Keresés

Részletes keresés

Sumo Creative Commons License 2001.01.05 0 0 977
olyat is lehet (a perverzio netovabbja:)), hogy egy nektek kedves templomba hivtok meg egy mashonnan erkezo nektek kedves papot. persze ehhez kell a helyi juzer beleegyezese.

ja, ha nem vagy megkeresztelve, akkor eskuvo elott meg leszel. ehhez majd a pap elmondja miket kell meg tenni.

Előzmény: Höri (976)
Höri Creative Commons License 2001.01.05 0 0 976
Koszi Sumo!
En nem vagyok megkeresztelve (bar mar evek ota szeretnem). De a parom igen.
Tudom, hogy mar verre meno vitak voltak ebben a topic-ban errol a temarol, nem is akarom ezt felszitani, szoval a lelkemnek lenne fontos egy templomban az eskuvo. Koszi meg egyszer a tanacsot, majd a parom lakohely szerinti papjat megkeressuk es bovebben erdeklodunk nala. :-)
Höri
Előzmény: Sumo (972)
ladybird Creative Commons License 2001.01.05 0 0 975
Szia!

Esküvő kiállítás jan. 26-28-ig, de a www.eskuvo.hu van több is.

Virág: csokor, teremdísz, autódísz.

Esküvő újság pedig van az újságárusnál, kérd nyugodtan, én már megvettem.

Jó hétvéget mindenkinek!

Előzmény: Maminti (974)
Maminti Creative Commons License 2001.01.05 0 0 974
Sziasztok mindenkinek! :) Nálunk is van már időpont: május 19. Ivó napja! :)) Szinte napra pontosan azonos az eljegyzésünk dátumával, csak az tavaly 20-ra esett (szombat-szombat). Szóval időpont van, hely van, jövő hétfőn megyek a kerületi Népességnyilvántartóba hajadoni papírért, mert nem abban a kerületben vagyok bejelentve, ahol az esküvőt tartjuk, aztán majd együtt megyünk vissza jegyzőkönyvezni a dátumot. Az én kérdéseim:

Milyen virág? Hova?
Mikor lesz az Esküvő kiállítás?
Van-e köztetek rajtam kívül szemüveges menyasszony? Mi lesz rajtatok a nagy eseménykor, hemüge vagy kontaktlencse? Én valószínűleg lencsében leszek, bár lustaság mián már elszokhatott tőle a szemem (nem nagyon hordtam), de ha nagyon elfárad, akkor a lagzin már visszateszem a szemüveget.

Mindenesetre veszek én is egy Esküvő magazint, bár eddig hiába sasoltam, nem láttam kirakva az újságárusnál, szóval inkább kinyitom a számat és kérek egyet... :)

vikilány Creative Commons License 2001.01.05 0 0 973

Éljen május 26.!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez aztán tényleg ideális nap lesz, hamár hárman gondoltunk rá:))))))

Előzmény: ladybird (971)
Sumo Creative Commons License 2001.01.05 0 0 972
teljesen szabad a templom es papvalasztas, annyi nehezitessel:), hogy a lakohely szerinti papodtol kerni kell egy 'elengedo levelet' vagymit. nekem azt mondtak, eleg csak a ferfinek, de ezt kerdezd meg a papodtol.

en kispesten vagyok most illetekes, egyhazilag viszont budaorson, viszont szentendren lesz az eskuvo - augusztus 25en!

Előzmény: Höri (969)
ladybird Creative Commons License 2001.01.05 0 0 971
Ez nagyon jó nap lesz!!!!!!!!!!!!!!!!:-))))))))))))
Előzmény: Herr X (970)
Herr X Creative Commons License 2001.01.05 0 0 970
Nekünk is május 26! :-))))))))
Előzmény: ladybird (968)
Höri Creative Commons License 2001.01.05 0 0 969
Sziasztok!
Hat, ha igy haladunk, az idopont megiscsak szept. 22-e lesz. A parom talalta ki a napot, hasara utott, aztan azt mondta, neki az szimpatikus. Remelem, a joido is igy gondolja majd. :-)

Mi igazabol egyenlore nagy vonalakban koltsegbecslest szeretnenk kesziteni, kb. mennyibol jonnenk ki. Csak fogalmunk sincs, mennyibe kerul egy teremberlet, a hazibulinak valo hely, kajak, italok. Elkezdtuk osszeszamolni az ebedhez a vendegeket is (kb. 25-30 fo). "Hazibuli" meg max. 100 fo, bar szerintem kevesebb.

