Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2024.05.01 -1 2 62715

Ma én sem főzök, majális a barátainknál: lángos, virsli, sör.

Előzmény: homerx (62714)
homerx Creative Commons License 2024.05.01 -2 1 62714

korom rotyog, sor befigyel. nem en fozok.

 

Boarhunter Creative Commons License 2024.04.30 0 1 62712

Ha roston sütöd, vigyázz, ne süsd túl.

Előzmény: dulci_nea (62708)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.30 0 0 62711

Köszönöm az ötleteket. Nagyon jó fotók!

Előzmény: H_G (62710)
H_G Creative Commons License 2024.04.30 0 0 62710

A horvátok krumplit mángolddal adnak a "lignje na zaru" mellé.  Itt nyilván egyszerűbb leveles spenóttal.

 

Előzmény: dulci_nea (62708)
homerx Creative Commons License 2024.04.30 0 0 62709

itt lathatsz fotokat.

Előzmény: dulci_nea (62708)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.30 0 0 62708

Nálam is egész héten megy a spárga. Tegnap és ma töltött gomba volt, szószos, akár főzeléknek is mondható spárga körettel. 

 

Holnap húsleves velőscsonttal. Vettem tintahalat, még életemben nem készítettem. Enni is olyan 10-20 éve. Még kitalálom, hogy rántsam vagy "roston". És mi a körete ilyennek? Csak saláta?

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.30 0 2 62705

Ebédügyileg ma egyedül maradtam, így csak vmi egyszerű készült,

natúr szűzérme, spárga, tükörtojás, friss ropogós bagett.

füegy Creative Commons License 2024.04.29 0 0 62702

Bizony jól néz ki ! 😉

( és finom is lehet.... 🙂) 

Előzmény: nagypapi51 (62701)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.29 0 1 62701

A sütés-főzés sajnos ilyen műfaj, de a szakács próbálja mindig a legjobbat kihozni.

Ha üres a tál és a tányér, akkor jól teljesített, ha csak piszkálják a kaját, ott vmi baj van.

(nyilván előtte beugrottak hamburgerezni, mert azt nem feltételezem, hogy olyasmit

készítünk, ami a csapatnak nem ízlik)

Cukkinis tócsni - a karalábé főzelék nem fotogén:

Előzmény: füegy (62700)
füegy Creative Commons License 2024.04.29 0 0 62700

Nomen est omen ? 🙂

 

Amikor az van  műsoron, hogy mit is főzzek, én is elgondolkodom erősen, mennyi időt is vagyok itt a konyhában,  pedig aztán én kimélő üzemmódban dolgozom, lévén többször is a héten hozzuk a második fogást.  

Legvégül pedig, amikor mindent én csinálok, és a több órás munkálkodásom eltűnik percek alatt, majd jön a konyha rendbetétele, erősen vakargatom a fejem a sors igazságtalansága okán !!!! 🙂😂

 

(Nem gondolom ám véresen komolyan, szoktam gondolni rá , hogy jó is az, hogy van mit és hol enni. )

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62699)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.29 0 0 62699

Kösz a vigasztalást, rád mindig lehet számítani 🫠😄

 

(Úgy vagyok vele, ha ízlik valami, miért ne könnyítsem meg a dolgom. Csak azért, mert "a bóti gáz" ? Öreg vagyok én már ehhez a melóhoz 😁)

Előzmény: nagypapi51 (62698)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.29 0 1 62698

Nem is olyan csúf az a bóti krokett... :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62696)
Boszorka Creative Commons License 2024.04.29 0 0 62697

 Nálam ma és holnap is a maradékok elfogyasztás lesz műsoron.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.29 0 0 62696

Hát, aki minden nap kénytelen főzni (3 ember különböző igényének megfelelve), annak teljesen mindegy, hogy a hét melyik napján kívánja a háta közepére a konyhának még a látványát is 😆

 

(Tegnap amúgy nem is főztem, mert kirándultunk, és sült halat ettünk Badacsonyban.)

Előzmény: nagypapi51 (62695)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.29 0 0 62695

Hét elején elnézőek vagyunk krokett ügyben (is)... :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62694)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.04.29 0 0 62694

Csak elkészült végre a savanyú vetrece, borjúnudliból.  (Tuuudom, a krokett...)

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.29 0 0 62693

Jelentem, az Aldiban - legalább is a Savoya parkiban - kifújt a spárga.

Életbe lép a B terv: karalábé főzelék, cukkinis tócsni

 

Előzmény: nagypapi51 (62688)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.29 0 0 62688

Ma spárgás karalábé leves, sajtos tészta

 

Boszorka Creative Commons License 2024.04.28 0 1 62685

Spárgához nekem nem kell recept, mert én magában szeretem és főleg csak a fehéret. Azt elrontani se lehet, a pucolást már rég megtanultam, a főzéshez van extra edényem, de köszönöm a recepteket, illetve a rám gondolást.

Előzmény: nagypapi51 (62684)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.28 0 1 62684

Kösz, ihletben soha nem volt hiányom, spárgában inkább... :)

(alapmű Kalla:Nagy spárgás szakácskönyv)

Előzmény: nixon70 (62683)
nixon70 Creative Commons License 2024.04.28 0 0 62683
Előzmény: nagypapi51 (62682)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.28 0 0 62682

Senki nem akar meggyőzni, de a spárgafőzelék finom, és bombabiztosabb mint a hollandi

- pláne bolti - mártás.

Előzmény: Boszorka (62681)
Boszorka Creative Commons License 2024.04.28 -2 1 62681

Inyesmester se tud engem mindig meggyőzni. A szóló spárgát szeretem, hollandi mártással és valamilyen hús vagy esetleg sonka mellé.

 

Ma marhapofából pörkölt, főtt újkrumpli, uborkasaláta.

Előzmény: nagypapi51 (62678)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.28 0 2 62679

Spárga halasztva, ill. fagyasztva... :)

Krumpli, hús + ecetes szilva és őszibarack.

(a tegnapi szűzpecsenye akkora volt, hogy futotta mára rántani is, 8 szelet lett)

 

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.28 0 1 62678

Nem annyira saját, Ínyesmester már a '30-as években megénekelte.

Az előkészített feldarabolt spárgát sós-cukros vízben megfőzöm,

készítek egy laza vajas rántást, higítom a spárga főzőlevével és tejszínnel,

végül belekerül a spárga, vágott petrezselyem zöld, egy rotty, és kész. Csipet kurkumával színeztem,

de lehet tojás sárgájával is dúsítani. (ezt most azért mellőztem, mert tükörtojás volt

a melléklete)

Előzmény: Boszorka (62677)
Boszorka Creative Commons License 2024.04.28 0 0 62677

Még soha nem találkoztam spárga főzelékkel, ez a te saját újításod?

Részemről nem rontom el a spárga élvezetet főzelékkel.:-)

Előzmény: nagypapi51 (62676)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.28 0 0 62676

főzelék

Előzmény: lordhimself (62672)
lordhimself Creative Commons License 2024.04.27 0 0 62672

Az első képen az valamilyen szósz, vagy csak spárga főzelék?

Előzmény: nagypapi51 (62658)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.27 0 0 62671

Kösz, megint tanultam

Előzmény: ULAIVA (62669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!