Keresés

Részletes keresés

attoparsec Creative Commons License 2002.05.21 0 0 542
(bocs, az elobbi kérdés nem Királynak, hanem rtsruleznek szól)
attoparsec Creative Commons License 2002.05.21 0 0 541
Ugy tudom, hogy a gepelteritok elotte egy evig tanultak nagygep vezetest egy Floridai pilotaiskolaban
honnan tudod ? én is utánanéznék. igy már sok minden érthetobb lenne.
ap.
Előzmény: Kiraly (538)
attoparsec Creative Commons License 2002.05.21 0 0 540
kedves alfredoo! sajnálhatod, de ez a topik rövidesen meg foxünni :)
addig is: te hogyan látod a 9-11-es dolgokat ? minden stimmel ? nincs benne semmi gyanus, vagy ha van, az csak a véletlen játéka ?
sok mindenkinek van olyan érzése, hogy itt valami nem tiszta. sajna, imho semmi esélyünk kideriteni, hogy micsoda. élméleteket gyártani fölösleges, ugysem tudnánk ellenorizni. ám egy-két dologban talán tisztábban láthat az ember, ha feltesz pár "buta" kérdést és akad aki megszakérti. emlitetted, hogy neked is vannak kérdéseid, csak másfajták. feltehetnél egy párat. talán több haszna lenne, mint gyorsan lefikázni az embereket :)
ap.
Előzmény: alfredoo (537)
rtsrulez Creative Commons License 2002.05.21 0 0 539
Ertem en, hogy egy Cesna pilota nem fogja elvezetni a nagygepet, meg plane nem fog kunsztokat is csinalni, csak azt nem ertem, hogy akkor hol itt a problema?

Ugy tudom, hogy a gepelteritok elotte egy evig tanultak nagygep vezetest egy Floridai pilotaiskolaban. Gondolom az ottani kepzes kiterjedt a muszeres repulesre, gyakorlati orakra stb stb, szoval mindenre amire szukseguk volt, es a 44000 $ ~ 11 Milla Ft tandij valoszinuleg 50 nel tobb gyakorlati orat jelent.

Előzmény: Kiraly (538)
Kiraly Creative Commons License 2002.05.21 0 0 538
Hat hogy ertenek hozza az tulzas de volt szerencsem sok mindennel repulni es kisebb gepeket vezetni is.
Ja, kozben annyit hogy persze a gepbe tankolt uzemanyag alapvetoen fugg a felszallosulytol is, annak illetve az utvonalnak a fuggvenye. Tehat ebben a szamitasom nem preciz.
Na, szoval visszaterve az elobbi temara.
Leirom hogy nekem mi a budos az egesz sztoriban.

Mivel repultem mint mar irtam kisebb gepekkel (vezettem is Z-142-est, Cessnat, stb) van elkepzelesem arrol hogy mit jelent 50 oraban latas szerint (VFR) megcsinalni a kikepzest, milyen tudasalapot nyujt az (SEMMILYET) egy nagy gep elvezetesehez. Magyaran erzem azt nagyjabol hogy mi minden kell ahhoz hogy egy egymotoros szar Cessna utan egy telitankos Boeinggel rarepuljel a celra az Egyesult Allamok tulzsufolt!!!!! legterebol ki a Keleti Partra, majd utana kis magassagon ( amihez iszonyu rutin kell) huzott forduloval belerepuljel a toronyba. Amikor tobbhajtomuves gepnel forduloban az ivelolap konfiguracio, hajtomu fordszam, stb. mind-mind szamit. Arrol sem szol am a fama hogy a muszerrepulessel sem valoszinu hogy bajban voltak az elteritok. De nem am... S az meg a minimum hogy az iranyadokra rarepulessel tisztaban kellett lenniuk a terroristaknak. Nem nagy szam persze rarepulni egy iranyadora de hat akkor is.

Szoval ezert mondom en hogy amikor sokan Microsoft Simulator-ra mutogattak hogy ott milyen jol meg lehet tanulni repulni akkor jottem ra mennyire befolyasolhato a birka nep...

