Keresés

Részletes keresés

mokotoy Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2749
Tündérlala drága! Melyikre gondoltál? A muffinra, vagy a spárgára! Nekem speciel a csirkecsiga tetszett. Ötletes volt és tényleg egyszerű.
Előzmény: tündérlala (2746)
mokotoy Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2748
Szerintem írj neki. Én is ezen gondolkoztam. Ha elegen írunk neki, csak ér valamit. Nekem ez a mai répasali sem jött be. biztos finom, nem mondom, de valahogy mást vártam. (A remény hal meg utoljára)
Előzmény: monkey62 (2745)
Csilla Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2747

Itt a mai, talan nem volt meg, vagy csak en nem emlekszem:

INDONÉZ RÉPASALÁTA Hozzávalók:

25 dkg előre szeletelt sárgarépa-csík

1 zöldcitrom
frissen őrölt bors
10 dkg pirított, sós mogyoró

Az öntethez:
1 csomag újhagyma
1 duci gerezd fokhagyma
2,5 deka kókusztejpor
1½ dl langyos víz
2 evőkanál olívaolaj
1 késhegynyi cayenne bors
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál barna cukor

4 evőkanál mogyoróvaj

1 csokor menta és 1 fürt szőlő a díszítéshez Elkészítés:

Előfőzöm a répacsíkokat. Vizet engedek egy fazékba, teszek bele sót, és felforralom. Ha már lobogva forr, 1-2 perc alatt megfőzöm benne a répát. Figyelem, nem kell túl puhának lennie: akkor jó, ha harapható, de már nem nyers!
A megfőzött répát leszűröm, és egy hideg vízzel teli nagy tálba teszem, hogy lehűljön, majd alaposan lecsepegtetve papírtörlőre terítem.

Előkészítem az öntetet. Az újhagyma fehér szárrészét vékonyra karikázom, majd megpucolom a fokhagymát, aztán egy tálkában kézi habverővel összekeverem a kókusztejport a langyos vízzel.

Összefőzöm az öntetet. Egy közepes méretű serpenyőbe beleteszem az olívaolalajat, hozzáadom az újhagymát, és kevergetve néhány perc alatt megpárolom. Ha ez megtörtént, belereszelem a fokhagymát, beleöntöm a kókuszos vizet, hozzászórom a cayenne borsot, az őrölt gyömbért, a barna cukrot, meg a mogyoróvajat, aztán kevergetve 1-2 perc alatt összefőzöm az egészet, majd picit megsózom és hozzáreszelem a zöldcitrom héját.

A pirított, sós mogyorót mozsárban durvára töröm.

Ha a mártás kész, a sárgarépát jól összekeverem a langyos öntettel, és tálalok. 2 nagy tányérra elosztom a répát, meghintem apróra vágott mentával, aztán alaposan megszórom a durvára tört mogyoróval, és félbevágott szőlőszemekkel díszítem.

2 adag lesz belőle.

tündérlala Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2746
Hú, ez őrült jól hangzik, ezt meg kell csinálnom. :)
Előzmény: mokotoy (2737)
monkey62 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2745
Ez már majdnem olyan, mint a Győzike - csak azért nézem, hogy felbosszantsam magam a hülyeségen. Muffin, hajladozó bormester, szemét meresztgető ízvadász - brrr. Azt a szerencsétlen tésztát is süthetné más formában,  mondjuk őzgerincben, kis máz a tetejére, fügedarabkák, mittomén. Fantáziátlan, siralmas. Egy mezei háziasszonytól elfogadható, de annak, akinek ez a szakmája, és még a nagyközönség elé is kiáll vele, többet kéne beleadnia. Remélem, olvassa a topicot, bár eddig nem sok látszott belőle. Szerintetek ha írnék neki...
Csilla Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2744
Hat a tegnapibol egyedul a buday-fele kaja fogott meg, a muffintol nekem is fel all a szor a hatamon. Tenyleg csinalhatna valami mas sutit is, nem mondom, hogy mindig habos tortakat, de van meg mas is a bonyolult tortan es az unalmas muffinon kivul.
czjudit Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2743
A legrondább az, h én itthon vagyok, és hétköznap is belenézek: a múltvasárnapi recepteket leadták újra a héten, maradt egy üres nap, akkor megcsinálta ezt a spárgás spagettit, amit ugye vasárnap mutatott be főételnek.
Azért igy ez nagyon gyenge már.
kreativtucsok Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2742
Sziasztok!

