Keresés

Részletes keresés

mannamari Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3058
Akkor a műsorben eddig szerepelt ízvadász receptek:


eredeti zsidó sólet


1,2 kg tarka, vagy fehér bab (ízlés szerint)
75 dkg marhaszegy
75 dkg marha pecsenye
1 egész marhanyelv
1 db. füstölt libacomb
15 dkg gersli (árpagyöngy)
4 kisebb fej vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
2 ek. piros paprika
1 tk. törött bors
1-1,5 dl olaj vagy zsír
1 ek. liszt
4 db. tojás




A babot nem szabad előre beáztatni!
Egy nagy lábasba tesszük az aprított fokhagymát, vöröshagymát, a megtisztított babot, az olajat, lisztet, piros paprikát, sót, és összerázzuk. Nem szabad keverni, mert a babszemek „levetik” héjukat. A tetejére tesszük a húsokat. Felengedjük vízzel úgy, hogy a húsokat teljesen ellepje. Tűzhelyen felforraljuk, majd betesszük a sütőbe a legkisebb lángon legalább 4 órára. Ekkor kivesszük, beletesszük a megmosott nyers tojásokat és a gerslit. A sütőben hagyjuk még kb.1 órát. Ekkor elzárjuk, és bent hagyjuk egész éjszakára.
Előzmény: toppick (3057)
toppick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3057
Szerintem sok idelátogató örülne neki. Ráadásul a műsor alapján nehéz lenne az ízvadászott ételeket elkészíteni.
Régebben az Ízvadász bemutatott egy jópofa cserép-kemencés ételt. Nem tudja vki, hogy olyan kemencét hol lehet kapni?
Előzmény: mannamari (3052)
fairyqueen Creative Commons License 2006.05.07 0 0 3056

Hát én sem láttam, csak pár percet, ugyanis szerintem már megint korábban kezdték a műsort.

 

Hát abban , amit én láttam egy gyerek sem főzött csak ő. Meg volt benne olvasói kérdés és gyerekorvos szakértő.

Egyébként valami lencsepürét csinált meg májból egy másik kaját. Nem figyeltem, mert aszittem fent lesznek a receptek majd a honlapján.

 

Előzmény: varadit (3054)
fairyqueen Creative Commons License 2006.05.07 0 0 3055
OLASZ MELEGSZENDVICS Hozzávalók:

1 doboz natúr ömlesztett sajt
1 csapott evőkanál mustár
2 evőkanál száraz fehér bor
frissen őrölt bors
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 gerezd fokhagyma
néhány szelet pácolt, szárított sonka
4-5 szelet frissen készített pirítós
4-5 kakukkfűág

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt fektetünk egy tepsibe.

A krémhez egy kis tálkába kanalazzuk az ömlesztett sajtot, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Jöhet bele a fehér bor, a mustár, pici só és frissen őrölt bors, végül pedig a morzsolt oregánó. Az egészet alaposan összekeverjük.

Amikor a sütő már forró, ráfektetünk egy-két szelet sonkát a frissen elkészített pirítósokra, majd rákanalazzuk a kenyerekre a sajtkrémet is, végül mindegyik tetjére ráillesztünk egy-egy kakukkfűágat. Ha kész, a melegszendvicseket néhány perc alatt megsütjük.

 

SÜLT JÉGSALÁTA-TÁNYÉR Hozzávalók:

1 db jégsaláta
1 db nagyobb paradicsom
3-4 szelet érlelt karaj
2-3 levél friss zsálya
2-3 zsenge kakukkfűág
1 evőkanál mustár
2 marék reszelt sajt
3 evőkanál tejszín

Elkészítés:

A jégsaláta fejről lefejtjük a külső, piszkos leveleket, majd levágva a kiálló szárát, egy éles késsel megfelezzük, majd az egyik feléből levágunk 2-3 vastagabb cikket, enyhén megsózom őket majd egy kicsit félreteszem.

