Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2956

A honlapjukról copyztad a receptet frissen?  Mert akkor csak a filmet szponzorálja a Rama, a weboldalt nem. Ugyanis a reggeli műsorban margarint használt, és azt is emlegette. :-)))))))

Előzmény: Sorsha (2948)
mara2 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2955
Kalifa termék, mazsola, aszalt ribizli, kandírozott narancs és citromhéj van benne. Véletlenül csücsül egy kevés maradék belőle a szekrényemben :))
Előzmény: VKOrsi (2949)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2954
ó, ez nálunk nem gond, olyan nincs, hogy félbehagyott konzerv/üveg: egyszerűen kikanalazzuk :-) szóval ha a receptben 1 eka passata szerepel, már előre örül a család.... (u.i. hogy áll a konyha? majd idővel számolj be, persze csak a megfelelő helyen...)
Előzmény: VKOrsi (2953)
VKOrsi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2953
nekem nagyon beváltak a paradicsomkonzervek és a sűrítmények is... minden jó vele. Alapvetően kockázott konzervet használok, de nagyon praktikus a plus féle kinyomós sűrített is, mert azzal nem kell egész konzervet felhasználni, ha épp kevés kell.
Előzmény: H_G (2950)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2952
szerintem valami aszalt gyümölcsös keverék lehet.
Előzmény: VKOrsi (2949)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2951
nem azért, mert hitvitát szeretnék nyitni, de az olasz hám.par. konzervek jók, tiszta augusztus-ízük van. Csak paradicsom van bennük, mint a passatában, csak nem annak híjják.
Előzmény: H_G (2950)
H_G Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2950
Paradicsomkonzerv beteheti a lábát a konyhádba, és még csodálkozol? Azzal kizárólag elrontani lehet a kaját. (Ez persze a nem-sűrített "passzírozott paradicsomra", Muti és társai, nem vonatkozik, azok jók.)


Előzmény: D. (2947)
VKOrsi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2949
mi az a mediterrán mix???
Előzmény: Sorsha (2948)
Sorsha Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2948
MEDITERRÁN MUFFIN
Hozzávalók:

10 deka puha vaj
15 deka cukor
1 teáskanál vanília-aroma
2 tojás
½ deci tej
3 evőkanál rum
15 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
10 deka Mediterrán mix
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 C-ra (gázsütőn x-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.

A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vanília-aromával. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd a géppel hozzávegyítjük a tejet és a rumot is.

A lisztet összekeverjük sütőporral. Fakanállal 2-3 részletben hozzáadjuk a vajas-cukros-tojásos-tejes-rumos masszához, aztán ebbe belekeverjük a Mediterrán mixet.

A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.


12 muffin lesz belőle.
D. Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2947

Sziasztok skacok!

Megcsinálta a férjem az INDIAI SÜLT CSIRKE (VICKY BOGHAL ALAPJÁN )-t. Engedtem neki, mert úgy nézett ki, hogy csak összerakja az ember, elrontani nem lehet. Mert hogy ő tipikusan az az ember, aki nem nagyon kóstolgat főzés közben, de a végén sem, inkább csak majd ha tányérban látja.

Kellett volna, mert így NAGYON VAD, KESERŰ, SAVANYÚ ÍZŰ LETT a végeredmény. Szegény gyerekeket sajnálom csak, hősiesen ettek belőle, nem fújoltak. Lehet, hogy ha a paradicsomkonzervet megcukroztuk volna, akkor jobb lett volna az eredmény. Szóval, kóstolgassatok, ha nekiláttok!

mannamari Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2946
Vasárnapi műsor receptjeit be tudná másolni valaki?
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.17 0 0 2945
nnna, akinek esetleg még nincsenek meg az összegyűjtött indexes (és egyéb, khm, rendezett) Stahl receptek, a freemailen receptes azonosítóval, recept jelszóval lépjen be, és töltse le.
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.14 0 0 2944
E.Margit oldala

bocsi, úgy rémlett, a képektől lehet felfelé menni a weboldalon. Bal oldalt a Fórumok pont alatt valahol van olyan, hogy Fogyókúrás (kalóriaszegény) ételek, azon belül a sajt. Meg sok más érdekes.