nekem is ez tetszett: megmutatja lepesrol lepesre, csak aztan pont a mennyisegeket nem arulja el
nem gondolom, hogy egy muffint nem tudnank osszedobni, de ha mar egy egesz 10 percet szan a musorbol akkor a liszt, cukor , margarin mennyisegeket is elarulhatna

nem szeretem a tesztakat, muffint mar nem is sutok....tobbre vagyom
es azt sem ertem, miert tette a szerencsetlen jellegtelen spargat oda a pesto es a kolbasz koze :-(

kar volt erte,ja....hogy legyen min poenkodni a Bormesternek...
Előzmény: mara2 (2741)
mara2 Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2741
Áááá, én a káposztás batyun akadtam ki. Akkorára reszelt műanyag zacskó ízű káposztából??? Aztán a hülye muffin csak hab volt a tortán. Ja és a sikítófrász is majdnem rájött, mikor említett muffincsodánál azzal kezdte, hogy na akkor most szépen lassan megmutatom hogy is kell. Szegény magyar háziasszonyt teljesen hülyére veszik. Pedig bármely nagymami különbet csinál egy muffinnál, mégse csinálnak neki tévéműsort...

Nagy nagy nulla az egész. Pedig én nagyon szerettem régen.
Előzmény: VKOrsi (2740)
VKOrsi Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2740
Tim nálam is nagy kedvenc :D :D

Stahlt már ezer éve nem... én a szifonos szószoktól, meg sült téliszalámitól már korábban a falnak mentem.
Előzmény: Zitka (2739)
Zitka Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2739
Én már nem is nézem. :-(  Kb. ugyanez a véleményem. Nem igaz, hogy ne lehetne valami kreatív dolgot is belevinni...!  Szponzoroktól függetlenül. Inkább nézem a Tim Mälzert, vagy a többi német adót, mert ott valóban újdonságokat, új ötleteket látok. Pedig ők is ugyanúgy a szponzorokból élnek valószínűleg... De nem lóg ki ennyire a lóláb.
Előzmény: Törölt nick (2738)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2738

én azt mondtam magamban, hogy ha megint tésztát főz és muffint süt, akkor visítva kirohanok a szobából. hát nem így tettem, de egy vakos + meg azért kicsúszott a számon.

 

meg az is pofátlanság, hogy már gyaklag csak azt főznek, amire szponzor van. a budayt a herz meg a szifonosok szponzorálják, akkor állandóan szalámival, kolbásszal főz, és szifonban veri a szószt, ha mandolingyártó a szponzor, akkor kizárólag julienre vágott zöldségből készül az étel.

 

ez nem főzőműsor, hanem marketingblöff.

mokotoy Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2737
BAZSALIKOMOS SPAGETTI SÜLT SPÁRGÁVAL, CHORIZOVAL ÉS MOZZARELLÁVAL
Hozzávalók:

25 dkg spagetti (Soós)

15 dkg chorizo kolbász, vékonyan felkarikázva (Herz)
1 evőkanál olívaolaj
12½ dkg mini-mozzarella, lecsepegteve és félbevágva (Szarvasi)

A sült spárgához:
50 dkg spárga, megtisztítva és 3 cm-es darabokra vágva
1 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors

A bazsalikomos pestóhoz:
4 dkg friss bazsalikomlevél
2 dkg fenyőmag, megpirítva (Kalifa)
2 dkg frissen reszelt parmezán
1 dl olívaolaj
só és frissen őrölt bors
Elkészítés:

Először elkészítjük a sült spárgát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és a feldarabolt spárgát összekeverjük egy 20x40 cm-es tepsiben az olívaolajjal. Megsózzuk, megborsozzuk, és a tepsit lefedjük alufóliával. A spárgát 20-30 percig sütjük alufólia alatt, hogy megpuhuljon, majd levesszük róla a fóliát, és további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Így szépen megpirul, és ettől még finomabb lesz.