Utana meg jottek ezzel a nagy kamu 4-ik gep esetevel. Hogy egyesek alacsonyan lattak, stb. Kozben a felveteleken egy 30cm-nel nagyobb darabot nem latni belole, s 9km-es korzetben szorodtak szet a roncsok.

Előzmény: alfredoo (537)
alfredoo Creative Commons License 2002.05.21 0 0 537
kiraly

ugye te vagy aki egy picit tobbet ertesz hozza?

eloszor az merult fel hogy hogyan csinalt lyukat a repulogep. mert hogy a szarny negativ lenyomata nem latszott az epuletbe.

kozoltek hogy a szarnyban van az uzemanyag az robbant.

ezutan jott a belso robbantas es kifele gorbulo vas vagy mas csovek elmelete. mert hogy nem is volt repulo. bizonyitek nem volt.

erre jott hogy tobben lattak a repulot. aa felirattal vagy anelkul.

ekozben vagy ezutan inkabb e kozben fuszerkent jott hogy hol vannak a roncsdarabok. meg hogy hogy egnek a teherautok. elolrol vagy hatulrol. kis pirotechnikusok. mutattak valamit ami roncsdarabnak nezett ki de kozoltek hogy BIZTOS hogy nem roncsdarab. erre megmutattak ugyanazt a darabot es kozoltek hogy biztosan roncsdarab.

kozben intermezzokent megtalaltak az egyik osszekotozott kezu stewardesst egy felismerheto terroristaval a cockpittel egyutt washingtonban. egy forrasbol amit a rendorseg nem tudott megerositeni. lehet hogy a terrorista meg beszelt is. mindezt abbol a repulobol ami egyik oldalon bement az epuletbe a masik oldalon nem jott ki. ha a robbanas kivitte a cockpitet vagy -ot akkor tenyleg nagyon felismerheto stewardessek meg geprablok lehettek benne. persze a rendorseg hallgat. meg az ujsagok sem irtak meg utana. mindenfele koranokrol meg kezikonyvekrol hablatyoltak errol hallgattak. eleg volt egyszer kitalalni.

ezenkivul tobbfele verzioban ismerjuk a pentagon falainak vastagsagat es a bennlevo falak mereteit is. mert termeszetes hogy van egy fal utana uresseg es utana a masik fal. hogy az epuleten belul is falak, folyosok meg minden van az nem erdekes. hogy miert nem ment tovabb a repulo. a masik repulo miert nem repult at a konnyuszerkezetes epuleten?

tenyeg sok erdekes dolgot lehet itt hallani es meg jobbpofabb dolgokat lehet irni.

NAGYON sajnalnam ha ez a rovat megszunne!!!!

Előzmény: Kiraly (536)
Kiraly Creative Commons License 2002.05.21 0 0 536
A valasz hogy teli tank vagy nem egyszeru. Meg kell nezni a gep hatotavjat teli tankkal, utana azt hogy hova indult. Asszem LA-be, nem? Meg kell nezni hogy az hanyad resze a hatotavnak. Utana egyszeru matematikaval hogy mennyi ua. kell hozza. Ahhoz szamoljal hozza kb.10-15%-ot (bizt+navigacios tartalek) es vonj ki belole annyit amennyit a gep repult. Akarhogy is szamolunk az jon ki hogy az ua jo resze a gepben volt.
Előzmény: BoGar (524)
alfredoo Creative Commons License 2002.05.21 0 0 535
vajk

es szerinted ebben segit ez a topik?

egyebkent a MAGAM modjan en is csak kerdezgetek. ugye nem kell a kerdeseknek egyformaknak lenniok? a buta kerdeseknek is megvan a maguk szelid baaja.

attoparsecnek koszonom hogy o is nagyon okosnak tart. egyetertunk!

Előzmény: Vajk (532)
attoparsec Creative Commons License 2002.05.21 0 0 534
Ims, köszi az infókat. most már tényleg mindent tudunk :)))
ap.
lms Creative Commons License 2002.05.21 0 0 533
talan az otodreszet.
Előzmény: attoparsec (528)
Vajk Creative Commons License 2002.05.21 0 0 532
"nagyon jo itt lenni mert itt mindenki mindent tud"

Pedig azért nyílta meg magát ez a tropic, hogy aki nem tudja, az megtudhassa.
A puding próbája a kevés.