Egy nagy serpenyőben olívaolajat öntök, és amíg melegszik, a paradicsomot ujjnyi vastag szeletekre vágom.

Amikor már forró az olaj, már teszem is rá a salátacikkeket és a paradicsomkarikákat, majd az egészet meghintem frissen őrölt borssal.

Aki pedig valami húsfélét is szeretne harapni ehhez a finom sült zöldséghez, melléjük dobhat a serpenyőbe néhány szelet érlelt karajt is.

Néhány perc elteltével sorban megfordítom a zöldségeket és a hússzeleteket is, hogy a másik oldaluk is szépen piruljon, majd hogy még ízletesebb legyen az étel, melléjük dobok néhány levél friss zsályát és néhány zsenge kakukkfűágat is.

Amikor minden finomság megsült, egy tányérra tálalom őket, és hogy a belőlük kisült ízek ne vesszenek el, gyorsan készítek egy mártást is. Ehhez a serpenyőbe kanalazom a mustárt, beleszórom a reszelt sajtot, és ezt az egészet összeolvasztom a tejszínnel. Enyhén megsózom, majd néhány keverés után már öntöm is a sajtszószt a sült zöldségekre.

Jó étvágyat!

 

 

TÖLTÖTT PIZZA Hozzávalók:

½ csomag kész pizzatészta
2 evőkanál olaj
1 zacskó rucolasaláta
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
10 dkg reszelt Pannónia sajt
10 dkg reszelt Karaván sajt
1 dl tejföl

Elkészítés:

1 evőkanál olajat felhevítünk a serpenyőben, és ha már forró, beledobjuk a rucolasalátát. 2-3 perc alatt, erős tűzön, kavargatva kicsit megroppantjuk, majd az utolsó percben hozzáadjuk a fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük.

Összekeverjük a kétféle sajtot és a tejfölt, majd hozzákeverjük a fokhagymás rucolát. Sózzuk, borsozzuk.

A pizzatésztát vékonyra kinyújtuk, és a közepére halmozzuk a tölteléket.

Ezután a tésztát, mint egy könyvet, becsukjuk, azaz az egyik felét a másikra fordítjuk. A széleket jól összenyomkodjuk, és a töltött pizzát rátesszük egy kiolajozott sütőlemezre.

220 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük

 

NARANCSOS KEKSZ Hozzávalók:

12,5 dkg puha vaj
6 dkg cukor
1 narancs lereszelt héja
4-5 csepp narancsolaj (gyógyszertárban kapható)
1 tojássárgája
19 dkg finomliszt
1 csipet só
3 dkg mazsola, teába beáztatva és leszűrve
a nyújtáshoz és a kiszúráshoz kevés finomliszt
a kenéshez 1 tojásfehérje, villával enyhén habosra verve
Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt borítunk egy tepsibe.

Elkészítjük a tésztát. A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot, a reszelt narancshéjat és a narancsolajat. Robotgéppel néhány perc alatt habosra keverjük, aztán beledolgozzuk a tojást. Ezután a liszthez hozzákeverjük a sót, és fakanállal hozzávegyítjük a lisztet a narancsos-cukros-tojásos vajhoz. A tészta ezzel készen van.

A tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk kb. 30 percre, hogy nyújtható állagúra dermedjen.

A tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkára tesszük, és lisztezett nyújtófával 1 cm vékonyra nyújtjuk. Ezután lisztbe mártott pogácsa-szaggatóval kb. 6 cm-es körlapokat szúrunk ki belőle, majd a körlapokat egymástól két ujjnyi távolságban letesszük a tepsire.
(Mivel a tésztában sok vaj van, megesik, hogy mire végzünk a nyújtással, túlságosan felpuhul ahhoz, hogy könnyű legyen kiszúrni belőle a körlapokat. Ilyenkor a kinyújtott tésztát érdemes betenni pár percre a fagyasztóba, hogy újra megdermedjen.)