A chorizo-szeleteket kevés olívaolajon néhány perc alatt átpirítjuk egy nagy serpenyőben, aztán félretesszük.

Összeturmixoljuk a bazsalikomos pestót. Ez csak annyi, hogy az összes hozzávalót beletesszük a turmixgépbe, majd összepépesítjük, és megsózzuk, megborsozzuk. Turmixolás közben egyszer-egyszer leállítjuk a gépet, és felkavarjuk a pestót, hogy könnyebb és egyenletesebb legyen a pépesítés.

A spagettit a szokásos módon kifőzzük, aztán lecsöpögtetjük, és leszűrjük. A főzővizéből félreteszünk 1-2 merőkanálnyit.

Összeállítjuk az ételt. A kifőtt spagettit, a megsült spárgát és a megpirított chorizo-szeletekt beletesszük egy nagyobb lábosba, majd hozzáöntjük a bazsalikomos pestót, és hozzáadtjuk a félretett 1-2 merőkanálnyi főzővizet. Az egészet kevergetve összemelegítjük, és végül hozzáforgatjuk a félbevágott mini-mozzarellákat. Ezzel már nem szabad nagyon melegítgetni az ételt, mert a mozzarella könnyen megolvad. Végül meghintjük apróra vágott bazsalikommal, és tálalhatunk.

4 adag lesz belőle.

SAJTOS CSIRKECSIGÁK
Hozzávalók:

2 zsemle
1 bőrös, csontos csirkemell
1 Mini Karaván tömb
1 pohár joghurt
1 teáskanál mustár
1 citrom
2-3 ág friss kakukkfű
1 csomag salátakeverék
só és frissen őrölt bors
kevés olívaolaj
Elkészítés:

Első lépésként felszeletelek 2 zsömlét és tepsire téve pár percre betolom őket a sütőbe.

A csirkemellről levágom a bőrét, majd a csont mentén lefejtem a húst. Az így kapott mellfilét mindkét oldal irányából kinyitom - azaz egy éles késsel bevágom, így vékonyabb és nagyobb szelet húst kapok -, majd enyhén kiklopfolom. Ha ezzel megvagyok, sózom, borsozom, majd a hússzeletet félreteszem.

Fogom a négyoldalú reszelőt és az apró lukú oldalán lereszelem a sajtot, majd a reszelék felét eloszlatom a kiterített húsfilén, végül az egészet feltekerem. Amikor ez megvan, a tekercset 1,5 – 2 centis szeletekre vágom, és a kis roládokat egy-egy fogpiszkálóval átszúrva forró serpenyőben – kevés olajon – arany barnára sütöm.

Amíg a sajtos csigák sülnek, előveszek egy nagy keverőtálat, beleöntöm a joghurtot, hozzászórom a maradék reszelt sajtot, sózom, borsozom. Ízesítem 1 teáskanál mustárral, a citrom reszelt héjával, majd a fél citrom levével és végül néhány ág friss, ujjaimmal szétmorzsolt kakukkfűvel. Az egészet alaposan összekeverem, majd beleforgatom a friss salátakeveréket.

Innentől kezdve lehet enni. Egy tányérra kanalazok a salátából, rápakolom az időközben elkészült sajtos csirkecsigákat, és hogy az étel még gazdagabb legyen, tányérra szórok az elkészült zsemlepirítósokból is.

Egyszerű, gyors és tápláló. Jó étvágyat!

KÁPOSZTÁS BATYU
Hozzávalók:

1 csomag fehér káposztacsík
3-4 evőkanál olaj
só és frissen őrölt bors
1/2 csomag leveles tészta

a batyuk megkenéséhez 1 tojás fehérje
Elkészítés:

A káposztát a sóval és borssal az olajon puhára pároljuk.

A leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 6x6 cm-es négyzeteket vágunk belőle. A négyzeteket megtöltjük 1-1 kanál kápiosztás töltelékkel, és az egyik sarkánál fogva felhajtjuk kis háromszögeknek. A batyuk széleit lenyomkodjuk, és megkenjük tojásfehérjével.

Kiolajozott tepsire tesszük, és 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

FÜGÉS MUFFIN
Hozzávalók:

10 deka puha vaj
15 deka cukor
1 teáskanál vanília-aroma
2 tojás
½ deci tej
3 evőkanál rum
15 deka liszt
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
10 deka aszalt füge, teában vagy rumban puhára főzve, lecsepegtetve és apróra vágva
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.

A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a vanília-aromával. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd a géppel hozzávegyítjük a tejet és a rumot is.

A lisztet összekeverjük sütőporral. Fakanállal 2-3 részletben hozzáadjuk a vajas-cukros-tojásos-tejes-rumos masszához, aztán ebbe belekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott aszalt fügét.

A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.

12 muffin lesz belőle.
mokotoy Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2736
Ma se volt semmi új?
Nekem is kezd uncsi lenni. Régen mindig lelkesen néztem, merítettem új ötleteket, de ez a sprágás valahogy nem jött be. Lehet, hogy azért, mert nem szeretem a sprágát? Vagy spárga mindig van otthon?
Ha valaki megcsinálta valamelyik új recipéjét, azért írja már meg, milyen lett?
Előzmény: mara2 (2735)
mara2 Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2735

Igen, csak azt nem értem, hogy választják ki vasárnap a hét receptjét, ha közben meg a következő hét közben adják le a recepteket?? Amúgy régen se értettem, hogy ki és hogy szavazott a hét receptjére, mert mindig "közönségdíjas" vagy milyen receptről beszéltek.

 

Nekem amúgy is elég nyögvenyelősnek tetszik már a műsor, pedig régen nagyon szerettem, de már kínjukban nem tudnak mit kitalálni. Valami más koncepció alapján kellett volna az egész műsort elkezdeni. Meg őszintén szólva az se túl izgi, hogy minden hétvégén muffint süt. Na bumm, az aztán tényleg nem művészet. Erre vág fel a cukrászképzettségével??

Előzmény: Csilla (2734)
Csilla Creative Commons License 2006.03.10 0 0 2734
Amugy nagyon lelemenyesek, amit adnak vasarnap, hetkozben szepen elosztjak es nem kell uj musor. Volt vasarnap 4 recept abbol mar harom volt a heten.
Előzmény: Szat18 (2733)
Szat18 Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2733
De volt hétfőn, az a régi diós nassolnivaló volt, amit tepsiben és serpenyőben is megcsinált. A maiban volt fokhagyma, azt láttam ahogy megragadta a fokhagyma-reszelőt!
kutykurutty Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2732
De szegeny megint nem volt maganal, mert egesz ido nem lattam fokhagymat
a kozelben, de megis valami fokhagymaillatrol magyarazott (lehet, hogy a kolbaszbol jott ? :) ).
Előzmény: mannamari (2730)
Csilla Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2731

Hetfon nem volt, vagy ismeteltek, mert a tegnapi pl a vasarnapi padlizsankrem?

Előzmény: mannamari (2730)
mannamari Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2730
MAI RECEPT
BAZSALIKOMOS SPAGETTI SÜLT SPÁRGÁVAL, CHORIZOVAL ÉS MOZZARELLÁVAL

Hozzávalók:
25 dkg spagetti (Soós)

15 dkg chorizo kolbász, vékonyan felkarikázva (Herz)
1 evőkanál olívaolaj
12½ dkg mini-mozzarella, lecsepegteve és félbevágva (Szarvasi)

A sült spárgához:
50 dkg spárga, megtisztítva és 3 cm-es darabokra vágva
1 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors

A bazsalikomos pestóhoz:
4 dkg friss bazsalikomlevél
2 dkg fenyőmag, megpirítva (Kalifa)
2 dkg frissen reszelt parmezán
1 dl olívaolaj
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:
Először elkészítjük a sült spárgát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és a feldarabolt spárgát összekeverjük egy 20x40 cm-es tepsiben az olívaolajjal. Megsózzuk, megborsozzuk, és a tepsit lefedjük alufóliával. A spárgát 20-30 percig sütjük alufólia alatt, hogy megpuhuljon, majd levesszük róla a fóliát, és további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Így szépen megpirul, és ettől még finomabb lesz.

