Keresés

Részletes keresés

Deborka Creative Commons License 2006.02.26 0 0 2696
Sajnos egy idő után a receptek kezdenek hasonlítani egymáshoz - kis módosításokkal. Hol egy alapjában új gondolat?
moes Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2695
megcsináltam a Gyorsan, valami finomat!-ból a gyömbéres-almás csirkét. elég nagy sikert aratott, gyors és pikáns.
Mse2005 Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2694

sziasztok!

 

Budaynak volt egy receptje, juhtúrós tonhalas vmi volt, akinek megvan esetleg a könyve, nem másolná nekem be azt a pársort, ha jól emléxem a 100. oldal környékén van, köszi!

 

Mse2005 Creative Commons License 2006.02.25 0 0 2693

én is szeretném , ha lehetne: mse004@citromail.hu 

köszönöm!

Előzmény: latsia1 (2604)
monkey62 Creative Commons License 2006.02.21 0 0 2692
Próbáltam visszafogni magam, és a gyönyörű, hatalmas citromok közül a csenevészebb, vékonyabb héjúnak kinézőket választani. De tényleg lehetne dekában megadni a mennyiséget, legalább körülbelül. A fagyasztót majd kipróbálom, köszi az ötletet.
Előzmény: kreativtucsok (2691)
kreativtucsok Creative Commons License 2006.02.20 0 0 2691
Szia !

a citromos muffin azert keseru, mert a citrom feher hartyaja is benne van
lehet, mas fajta citrommal kevesbe keseru ?!

en is igy jartam, de en betettem a melyhutobe a maradekot, s mikor elovettem, mar kevesbe volt vad :-)

ja, es nem mindegy persze, hogy a citromok mekkorak - ha jol emlexem, csak db-ban adja meg a citromot

Előzmény: monkey62 (2689)
Sorsha Creative Commons License 2006.02.20 0 0 2690
A Most vasárnapi recept egy Decemberi adás ismétlése. December 12
Előzmény: mannamari (2475)
monkey62 Creative Commons License 2006.02.20 0 0 2689
Sziasztok! Visszaolvasgatva megtetszett a citromos muffin, amibe az egész citromokat kell rakni. Lehet, hogy a kritikák elkerülték a figyelmemet, és csak az elégedett hozzászólásokat olvastam, de többet vártam. 1. Az állaga elég "nyomott", ragacsos (pedig sokáig sütöttem, min. 1/2 óra) 2. Olyan kesernyés utóíze van, hogy senki se vett másodikat. Konkrétan még második falatot se kértek. Így én fogom megenni, és azzal bíztatom magam, hogy serkentőleg hat a májműködésre (a keserű íze miatt). Kalandvágyóknak ajánlom.
Böbsi Creative Commons License 2006.02.19 0 0 2688

Szia nyuszkó!

Én is beállhatnék a sorba, és elkérhetném a recepteket?

Köszönettel: Böbsi

Előzmény: nyuszkó2 (2675)
Isidorra Creative Commons License 2006.02.17 0 0 2687

Én is kérném, küldtem emailt.

Köszi

Előzmény: nyuszkó2 (2675)
fityoerika Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2686

Hali!

 

Én kérném a Majd a Budayt a pfityo@freemail.hu címre.

 

Előre is köszi!

Fityoerika

Előzmény: nyuszkó2 (2675)
zsuzsu001 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2685
Én is kérném ha lehet. koizs@freemail.hu
Előzmény: nyuszkó2 (2675)
Csilla Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2684

Igen en is igy lattam. Ugy fest a konyv meg nem kering igy.

 

Előzmény: mannamari (2683)
mannamari Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2683
nyuszkó2 nem akarlak elkeseríteni, de ez nem a Buday könyve, hanem a Stahl konyhájában lévő receptjei, amit ide a fórumra is bemásoltunk. De azért köszi.
mannamari Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2682
Szia!

Én is küldtem mailt. Köszi!
Előzmény: nyuszkó2 (2678)
mara2 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2681
Én is küldtem. Köszi előre is!
Előzmény: nyuszkó2 (2678)
Zitka Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2680

Én is küldtem mailt.

Előzmény: nyuszkó2 (2678)
Csilla Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2679
Mel ment. Koszike.
Előzmény: nyuszkó2 (2678)
nyuszkó2 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2678
HG és Csilla!