Meg egy kerdes. Szerintetek, ha egy napon szeretnenk a polgarmesterit, meg templomit (a ketto helyszine kozott szerintem max. 30 perc kocsival), aztan ebed a rokonoknak, utana buli....ja, meg persze fotozas....nos, mindezekhez melyiket hany orara erdemes szervezni?
Kinek van tapasztalata, esetleg egy "napi forgatokonyv" jol jonne.:-))
Apropo, ha beszelunk egy pappal, akkor o mondja meg melyik templomba mehetunk, vagy szabad pap es templomvalasztas is van? Katolikus vallasnal.

Koszi,
Höri

ladybird Creative Commons License 2001.01.05 0 0 968
Sziasztok!!

Tényleg jó látni a topicot. Mi is május 26-ra tervezzük. Most keztdük el belevetni magunkat a munka sűrűjébe. Frizura, kocsi, virág szintén lebeszélve, jan. végén fixálunk. (Mondjuk frizura csak úgy, hogy ki csinálja.)

Sajnos most egy rövid ideig nálunk nem lesz lehetőség netezni, de azért amint tudok benézek informálódni és esetleg segíteni.

Előzmény: vikilány (967)
vikilány Creative Commons License 2001.01.05 0 0 967
Sziasztok!

Tényleg nagyon jó, hogy újra beindult ez a topic.
A miénk május 26-án lesz, az eljegyzés augusztusban volt, így már szeptemberben elkezdtem a szervezést, de sehol nem mondták, hogy túl korai és jöjjek vissza később. A pappal és a virágosokkal csak a dátumot egyeztettük és abban maradtunk, hogy valamikor januárban rátérünk a részletekre is. Szóval most belevetem magam a sűrűjébe:)))

904Zsó Creative Commons License 2001.01.05 0 0 966
Sziasztok!

Jaj, de jó újra látni ezt a topicot! :-)
Én úgy emlékszem, hogy tavaly csak az első hétvége volt esős. (Tudom, mert ha nem pünkösdkor tartottuk volna a miénket, akkor szept. első hétvégéje lett volna a dátum. :-) )
Szerintem egyáltalán nem túl korai ha már most elkezditek a szervezkedést. Nekünk vidékwn volt az esküvőnk, de már 99 szeptemberében hozzáláttunk dolgokhoz. Pest meg ugye sokkal több időt igényel.

Zsó

kockasfulunyul Creative Commons License 2001.01.05 0 0 965
Azt nem tudom, mikor van szeptemberben jó idő, de 1999-ben 11-én az volt. :-))
cory Creative Commons License 2001.01.05 0 0 964
Szia!
A kaja nálunk is azért volt korábban, mert a párom vidéki, bár itt a távolság 240 km. A buli része az Aloe kávézóban volt. Kb. 60-an voltunk, ez azt jelentette, hogy az első termen kívüli rész volt a miénk. Este 8-tól hajnalig volt miénk a terep. Végül reggel 6-kor jöttünk el. Ezért 100e-t kértek, de ezt le lehetett teljesen fogyasztani. Ja, és volt profi dj is. A kaja egy részét mi csináltuk, a vidéki rokonok meg hozták a rengetek süteményt (még egy hétig mindenki azt ette).
Ja, még valami. Nem kezdted túl korán. Nekünk most októberben volt, és még úgy is egy csomó mindennel szívás volt, hogy áprilisban nekiálltunk. A buli helyszín szerdára lett tiszta (azon a héten, amikor szombaton esküvő volt). A rokon etetése megintcsak húzós volt, mert mi mindenképpen a 11. kerületben akartunk maradni, hogy BKV-val megközelíthető legyen (azzal mentünk). Persze csak 2 étterem szűnt meg az orrunk előtt. A ruha meg a frizura a másik húzós kérdés. Most már egész tapasztalt vagyok. Ha kell valami, szólj!
cory
Előzmény: Höri (961)
Höri Creative Commons License 2001.01.04 0 0 963
A miert nem mosogattal el, mar van...:-)) Gyereket meg szeretnenk a ricsajjal egyutt is...:-))
Az en szuleim is 29 eve vannak egyutt, anyukam egy elnyomott szent, apukam pedig egy kiskiraly. De ok igy szoktak meg egymast, bar en nem ilyen stilusban szeretnem....Bocs, ez OFF volt.
Höri
Előzmény: Fabrik (962)
Fabrik Creative Commons License 2001.01.04 0 0 962
Aztán meg jön(nek) a gyerek (ek), a ricsaj, a sírás, a miért nem mosogattál el?, az ivás, a kártya, feleség- és gyerek verés, válás, ivás (ja ez kétszer volt, de ez jó:-))