Előzmény: alfredoo (529)
attoparsec Creative Commons License 2002.05.21 0 0 531
alfredoo: te biztosan nagyon jó fej vagy :)))
én még trabantot se tudok vezetni :) helyette azzal szorakozom, hogy butaságokat kérdezgetek, de most abbahagyom mert megnyugtattál, hogy ugyis tudom a frankót, akkor meg minek ? :)))
ap.
Előzmény: alfredoo (529)
lms Creative Commons License 2002.05.21 0 0 530
elképzelheto-e a penta feletti manöver egy robotpilótától ? be lehet-e programozni ilyesmit a repgép vezérlorendszerébe ?

kb.
beallitasz egy iranyt.
beallitasz egy sullyedesi profilt.
a robot ugyesebben csinalja mint a pilota.
a vegefele vinnyogni fog a GPWS hogy "pull up! pull up!", de ezt ugyis elnyomja a pilota utolso "al lah akbar" orditasa.

a 2. WTC gep fordulobol ment neki a toronynak. meghozza huzott fordulobol, vagyis a magassagi kormanyt is rahuzta kulonben kicsuszott volna. erre mondta azt a maleves pilota elso felindulasaban, hogy ezer ora gyakorlata lehetett annak aki vezette a gepet. de az is lehet, hogy szerencseje volt / nem volt szerencsenk (nem kivant torlendo).

Előzmény: attoparsec (522)
alfredoo Creative Commons License 2002.05.21 0 0 529
vajk

nekem tudjatok mi a gyanus?

egyreszt hogy autoval mentek a repuloterre. es a repuloteren ahonnan indult a repulo a biztonsagiak hogy hogy nem megkerestek/megtalaltak az autojat. mar ez is gyanus. hat miert nem repulovel ment a repuloterre? hiszen tudott is repulni.

a masik nagyon gyanus pont hogy miert csak egy korant es egy repulesi kezikonyvet talaltak? hiszen negy gepet teritettek el allitolag. akkor legalabb 4 korant es 4 konyvet kellett volna talalni de barmilyen esetlegesen felmerulo problema elkerulesere sokkal celszerubb lett volna 6 koran es mittomen 7 repulesi kezikonyv megtalalasa. es mindbe kellettek volna idezetek. hogy pl. rohadt keresztenyek. meg pl. allahu akbar.

egyebkent gyerekek(???) kepzeljetek. volt egyszer egy trabantom. vezettem, pofogtem. meg maganorakat sem vettem vezetesbol mint masok. csak ugy nyomtam a gazt mint a hulye. es atultem egy automata sebvaltos kocsiba es mit ad isten. azt is vezettem. notaztam hogy tralala tralala es vezetttem. az egadta vilagon semmi problemat nem jelentett. dehat en egy nagyon jo fej vagyok. ezek az arab gyerekek akik az eletuket adtak a szent ugyert ezek ilyesmire BIZTOS nem kepesek. es ezt mi innen tudjuk. azt az egyiptomi pilotat is lelottek. aztan meg beledumaltak a fekete dobozba. tudjatok a foproban!!!

nagyon jo itt lenni mert itt mindenki mindent tud. es a frankot tudja. itt nem lehet a nepet atverni!!!

