ide, amit - mino meglepetes - megevett a kkurva forummotor. Ezutonn is sun alaku esernyot kivanok az outputnyilasaiba...

 

Tomoren: ha tudsz, akkor szerezz Cluizel "Los Anconest" (neonzold) es Via Grancinat (vilagoskek). Utobbi nem tudom, kaphato-e meg, az elobbi meg nem volt a kedvencem, de miutan tobb helyen olvastam, hogy az utobbi par evben valamit valtoztattak a processzen, tenyleg sokkal jobb lett. Ugyancsak tudom ajanlani a Concepciont (narancssarga), nekem az az alapellatmanyom, mikor epp nincs mas. =]

 

Valamint. Domori Chuaohoz mg nem volt szerencsem, de Porcelanahoz mar igen. Erdekes a kulonbseg, sokkal sotetebb es melyebb az ize, ami egy reszrol tetszik, mert eroteljesebb a mogyoros felhang, masreszt viszont nincs meg benne az Amadei kifinomult eleganciaja, sokkal... sarkosabb. Ugyancsak Domoribol tudom ajanlani az Apurimacot, teljesen szurrealis, milyen ize is lehet a kakobabnak. Altalaban nem rajongok a savanyu/fanyar cuccokert, de ez egyszeruen zsenialis, siman a top 5-ben van. A Sambirano is nagyon finom, de azt sokkal jobban szeretem bab formatumban (az Apurimac ehetetlenul savanyu), csont nelkul a kedvencem a kategoriaban. Volt meg valami venezuelai csokijuk, amire nem emlekszem, az is utott, a Cluizel Concepcionhoz hasonlo, csak sokkal erosebb es teljesebb az ize, jobb a texturaja (utobbit talan a hozzaadott kakovaj hianya teszi).

 

Plusz melegen tudom ajanlani az Amadei Grenadajat (zold vagy homokszinu azt hiszem), nem tudom lehet-e mar kapni normal kiszerelesben, anno csak kis 5 grammoskent lehetett hozzajutni. Erdes es vad, de ugy is szeretjuk. Illetve mondanek meg egy meglepoen baromi jo amerikai csokit, amit par eve vettem San Franciscoban egy helyi boltban, de mar boven nem emlekszem a veg nevere. Talan egy Rouge tablaval talalkoztam (szinten Venezuela), de nem vagyok biztos benne. Sokkal kevesbe kiforrott, mint a nagy europai nevek cuccai, de pont emiatt sokkal oszintebb is, ha lehet egyatalan ilyeneket mondani. Nem akar nagyon nagyot mutatni (a helyi piacon nem is kell, talan nem is lehet), de egy nagyon szolid termek.

 

Ja, es alabb egy javaslat, mit csinalj a csokikkal. A nagyon komplex cuccoknak nem tesz jot, mert kioli a felhangokat, de a kicsit egysikubb csokikkal (pl Domori Porcelana) csodat tud muvelni. Egy dolog, nem szabad tul sokaig verni, mert akkor amolyan vaj modjara kikopuli az ember a csokit a krembol. ;)

 

 

Előzmény: Pak 88 (4928)
v_peti Creative Commons License 2012.11.04 0 0 4948

Voltam ott, a nagy beharangozás ellenére nem volt egy nagy durranás. :(

Sokkal többre számítottam, ha nem is egy nagyrendezvényre, de azért annál komolyabbra, mint ami volt. :(

 

Előzmény: v_peti (4946)
originalqszi Creative Commons License 2012.11.04 0 0 4947

Jó régi topic:)))))))) Azóta csak a min. 75% kakaótartalmú csokikat eszem, azt is módjával:(((

v_peti Creative Commons License 2012.10.02 0 0 4946

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/csokolade_szalon_meszaros_cukraszda

 

Aki Szombathelyen, vagy a környékén lakik, és csokirajongó, annak ez kötelező program!

Peicho Creative Commons License 2012.10.02 0 0 4945

Tudja valaki, hogy chilis étcsokoládét merrefelé lehet kapni?

Bús Donna Creative Commons License 2012.09.23 0 0 4944

Stühmer Chilis - fahéjas csokoládé!!!!!!!!!!!!!! :))

Hepci Creative Commons License 2012.09.23 0 0 4943

Édes Napok - csokifesztivál a Várban:

 

http://gasztrojazz.blogspot.hu/2012/09/edes-napok-varban-ujra.html

nettomazsola Creative Commons License 2012.08.07 0 0 4942

kicsit off, de hatha erdekel vkit;

 

Der Milka-Eigner Kraft Foods suchte nach einem neuen Namen für die Präsenz in Europa. Ein Wiener konnte sich mit seinem Vorschlag durchsetzen: http://dst.at/NZE5p9

via derStandard.at/Wirtschaft

 

http://derstandard.at/1343744117227/Oesterreicher-Kraft-Foods-Name-Mondelez-Schmidt-Milka-Oreo-Rosenfeld

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!