Keresés

Részletes keresés

-carcass- Creative Commons License 2013.03.06 0 0 3683

Nem terjed az infó elég gyorsan a környék macskái között...:-)

oroszanett Creative Commons License 2013.03.06 0 0 3682
Nem tudom probáltátok-e már,kollegám azt mondja piszok jó, rendelt egy ilyen szilikonos lábtőrlöt. Különbözö méretekben vannak,elvileg szerintem kint is kellene lennie hasonlonak.
oroszanett Creative Commons License 2013.03.06 0 0 3681
Jaaa,igy már éértem. Elnézést,ezt nem tudtam. Mondjuk lehetett volna annyi eszem,hogy kérdezzek. Az a gond,hogy ugye elvileg azért használjuk a kifejezetten állatoknak valo samponokat,hogy ugye más az állatok böre(szöre),meg más az embereké. Mondjuk ha bevált,akkor elvileg nincs gon. Jaaj,jut eszembe.
Előzmény: ncsk (3680)
ncsk Creative Commons License 2013.03.06 0 0 3680
Tavasztól þszig szinte minden nap úszik tengerben, ami ugye sós, de nem vettem Êszre, hogy szårítanå. Az jobban aggaszt ha vizet nyel, nem is apportiroztatom (pedig imådja), mert skkor sok vizet vesz a szåjåba. Olyan babafßrdetþt vettem az olaszoknål, ami visszaolajozza a baba bþrÊt, na attól gyÜnyÜrÝ a szþre, jobb mint bårmelyik kutyasampon, amit eddig próbåltunk.
Előzmény: Qkorica (3676)
ncsk Creative Commons License 2013.03.05 0 0 3679
Tavasztól őszig szinte minden nap úszik tengerben, ami ugye sós, de nem vettem észre, hogy szárítaná. Az jobban aggaszt ha vizet nyel, nem is apportiroztatom (pedig imádja), mert skkor sok vizet vesz a szájába. Olyan babafürdetőt vettem az olaszoknál, ami visszaolajozza a baba bőrét, na attól gyönyörű a szőre, jobb mint bármelyik kutyasampon, amit eddig próbáltunk.
Előzmény: Qkorica (3676)
oroszanett Creative Commons License 2013.03.05 0 0 3678

Ez van, nem kötelezö elolvasni, amit irok :PPP

Mire gondolsz, hogy samponos viz? Illetve pontosan, hogy gondoltad?

Qkorica Creative Commons License 2013.03.05 0 0 3677

Vazze, hogy te milyen csúnyán beszélsz.....

Előzmény: oroszanett (3674)
Qkorica Creative Commons License 2013.03.05 0 0 3676

Samponos vízben?

Előzmény: ncsk (3673)
oroszanett Creative Commons License 2013.03.05 0 0 3675

Ja igen, és ez az uj nyakörv, csak bolha és kullancs ellen jó. Vannak cseppek akár, amik többet tudnak. Azt kell eldönteni, hogy havonta dobsz ki 2-4ezer forintott, vagy 7honapra 6ezret kb.

oroszanett Creative Commons License 2013.03.05 0 0 3674

Sziasztok. Igazából a kölykök kutyakozmetikázása a fésülésnél kezdödik, és fokozatosan szoktatjuk hozzá a kicsiket a kozmetikához. Vannak kifejezetten kölyök samponok, de NE a szar bobi, és társait vegyük, mert az szart sem ér. Kurvára felesleges minden héten fürdetni a kutyát, mert nem csak a szőrét, a börét is hazavághatod, pl korpásodhat, a sok fürdetés miatt, ebből kiindulva megszivatod magad és ebböl még orvos is lehet, meg fasza számla. Az tény hogy cseppnek kell 2 nap legalább, amig beszivodik a véráramba, de mellette (szerintem !!!) nem nagyon kell mást használnni. A frontline, kiltix, advantix a legjobbak. De a csepp csak 1 hónapig jó. A nyakörv pl kiltix kb7 honapig tart, ezzel elvileg azért nem lehet vizbe menni, mert a benne lévő anyag árt a viznek, és benne élő bioritásnak. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a csövesek is fürdenek a duna, tisza, stb-ben és mi ebbe eresztjük bele a kutyákat! Hozzám mindenki havonta 1szer hozta a kutyáját kompletra, és amig be nem álltak a fagyok, folyamatosan csepegtettünk is, mert ezek a kis g@cik 5 fok felett már kiássák magukat. Használhatszu egyszerre több mindent, de sok értelme nincs(szerintem!!!). Pont ma olvasgattam a meoe ujságját(a kutya), és a bayer piacra dobott 1 uuujjjj nyakörvet , ami idézem "AKÁR 8 HÓNAPIG IS TART". Mi az, hogy "akár"? Hat, vagy nem hat? Na ezért pl éééénnnnő :) biztos nem venném ezt meg