Épp most olvastam, hogy Margit megmérte, liter tej+nagy kefir = 30 dkg. Szóval a képen több kefirből készült sajt látható, mint mondtam, nekem is csak olyan camembert nagyságú lesz az alapmennyiségből.
Előzmény: demene (2936)
Sorsha Creative Commons License 2006.04.14 0 0 2943
buttha Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2942
Ja, smileyk:)))) lemaradtak.:)
Előzmény: buttha (2941)
buttha Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2941
Persze! Tudjuk, hogy egy laza szerkezetű, rántható belsőség. Majd jön valaki, aki ismert már olyan embert aki hallotta, hogy ki kóstolta meg, és akkor az ízének híre is idejut.
Előzmény: Zitka (2940)
Zitka Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2940

Egy uniós rendeletben találtam nyomát, miszerint csecsemőmirigy. :-O  Na most okosabbak lettünk? :-)

http://europa.eu.int/eur-lex/hu/dd/docs/2003/32003R1146-HU.doc

Előzmény: buttha (2939)
buttha Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2939

Borjúmirigy (bár azt nem tudom, hogy melyik mirigye), régen gyakran készítették az úri házaknál többnyire rántva tartárral.

Egyébként a Bosnyák téri piacon kapható, csak még sosem próbáltam ki.

Előzmény: toppick (2937)
Tereza Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2938

A 2932 hsz-ban leírt fokhagymás grízlepényt szerettem volna megnézni videón a www.tv2.hu-n, de hiába klikkeltem rá, az ablakban csak a reklámfilmeket láttam.

Sikerült valakinek megnyitni az ablakot úgy, hogy a receptet le tudta játszani, vagy csak nekem nem sikerült? (Mert a recept érdekesnek tűnik.)

toppick Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2937
Én sem tudom, hogy Deborka mire gondolhatott. Lehet, hogy kimaradunk vmi jóból? :)
(Ilyen volt nekem pld. a Marmite, amit csak néhány éve ismerek.)

Azt az illatósítót egyébként mostanában tényleg nem lehet kapni. Lehet, hogy tényleg csak ennyi? :))
Előzmény: monkey62 (2935)
demene Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2936
hol vannak ezek a recept leirások?
Előzmény: t3v3d3s (2924)
monkey62 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2935
Nekem a brízrõl a Brise One Touch nevû wc-illatosító ugrik be :)
Előzmény: Deborka (2912)
monkey62 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2934
MAI RECEPT
INDIAI SÜLT CSIRKE (VICKY BOGHAL ALAPJÁN )
Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 citrom
1 nagy marék friss korianderzöld
4 csirkecomb
só és frissen õrölt bors
4 evõkanál olaj
1 doboz 40 dekás hámozottparadicsom konzerv
1 kávéskanál kurkuma
2 kávéskanál currypor
1 kávéskanál õrölt gyömbér
¼ kávéskanál cayenne bors
2 dl tejszín
2 dl joghurt

a tálaláshoz 1-2 evõkanál apróra vágott korianderzöld
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagyma-gerezdeket megpucoljuk, majd mindkét hagymafélét finomra vágjuk. A korianderzöldet megmossuk, megszárítjuk, és felaprítjuk, mint a petrezselymet. A citromokat szappanos vízben alaposan megmossuk, jól leöblítjük, és miután szárazra töröltük, héjastul hajszálvékonyan felszeleteljük. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, és megsózzuk, megborsozzuk.

A sütõt elõmelegítjük 200 fokra (gázsütõn 6-os fokozat). Egy ovális tepsibe belefektetjük egymás mellé a vékony citromszeleteket, és rájuk tesszük a csirkecombokat.

Elkészítjük az indiai paradicsomos szószt. Egy közepes méretû lábosba beleöntjük az olajat, és mérsékelt lángon kevergetve megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, és amikor néhány pillanat múlva megérezzük a fokhagyma illatát, megsózzuk, majd belekeverjük a kurkumát, a curryport, az õrölt gyömbért és a cayenne borsot.

A fûszereket jól elkeverjük a hagymával és a fokhagymával, aztán levével együtt beleöntjük a lábosba a hámozott paradicsomot. Ezt követi a joghurt és a tejszín, majd az egészet pár perc alatt kevergetve összeforraljuk. Közben a fakanál élével megpróbáljuk apróra darabolni a mártásban a paradicsomszemeket, de nem fontos, hogy teljesen összepépesítsük õket. Kb. 15 perc alatt besûrûsödik a mártás. Ha elkészül, végül hozzákeverjük az apróra vágott korianderzöldet is.

