Keresés

Részletes keresés

Phnx Creative Commons License 2017.10.30 0 0 18931

Köszönöm! 

 

Portos150: én igazából olyan 3 hónapos érlelésre gondoltam. Az sok lenne neki? Ezelőtt hűtőben hagytam egy másikat 3 hónapra, nagyon tuti lett, csak éppen az utcán az aszfalt puhább volt, mint az a sajt :D

Előzmény: elefada (18917)
booerang Creative Commons License 2017.10.29 0 0 18930

Somogy megye déli részén,a horvát határ mellett.

Előzmény: elefada (18929)
elefada Creative Commons License 2017.10.29 0 0 18929

Merre laksz?

Előzmény: booerang (18928)
booerang Creative Commons License 2017.10.29 0 0 18928

Nekem 450 km lenne csak az odaút :-(

Előzmény: elefada (18923)
kerecsen35 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 18927

Egy ideig 404 error volt, de már bejött azóta, köszönöm.

 

Előzmény: elefada (18926)
elefada Creative Commons License 2017.10.28 0 0 18926

Kattints a linkre, amit adtam. Működik!

Előzmény: kerecsen35 (18925)
kerecsen35 Creative Commons License 2017.10.28 0 0 18925

Sziasztok!

Rég nem látogattam a honlapot, mert nem volt sajnos időm. Nem tudom sajnos megnyitni a sajtkészítő.hu-t. Először bejött a főoldal, és nem nyíltak le a menük, most meg nem elérhető a honlap. Majd próbálkozgatok. Engem is érdekel  a rendezvény, szívesen tanulnék, de sajnos a vendéglátás mellett nem tudok elszakadni.

Most a szezon végeztével több időm lesz sajtozni, majd gyakrabban látogatok ide, aktívabb leszek és teszek fel majd képeket, ha lesz miről. Örülök, hogy még mindig van ez a fórum, én itt szereztem azt a kis tudásom ami van, és remélem ez gyarapodni fog. Szép napot nektek. :)

elefada Creative Commons License 2017.10.27 0 0 18924

Igen, a keménysajtos már betelt, a többire is már csak egy pár jelentkező hiányzik.

Előzmény: booerang (18918)
elefada Creative Commons License 2017.10.27 0 0 18923

Messze...persze, nekem is 500km felül az oda-vissza .

Előzmény: booerang (18919)
elefada Creative Commons License 2017.10.27 0 0 18922

A szakmai rendezvényekre és a tudástár szakmai anyagára gondoltam, hogy az nagy segítség.

Nekem az!

Előzmény: perika53 (18920)
portos150 Creative Commons License 2017.10.27 0 0 18921

Egy kisavanyodott sajt már nem tud megromlani. Nyugodtan érlelheted akár két három hétig is ilyen hőmérsékleten, ha meg tudod óvni a kiszáradástól.

Előzmény: Phnx (18912)
perika53 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 18920

 http://sajtkeszitoknek.hu

Erre gondoltál? Én megnézegettem, de mivel sem ár, sem rendelési lehetőség nem volt feltüntetve, csak elmentettem jobb időkre. Tudom, hogy Te nagyon meg vagy elégedve velük, de konkrétan mennyivel tudnak többet, mint a Hansenes kultúrák?

Előzmény: elefada (18914)
booerang Creative Commons License 2017.10.26 0 0 18919

Ma reggel olvastam a Feritől egy elmélkedést a facebookon,gondolom te is ott ültél annál az asztalnál,meg még pár embert sejtek,aki jelen volt.Kíváncsi leszek a fejleményekre!

Megint egy helyszín,ami túlságosan messze van.

booerang Creative Commons License 2017.10.26 0 0 18918

Én megnéztem,találtam érdekes dolgokat,köszönöm.

Jelenleg el vagyok látva kultúrával és oltóval,talán,majd ha kifogy.

Betelt már a létszám a keménysajtosra?

Biztos lenne mit tanulni!

Sajnos a távolság miatt nehéz megoldani az egész napos távollétet az állatoktól.

Előzmény: elefada (18915)
elefada Creative Commons License 2017.10.26 0 0 18917

Nyugodtan érlelheted, csak a kiszáradást elözd meg.

Lehetőség:

1.,cserép alatt fa deszkán érleld, a cserepet naponta vizezd

vagy

2.,pár nap után vákumozd le,2-3 hétig tartsd ezen a fokon, majd hidegérlelésre tedd a hűtöbe.

 

Előzmény: Phnx (18912)
elefada Creative Commons License 2017.10.26 0 0 18916

Ha odaér az edény falához,fals értéket mutathat.

Előzmény: Redlidike (18913)
elefada Creative Commons License 2017.10.26 0 0 18915

 

Erre még lehet jelentkezni, a keményröl és a pekarinóról lecsúsztatok.