ncsk Creative Commons License 2013.03.05 0 0 3673

Mi frontline-t használunk kullancs ellen és ha 2 napot várunk a cseppentés után, akkor már felszívódik és elvileg fürödhet, még nem ment bele kullancs, pedig nyáron minden nap úszik szinte.

Előzmény: Qkorica (3671)
ncsk Creative Commons License 2013.03.05 0 0 3672

Az enyém fürdetve volt/van télen nyáron, mondjuk ez nem jó, de ez van, ha büdös, vagy koszos én bizony megfürdetem hetente többször is ha kell, nem vettem észre hogy rosszabb lenne a szőre, vagy a bőre, de elvileg ez nagyon nem jó. Szerintem megfázni nem fázik meg. Tegnap a 4 fokos vízbe úszkált és a napon száradt meg rohangálás közben (kb 14 fok volt), szóval ezt is bírja, mondjuk ha kádban fürdetem, akkor csak mérsékelten meleg vízzel és csak nagyon enyhén hajszárítózom meg nem forró levegővel és messziről, na ilyenkor nem engedem ki amíg teljesen csontra meg nem szárad, de ugye ő rövid szőrű, így kb 20 perc és száraz. Viszont nekünk a hipoallergén újszülötteknek való babafürdetők jöttek be, azokból is azok, amik mentesek mindenféle felesleges vegyszerektől.

De van olyan,a mit nem veszek fürdetésnek, mondjuk sáros lesz a lába meg a hasa alja és sima vízzel lecsapatom. Ha jól emlékszem 3 hónapos kora körül fürdettük meg először, mert belefetrengett valami dögbe :)

 

Én csak leírtam mi hogy csináljuk, de azért elvileg nem ez a követendő, én egyszerűen utálom, ha koszos meg koszol, így nálunk ez a rendszer.

Előzmény: Babetta72 (3670)
Qkorica Creative Commons License 2013.03.05 0 0 3671

Majd ha kint 30 fok lesz, addig ne fűrdesd, mert megfázik. Kullancs nyakörvet nem kell fürdetni, a csepp pedig hatását veszti a fürdetésnél.

Előzmény: Babetta72 (3670)
Babetta72 Creative Commons License 2013.03.05 0 0 3670

Sziasztok!

 

Egy gyors kérdés! Fürdetést hány hetes kortól lehet, ill mire kell figyelni!? Kutyasampont már beszereztünk!

 

Köszi a tippeket!

Qkorica Creative Commons License 2013.03.05 0 0 3669

Így kezdtük Frédivel

Azok a szemek roppant beszédesek....

Voltunk macska továbbképzésen is

Akkora pofont kapott, hogy délben is meglátta a Vénust...

Fruzsi mindenre vadászó...

Előzmény: SábaKirálynője (3666)
SzentK Creative Commons License 2013.03.04 0 0 3668

Hát a mi Rozink legjobb barátja egy macsek. A többi idegen cicát veszett mód kergeti egészen addig míg meg nem áll a macseka és vissza nem fordul. Akkor tökre megijed, hogy most mivan, rohanjál már... Na, ha még fújnak is rá, akkor el is iszkol. Szerintem ez azért lehet, mert mikor kicsi volt kapott egy pár pofont a cicánktól és tudja, hogy egy jól irányzott macskapofon nagyon is tud fájni. :-)

 

SábaKirálynője Creative Commons License 2013.03.04 0 0 3667

Gyönyörű Zsebi :) Látom a napot ő is szereti :)

Előzmény: Babetta72 (3659)
SábaKirálynője Creative Commons License 2013.03.04 0 0 3666

Sábának másfél éves korában kezdődtek a macskák elleni csatái. Addig rájuk sem hederített. Viszont, amikor először megkapta egy macskától az első pofonját, miközben ő csak ismerkedett volna a macsekkal. Na onnantól borult minden. Ha meglát egy macsekot, nincs semmi ami megállíthatná. Kergeti őket.