A körlapokat lekenjük enyhén habosra vert tojásfehérjével, majd mindegyik közepébe belenyomunk egy-két teába áztatott, leszűrt mazsolát.

A narancsos kekszet 12-15 perc alatt megsütjük a sütőben. Miután kihűlt, jól záródó dobozba tesszük, amiben 3-4 napig is eláll

 


varadit Creative Commons License 2006.05.06 0 0 3054

 

 Hú, ma volt az első rész? Szerettem volna megnézni. Ha már ekkora nagy reklámkampányt csaptak Stahl körül.

 És te milyennek véled? Milyen ételeket alkottak? Mennyire vonja be a gyerekeket? Egyáltalán hány gyerekkel főz?

Előzmény: fairyqueen (3053)
fairyqueen Creative Commons License 2006.05.06 0 0 3053
Látta valaki a Stahl gyerekműsort? Hogy tetszett?
mannamari Creative Commons License 2006.05.04 0 0 3052
Ma fedeztem fel, hogy a vasárnapi műsorban lévő ízvadász rovat receptjei megtalálhatóak a zsidek.hu oldalon. Bemásoljuk azokat is ide?
mannamari Creative Commons License 2006.05.04 0 0 3051
MAI RECEPT
OLASZ MELEGSZENDVICS

Hozzávalók:
1 doboz natúr ömlesztett sajt
1 csapott evőkanál mustár
2 evőkanál száraz fehér bor
frissen őrölt bors
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 gerezd fokhagyma
néhány szelet pácolt, szárított sonka
4-5 szelet frissen készített pirítós
4-5 kakukkfűág

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt fektetünk egy tepsibe.

A krémhez egy kis tálkába kanalazzuk az ömlesztett sajtot, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Jöhet bele a fehér bor, a mustár, pici só és frissen őrölt bors, végül pedig a morzsolt oregánó. Az egészet alaposan összekeverjük.

Amikor a sütő már forró, ráfektetünk egy-két szelet sonkát a frissen elkészített pirítósokra, majd rákanalazzuk a kenyerekre a sajtkrémet is, végül mindegyik tetjére ráillesztünk egy-egy kakukkfűágat. Ha kész, a melegszendvicseket néhány perc alatt megsütjük.

Jukka75 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3049

off zsuzsának:

ha jól emléxem el sem olvadt rendesen a cukor... de szerintem ne csüggedj, próbálkozni kell, majd csak összejön! A teljesség kedvéért, el kell mondanom, hogy asszem az én sütőm el van átkozva süti ügyben, mert mostanában nem szoktak sikerülni... majd neked! tudósíts! :)

Előzmény: zsuzsa (3020)
mannamari Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3048
MAI RECEPT
SÁFRÁNYOS-SÜLT PAPRIKÁS SPAGETTI

Hozzávalók:
30 dkg spagetti
6 piros kaliforniai paprika
2 evőkanál olívaolaj
1 zacskó sáfrány
2 evőkanál forró víz
4 evőkanál mascarpone
1 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors

a tálaláshoz 1 evőkanál apróra vágott, friss rozmaring

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek egy akkora tepsibe, amelyben kényelmesen elférnek majd egymás mellett a paprikák.

A paprikákat egészben hagyom, és vékonyan bekenem mindet olívaolajjal. Ezután beleteszem a tepsibe, és kb. 30 percen át sütöm őket, hogy imitt-amott elkezdjenek barnulni. Félidőben megfordítom a paprikákat, hogy egyenletesen süljenek. A megsült paprikákat még melegen beleteszem egy nylonzacsiba, és hagyom, hogy a saját gőzükben hűljenek ki.

Vizet engedek egy tésztafőző fazékba, szórók hozzá sót, és elkezdem felforralni. Ha forr, beleteszem a spagettit, és haraphatóan puhára főzöm.