Dobjatok egy mailt és küldöm: beataszepesi@yahoo.com
H_G Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2677
Nekem, légy szíves!

Előzmény: nyuszkó2 (2675)
Csilla Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2676
En kerem szepen az itteni cimemre. Koszike.
Előzmény: nyuszkó2 (2675)
nyuszkó2 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 2675
Sziasztok!

Nekem a Majd a Buday c. könyve van meg a gépen. Kéri valaki?

Bocsi, ha már volt, lusta voltam visszaolvasni.

Mindenkinek szép napot és jó sütés-főzést!
Csilla Creative Commons License 2006.02.13 0 0 2674
KÁVÉ FEHÉRCSOKIHABBAL Hozzávalók:

őrölt kávé
1 tábla fehércsokoládé
2 deci tejszín

a tetejére cukrozatlan kakaópor Elkészítés:

Először gőz fölött felolvasztom a tejszínben az apróra tölt fehércsokit. Aztán ha kihűlt, ezt az édes keveréket habszifonba töltöm.

Aztán főzök egy krémes eszpresszót, csészébe töltöm, majd megkoronázom az ínycsiklandó fehércsokis tejszínhabbal.

A tetejét kakaóporral díszítem.
Csilla Creative Commons License 2006.02.13 0 0 2673
VANÍILIÁS CSÓK Hozzávalók:

17,5 dkg puha vaj
3 dkg porcukor
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
13,5 dkg finomliszt
2,5 dkg étkezési keményítő
Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt fektetek egy nagy tepsibe.

Összeállítom a tésztát. A puha vajat robotgéppel habosra keverem a porcukorral és a vaníliarúd kikapargatott belsejével, majd fakanállal hozzádolgozom a lisztet és az étkezési keményítőt.

A tésztát csillagcsöves habzsákba töltöm, és kb. 2½ cm átmérőjű halmokat nyomok belőle egymás mellé kétujjnyi távolságban az előkészített tepsire. (Ha egyszerre nem fér ki az összes tészta a tepsire, akkor két részletben sütöm meg a sütit.)

A meleg sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöm a vaníliás csókokat, aztán rácsra téve kihűtöm őket.

Kb. 30 süti lesz belőle.

 

 

Csilla Creative Commons License 2006.02.13 0 0 2672
FAHÉJAS-ZÖLDSÉGES TÉSZTA BUNDÁBAN SÜLT PAPRIKÁVAL Hozzávalók:

1-1db piros és sárga kaliforniai paprika
1 közepes méretű karalábé
½ zacskó szélesmetélt
Elkészítés:

A tésztát felteszem főni lobogva forró, enyhén sós vízbe. Amíg puhul, előkészítem a zöldségeket.

A karalábé zsenge szárát és levelét apróra vágom. Majd a meghámozott karalábégumót és a paprikák 2/3-át mandolinnal- vagy egy éles késsel – gyufaszálnyi vékony csíkokra szeletelem. Végül fogok 1 fej lilahagymát és ezt is hajszálvékony karikákra vágom. A paprikák megmaradt harmadát pedig ujjnyi vastagon szeletelem fel.

Következő lépésként egy közepes méretű serpenyőben 1-2 evőkanál kristálycukrot karamellizálok, majd egy mély lábosba 3-4 deci olívaolajat melegítek.

Amíg a cukor olvadozik és az olaj melegszik, készítek egy tésztaalapot; ehhez egy keverőtálba török 2 tojást, hozzászórok 3 evőkanálnyi lisztet, egy csipet sót és öntök hozzá 1-2 evőkanálnyi olívaolajat is. Egy kézi habverővel az egészet alaposan összekeverem, majd félreteszem.

Ha a cukor már szép barna, hozzádobom a vékony zöldségkeveréket és a felaprított karalábészárat, majd a következőképpen ízesítem; ½ teáskanál őrölt fahéj, 2 csipetnyi őrölt gyömbér, egy csipet só és néhány csepp ecet. Aztán egy alapos keverés után ezt a távol-keleties ízvilágot tükröző zöldség-kavalkádot készre párolom. Ha elkészült, hozzákeverem a megfőtt, leszűrt tésztát is.

Ekkorra már kellően forró az olaj is. Fogom a nagyobb félretett paprikadarabokat, aztán mindegyiket megmártom a keverőtálban várakozó tésztában, és pár perc alatt aranybarnára sütöm őket.

