A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
Azért jobb a vörös lencse, mert mindenféle előáztatás, és hókuszpókusz nélkül 10 perc alatt megfő. Vékonyabb a héja, akinek a gyomra érzékeny a hüvelyesekre (pl. epekövesek, mint én :-) ), az is jobban bírja. Az íze is picit más, ezekhez a keleti ételekhez jobban passzol.
Ebben csak azt nem értem miért (mindig csakis) vörös lencsét használ. Annyiszor nézegettem a boltba, de olyan baromira drága, nem tudtam magam rávenni hogy kipróbáljam. Én 4 felnőttre főzök, ráadásul a lencselevesből sose annyit hogy ne lehessen belőle 2x vagy netán 2 tányérral megenni. Miért nem jó a régi jól bevált olcsó barna lencse? Vagy ez is szponzor függő?
Igaz, ez nem jutott eszembe hogy a Kalifát imádja mert muszáj is neki :-)
Én sem bírom az ilyen tömör száraz cuccokat. Az anyukám egyszer sütött gesztenyés-mazsolásat, és mondta hogy szétvágva, megkenve lekvárral tudták csak megenni olyan fujtós volt. Én a gasztenyéset és a mákosat is csak jó sok meggyel teli szeretem.
30 dkg vörös lencse 1 nagy fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 l forró víz 1 zöldségleves-kocka 1 kávéskanál koriandermag 1 kávéskanál őrölt köménymag 2 evőkanál olívaolaj só és frissen őrölt bors 1 zöldcitrom
A korianderes joghurthoz: 1 piros chilipaprika 2 dl natúr joghurt 1 nagy maréknyi friss korianderzöld Elkészítés:
Előkészítem a hozzávalókat. A vörös lencsét szűrőben átmosom, majd megpucolom, és apróra vágom a vöröshagymát meg a fokhagymát. A forró vízben elmorzsolom a zöldségleveskockát, és jól összekeverem, hogy feloldódjon. A koriandermagot mozsárban megtöröm, aztán hozzászórom az őrölt köménymagot.
Egy leveses fazékban mérsékelt tűzön kevergetve megfonnyasztom az olívaolajon a vöröshagymát. Hozzáadom a fokhagymát, majd amikor megérzem a fokhagyma illatát, a hagyma-alaphoz szórom a chilit, hozzáadom a vörös lencsét, és megsózom, megborsozom. Felöntöm a zöldséglevessel, majd erős tüzön felforralom. Ha már forr, takarékra veszem alatta a lángot, és kb. 15 perc alatt puhára főzöm a lencsét.
Amíg a lencse fő, elkészítem a korianderes joghurtot. Ezután mindkettőt összekeverem a natúr joghurttal, majd tálalásig félreteszem.
Miután a lencse megfőtt, hozzáreszelem a zöldcitrom héját, és ujjaimon átszűrve a levéből is belefacsarok keveset. Ilyenkor szoktam megkóstolni a levest, és ha kell megsózom, megborsozom.
A lencselevest óvatosan átkanalazom a turmixgépbe, és összepépesítem és teszek bele még egy kis zöldcitromlevet. Ezután visszaöntöm a fazékba, és tálalásig takaréklángon melegen tartom.
Tálaláskor kimerem a levest tányérokba, és mindegyik közepébe teszek egy nagy kupacnyi korianderes joghurtot.
Én se láttam a műsort, de mivel ez Kalifa termék, nekem rögtön ez ugrott be ;) Szerintem is túl száraz lehet, egyszer aszalt áfonyásat csináltam, azt is elég nehéz volt letuszkolni, ezt tuti ki se próbálom :)
Ez igaz! A kis páncélos sűrítetteket kell kerülni, Aranyfácán stb. Ezeket egyébként régen (amikor télen egyszerűen nem volt semmi más lehetőség) is úgy használtuk, h. automatikusan adtunk hozzá cukrot a hígításkor.
Mediterrán mix néven konzervet is lehet kapni, trópusi gyümölcsök keveréke. A műsort nem láttam, hogy Juditunk aszalt gyümölccsel vagy befőttel dolgozott-e. Szerintem a befőtt is jó lehet. Befőttel levesesebb a sütemény, aszalttal szárazabb. Kinek melyik a szimpatikus.