Félelmérzetről meg csak annyi, hogy Sába simán átharapja a sünöket. Egy-két jól irányzott harapás, a sünnek meg már annyi :( Tehát fájdalomküszöb az eléggé kitolt. Egy macska körme ezek után meg sem kottyan. A vadászösztön bennük van, kinevelni azt nem fogod belőlük.

Qkorica Creative Commons License 2013.03.04 0 0 3665

Fruzsival bármit lehet csinálni, félek is, hogy egyszer elviszik, de a Frédi az más dió. Ha valaki szimpatikus neki, annak lefekszik egy - két órás pocisimire, de aki nem, annak is megengedi a simit, és véresre harapja utánna. Velem is így csinált az első randinkon, amikor rátettem a pórázt, véresre harapta a kezem, azóta minden nap odajön és nyalogatja, hogy azt az ügyet felejtsd el gazdi.....

Előzmény: -carcass- (3663)
-carcass- Creative Commons License 2013.03.03 0 0 3664

Mi nem tanítgattuk, soha nem volt macskánk, nem is lesz.Asszonypajtás se szereti, gyerekek se nyígtak még, hogy nekik kellene.:-)

Amúgy szerinted kinyírná ha jó helyen kapja el?Valahogy eddig nem néztem ki belőle, de most már bármit el tudok képzelni róla.:-D

Nem semmi jószág ám.A gilisztákat eső után kihúzgálja a földből, ami utána megszárad, azt rágcsálja, a csigák házat szétharapdálja, a békákkal nincs kibékülve, a fecskéket menetrend-szerűen ugatja és télen csak a járdán közlekedik, a hóba önszántából ritkán megy - persze ha játékról van szó, az más, akkor jöhet a hó korlátlanul.

És persze van 2 hely, ahol muszáj neki ásni...

Itt egy firss kép róla:

Előzmény: ncsk (3662)
-carcass- Creative Commons License 2013.03.03 0 0 3663

Ennyire beborulva még tényleg nem láttam, mert alapjában véve sajnos nagyon barátságos mindenkivel.Talán túlságosan is.Attól paráztam, hogy az a dög bele ne kapjon a szemébe, mert bitang gyorsan történt.Tényleg, ilyenkor be van csukva a szeme és ott harap ahol épp éri a macskát?

---

Ketten azért mégiscsak jobban megy a munka.;-)

Nekem a rövid szőrű változat valahogy mindig jobban tetszett, nehezen álltam rá, hogy ilyen legyen, de a család addig kutakodott anno a neten, hogy muszáj volt elhoznunk.Végül is nem baj, a gyerekekkel hihetetlen türelmes, pedig húzzák-vonják, de bírja a gyűrődést.Télen is kimondottan előnyös, kint lakik saját kecóban.:-)

---

Tegnap előtt is majdnem elkapott egy feketét - napozott a dög a tuják alatt, de nem tudta meglepni és így meglépett, bár nem sok kellett, hogy elkapja - a tegnapinak viszont nem volt szerencséje.Rajta verte le az elmúlt ~5 évet.