A chorizo-szeleteket kevés olívaolajon néhány perc alatt átpirítjuk egy nagy serpenyőben, aztán félretesszük.

Összeturmixoljuk a bazsalikomos pestót. Ez csak annyi, hogy az összes hozzávalót beletesszük a turmixgépbe, majd összepépesítjük, és megsózzuk, megborsozzuk. Turmixolás közben egyszer-egyszer leállítjuk a gépet, és felkavarjuk a pestót, hogy könnyebb és egyenletesebb legyen a pépesítés.

A spagettit a szokásos módon kifőzzük, aztán lecsöpögtetjük, és leszűrjük. A főzővizéből félreteszünk 1-2 merőkanálnyit.

Összeállítjuk az ételt. A kifőtt spagettit, a megsült spárgát és a megpirított chorizo-szeletekt beletesszük egy nagyobb lábosba, majd hozzáöntjük a bazsalikomos pestót, és hozzáadtjuk a félretett 1-2 merőkanálnyi főzővizet. Az egészet kevergetve összemelegítjük, és végül hozzáforgatjuk a félbevágott mini-mozzarellákat. Ezzel már nem szabad nagyon melegítgetni az ételt, mert a mozzarella könnyen megolvad. Végül meghintjük apróra vágott bazsalikommal, és tálalhatunk.

4 adag lesz belőle.

tarjani Creative Commons License 2006.03.07 0 0 2729

Szia!

 

Nekem is át tudnád küldeni? Léci. tarjani@freemail.hu Köszi!:-)

Előzmény: latsia1 (2713)
tarjani Creative Commons License 2006.03.07 0 0 2728

Szia!

 

Tudom, hogy egy kicsit későn szólok, de nekem is el tudnád küldeni?:-) tarjani@freemail.hu  Köszike!

Előzmény: nyuszkó2 (2675)
mannamari Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2727
Hát a frizura is új, az ízvadász már a TvPaprikán sem lopta be magát a szívembe, a honlap is hozza a formáját. Ki tudja mióta palacsintarecept a sólet és kávérecept a BAZSALIKOMOS SALÁTA SÜLT SAJTTAL?

De a lényeg, hogy új receptjei vannak.
Előzmény: tkyra (2722)
fairyqueen Creative Commons License 2006.03.05 0 0 2726
Nnnna, már megint (szokás szerint) lemaradtam. Csak nem Juditunknak van új frizurája? Az viszont jó hír, hogy vannak új receptek.
Előzmény: tkyra (2722)
czjudit Creative Commons License 2006.03.05 0 0 2725
vagy erre: nastand@rdslink.ro
Előzmény: czjudit (2724)
czjudit Creative Commons License 2006.03.05 0 0 2724
Nem jo a cim: szjudit2@yahoo.com
Előzmény: czjudit (2723)
czjudit Creative Commons License 2006.03.05 0 0 2723
én is szeretném, ha lehet szjudit@yahoo.com
Koszi
Előzmény: nyuszkó2 (2675)
tkyra Creative Commons License 2006.03.05 0 0 2722
Mit szóltok, új frizura, új "Ízvadász" rovat, és új receptek....

A HÉT RECEPTJE

ARAB PADLIZSÁNKRÉM

 

 Hozzávalók:

 

2 padlizsán
2 gerezd fokhagyma, finomra zúzva
15 dkg natúr joghurt
1 nagy marék friss korianderlevél, apróra vágva
1 kisebb marék friss mentalevél, apróra vágva
½ dl olívaolaj
1-2 friss chilipaprika, kimagozva és vékonyan felszeletelve
ízlés szerint só

a tálaláshoz frissen sütött pita-chips

 

 Elkészítés:

 

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt teszünk egy tepsibe.

