A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
A honlapjukról copyztad a receptet frissen? Mert akkor csak a filmet szponzorálja a Rama, a weboldalt nem. Ugyanis a reggeli műsorban margarint használt, és azt is emlegette. :-)))))))
ó, ez nálunk nem gond, olyan nincs, hogy félbehagyott konzerv/üveg: egyszerűen kikanalazzuk :-) szóval ha a receptben 1 eka passata szerepel, már előre örül a család.... (u.i. hogy áll a konyha? majd idővel számolj be, persze csak a megfelelő helyen...)
nekem nagyon beváltak a paradicsomkonzervek és a sűrítmények is... minden jó vele. Alapvetően kockázott konzervet használok, de nagyon praktikus a plus féle kinyomós sűrített is, mert azzal nem kell egész konzervet felhasználni, ha épp kevés kell.
nem azért, mert hitvitát szeretnék nyitni, de az olasz hám.par. konzervek jók, tiszta augusztus-ízük van. Csak paradicsom van bennük, mint a passatában, csak nem annak híjják.
Paradicsomkonzerv beteheti a lábát a konyhádba, és még csodálkozol? Azzal kizárólag elrontani lehet a kaját. (Ez persze a nem-sűrített "passzírozott paradicsomra", Muti és társai, nem vonatkozik, azok jók.)
10 deka puha vaj 15 deka cukor 1 teáskanál vanília-aroma 2 tojás ½ deci tej 3 evőkanál rum 15 deka liszt 1 teáskanál sütőpor 10 deka Mediterrán mix Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 C-ra (gázsütőn x-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vanília-aromával. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd a géppel hozzávegyítjük a tejet és a rumot is.
A lisztet összekeverjük sütőporral. Fakanállal 2-3 részletben hozzáadjuk a vajas-cukros-tojásos-tejes-rumos masszához, aztán ebbe belekeverjük a Mediterrán mixet.
A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.
Megcsinálta a férjem az INDIAI SÜLT CSIRKE (VICKY BOGHAL ALAPJÁN )-t. Engedtem neki, mert úgy nézett ki, hogy csak összerakja az ember, elrontani nem lehet. Mert hogy ő tipikusan az az ember, aki nem nagyon kóstolgat főzés közben, de a végén sem, inkább csak majd ha tányérban látja.
Kellett volna, mert így NAGYON VAD, KESERŰ, SAVANYÚ ÍZŰ LETT a végeredmény. Szegény gyerekeket sajnálom csak, hősiesen ettek belőle, nem fújoltak. Lehet, hogy ha a paradicsomkonzervet megcukroztuk volna, akkor jobb lett volna az eredmény. Szóval, kóstolgassatok, ha nekiláttok!
nnna, akinek esetleg még nincsenek meg az összegyűjtött indexes (és egyéb, khm, rendezett) Stahl receptek, a freemailen receptes azonosítóval, recept jelszóval lépjen be, és töltse le.
bocsi, úgy rémlett, a képektől lehet felfelé menni a weboldalon. Bal oldalt a Fórumok pont alatt valahol van olyan, hogy Fogyókúrás (kalóriaszegény) ételek, azon belül a sajt. Meg sok más érdekes.
Épp most olvastam, hogy Margit megmérte, liter tej+nagy kefir = 30 dkg. Szóval a képen több kefirből készült sajt látható, mint mondtam, nekem is csak olyan camembert nagyságú lesz az alapmennyiségből.
Persze! Tudjuk, hogy egy laza szerkezetű, rántható belsőség. Majd jön valaki, aki ismert már olyan embert aki hallotta, hogy ki kóstolta meg, és akkor az ízének híre is idejut.
A 2932 hsz-ban leírt fokhagymás grízlepényt szerettem volna megnézni videón a www.tv2.hu-n, de hiába klikkeltem rá, az ablakban csak a reklámfilmeket láttam.
Sikerült valakinek megnyitni az ablakot úgy, hogy a receptet le tudta játszani, vagy csak nekem nem sikerült? (Mert a recept érdekesnek tűnik.)
a tálaláshoz 1-2 evõkanál apróra vágott korianderzöld Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagyma-gerezdeket megpucoljuk, majd mindkét hagymafélét finomra vágjuk. A korianderzöldet megmossuk, megszárítjuk, és felaprítjuk, mint a petrezselymet. A citromokat szappanos vízben alaposan megmossuk, jól leöblítjük, és miután szárazra töröltük, héjastul hajszálvékonyan felszeleteljük. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sütõt elõmelegítjük 200 fokra (gázsütõn 6-os fokozat). Egy ovális tepsibe belefektetjük egymás mellé a vékony citromszeleteket, és rájuk tesszük a csirkecombokat.