Akkor valszeg én voltam figyelmetlen. Láttam, hogy van picike sűrített konzerv is (a régi májkrémes nagyság), meg a duplaakkora. De valahogy erre a tubusosra nem figyeltem fel. Nekem is jól jön, mert valahogy mindig olyan mennyiség kell (sokszor inkább a színe miatt), ami az előbb említett konzervekből vagy túl kevés, vagy túl sok. :-)
tubusos :) :) majd megtanulok magyarul :) vagy ott szokott lenni ahol a pizza tomaten vagy ahol a majonéz... de szerintem abban a pluszban, ahova én járok, ott ezek nagyjából egymás mellett vannak. Ami még nagyon tetszett, hogy nincs benne semmi adalék, csak paradicsom, meg só.
Én is ezt a kockázottat szeretem, a Plusban "pizza tomaten" névre hallgat, és jóval olcsóbb, mint a többi márka a hiperekben. Ez a kinyomós magyarul tubusost jelent ?:-)))) Mert olyat még nem láttam. Vagy csak nem figyeltem...
A honlapjukról copyztad a receptet frissen? Mert akkor csak a filmet szponzorálja a Rama, a weboldalt nem. Ugyanis a reggeli műsorban margarint használt, és azt is emlegette. :-)))))))
ó, ez nálunk nem gond, olyan nincs, hogy félbehagyott konzerv/üveg: egyszerűen kikanalazzuk :-) szóval ha a receptben 1 eka passata szerepel, már előre örül a család.... (u.i. hogy áll a konyha? majd idővel számolj be, persze csak a megfelelő helyen...)
nekem nagyon beváltak a paradicsomkonzervek és a sűrítmények is... minden jó vele. Alapvetően kockázott konzervet használok, de nagyon praktikus a plus féle kinyomós sűrített is, mert azzal nem kell egész konzervet felhasználni, ha épp kevés kell.
nem azért, mert hitvitát szeretnék nyitni, de az olasz hám.par. konzervek jók, tiszta augusztus-ízük van. Csak paradicsom van bennük, mint a passatában, csak nem annak híjják.
Paradicsomkonzerv beteheti a lábát a konyhádba, és még csodálkozol? Azzal kizárólag elrontani lehet a kaját. (Ez persze a nem-sűrített "passzírozott paradicsomra", Muti és társai, nem vonatkozik, azok jók.)
10 deka puha vaj 15 deka cukor 1 teáskanál vanília-aroma 2 tojás ½ deci tej 3 evőkanál rum 15 deka liszt 1 teáskanál sütőpor 10 deka Mediterrán mix Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 C-ra (gázsütőn x-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vanília-aromával. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd a géppel hozzávegyítjük a tejet és a rumot is.
A lisztet összekeverjük sütőporral. Fakanállal 2-3 részletben hozzáadjuk a vajas-cukros-tojásos-tejes-rumos masszához, aztán ebbe belekeverjük a Mediterrán mixet.
A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.
Megcsinálta a férjem az INDIAI SÜLT CSIRKE (VICKY BOGHAL ALAPJÁN )-t. Engedtem neki, mert úgy nézett ki, hogy csak összerakja az ember, elrontani nem lehet. Mert hogy ő tipikusan az az ember, aki nem nagyon kóstolgat főzés közben, de a végén sem, inkább csak majd ha tányérban látja.
Kellett volna, mert így NAGYON VAD, KESERŰ, SAVANYÚ ÍZŰ LETT a végeredmény. Szegény gyerekeket sajnálom csak, hősiesen ettek belőle, nem fújoltak. Lehet, hogy ha a paradicsomkonzervet megcukroztuk volna, akkor jobb lett volna az eredmény. Szóval, kóstolgassatok, ha nekiláttok!
nnna, akinek esetleg még nincsenek meg az összegyűjtött indexes (és egyéb, khm, rendezett) Stahl receptek, a freemailen receptes azonosítóval, recept jelszóval lépjen be, és töltse le.
bocsi, úgy rémlett, a képektől lehet felfelé menni a weboldalon. Bal oldalt a Fórumok pont alatt valahol van olyan, hogy Fogyókúrás (kalóriaszegény) ételek, azon belül a sajt. Meg sok más érdekes.
Épp most olvastam, hogy Margit megmérte, liter tej+nagy kefir = 30 dkg. Szóval a képen több kefirből készült sajt látható, mint mondtam, nekem is csak olyan camembert nagyságú lesz az alapmennyiségből.
Persze! Tudjuk, hogy egy laza szerkezetű, rántható belsőség. Majd jön valaki, aki ismert már olyan embert aki hallotta, hogy ki kóstolta meg, és akkor az ízének híre is idejut.