Előzmény: Vajk (526)
attoparsec Creative Commons License 2002.05.21 0 0 528
tényleg, erre nem figyeltem fel. bár imho nem sok jelentosége van, biztos maradt elég nafta a tüzijátékhoz. azért megszakérthetné valaki, kb. hánydrészét használhatta el a gép az üzemanyagnak.
ap.
Előzmény: BoGar (524)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.05.21 0 0 527
ha az az alaphipotézis, hogy semmi se igaz, akkor bizony a triviális dolgok a leggyanúsabbak.
Előzmény: Vajk (526)
Vajk Creative Commons License 2002.05.21 0 0 526
főleg ha azt akarták igazolni ezzel, amit először állítottak.
Kb annyira hiteles, mint Móron Horváth szilárd megnevezése, csak az amcsik valószínűleg el is találták...
Előzmény: Dr. Lecter (525)
Dr. Lecter Creative Commons License 2002.05.21 0 0 525
Fanatikus arabok Koránt és arab nyelvű könyveket tartanak maguknál. Ez valóban meglepő dolog, csak a hülyéknek nem gyanús itt valami.
Előzmény: Vajk (523)
BoGar Creative Commons License 2002.05.21 0 0 524
Érdekes egyébként, hogy mindenki teli üzemanyagról beszél. Szerintem nem lehetett teli a Pentagonba csapódott gép, mivel elég nagy fordulót tett míg Washingtontól a Pentagonig.
Vajk Creative Commons License 2002.05.21 0 0 523
Az egész onnantól kezdve lett nekem meglehetősen büdös.
Mert ha aszondják arabok, és találnak egy thai nyelven írt reptankönyvet, az még valahogy hihető. De hogy pont egy Koránt és pont arab nyelvű könyveket, annak a feltételezésnek a megerősítésére, amit az első pilalnattól kezdve mondtaK. arabok voltak.

Ez még egy huszadrangú filmben is banálisnak tűnne...

Előzmény: attoparsec (522)
attoparsec Creative Commons License 2002.05.21 0 0 522
Kiraly, koszi. én ugy látszik, a többséghez tartozom :), számomra nem volt világos, hogy ekkora a különbség a 2 gép közt. persze egy kicsit gyanusnak tünt(ezért is kérdeztem), de egy ismeretlen szakmában nagyon bizonytalannak érzi magát az ember.
elképzelheto-e a penta feletti manöver egy robotpilótától ? be lehet-e programozni ilyesmit a repgép vezérlorendszerébe ?
ha már itt tartunk, ahhoz mit szoltok, hogy a WTC után szinte azonnal megtalálták az egyik eltéritö autóját, benne a reptankönyvvel :)

ap.

Előzmény: Kiraly (521)
Kiraly Creative Commons License 2002.05.21 0 0 521
Mar a legelejetol fogva vilagos volt ez. Persze nem volt vilagos a tobbsegnek akiket azzal a maszlaggal akartak beetetni hogy 50 ora Cessnas kikepzes utan egy 2 hajtomuves, 200 tonnas teli uzemanyagu geppel kis magassagon csak ugy neki lehet allni fordulozni. Ja, es persze rarepulni a celra honnan is, Bostonbol? Ehhez navigacios isemeretek sem artanak, esetleg iranyadora rarepulesi ismretek, alapveto muszerkikepzes(!) plusz ugye egy Collision Avoidance Systemmel sem art joban lenni.

Az elejetol fogva budos volt a hivatalos magyarazat erre vonatkozolag. Egy Malev pilota hivatkozta azt valamelyik mediaban hogy ezek az emberek minimum 1000 orat repultek hasonlo geptipussal.

Előzmény: attoparsec (518)
Paci-1 Creative Commons License 2002.05.21 0 0 520
Kenedyt és Hruscsovot pont azért vonták ki a forgalomból, mert be akarták fejezni a hidegháborút! Tényleg nem sejtitek, mekkora üzlet a fegyverkezés, segélyezés, újjáépítés? Olvastátok, amit a 447-ben írtam? Már most bejött. Mai hír, India felkérte Busht, minösítse Pakisztánt terrorista államnak. Izraelröl meg sem mukkanok, mert akkor már indúl is az antiszemita ellenes gépezet! Az élet szép, csak én vagyok ilyen ronda!!!
alfredoo Creative Commons License 2002.05.21 0 0 519
attoparsec

remelem nowaynek en IS szerzek egypar kellemes pillanatot.

csak elkepzelem ahogy a kepzett cia ugynokok lefegyverzik a kisgepes terroristakat, megkotozik oket es gyakorlott, biztos, nagygephez szokott kezukket belevezetik a gepet a pentagonba. bonyolult megkozelitesi utvonalon.... kosz az otletet. most kacaghat noway is. ahogy en kacagtam tegnap.

meglepodhettek az arab terroristak....