Amíg a spagetti kifő, összeállítom a mártást. A sárfányt beleszórom egy kis tálkába, rákanalazom a forró vizet, és félreteszem. A kihűlt paprikákról papírtörlővel ledörgölöm a héjukat, majd kicsumázom és kimagozom őket, aztán apróbb darabokra vágom mindet. A fokhagymát megpucolom, és finomra vágom. Ezután botmixerrel összepépesítem a mascarpónét, a beázatott sáfrányt (kell a víz is!), a megsült paprika-darabok felét és a fokhagymát. A kész mártást picit megsózom, erőteljesen megborsozom, és átteszem egy kis serpenyőbe vagy lábosba.

A kifőtt spagettit lecsöpögtetem, összekeverem a mártással, hozzáteszem a maradék sült paprikát, és az egészet kevergetve összemelegítem. Ha a mártás túl sűrű, teszek hozzá 1 merőkanálnyit a tészta főzővizéből.

Tálaláskor a sáfrányos-sült paprikás spagettit apróra vágott, friss rozmaringgal szoktam megszórni.

2 adag lesz belőle.
kyra42 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3043
Ez így leírva, nagyon ijesztően hangzik. A házasság gondolata is, meg ez a műsor is. :)
Előzmény: nemisbéka (3042)
nemisbéka Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3042

De az is megoldás lehet, ha feleségül mész Győzikéhez :)).

 

http://www.szinesbulvarlap.hu/index.php?page=12644

Előzmény: toppick (3041)
toppick Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3041
Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. Ha nem szívesen mondanál le a haszonról, akkor invesztálni is kell. A netes főzősműsor persze nem kecsegtet óriási haszonnal, de arra tényleg meg lehet teremteni a lehetőséget. S ha tényleg jó, amit csinálsz, a netről is befuthatsz.
Előzmény: Kanbéka (3034)
nemisbéka Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3036
És hogy s hogy nem, a riporter nem kérdezett rá a Nigella-ügyre :).
Előzmény: t3v3d3s (3035)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3035
a konyhafőnök mai ajánlata:
http://tv2.hu > videók > napló > ápr. 30: A Stahl-sztori

Vicces, hogy most készítették "a nagy karrierről", amikor pl. én konkrétan már unom a muffinokat és csirkeragus tésztákat. Persze lehet, h csökkent a nézettség... és ezért is újított ezzel a gyerekekkel főzésre. Nagyon női riport, ez a stílus nekem nem jön be, de azok a régi fotók :-)
Kanbéka Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3034
te, aki nálam kreatívabb, az hazudik és festi magát, de hát azért arról a haszonról nem szívesen mondnaék le, amit egy ilyen műsor egy kercsatornán jelentene.
Előzmény: toppick (3030)
zsuzsa Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3033
Moszkauer ügyben majd beirok ezt-azt, tavaly többfele receptet is kiprobaltam, ha valakinek van kedve összehasonlitani.
Előzmény: mara2 (3029)
mannamari Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3032
A csudába, és én pont erről maradok le. De a pezsgő azért jöhet.

Szerintetek a gyerekműsor receptjeit is felteszik a honlapra? Ha igen, akkor azt is másolgatná ide valaki?
Előzmény: mara2 (3029)
toppick Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3031
Jut eszemebe..., vettem egy csomag (számomra eddig titokzatos) bulgurt az ominózus salátához. Majd beszámolok, milyen lett. :)
Előzmény: toppick (3030)
toppick Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3030
Akár lehetőségünk is lehetne. Persze nem egy kereskedelmi tv-csatornán, de itt a neten simán lehetne egy "webcast" szerű, vagy akár letölthetős főzős műsort csinálni.
Ebben a műfajban nem a kameraállások, a világítás és egyebek viszik a prímet, hanem a kreatív tartalom. Ha belevágnátok, én lennék az első lelkes néző!
Előzmény: Kanbéka (3028)
mara2 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3029

Mai recept a Moszkauer, lásd lentebb.

