Keresés

Részletes keresés

tere Creative Commons License 2001.08.25 0 0 7
vki>> Azért 160K, mert ez áll legközelebb az eredeti 175K-hoz. Sokan elfelejtik, hogy a felfelé konvertálás ugyanolyan rossz, mint lefelé. Komoly hangrendszeren, akusztikus zenével egyébként hallani is lehet a különbséget. (Egyetlen cég van, aki minőségjavulást tudott elérni felfelé konvertálással, de így hirtelen nem ugrik be, hogy melyik az. Egyébként az a gép csak újramintavételez/számol és rohadt sokba kerül. A 16 bites CD-ket konvertálják vele 20 és 24 bitesre.)
A forced stereo pedig azért forced, mert ha program beledöglik is, sztereo módban dolgozik. A stereo pedig azért nem több csatornás joint stereo, mert így nem keverednek össze a magashangok és nem lesz fázishibás a visszajátszott anyag. A joint stereo mód használatával olyan lesz a tömörített anyag, mintha egy régi, fejhibás kazettás magnóval játszanád le. Próbáld csak ki hegedűvel, zongorával, fuvolával...
(Loreena McKennitt-Book of Secrets /3.track, ezen is hallani)

Egyébként teszteltem a tömörítőket (fülre, szkópra) és a Xing AudioCatalyst jött be a legjobban. Gyors és jó minőségű. A fraunhoffer l3enc-cel akármit csináltam, fázishibás lett az anyag. Kipróbáltam a blade enc-et is, az sem jobb. Aztán már nem is emlékszem, hogy mikkel szenvedtem, de volt sokminden a kezeim között.
Amin hallgattam: JBL TLX-20 HI-FI hangfalpár, Rotel RB-980BX végfok, a hozzá tartozó előerősítővel, SB-AWE64-es hangkártya. Aztán közé került egy Soundcraft Spirit Studio hangpult is (előfok helyett) de a tesztet tekintve ez nem lényeges.
A műszerrel mért átviteli jellemzők is a fentieket igazolják.
Olvastam valamelyik igenzseni és közkedvelt gépújság tesztjét, ami véleményem szerint igen hibás technológiát alkalmazott, mert számítógépes programokkal teszteltek, nem hallgatóztak és nem végeztek analóg műszeres méréseket. Márpedig én nem pl. a Soundforge analizátorára vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy mi jön ki a gépből és hogy mit hallok.

Remélem senkit nem untattam halálra...

vki Creative Commons License 2001.08.24 0 0 6
OFF: miert szigoruan 160K, forced stereo?
Előzmény: tere (5)
tere Creative Commons License 2001.08.23 0 0 5
>>Nem lehet valahol beallitani a progiknak, hogy ne tegyenek be szunetet?

De, "disc at once mode"(EasyCD) és a "time gap between tracks= 0"(Winoncd) a megoldás.
Mellesleg nekem sosem volt gondom ilyen jellegű írásnál még úgy sem, hogy MP3-ba lett lenyomva az egész album (szigorúan 160K, forced Stereo) és onnan visszaírva audio CD-re MP3CDmaker-rel...

Előzmény: vki (3)
HungarianBadAss Creative Commons License 2001.08.18 0 0 4
OK! Most már értem. Megpróbálom ezzel a módszerrel megcsinálni. Köszönöm a segítséget!
vki Creative Commons License 2001.08.17 0 0 3
A CUE Sheet egy olyan kis szoveges file, amiben le van irva, hogy hol van az image file, amit fel kell irni, milyen tipusu adat van benne, hol kezdodnek benne az egyes savok. Tehat ha az altalam leirt egy nagy WAV file-ba grabbelest + Cue file keszitest valasztod, akkor sem egy sav lesz az egesz mix, hanem megmaradnak a kulon savok. Igy a leszedett zene biztosan folyamatos lesz, bar ha az olvaso kisse bizonytalan, akkar lehet, hogy a szamok kezdetei egy icipicit elcsusznak az eredetihez kepest.
Igazsag szerint en meg csak egyszer masoltam ilyen "mix" jellegu albumot, azt is az elobbiekben leirt modszerrel. Persze elvileg massal, mashogy is mennie kene. Nem lehet valahol beallitani a progiknak, hogy ne tegyenek be szunetet?
Előzmény: HungarianBadAss (2)
HungarianBadAss Creative Commons License 2001.08.16 0 0 2
vki:

Én azt szeretném, ha megmaradna trackekre bontva a mix, és nem egy track lenne. Egyébként mi a Cue Sheet?
Ha másolom az audio mix cd-t, akkor a 3mp szünetet közé rakja, és az még rosszabb!

tere:

szerencsére nálam nincs reccsenés, csak egy nagyon zavaró ritmus-ezred kihagyás. Ha nem figyelsz oda, nem tudod mi van, csak valami szar érzésed van, hogy mi lehet ez...

Egyébként winoncd-vel írok. De próbáltam már Neroval is. Lehet, hogy mást is meg kéne? Vagy ezek gagyik?

tere Creative Commons License 2001.08.16 0 0 1
Bocsi...

'Disc at once' mode-ban kell megírni. (Pl. Adaptec Easy CD)
Ha előzőleg benyltad vinyóra, akkor néha baj van, valami hangszerkesztővel (pl. soundforge) le kell csipkedni a számok végéről a "köcsög kis reccsenés"-t.

vki Creative Commons License 2001.08.16 0 0 0
Hogyan irod a CD-t? Milyen progit hasznalsz?
Egy biztosan jo megoldas, ha EAC-cal egy nagy WAV-ba grabbeled az anyagot es CUE sheet-et es keszittetsz. Ezutan ezt CDRWIN-nel (www.goldenhawk.com) felirhatod.
De szerintem barmely normalis CD-iro progival tudsz egy-az-egyben lemezt masolni, es azt felirni disc-at-once modban.
Előzmény: HungarianBadAss (-)
HungarianBadAss Creative Commons License 2001.08.14 0 0 topiknyitó
A Tények:

Van egy mix album a trackek között nincsen szünet. A cd író progiban beállítom, hogy a számok között ne legyen megállás, tehát 0 sec. És mégis van egy kis köcsög döccenés benne, ami nagyon zavaró.

Kérdés:

Miért van ez? Hogyan küszöbölhető ki?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!