Előzmény: attoparsec (518)
attoparsec Creative Commons License 2002.05.21 0 0 518
a pentagonos géppel kapcsolatban érdekes körülmény, hogy a szemtanuk szerint a gépet biztos kézzel vezették, pedig a megközelités állitólag elég komplikált manöver volt.
mit szoltok hozzá, pilóták, egy kisgépes tanfolyam után képes lehet-e valaki igy vezetni egy utasszállitót ? vagy tapasztaltabb pilóta lehetett a kormánynál ?
ap.
ivanpeti Creative Commons License 2002.05.21 0 0 517
"....érdekes lesz 40 év mulva a WTC/penta doksikat olvasgatni :)..."

neked legalább van rá esélyed :-)

Előzmény: attoparsec (514)
ivanpeti Creative Commons License 2002.05.21 0 0 516
Kenedy azért állította le, mert Hruscsov felvonultatott Kuba közelében pár hadihajót, és közölte, hogy beszállnak a buliba.
Előzmény: attoparsec (514)
ivanpeti Creative Commons License 2002.05.21 0 0 515
Ezt az oldalt már én is belinkeltem, a képek jó részét onnan vettem le.

A nagyított roncsdarab, és az eredeti gép képe alapján visszavonom amit írtam. Mégsem cabrió darab, nagy valószinüséggel a gép része. Ha nem utólag sumákolták oda, akkor tárgytalan amiket eddig írtam.

Nem valószinű, hogy találnánk arról a napról felvételeket (Kossuth tér). Az biztos, hogy léteznek mind Moszkvában, mind Washingtonban. Ugyanis valamilyen műhold keringett akkor is felettünk, és a jelzést az illetékes elvtársak és urak megkapták a gyülekezésről. Nem tudhatták mi lesz a vége, tehát biztosan rögzítették a tér állapotát.
Hamisítani hülyeség, az mindig kiderül.

Előzmény: alfredoo (512)
attoparsec Creative Commons License 2002.05.21 0 0 514
az említett tervezetet (mongoose project) Kennedynek mutatták be, o mondott rá nemet. az lehet, hogy a szovjetek miatt.
az összeesküvéselméletek túlnyomó része valszeg badarság, de elsosorban azért mert senkinek sincs elég infója, hogy kideritse a valóságot. ha meg valaki épp beletrafál, annak ugysincsenek bizonyitékai. ám a háttérben biztos történnek piszkos dolgok, merem remélni, hogy nem ennyire vadak - de lehet, hogy csak naiv vagyok.
egyébként nem csak amerika, minden nagyhatalom hasonlóan müxik. az amcsiknál legalább - ha 40 év után is - napvilágra kerülhetnek ilyen doksik. az oroszoknál pl. ezt nehezen tudnám elképzelni.
érdekes lesz 40 év mulva a WTC/penta doksikat olvasgatni :)
ap.
Előzmény: alfredoo (513)
alfredoo Creative Commons License 2002.05.21 0 0 513
attoparsec

koszi a linkeket. amit olvastam az erdekes volt.

a cia(???) agyament hulyesegei pedig biztos leteztek. lehet hogy nehany meg is valosult. egyebkent SZERINTEM kubat nem azert nem tamadtak meg mert ne lett volna ok/indok/urugy. krealt vagy nem krealt. azert nem tamadtak meg mert barmilyen indokkal megtamadtak volna feltek a szovjet valaszcsapastol... tehat ilyen szempontbol ezek nem hiszem hogy a mainstream lenne. afganisztan megtamadasahoz pedig nem kellene ennyi erofeszites. csak oda kellene szolni az oroszoknak hogy a szamlajukra raknak 3 milliard dollart es az oroszok szaja szelesre huzodik mert azt mondjak magukban: hulye afganok vegre megtudjak mi a magyarok istene. az egeszbol azt nem tudom hogy az oroszok honnan ismernek ENNYIRE talalo kifejezeseket. magyarok istene???

Előzmény: attoparsec (510)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!