Azért itt jegyezzük meg, hogy végre nem muffin!!! Pezsgőt ki kér? ;))

Kanbéka Creative Commons License 2006.05.01 0 0 3028
jogunk van, csak lehetőségünk nincs:(
Előzmény: tündérlala (3027)
tündérlala Creative Commons License 2006.05.01 0 0 3027

Teljesen igazad van - bár az egész élet "nyilvános".

Szóval nekünk is ugyanúgy jogunk van odamenni és megcsinálni egy mégjobb TV műsort!

:)))))

Előzmény: Zitka (3025)
tkyra Creative Commons License 2006.04.30 0 0 3026
Ezek a mai receptjei. Amúgy láttátok-hallottátok, hogy jövő héttől gyerek-főzőcske lesz szombatonként? Kíváncsi vagyok mit művel benne....

 

A HÉT RECEPTJE

CUKKINI KRÉMLEVES FOKHAGYMÁS KRÉMSAJTTAL

 Hozzávalók:

 

 

 

½ kg cukkini, vékonyan felkarikázva
1 csokor friss kapor
néhány friss mentalevél
1 gerezd fokhagyma
2 dl natúr joghurt
1-1 dl tejszín
só és frissen őrölt bors
1 kávéskanál frissen reszelt citromhéj
1 db fokhagymás, tömlős sajtkrém
4-5 dl átszűrt húsleves

 

 Elkészítés:

 

A cukkinit beletesszük a pároló fazék betétjébe, öntünk alá vizet, lefedjük, és puhára pároljuk.

Ha kész, a megpárolt cukkinit belekanalazzuk a turmixgépbe. Hozzáöntjük a joghurtot, tejszín felét, majd sózzuk, borsozzuk.

A kaprot és a mentát apróra vágjuk, majd a friss fűszernövényeket is a turmixba szórjuk.

Pépesítés előtt már csak a citrom reszelt héja kerül a gépbe.

Miután az egészet alaposan összeturmixoltuk, a levest átöntjük egy fazékba, és a húslevessel felhígítjuk, majd megvárjuk míg felforr.

Amíg a leves melegszik, elkészítjük a krémet. Ehhez egy keverőtálba nyomjuk a fokhagymás sajtkrémet, hozzáreszeljük a fokhagymát, megborsozzuk, majd a maradék tejszínnel felhígítva, az egészet alaposan összekeverjük.

Ha a leves felforrt, lekapcsoljuk alatta a tüzet és tálalhatunk is.

A levest egy csészébe tesszük, majd a tetejére kanalazunk 1-2 evőkanálnyi sajtkrémet.

 

 

MAJD A BUDAY!

FLECKEN TEJFÖLÖS LÁNGOSSAL

 

 Hozzávalók:

 

4 vastag szelet tarja

A lángoshoz:
2 dl tej
1/2 kávéskanál kristálycukor
4-5 csipetnyi friss élesztő
15 dkg liszt
1 db tojás
2 evőkanál tejföl
3-4 evőkanál olívaolaj

A flecken kencéjéhez:
2 evőkanál dijoni mustár
3-4 evőkanál pirospaprika (ízlés szerint)
2-3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors

A lángos sütéséhez 3-4 dl olívaolaj
tálaláshoz kb. 1 dl tejföl és firssen szeletelt lilahagyma

 

 Elkészítés:

 

A tejet egy közepes méretű lábosba öntöm, megszórom kevés kristálycukorral, majd elkezdem melegíteni. Mikor a tej már kézmeleg, belemorzsolom az élesztőt, majd a tűzről levéve, meghintem kevés liszttel és az egészet félreteszem.