Az elkészült paradicsommártást ráöntjük a csirkecombokra, és a tepsit lefedjük alufóliával.

A csirkecombokat elõször 40 percig sütjük. Ezután levesszük róluk a fóliát, és tovább sütjük õket 15 percig. Ekkor egy pillanatra kikapjuk a tepsit a sütõbõl, és a csirkecombokat megfordítjuk, hogy az eddig lefelé nézõ oldaluk most felfelé nézzen. A tepsit visszatesszük a sütõbe, és 15 perc alatt készre sütjük az ételt.

Tálaláskor apróra vágott, friss korianderzöldet hintünk rá, hogy a sütés alatt a mártásba már belesimult koriander ízt felerõsítsük vele.
szomorce Creative Commons License 2006.04.12 0 0 2933

Igen!!!

:)

Nagyon guszta volt!!! Láttam a tévében, ahogy megcsinálta!

:)

Előzmény: mara2 (2932)
mara2 Creative Commons License 2006.04.12 0 0 2932

Erre gondoltál? Ez a mai recept (a címén mondjuk kicsit felakadt a szemem első blikkre ;))

 

GYÜMÖLCSÖS TEJBEGRÍZ ÉS SALÁTA FOKHAGYMÁS GRÍZLEPÉNNYEL

 

 Hozzávalók:

6 dl tej

12 púpos teáskanál búzadara

6 teáskanál kristálycukor

1 db alma, meghámozva

1-2 evőkanál juharszirup

5 dkg márványsajt

2 gerezd fokhagyma, megtisztítva

ízlés szerint olívaolaj és ecet

 

 Elkészítés:

Egy közepes méretű lábosba feltesszük a tejet a tűzre. Ha forr, állandó kevergetés mellett nehogy csomós legyen, apránként hozzákanalazzuk a búzadarát. Ha a dara elfogyott, a lábos alatt takarékra csavarjuk a lángot és tovább kevergetjük a masszát, míg a grízszemek üvegessé nem válnak és a tejbedara mártás sűrűségű nem lesz.

 

A kész darából kiveszünk egy adagot a babának és összekeverjük a reszelt almával és a juharsziruppal.

 

A maradék tejbegrízt a reszelt sajttal és a frissen belereszelt fokhagymával ízesítjük, majd egy 24 cm-es tortaformába öntve kihűtjük, majd hűtőbe téve kb. 30 perc alatt kidermesztjük.

 

Ha a darának letelt az ideje, kivesszük a hűtőből, óvatosan kiborítjuk a formából és egy éles késsel felszeleteljük. Aztán a grízszeleteket egy közepes méretű serpenyőben forró olajon ropogósra sütjük.

 

A család ebédjét olívaolajjal és ecettel ízesített salátával tálaljuk.

 

 

 

Előzmény: szomorce (2931)
szomorce Creative Commons License 2006.04.12 0 0 2931

Sziasztok!

Láttam egy tök jó, egészséges Stahl receptet a tévében, egy tejbedarát csinált meg, most bevallom, nem tudnám elmondani, hogy hogyan... De tök jó volt.

:)

Egészségesen főzött, ez meggyőző a számomra.

Nem tudjátok, vannak vegetáriánus vagy tej nélküli Stahl receptek? Vagy ha nincsenek, akkor ilyeneket hol lehet találni?

t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2930
A többiek biztos hasznát veszik, nekem van :-)
Előzmény: moes (2929)
moes Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2929
sőt, a holnapi nők lapjában Tamás is azt ajánl húsvétra. írjak recipét?
Előzmény: t3v3d3s (2927)
mokotoy Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2928
A mai a MANDULÁS CSOKITORTA volt. Nem írom be mert a hétvégén is ez volt, lásd lejjebb. :)))
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.11 0 0 2927
:-DDD
Majd csinálj sárga túrót is! E.Margit és Margit2 oldalán is ott a recept. Na, az viszont igen jó, sonkához egyenesen kiváló, csak hát liter tejhez 15 tojás....
Előzmény: toppick (2926)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!