Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.14 0 0 411
Kedves bacee

SZVSZ Sidari a nyerő az éjszaka szempontjából, bár sok magyarral fogsz találkozni...:(

Homokos partok vannak sokhelyen: Róda, Acharavi(kedvenc!!), Agios Stefanos, Sidari (inkább löszös), és délfelé számos part.

Két éve szeptember 3.án jöttünk haza. 15 nap alatt 2 csepergős napunk volt, a többi király...

Üdv
Adept

Előzmény: bacee (409)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.14 0 0 410
Kedves WhatTheHell

Egyszer délben minden cuccunkat kinthagytunk a parton. Letakartuk egy törülközövel és elmenünk ebédelni és aludni az apartmanba. Pár orával később minden ott volt érintetlenül.

Ott nem lopnak. Nem magyarország.:)))

Nem kell felelőtlennek lenni, de semmiképp ne izgulj az értékeid miatt, mert semmi okod rá és csak a pihenést keseriti meg...

Üdv
Adept

Előzmény: WhatTheHell (400)
bacee Creative Commons License 2002.06.14 0 0 409
Haliho!
Lenne pár kérdésem:
hol mozgalmasabb az éjszakai élet: Sidari, Ipsos vagy Benitses??
És hol homokos a part??
Mennyire érdemes aug végén menni??

Köszi a válaszokat

ezmarcsakjolesz Creative Commons License 2002.06.14 0 0 408
Koszonom
Előzmény: mazsika75 (399)
Sonny Black Creative Commons License 2002.06.14 0 0 407
Szia Vadcic!

Persze, majd megnézem ezeket is. (csak el ne feljtsem)
Őszintén megmondom én nem várom a beszámolómat (illetve annak az idejét), mert az azt jelenti, hogy már haza is jöttünk :-(
De azért ott lesz előtte 2 hét :-)

Szia

Előzmény: vadcicfbi (406)
vadcicfbi Creative Commons License 2002.06.13 0 0 406
Szió Sonny Black!

Nagyon várom majd a beszámolót.
Előre szeretnék kérdezni v.mit.
Megnéznéd,hogy lehet-e kapni 100%gyümölcslevet,meg milyen márkák vannak?
Esetleg ásv.víz ugyanígy érdekelne.
Azért fontos ez mert lesz velünk egy 1.5 éves gyerkőc,miatta szeretnénk ezeket előre tudni.
Köszi a plussz infókat is!

Vadcic

WhatTheHell Creative Commons License 2002.06.13 0 0 405
Köszönöm!!!!
Előzmény: Tajpan (404)
Tajpan Creative Commons License 2002.06.13 0 0 404
http://weather.yahoo.com/forecast/Kerkira_GR_c.html

(Itt lehet 10 napos előrejelzést is kérni!)

http://www.wunderground.com/global/stations/16641.html

http://weather.robby.gr/city.rsp?city=Kerkira

Előzmény: WhatTheHell (401)
WhatTheHell Creative Commons License 2002.06.13 0 0 403
Köszi!!
Előzmény: mazsika75 (402)
mazsika75 Creative Commons License 2002.06.13 0 0 402
WhatTheHell,

A motorlopástól egyáltalán nem kell tartani. A közbiztonság nagyon jó Korfun. Most be tudtunk állni az apartman kertjébe, de első két alkalommal olyan apartmanban voltunk, ahol nem volt kert, és simán a kerítés mellé támasztva hagytuk a mocit. Nekünk magyaroknak elég fura, hogy Korfun a sportautót úgy hagyják az út szélén, hogy benne van a kulcs, a mobiltelefon, az ablak le van tekerve… Se az autókat, se a motorokat nem lopják. Mocit is láttunk az út szélén úgy, hogy benne volt a kulcs.
Főszezonban biztos drágább árak lesznek, de sajnos tippelni sem tudok, hogy mennyivel.

WhatTheHell Creative Commons License 2002.06.13 0 0 401
Tajpan, ajánlj nekem légyszíves egy jó oldalt, ahol megnézhetem az időjárás-előreljelzéseket.
Előzmény: Tajpan (395)
WhatTheHell Creative Commons License 2002.06.13 0 0 400
Sziasztok!