 

 

Félkemény sajt gyártása tehén- és kecsketejből

Időpont: 2018. március 8.

Jelentkezési határidő: 2018. január 10.

 

és

 

Lágy sajtok gyártása

Időpont: 2018. március 27.

Jelentkezési határidő: 2018. január 26

elefada Creative Commons License 2017.10.26 0 0 18914

Kicsit le vagyok lombozva :-(

Senki, semmit az új segítségröl?

Talán rá se kattintottatok? 

 

 

Redlidike Creative Commons License 2017.10.25 0 0 18913

Nekem is gáztűzhelyem van. Na akkor megtanulmányozom én is :) Köszi!

Előzmény: perika53 (18910)
Phnx Creative Commons License 2017.10.24 0 0 18912

Sziasztok! Szeretnék érlelni trappista jellegű sajtot, ami teljes elkészülés után sós lében lett áztatva. Sajnos csak meleg (20-25 fokos), de jól szellőző helyen tudnám érlelni. Lehet/szabad ilyen melegben, vagy felejtsem el, megromlana a sajt? Köszönöm! 

doboztam Creative Commons License 2017.10.22 0 0 18911

off

Néhány adag kefirgomba Budapesten ingyen átadó.

Az e-mail-címem publikus.

on

perika53 Creative Commons License 2017.10.20 0 0 18910

Harmadszorra csak sikerül a válaszom! Ha nem éri közvetlenül hő, az Ikeás is pontos. Egy tál vízben 60 foktól 30-ig teszteltem, ahányszor ránéztem, mindig egyezett a másik hőmérőmmel. Amikor a gázon melegítem a tejet, és a vezetékét is éri a hő, akkor csal. (az enyém)

Előzmény: Redlidike (18909)
Redlidike Creative Commons License 2017.10.18 0 0 18909

Na én is rámértem az én hőmérőmre, 3 fokkal többet mér :( Sírok.... úgy imádtam ,hogy nem kell őrizni. Most azt sem tudom, hogy hol és mit keressek ami jó lenne :(

Előzmény: perika53 (18900)
traktoros82 Creative Commons License 2017.10.18 0 0 18908

Hoopááá, pluszba vagy mínuszba?

Előzmény: perika53 (18900)
traktoros82 Creative Commons License 2017.10.18 0 0 18907

Köszi, majd idővel rendelek formákat. Csinálni nem hiszem hogy érdemes......

Egyenlőre most maradok annál ami itthon fellelhető, tejfölös dobozok pl.....

Előzmény: portos150 (18895)
traktoros82 Creative Commons License 2017.10.18 0 0 18906

Igen, elkezdtem kijegyzetelni.....

Megrendeltem az oltót is meg az ikeás hőmérőt is. Szívesen elmegyek hozzád, de erre sajnos a sok munka miatt nem tudom mikor lesz időm. Általában csak este végzek. Addig esetleg majd privátban egyeztetünk és ha lehet telefonos segítséget kérek majd.

Előzmény: elefada (18893)
booerang Creative Commons License 2017.10.18 0 0 18905

Mikor itt ajánlották az Ikeás hőmérőt,mi is hozattunk egy rokonnal,aki épp jött hozzánk,kb.egy hónap után elromlott.Mivel visszavinni nem érte volna meg a távolság miatt,hagytuk.Találtam a Lidlben egy húsokhoz grillezéshez használhatót,ami hasonló,igaz 4500-ért,de az még mindig jó,nekünk bevált.

Előzmény: perika53 (18900)
elefada Creative Commons License 2017.10.17 0 0 18904

Igen, mosni ha penészes, kenni ,ha száraz a cserép alatt is. A páratartalmat a cserép napi bevizezésével tudod biztosítani.

Nagy szarvashibát vétettem a félkemény sajt érlelésénél, megosztom, nehogy kövessetek.

2-3 hétig érleltem a sajtot, majd vakszoltam, vagy vákuumoztam  hogy megvédjem a kánikulában a kiszáradástól. Hát ezek a sajtok nem 100-asak.:-(

Amelyik sajtot pár nap után,még a kéregképződés előtt vákuumoztam, vagy vakszoltam, tökéletesek lettek.

Barbi, a hűtőbe csak a kánikula miatt tettem, most simán kint hagyhatod a vákuumosat a polcon.

Előzmény: Redlidike (18899)
elefada Creative Commons License 2017.10.17 0 0 18903

Hőméröt kicserélik, ha rossz, STI-nél kalkuláld be a hömérséklet csökkenést, most lassabban dolgozik.

Kultúrázz 40 fokon.

Előzmény: perika53 (18900)
elefada Creative Commons License 2017.10.17 0 0 18902

Heuréka! :-))

  http://sajtkeszitoknek.hu

 Boldogan ajánlom, már nagyon vártuk!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!