Elkészítjük az indiai paradicsomos szószt. Egy közepes méretû lábosba beleöntjük az olajat, és mérsékelt lángon kevergetve megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, és amikor néhány pillanat múlva megérezzük a fokhagyma illatát, megsózzuk, majd belekeverjük a kurkumát, a curryport, az õrölt gyömbért és a cayenne borsot.
A fûszereket jól elkeverjük a hagymával és a fokhagymával, aztán levével együtt beleöntjük a lábosba a hámozott paradicsomot. Ezt követi a joghurt és a tejszín, majd az egészet pár perc alatt kevergetve összeforraljuk. Közben a fakanál élével megpróbáljuk apróra darabolni a mártásban a paradicsomszemeket, de nem fontos, hogy teljesen összepépesítsük õket. Kb. 15 perc alatt besûrûsödik a mártás. Ha elkészül, végül hozzákeverjük az apróra vágott korianderzöldet is.
Az elkészült paradicsommártást ráöntjük a csirkecombokra, és a tepsit lefedjük alufóliával.
A csirkecombokat elõször 40 percig sütjük. Ezután levesszük róluk a fóliát, és tovább sütjük õket 15 percig. Ekkor egy pillanatra kikapjuk a tepsit a sütõbõl, és a csirkecombokat megfordítjuk, hogy az eddig lefelé nézõ oldaluk most felfelé nézzen. A tepsit visszatesszük a sütõbe, és 15 perc alatt készre sütjük az ételt.
Tálaláskor apróra vágott, friss korianderzöldet hintünk rá, hogy a sütés alatt a mártásba már belesimult koriander ízt felerõsítsük vele.
Erre gondoltál? Ez a mai recept (a címén mondjuk kicsit felakadt a szemem első blikkre ;))
GYÜMÖLCSÖS TEJBEGRÍZ ÉS SALÁTA FOKHAGYMÁS GRÍZLEPÉNNYEL
Hozzávalók:
6 dl tej
12 púpos teáskanál búzadara
6 teáskanál kristálycukor
1 db alma, meghámozva
1-2 evőkanál juharszirup
5 dkg márványsajt
2 gerezd fokhagyma, megtisztítva
ízlés szerint olívaolaj és ecet
Elkészítés:
Egy közepes méretű lábosba feltesszük a tejet a tűzre. Ha forr, állandó kevergetés mellett nehogy csomós legyen, apránként hozzákanalazzuk a búzadarát. Ha a dara elfogyott, a lábos alatt takarékra csavarjuk a lángot és tovább kevergetjük a masszát, míg a grízszemek üvegessé nem válnak és a tejbedara mártás sűrűségű nem lesz.
A kész darából kiveszünk egy adagot a babának és összekeverjük a reszelt almával és a juharsziruppal.
A maradék tejbegrízt a reszelt sajttal és a frissen belereszelt fokhagymával ízesítjük, majd egy 24 cm-es tortaformába öntve kihűtjük, majd hűtőbe téve kb. 30 perc alatt kidermesztjük.
Ha a darának letelt az ideje, kivesszük a hűtőből, óvatosan kiborítjuk a formából és egy éles késsel felszeleteljük. Aztán a grízszeleteket egy közepes méretű serpenyőben forró olajon ropogósra sütjük.
A család ebédjét olívaolajjal és ecettel ízesített salátával tálaljuk.
Láttam egy tök jó, egészséges Stahl receptet a tévében, egy tejbedarát csinált meg, most bevallom, nem tudnám elmondani, hogy hogyan... De tök jó volt.
:)
Egészségesen főzött, ez meggyőző a számomra.
Nem tudjátok, vannak vegetáriánus vagy tej nélküli Stahl receptek? Vagy ha nincsenek, akkor ilyeneket hol lehet találni?
:-DDD Majd csinálj sárga túrót is! E.Margit és Margit2 oldalán is ott a recept. Na, az viszont igen jó, sonkához egyenesen kiváló, csak hát liter tejhez 15 tojás....