Na jó, ez csak vicc volt! Bocs, most ez jutott eszembe és gondoltam leírom.

Egyébként nyár óta vagyok házas (már pár éve előtte együtt éltünk) és mondhatom, jó érzés. Nem lesznek a fentiek, az biztos (jó példát mutatnak a szüleink...)

Höri Creative Commons License 2001.01.04 0 0 961
Szia cory!
Igen, valami ilyesmi, bar nem farmerben, és asszem azert szulokkel. Azt talaltuk ki, hogy legyen egy ebed az eskuvo utan a rokonsagnak, meg akiket a szulok miatt kotelezo meghivni (a rokonokkal a csaladunk alig tartja a kapcsolatot, de azert sertodes lenne, ha nem csinalnank nekik valamit, na es a szuleim barati kore, akiket altalaban nem kedvelek, de persze nekik is kell a "bemutato" ).
Mivel parom budapesti, en meg "videki lyany" :-) vagyok (idezet paromtol, bar csak 30 km Budapesttol a falu, ahol a szuleim laknak), ezert a nem kedvelt, ebedre meghivott vendegsereg haza is tud nyugodtan ebed utan menni...:-)))
Az esti hazibuli pedig csak a baratoknak szolna, de mivel a szuleim nagyon fiatalok, es imadnak bulizni is, ezert ok biztos jonni akarnak es hajnalig ropni fogjak...:-)) Parom anyukaja se hagyja majd ki, o mar idos, ugyhogy neki majd valami szallasrol vagy hazajutasrol is gondoskodni kell.
Cory, azt megmondanad, hogy nektek hogy es hol sikerult ezt a hazibulis dolgot megejteni? Kibereltetek egy helyiseget? Ti vettetek a kajat vagy azt a vendegek hoztak? Es a zenet hogy oldottatok meg?

Igazabol nekem eddig egyaltalan nem jartak ilyen gondolatok a fejemben, de eppen egy hete, lassan 2,5 ev egyuttlakas utan, a parom meglepett egy gyuruvel es feltette a NAGY KERDEST is, amire IGEN volt a valasz reszemrol :-), azzal tetozte az amulatomat, hogy megkerdezte, mi lenne, ha szeptemberben lenne a nagy nap?
Hat ezert kezdtem el gondolkodni azon, hogy akkor melyik hetvegen legyen es hogyan is lehet megszervezni egy ilyen hazibulis dolgot?

Nyugtassatok meg, ugye nem tul korai mar most, januarban ilyesmiken gondolkodni?

Höri

Előzmény: cory (960)
cory Creative Commons License 2001.01.04 0 0 960
Szia!
Azt tudom mondani, hogy idén az október gyönyörű volt.
Nekünk is "házibulis" esküvőnk volt. A vacsora után a szülők nélkül egy kötetlen buli volt a haverokkal, már farmerban.
cory
Előzmény: Höri (959)
Höri Creative Commons License 2001.01.04 0 0 959
Jajj, az elobb azt hiszem, kimaradt valami. Nem tudom, hol vannak az orszagban meg Auchan aruhazak, amirol en irtam, az a budaorsi.
Koszi,
Höri
Előzmény: Höri (958)
Höri Creative Commons License 2001.01.04 0 0 958
Sziasztok!

Most talaltam ratok, nagyon jo ez a topic, bar bevallom, meg nem olvastam el az elejetol a vegeig.
Eddig csak a hugom eskuvoje soran, mint "tanu" szereztem tapasztalatokat az eskuvovel kapcsolatosan, de ugy tunik, iden en is erintett leszek. :-) Szeptemberre tervezzuk.
Ezzel kapcsolatosan lenne is egy kerdesem. A multatokban nem szerepelnek olyan emlekek, hogy szeptember melyik fele (hetvegeje) szokott napos lenni? Nekem mintha a a masodik fele remlene. Tudjuk, hogy nem lehet biztosra menni, de mi azert megprobaljuk...:-) Szoval, szerintetek melyik szombat az eselyesebb a jo idore?