Mazsika75: nem kell félni attól, hogy egy hét alatt ellopják a motort? Ha egy hétre béreltétek, éjszaka az apartman mellett hagytátok és kész?
Szerinted főszezonban mennyivel magasabb árak vannak? Mi Paleoba megyünk júliusban, szerinted drágább lesz az a hely?

Köszi!

Előzmény: mazsika75 (393)
mazsika75 Creative Commons License 2002.06.13 0 0 399
ezmar,

Most tényleg nem a Petrosban voltunk, de 2 éve és 3 éve mi is ott nyaraltunk.
Az apartman kertje a főútról nyílik, de mivel maga az épület kb.30 méterrel beljebb van, ezért elég csendes hely. Nekem nagyon tetszett a hatalmas kertje(ahová bel lehet állni a motorral), és hogy a kerten folyik végig a Messonghi folyó. Bár ez utóbbi miatt sajnos elég sok a szúnyog! Az apartmant fák veszik körül, ezért elég árnyékos. Sajnos a szobáknak nincs külön erkélyük, hanem 2-3 szobának összenyitott terasza van. Mi mind a kétszer emeleti szobát kaptunk, azokról tudok nyilatkozni. Felügyelet nincsen, a szobákat 2-3 naponta takarítják. Hűtő van a konyhasarokban, és nagyon jól hűt! (Amikor megérkeztek meg kell nézni, hogy be van-e dugva a hálózatba, mert általában turnusváltáskor kihúzzák.) Az ágyneművel nem volt problémánk, bár az ottani párnáknak elég nyaktörő alakjuk van. Ami viszont eléggé meglepett először az apartmanban, hogy a fürdőszobán nem hagyományos értelemben vett ablak van. Nehéz így leírni, hogy milyen, az a lényeg, hogy nincsen mit becsukni, és üveg sincs, szóval be lehet rajta látni. Nem nagy méretű, de azért elég zavaró, ha valaki szégyenlős. Mi úgy oldottuk meg, hogy a mosogatótálcát benyomtuk az ablakhoz (pont befért).
Motor árakról annyit tudok mondani, hogy 1 napra mindig drágább a bérlés, mint hosszabb távra. Amit mi béreltünk, annak a napi ára 22 Euro volt (1 hétre megkaptuk 90 E-ért). Az egyébként automata, és kétszemélyes. Meg lehet próbálni alkudni, bár 1 napnál nem biztos, hogy sikerül.
Napernyőt nem béreltünk, sört és alkoholt nem iszunk, úgyhogy ezekről nem tudok árakat írni. Ásványvízből gyűjtőket érdemes vásárolni, amiben 6 db. 1,5 literes palack van. Ár: 1,8 - 3 Euro között, márkától függően. Étteremben sem voltunk, amire emlékszem a kiírásokból az annyi, hogy egy pizza 3 Euro, hamburger 2,5 Euro. De ezek nyilván helytől függő árak.

Azt hiszem amire tudtam válaszoltam, ha van még kérdés nyugodtan zavarhatsz.

ezmarcsakjolesz Creative Commons License 2002.06.13 0 0 398
Bocs, most latom nem is ugyanabba az apartmanba megyunk (eloszor olvasnom kene aztan kerdezni). Szoval igy csupan a masodik bekezdes erdekes.
Előzmény: ezmarcsakjolesz (397)
ezmarcsakjolesz Creative Commons License 2002.06.13 0 0 397
Koszi Mazsika,

ha nem zavarlak telleg erdekelne egy ket dolog. Es mivel masok is mennek Moraitikara remelem nem zavarom oket se.

Apartman: Mennyire csondes, van-e valami felugyelet, mennyi a szunyog (hat meg az ido:), tisztak a szobak? Huto ugye van a szobaban? Agynemu feleseg milyen? Nap besut, vagy fak jol arnyekolnak?

Egyeb: Tudsz mondani egy-ket orientalo arat asvanyvizre, sorre, valami kozepkategoriaju vacsira etteremben, robogo mennyi lehet egy napra ketszemelyes, automata valtos? Ha napernyot berelni kell mennyi lehet? Hat ezek kulonosen meg ilyenek erdekelnek.