Előzmény: Qkorica (3661)
ncsk Creative Commons License 2013.03.03 0 0 3662

Hello, üdv itt :)

Nagyon helyes a képen :)

 

Na a mién is detto ilyen a macskákkal, totálisan elmegy az eszel ahogy mondod lehúzzák a redőnyt, se lát, se hall, nem érez fájdalmat csak megy neki a macseknak. Mi tanítgattuk már kiskorától, hogy nem szabad és annyit elértünk, hogy nem akarja kapásból megölni őket, de megkergeti  és ha utoléri, akkor azért elkezdi támadni. Mindig remeg a szája ha ilyen akció van, totál felizgatja magát :) Család macskáinál ugyanígy remeg a szája és amelyik szelíd azokat böködi, hogy "Fussál!" és rá kell szólni többször :)

Előzmény: -carcass- (3660)
Qkorica Creative Commons License 2013.03.03 0 0 3661

Hajaj, ha elborul az agy. Az alanti képek főszereplői, egy Nissan motorteréből szedték ki a macskát együtt működve. Frédi pofozta előről, a Fruzsi húzta a farkánál fogva kifelé, de amikor rájuk ordítottam, annyira meglepődtek, hogy a macska el tudodt menekülni.

Előzmény: -carcass- (3660)
-carcass- Creative Commons License 2013.03.03 0 0 3660

Üdv Mindenkinek!

Nem is tudtam, hogy létezik ilyen topic...

Igazából azért kezdtem el keresni vonatkozó oldalakat stb, mert nekünk is van egy tacskónk, ő az (ez "gyerekkori" kép, hirtelen ezt találtam, idén lesz 5 éves):

Nincs más háziállatunk, így a telek csak az övé.Hely van bőven, amit ki is használ.A főnök én vagyok, nekem szót fogad - másokat nem nagyon vesz komolyan - egyébként kellően önfejű, amivel nincs is különösebb baj.Nyitott kapunál sem szökik.És egyre kevésbé kártékony, ami igen pozitív.:-)

Van egy elég nagy rész, ahová csak akkor engedem be, ha valaki vele van, mert eleinte elég intenzíven ásott és nem örültem volna, ha a gyepet felássa.Szóval ide naponta többször is bejut, de csak felügyelettel.Becsületére legyen mondva, ha szólok neki, azonnal kijön, tehát tudja a rendet.

Miután tényleg nincs konkurencia, így minden fölös energiáját a szomszédok macskáin próbálta levezetni.Azért írom, hogy próbálta, mert eddig azok jót derültek rajta, de tegnap az egyiket elkapta és nagyon csúnyán helyben hagyta.Nem tartott sokáig a balhé, mert a macska nagy nehezen felkapaszkodott egy fára, de ha nincs a fa, akkor lehet, hogy azóta már a macska sincs...Őkelme orra tiszta vér volt, amit lemostam - de láthatóan nem az övé volt, mert egy deka sérülés nincs rajta sehol, ma is megnéztem.Szabályosan elborult a harctól basszus, látszott rajta, hogy lement a redőny és sokáig tartott, mire lenyugodott.

Szóval normális ez?Már hogy ennyire nem bírja a macskákat.Eddig nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, a kutyák nagy része ilyen.

Ez a tegnapi akció viszont nagyon meglepett.Olvastam én korábban, hogy a tacskó be tud vadulni, de ennyire...

Ha így halad, akkor előbb szét kell néznem és csak utána beengedni, mert vagy megint elkap egyet vagy neki lesz komolyabb baja...

 

Babetta72 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 3659

Sziasztok!

 

Rakok egy pár új képet az én szépségemről! Nézzétek milyen ügyesen őrzi a száradó szobapapucsokat... (a kép erejéig)! :DNagyon várjuk már hogy kimehessünk  a kertbe, de nemsokára megkapjuk az oltásunkat! :)

 

Qkorica Creative Commons License 2013.03.02 0 0 3658

Nekem van egy három és féllábú tacsi fiúm (5 év), meg egy négylábú tacsi lányom (4,5 év). Ha sétálni megyünk (napi 3x), reggel kirohannak a kapun, az első bokorig, majd kezdődik a vánszorgás. Azt a szenvedés teli ábrázatot, amit Frédi mutat, látni kéne. Ezt észreveszi az ovi macskája és jön szemrevételezni, mert ilyet még ő sem látott. A macskát meg észreveszik mindketten, a rakéta, az kismiska hozzájuk képest, de a macska eddig még befért a kerítésen, ők pedig nem. Szóval ők nagyon jól tudják, hogy mennyi mozgás kell nekik, és ha elfáradtak, akkor elindulnak hazafelé. Képesek fél tíztől délután háromig a fészkükben feküdni, és roppant érdeklődő pillantásokat vetni ránk, de maguktól ki nem jönnek a fészekből. Kivéve a kocsonyafőzést, mert akkor meg ülnek a konyhasarokban és várják a jussukat (kb. 8 órán át). Szóval én úgy gondolom, hogy rájuk lehet bízni, hogy mennyit mozognak, ha a telekről jövünk haza kocsival, 20 méter után már úgy alszanak, hogy meg se moccannak.