Mi hazibuli stilusu eskuvoi bulit szeretnenk. Az Auchanban a mai bevasarlasom soran lattam, hogy lehet hidegtalakat rendelni, 900 Ft/fo koruli aron. Ahogy megneztem a katalogusukat (abbol lehet valasztani) egy szemelyre eleg jelentos etel mennyiseget szamitanak. (Nincs erdekeltsegem az Auchan-ban. :-) ) Nekem ugy tunik, ez olcso ar, de persze jo lenne masok velemenyet is meghallgatni ez ugyben. Akinek van tapasztalata, kerem, ne tartsa magaban..:-)

Koszi,
Ho:ri

cloud Creative Commons License 2000.12.19 0 0 957
A http://www.eskuvo.hu címen a kiállítás időpontja is fent van sok egyebek mellett.

Cloud

gbern Creative Commons License 2000.12.07 0 0 956
Koszi Fabrik! Nem mondta veletlenul a parod, hogy milyen arbeli kulonbsegek vannak a szalonok es a kiallitok arai kozott a ruhat tekintve, mar ha vannak egyaltalan?
Fabrik Creative Commons License 2000.12.07 0 0 955
Kiállítás: Budapesti Kongresszusi Központ, időpontja - számomra - ismeretlen. Fel kellene hívni Őket...

Ott tényleg messziről elkerűlni a meghívósokat, de az étterem/panzió/szálloda szekció is elég borsos. Ruhák vannak dögivel. Asszony is ott találta meg a magáét.

gbern Creative Commons License 2000.12.07 0 0 954
Sziasztok! Elnezest, hogy belekontarkodom a topicba, de megmondanatok, hogy mikor es hol lesz az eskuvoi kiallitas?

Koszi

raistlin Creative Commons License 2000.12.06 0 0 953
Lollesz!

Az esküvő kiállítás jó, érdemes kimenni, mindent alaposan megnézni, főleg az árakat. A meghívósokat messziről kerüljétek el! Hihetetlenül pofátlan, csillagászati árakon kínálnak mindent. A tök átlagosakat és a gyönyörű egyedieket is. Esetleg ötletgyűjtésnek is jó.
Sok cég ilyenkor akciózik. Legyetek szemfülesek, mert sokat lehet így takarékoskodni is.

Raist

Előzmény: Lollesz (950)
904Zsó Creative Commons License 2000.12.06 0 0 952
Kedves Lollesz!

mint írtam, én elrontottam, azzal, hogy nem voltam határozottabb a koszorúslányokat illetően. Bár Te ismered a családot, és ezek alapján kell majd döntened.
Nálunk volt kikérés, de nem holmi sírós, hanem egy egyszerű rövid, miután a páromék a famíliával megérkeztek. Ezek után én sem akartam az egész városon átvonulni (abban a melegben, alig vártam, hogy végre a legkondis autóban legyek.), viszont az utcánkon végig kellett menni, mert állítólag (ez felénk hagyomány) a menyasszonyi kocsi, nem hajthat el a menyasszony háza előtt, és nem is lehet ugyan azon az úton menni, mint jönni. (Na ez utóbbit nem tartottuk be, és mégsem történt semmi galiba. :-) ) Szóval az utcánkban végig kellett mennem, és már előre féltem tőle. Aztán jött a kellemes meglepetés. Mindenki nagyon aranyos volt, aki kinn volt az úton, és csak úgy sugárzott felénk a szeretet. Szóval még a végén élveztem is. :-) De azért hosszabb távra biztosan nem vállalkoztam volna.