Tálaláskor egy tányérra kanalazom a zöldséges tésztát, majd a tetejére halmozok a bundás paprikákból.
Csilla Creative Commons License 2006.02.13 0 0 2671

tegnapiak:

 

VASÁRNAP ESTI SPAGETTI Hozzávalók:

30 dkg spagetti
2 nagy maréknyi friss bazsalikom
2 nagy maréknyi friss kakukkfű
3-4 szál friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
25 dkg maradék sült csirkehús vagy ½ kész grillcsirke

a tálaláshoz 5 dkg frissen reszelt parmezán
Elkészítés:

Vizet engedek a tésztafőző fazékba, szórok hozz sót, és elkezdem felforralni.

Amíg melegszik a víz, előkészítem a hozzávalókat. Apróra vágom a bazsalikomot, a kakukkfüvet és a rozmaringot, aztán összekeverem őket. (Ha a fűszernövényeknek még zsenge a száruk, nem szoktam leszedni róluk a leveleket, hanem szárastul aprítom fel.) Ezután megpucolom a fokhagymagerezdeket, és megreszelem a tálaláshoz való parmezánt. Végül falatokra cincálom a csirkét, és az előkészített hozzávalókat félreteszem.

Kifőzöm a lobogó, forró vízben a spagettit.

Amikor a spagetti főzési idejéből már csak néhány perc van hátra, beleöntöm az olívaolajat egy közepes méretű serpenyőbe, hozzáreszelem a fokhagymát, és mérsékelt tűzön kevergetve illatosra párolom az olajban.

A fokhagymához hozzáadom az apróra vágott fűszernövények nagyját és a csirkefalatokat. Jól összekeverem az egészet, és lehúzom a serpenyőt a tűzről.

A kifőtt spagettit lecsepegtetem, és hozzáforgatom a fűszernövényes-fokhagymás olívaolajhoz. Teszek hozzá 1-2 merőkanálnyit a tészta főzővízéből, hogy ne legyen túl száraz, és mérsékelt tűzön kevergetve átmelegítem az ételt.

Tálaláskor a spagettit bőven megszórom reszelt parmezánnal.

2 adag lesz belőle.

latsia1 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 2670
elküldtem! :O)) fele fokhagyma az elején, a msáik fele a végén amikor már nem főzöm az ételt!:O)
Előzmény: Kurugla (2669)
Kurugla Creative Commons License 2006.02.08 0 0 2669

Kedves Latsia!A két gasztroregény engem is érdekelne.Nagyon klassz recipéid vannak,de a képek még jobbak.Áruld el,hogy hogyan csinálod,hogy az ételeknek i
n
tenziv fokhagyma illatuk legyen?Törve,zuzva,olajjal elkeverve,reszelve,fözés elején,végén teszem bele,de fokhagyma illat eltünik.jak2@freemail.hu.
fityoerika Creative Commons License 2006.02.08 0 0 2668

Sziasztok!

 

Egy ideje olvaslak benneteket, és jó, hogy vagytok!!!

 

Lenne két kérdésem:

1. (Ez nem Stahl-os kérdés) Jó pár évvel ezelőtt készítettem egyszer Nutellás tiramisut. (Nutella és mandula kellett bele, de más érdekessége is volt.) Sajna azóta nem csináltam és elfelejtettem. Véletlenül nem tudja vki, hogy kell készíteni, mik kellenek hozzá?

2. Majd a Buday - Mozzarellás szalámis muffin. Próbálta valaki muffinpapírral teflonos sütőben? Ki lehetett szedni a papírból? Félek, ha papírral csinálom, a sajt miatt nem tudom a papírból kiszedni.

 

A válaszokat előre is köszi!

Fityoerika

fityoerika Creative Commons License 2006.02.08 0 0 2667

Szia Latsia1!

 

"Sziasztok, van :
- Stahl összes
- Ezer nap Velencében / gasztroregény
- Tatin utca / gasztroregény
Ha kell valakinek átküldöm emailben!"

 

Engem érdekelnének. Át tudnád küldeni nekem a pfityo@freemail.hu e-mail címre? A két gasztroregény érdekelne a leginkább, ha mind nem jönne át.

 

Előre is köszi! Fityoerika

Előzmény: latsia1 (2604)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!