 

Frédi

 

 

A páros

 

Előzmény: ncsk (3657)
ncsk Creative Commons License 2013.02.28 0 0 3657

Akkor most jöjjön egy harmadik vélemény :)

Szerintem a tacskó mozgásigényes kutya, jobban, mint bárki gondolná, DE tényleg hamarabb elfárad. 2-3 km simán végigszáguld cikk-cakk, meg úszás, árokásás és társai, de amikor hazafelé megyünk már elfárad és várja, hogy a kocsiban pihenhessen, pedig én nem dolgozom és 2 évig minden áldott nap ha esett ha fújt délelőtt vittem a kutyát hatalmas tengeri sétákra, ami kb másfél órás intenziv gyaloglás volt nekem délelőtt és 1 óra délután plusz az év kb. 6 hónapjában úszott is. Ennek ellenére, ha mondjuk 5 km nyomtunk le, mert kirándultunk nagyobbat a rokonokkal, akkor az elején hasonlóan a kutya lesprintelte a 3 km-t, majd kezdett fáradni és mire visszaértünk a kocsihoz (5-6 km) már csak simán jött mellettünk és alig várta, hogy a kocsihoz érjünk. Persze nekünk van kertünk, szóval kisebb mászkálások otthon is vannak. Szóval számomra, vagy úgy is mondhatnám az én tacskóm igazsága a kettő között van :)

 

Ja és korfüggő is szerintem, más egy pár éves fiatal, meg egy már korosabb tacsi.

GPS Creative Commons License 2013.02.28 0 0 3656

 

"Inkább az elhízott tacskók lesznek azok a súlyuk cipelésére miatt."

 

Ebben, látod, 100%-ban egyetértünk. A többi még megfontolandó :-)))

.

Előzmény: SábaKirálynője (3655)
SábaKirálynője Creative Commons License 2013.02.28 0 0 3655
Na látod! Én is kiállok a véleményem mellett. És szerintem igen is nagy mozgásigénye van a tacskóknak. Persze az emberek azt hiszik, hogy kistestű, és nem kell annyi mozgás, de kell. És ha veszed a fáradságot, és megnézed a hozzászóllásaimat, akkor láthatod, hogy ugyanúgy alátámasztom a véleményeimet. Elgondolkodtam a véleményeden, de akkor sem értek egyet vele. A sok mozgástól nem lesz a tacskó ízületes. Inkább az elhízott tacskók lesznek azok a súlyuk cipelésére miatt.
Előzmény: GPS (3654)
GPS Creative Commons License 2013.02.28 0 0 3654

 

Igen, ha állítok valamit akkor arról részemről arról meg is vagyok győződve.

 

Nem állítok olyat, ami gyáván úgy kezdődik, hogy "talán, netán, nem is tudom, elnézést a véleményért, stb."  - mert senki sem kíváncsi a felesleges rizsára.

 

Ez nem azt jelenti, hogy az az egyedüli igazság - de a vélemény az szabad. Jó lesz megszokni.

 

Más kérdés, hogy azt már tapasztaltam, hogy sokan nem merik  határozottan vállalni a saját véleményüket... viszont az már irritálja őket, ha más ezt megteszi. Öreg hiba, szerintem.

 

Engem rohadtul nem zavar, ha valaki más véleményt nyilvánit ki határozott módon - pláne ha még érvekkel-számokkal alá is támasztja. Nem veszem személyes sértésnek, még ha mást is állít, mint én.

 

Inkább elgondolkodok rajta - mintsem "tanmesének" nevezzem.

.

Előzmény: SábaKirálynője (3653)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!