A padlizsánokat úgy hagyjuk, ahogy vannak, illetve annyi csak a teendőnk, hogy megmossuk, majd szárazra töröljük őket, aztán néhány helyen mindkét darabot villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben ne pukkadjanak szét.
A megszúrkált padlizsánokat beletesszük egymás mellé a tepsibe, és kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha a belsejük már jó puha, készen vannak. Megvárjuk, amíg langyosra hűlnek, aztán félbevágjuk őket, és kanállal kiszedjük a puha belsejüket.

A megsült padlizsán-belsőt összeturmixoljuk a zúzott fokhagymával, a joghurttal, a friss korianderlevéllel, a friss mentával, az olívaolajjal és a chilipaprikával. Csak akkor sózzuk meg, miután elkészült.

A padlizsánkrémet tálalásig hűtőben tartjuk. Szerintem pita-chips illik hozzá a legjobban, amit úgy szoktam készíteni, hogy a pitákat keresztben félbevágom, majd az így kapott kerek lapokat vékony cikkekre szeletelem, aztán olívaolajjal finoman megkenem a cikkeket, és forró sütőben megpirítom őket.

 

 

 

 

 

MAJD A BUDAY!

KOLBÁSZOS-GOMBÁS KARAJ SPENÓTOS PENNÉVEL

 

 Hozzávalók:

 

1 szál száraz kolbász
6 db gomba
1 szál póréhagyma
30 dkg friss spenót
25 dkg penne
10 dkg márvány sajt
1 dl tejszín
olívaolaj
1 kg karaj

 

 Elkészítés:

 


Felteszem a tésztát főni. Amíg puhul, felkarikázom a kolbászt és beleszórom a forró serpenyőbe. Amíg a kolbász elkezd pirulni, felszeletelem a gombát és a póréhagymát, majd ezeket is a kolbászhoz dobva az egészet megpirítom.

Amíg pirul a töltelék, leszűröm a tésztát, majd a karajt lefejtem a csontról és nyitott szeleteket vágok belőle. Ezt úgy csinálom, hogy a húsdarabot először bevágom, aztán a második szeletnél már végig vágom a húst. Az így kapott „összenőtt” szeleteket szétterítem, kicsit kiklopffolom, és a szélét bevagdosom, hogy sütéskor ne ugorjon össze.

A nyitott szeletet megtöltöm az időközben megpirult kolbászos-gombás keverékkel, óvatosan összehajtom, majd a széleit megtűzöm fogpiszkálóval. Enyhén megsózom, és a töltelék serpenyőjében megsütöm. Pár perc alatt megpirítom a hús mindkét oldalát, majd kevés vizet öntök alá, és fedővel lefedve készre párolom.

Amíg sül a hús, olajat hevítek egy lábosba annyira, hogy már füstöljön. Ekkor beleszórom a spenótot. Azért kell tűzforrónak lennie az olajnak, mert így a spenót nem megpárolódik, hanem megőrzi friss ropogósságát. Enyhén sózom, borsozom, majd hozzátördelem a márvány sajtot, és amikor a spenót már összeesett, megöntözöm a tejszínnel. Pár perc és kész is a mártás, ekkor hozzákeverem a tésztát és már tálalhatunk is.

 

A recept nyomtatható változata...

 

 

1-2-3 PALACSINTA

SÓLET

 

 Hozzávalók:

 

4 személyre:

1,2 kg tarka, vagy fehér bab (ízlés szerint)
75 dkg marhaszegy
75 dkg marha pecsenye
1 egész marhanyelv
1 db. füstölt libacomb
15 dkg gersli (árpagyöngy)
4 kisebb fej vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
2 ek. piros paprika
1 tk. törött bors
1-1,5 dl olaj vagy zsír
1 ek. liszt
4 db. tojás

 

 Elkészítés:

 

A babot nem szabad előre beáztatni!
Egy nagy lábasba tesszük az aprított fokhagymát, vöröshagymát, a megtisztított babot, az olajat, lisztet, piros paprikát, sót, és összerázzuk. Nem szabad keverni, mert a babszemek „levetik” héjukat. A tetejére tesszük a húsokat. Felengedjük vízzel úgy, hogy a húsokat teljesen ellepje. Tűzhelyen felforraljuk, majd betesszük a sütőbe a legkisebb lángon legalább 4 órára. Ekkor kivesszük, beletesszük a megmosott nyers tojásokat és a gerslit. A sütőben hagyjuk még kb.1 órát. Ekkor elzárjuk, és bent hagyjuk egész éjszakára.