Koszi, ha valaszolsz.

ezmar

Előzmény: mazsika75 (396)
mazsika75 Creative Commons License 2002.06.13 0 0 396
Tajpan,

Remélem, hogy Neked lesz igazad, és csak mi voltunk ilyen pechesek az időjárással.
Mindenkinek nagyon jó időt, és jó utat kívánunk.

Tajpan Creative Commons License 2002.06.13 0 0 395
mazsika75,

Sajnálom, hogy rossz időtök volt, már egy hónapja figyelem az időjárásjelentést, eddig valóban esős időt mutatott mindig. Azoknak írom, akik mostanában indulnak: hála az Istennek, hétfőtől folyamatos napsütés megy, és az előrejelzések szerint sem lesz több eső (ebben az összes szerver megegyezik). Holnap a max hőmérséklet már megközelíti a 30 fokot, és hét ágra süt a nap.

Előzmény: mazsika75 (393)
Sonny Black Creative Commons License 2002.06.13 0 0 394
Szia Vadcic!

Az az igazság, hogy amikor korábban utztunk valahova, akkor már így kb. 2 héttel előtte nagyon vártuk a dolgot, de most valahogy másképpen van.
Ugyanis 22-én lesz az esküvőnk és már annak is a célegyenesében vagyunk, így aztán most az az elsődleges amire gondolunk. (minden rendben legyen, rendesen legyen szervezve stb...)

Természetesen olykor belegondolok, hogy utána 25-én már utazunk is, és akkor érzem azt a bizonyos utazási vágyat, ami ilyenkor gondolom mindenkit elfog.

Nehogy azt hidd, hogy elfeledkeztem a beszámolóról, úgyhogy majd küldöm. (az apartmanról, a fakultatív programokról, meg úgy általában mindenről). Most, hogy írok róla már megint nagyon várom :-)

Szia

Előzmény: vadcicfbi (392)
mazsika75 Creative Commons License 2002.06.13 0 0 393
Hello Mindenkinek!

Mis most jöttünk haza 06. 11.-én Korfuról. Moraitikán voltunk a Margarita apartmanban. Ez már az ötödik nyaralásunk volt Korfun, de mint mindig, most is szuper volt!
Az időjárással kapcsolatban nem voltak túl jó élményeink: Budapesten napsütésben szállt fel a repülő és Korfun esőben szálltunk le. Az 1 hét alatt egyetlen olyan napunk volt, amikor reggeltől estig sütött a nap. Egyébként az időjárás állandóan változott. Sok felhő és szokatlanul erős szél volt, úgyhogy óráról órára váltakozott a napos és a borús idő. A korfuiak is panaszkodtak, hogy ilyen szeszélyes időjárásuk még nem volt. Szóval aki mostanában utazik, ne lepődjön meg, ha esetleg nem lesz állandó napsütés és 40C.

ezmarcsakjolesz!
Mi kétszer voltunk a Petros apartmanban. Ha nem vagytok szállodákhoz szokva, akkor szerintem tetszeni fog. Ha részletesebben érdekel valami az apartmannal kapcsolatban, szívesen válaszolok.
A robogó bérlést mindenképpen ajánljuk, mert igazán csak így lehet bejárni a szigetet. Rengeteg gyönyörű hely van, ahová másképpen csak nagyon nehezen, vagy egyáltanlán nem lehet eljutni. Szerintem aki csak a helyi buszjáratokat használja, az igazán nem is lát semmit a szigetből. Mi most egy 125 ccm-s Kymco Bet&Win robogót béreltünk 1 hétre 90 Euróért. Ez gondolom főszezonban változik, csak tájékoztatás képpen írom.
Az árak szerintem alig változtak. Az Euro miatt nagyobb drágaságra számítottunk. (Bár lehet, hogy ezek még nagyon előszezoni árak voltak.)

Bárki nyugodtan kérdezzen, szívesen válaszolunk.

Mindenkinek jó utat, aki hamarosan indul Korfura!

Sziasztok

vadcicfbi Creative Commons License 2002.06.12 0 0 392
Szió Sony Black!

Készülödtök már?
Én helyetted is izgulok.
Nagyon várom majd az élménybeszámolót amikor hazajöttök és ha lesznek a képeket is.

Remélem nagyon klassz lesz!

Én majd mindig irigykedve gondolok rátok,Ok?

Jó utat majd.