Zsó

Előzmény: Lollesz (948)
vikilány Creative Commons License 2000.12.06 0 0 951
Én azt hallottam, hogy érdemes kimenni a kiállításra, de nem úgy, hogy mindent ott akarsz elintézni. Szvsz csak szétnézel a különböző cégek között, eldöntöd melyik a szimpatikus, aztán később a saját irodájukban megkeresed őket. Bár, ha a nászutat ott foglalod le, akkor még állítólag kedvezményt is adnak. Szóval számítani lehet elég nagy tömegre, pl. meghívó vagy menyasszonyi ruha választáshoz nem túl nyugisak ott a körülmények, plusz legalább 25 ember tátott szájjal bámulja majd, hogy melyik ruhát próbálod fel. Én azért kimegyek, bár egy kicsit tartok tőle, hogy ez a tömény esküvő mizéria kicsit erős lesz.
Előzmény: Lollesz (950)
Lollesz Creative Commons License 2000.12.05 0 0 950
Tulajdonképpen én nem is akarok koszorúslányokat!!!!
Majd megpróbálom etz hasonló határozottsággal az érintettek tudomására hozni.

Ahogy átlapoztam az Esküvő magazint, láttam hogy lesz esküvő kiállítás. Te voltál? Érdemes elmenni?
Szia, Lollesz

Előzmény: raistlin (949)
raistlin Creative Commons License 2000.11.29 0 0 949
A koszoruslanyok ruhajaval kapcsolatban igazad van. Az nem az ifju par dolga. O akart koszoruslany lenni, fizesse is!
Az mar mas teszta, hogy jo lesz, ha odafigyelsz ra, mit vesznek fel, mert ciki lenne, ha meg egy ev mulva is azon rohogne a falu, hogy milyen hulye lila meg zold koszoruslanyok voltak az eskuvodon.
Egy baratnom ezt a problemat ugy oldotta meg, hogy megvette az anyagot, a varratas koltseget pedig a koszoruslanyok alltak, es persze a ruha az ovek lett. Igaz, ok nem a hagyomanyos pici lanykak: 17 es 24 ev kozottiek (osszesen oten), hosszu, sotetkek selyemruhajuk volt, ami kesobb alkalmi ruhakent is hordhato.
Előzmény: Lollesz (948)
Lollesz Creative Commons License 2000.11.24 0 0 948
Sajnos egyelőre még mindig két irányban kell gondolkodnom, ti. - mi lesz, ha a "tanyaközpontban", és mi lesz, ha itthon, a városban tartjuk a nagy napot?
Első esetben semmi gond, nem kell kikérés, nincs gond a vendégvárással, és csak az lát, akit mi meghívunk, ugyanis az anyakönyvvezetőt is a helyszínre hívjuk. Nagyon kényelmes, semmi vonulás, semmi különösebb felhajtás. (Mi a hétköznapokon sem szeretjük a feltűnést, így most se akarunk.)
A második eset sokkal bonyolultabb: - de lehet, hogy azért, mert nekem az első közelebb áll a szívemhez - mi a párommal egy faluban lakunk, gondolom mindenki otthon várná a saját vendégeit... (Leendő anyósom már ettől a gondolattól is gyomorgörcsöt kapott, olyan veszélyes a családjuk két felét kis térben összeereszteni!) Ez esetben meg kell szervezni, hogy hol találkozzon a teljes násznép (kikérést nem szeretnénk), végig kellene vonulni a falun (Brrrrr)stb. Hát nem tudom...

Koszorúslány-ügy: nálunk az úgy volt, hogy a legjobb barátnőmmel viccelődtünk a témán, és nagyon felvillanyozta a rózsaszín habos ruha gondolata. Persze biztos vagyok benne, egy cseppet se bánná, ha azt mondanám, nem akarok koszorúsokat, egyszerűen jól elröhögcséltünk az ötleten! Viszont sógornőjelöltem ellentmondást nem tűrően kijelentette, hogy vőlegénye családjából egy hétéves kislány szeretne koszorúslány lenni. Én meg elbénáztam, mert a meglepetéstől elfelejtettem mondani neki, hogy mi egyáltalán nem akarunk koszorúslányt! Most ott tartok, hogy ha egy lesz, akkor legyen legalább 5, vagy, ha nem, hát egy se! Nálunk a praktikus teendőkkel a testvéreink lesznek megbízva, szóval szerinem semmi értelme az egésznek, csak bohóckodás... Ha lesz is vonulás, nekem az az álmom, hogy apukám vezessen az "oltár" elé, ne holmi idegen!
Egyébként én is úgy hallottam, hogy a koszorúslány fizeti a "jelmezt", de biztos így van ez???????
Mindenkit üdvözlök, Lollesz

Előzmény: 904Zsó (941)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!