 

A recept nyomtatható változata...

 

 

SÜSSÜNK VALAMIT

RAKOTT MÁKOS TÉSZTA

 

 Hozzávalók:

 

1 csomag cérnametélt
1 csomag cukrozott darált mák
3 db alma
2 dl tej
5 dkg margarin
3 tojás
10 dkg baracklekvár

 

 Elkészítés:

 

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gzsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk egy kisebb jénai tálat.

A cérnametéltet kifőzzük és amíg a tészta puhul, egy közepes méretű serpenyőben margarinon megpároljuk a vékony cikkekre vágott almát.

Ha a tészta kifőtt, összekeverjük a cukros mákkal.

Ezután egy lábosba öntjük a tejet és beletesszük a margarint, majd megvárjuk míg elolvad.

Aztán a margarinos tejet ráöntjük a mákostésztára, összekeverjük, és a jénaiba kanalazzuk a tészta felét.

A tésztára jöhet a párolt alma, majd a tészta másik fele. Ezzel a rétegezés kész, mehet is a sütőbe, míg az ízek összeérnek.

Amíg a tészta sül, szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk baracklekvárt.

Következő lépésként kivesszük a tésztát a sütőből, vékonyan megkenjük lekvárral, az ízek fokozása érdekében megszórjuk még egy kis cukrozott darált mákkal, majd rápúpozzuk a lekváros habot is.

Még 15 perce visszatoljuk a tésztát a sütőbe, és már kanalazhatjuk is a finomságot.

 

A recept nyomtatható változata...

 

 

KÁVÉSZÜNET

BAZSALIKOMOS SALÁTA SÜLT SAJTTAL

 

 Hozzávalók:

 

Az öntethez:
1 gerezd fokhagyma
½ dl olívaolaj
½ csokor friss bazsalikom
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál vörösbor ecet
só és frissen őrölt fekete bors

A salátához:
20 dkg Karaván sajt
1 csomag Ínyenc Mix saláta
2 evőkanál olaj

 

 Elkészítés:

 

A fokhagymagerezdet megpucoljuk és beletesszük egy mikrózható tálkába. Ráöntjük az olívaolajat, és 30-40 mp-re betesszük a mikróba.

Utána a fokhagymát áttesszük a turmixgépbe. Hozzáadjuk a bazsalikomot, a mustárt és a vörösbor ecetet, és vékony sugárban, a motort folyamatosan járatva a tálkában maradt olajat is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

Jöhet a saláta: az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és ha már füstös, beletesszük a hasábokra vágott sajtot.

Oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük, végig a legmagasabb lángon, mert így nem folyik el.

A tálalás következik: a madárbegy salátát tányérra tesszük, meglocsoljuk az öntettel, és rátesszük a sült sajtdarabokat. A végén megszórjuk még egy kevés friss bazsalikommal.

 

Kurugla Creative Commons License 2006.03.04 0 0 2721

Szia.Én is kérném,ha lehet és nem fáradtság.Majd a Buday könyvre gondolok.Elöre is köszönöm.

jak2@freemail.hu
Előzmény: nyuszkó2 (2675)
Chimney Creative Commons License 2006.03.02 0 0 2720

Egyszer már Én is csaltam:-)

Aszzem a Oetkernek van dobozban Tiramisu por, amit tejjel össze kell kverni.1 doboz mascarpone+1 ilyen por és nem éreztünk különbséget.

Előzmény: Bagoly Berti (2719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!