Tajpan Creative Commons License 2002.06.10 0 0 391
Ahogy írtam, mi is indulunk 18.-án, azaz jövő kedden.

SZVSZ nem értelmetlen robogót bérelni, rengeteg hangulatos helyre lehet vele eljutni, ahova busszal nemigen. Mi legalább 10 napra bérlünk majd.

Moraitika környékén én nem emlékszem jó búvárhelyre, a másik oldal Paleo környékén sokkal jobban bejött nekem, de azért az sem rendelkezik a leggazdagabb élővilággal. Anno délen, TOlo környékén sokkal többet láttunk, de azért nem rossz. Viszont a tenger szívfájdítóan tiszta, arra nem lehet panasz.

Napagybérlés SZVSZ megeri, ha nincs kedved törülközőn feküdni.

Az időjárásról annyit, hogy a 4 legjobb időjárásjelentő szerver MESÉS időt jósol holnaptól. Mire mi odaérünk, a napi max hőmérséklet 28-30 fok körül lesz. Felhő úgy látszik most, már nem lesz (10 napos előrejelzés). Érdemes megnézned, felvidító :-)

Ahoj.

Előzmény: ezmarcsakjolesz (390)
ezmarcsakjolesz Creative Commons License 2002.06.10 0 0 390
Szevasztok. 26-an Moraitika lesz az uticelunk. Petros apartmanhaz. Megy valaki? Volt valaki? Ha sosem robogoztam, de sokat vezettem, ahogy kiveszem a hozzaszolasokbol akkor sem erdemes berelnem robogot. Igy felmerul a kerdes, mennyibe is kerul egy fovarosi (Corfu) buszjarat?
Sziklas partot ismertek a kornyeken? Vizben van elovilag, vagy turistak elkergetnek mindent? Egyebkent tiszta a tenger arrafele?
Ugye ott nem ervenyesek a Medard napi joslatok :)) (remenyeim szerint esoben szallunk fel es verofenyes napsutesben szallunk le). Napagyberles megeri?
Mivel onellatok leszunk, ennenk finomakat is. Amit nalunk gyros talnak hivnak, az naluk is van? Hogye' adjak?
Ja es ami meg nagyon fontos, sort hogy merik?

Koszi az infot, ha tud valaki adni.

KABI25 Creative Commons License 2002.06.10 0 0 389
Szia Vadcic!

De én vagyok!:-)))))

Előzmény: vadcicfbi (388)
vadcicfbi Creative Commons License 2002.06.08 0 0 388
Szia Kabi!

Te nem az eskuvo.hu-s Kabi vagy?

KABI25 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 387
Sziasztok!

Július 30.-án az Eurotours-szal megyünk Korfura, Benitsesbe nászútra. Nem megy vki ugyanebben az időpontban?

steve24 Creative Commons License 2002.06.02 0 0 386
Szia Mindenkinek!

Látom pörög a fórum, mindenki elégedett Korfuval stb... ez így van rendjén. Bár jómagam már elég soxor voltam Korfun, most mégis kérdéssel fordulnék azokhoz, akik idén már voltak kint. Mennyire befolyásolta az árakat az euro bevezetése? Vannak valakinek tapasztalatai? Nagyon felfele kerekítették az árakat, vagy csak szimplán más a fizetőeszköz? (ismerve a görögöket, az utóbbit elég nehezen tudom elképzelni :-)

Üdv Mindenkinek!

-s-

simita Creative Commons License 2002.05.29 0 0 385
Júniusban a Westes utasok 1 nappal korábban 12-e helyett 11-én utaznak !!!!!!!
Tajpan Creative Commons License 2002.05.28 0 0 384
Az sem rossz. Mi is direkt úgy választottuk az időpontot (jún.18.), hogy átlógjon júliusba is.
Előzmény: Sonny Black (382)
Sonny Black Creative Commons License 2002.05.28 0 0 383
Mégpedig friss (3 napos) házasokként a feleségemmel (nagyon furcsa még ez a szó) :-)
Előzmény: Sonny Black (382)
Sonny Black Creative Commons License 2002.05.28 0 0 382
Én majd jún. 25-től süttetem ott a hasam Sidariban. (2 hétig) :)))
Előzmény: simita (378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!