Amíg felfut az élesztő, elkészítem a lángos tésztáját. Egy nagy keverőtálba öntöm a lisztet, a tojást, a tejfölt, az oívaolajat, a felfutott élesztőt, majd az egészet alaposan összekeverem és meleg helyen kb. 30-35 percre félreteszem pihenni.

Amíg a lángos tésztája megkel, összeállítom a flecken kencéjét. Ehhez egy tányérba összekeverem a mustárt, a pirospaprikát, az olajat, a sót és a fokhagymaprésen áttört fokhagymát. Az egészet sózom, borsozom, majd alaposan összekeverem.

A tarjaszeleteket kiklopfolom, az inas részeit egy éles késsel bevagdosom - hogy sülés közben nem pöndörödjenek össze-, majd a hússzeletek mindkét oldalát alaposan bekenem a fűszeres krémmel. Mikor ezzel is megvagyok, ezt is félreteszem, míg a lángos tésztája elkészül.

Az várakozási idő leteltével, a megkelt lángosból diónyi méretű gombócokat formálok, majd a széleit széthúzogatva, forró olajban sorra kisütöm őket.

Mialatt a lángosok pirulnak, egy nagy serpenyőben, kevés olajon megsütöm a húszeletek mindkét oldalát is.

Tálaláskor a lángosba töltöm a tejfölt, és a hússzeletek mellé rakodva az egészet megszórom a lilahagymakarikákkal.

 1-2-3

CÉKLÁS HERINGSALÁTA

  Hozzávalók:

 

1 üveg ecetes hering
2 db közepes méretű cékla
1 teáskanál tormakrém
2 evőkanál joghurt
2 evőkanál fehérborecet
4 evőkanál olavíolaj
2 csokor kapor
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag salátakeverék

 

 Elkészítés:

 

A céklát megmosom, megtisztítom, majd gyümölcscentrifugába téve, kipréselem belőle a levét.

Mikor ezzel készvagyok, a céklalevet egy serpenyőbe öntöm, majd a kristálycukrot hozzászórva közepes tűzön addig forralom, míg a felére be nem sűrűsödik.

Aztán a kész cékla"eszenciát" egy keverőtálba öntöm, hozzákanalazom a tormakrémet, a joghurtot, a fehérborecetet és végül a olívaolajt. Ha mindez a tákban van, beleöntöm az apróra vágott kapor 2/3 részét, majd az egészet alaposan összekeverem.

A heringet leszűröm, és már tálalhatok is.

Tányérra teszem a salátaleveleket, ráhelyezem a lecsöpögtetett heringszeleteket, majd az egészet meglocsolom a céklaöntettel.

1-2-3, és már el is készült az ízletes vacsora.

  

SÜSSÜNK VALAMIT

MOSZKAUER

 

 Hozzávalók:

 

10 dkg dió
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg vaj
5 evőkanál tejszín
5 dkg cukor
3 dkg liszt

a díszítéshez 10 dkg étcsokoládé és 2 evőkanál olaj

 

 Elkészítés:

 

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat), és egy nagy tepsibe sütőpapírt vagy szilikon sütőlapot terítünk.

A diót durvára őröljük, a cukrozott narancshéjat pedig egészen apró darabkákra vágjuk. Ennyi az előkészítés, haladhatunk is tovább.

Elkészítjük a tésztát. A vajat, a tejszínt és a cukrot beletesszük egy kis lábosba, és takaréklángon, állandó kevergetés mellett óvatosan összeolvasztjuk. Ha már egymásba kavarodtak, erősítünk a lángon, és felforraljuk a keveréket. Ám ahogy felforrt, azonnal le is kapjuk a tűzről. A tejszínes keverékbe fakanállal beledolgozzuk a durvára őrölt diót, az apróra vágott cukrozott narancshéjat és a lisztet. A tészta készen van.

A tésztából egymástól jó 5 cm-es távolságban teáskanálnyi mennyiségeket pötyögtetünk a tepsire, és ezeket aztán kicsit szétkenjük a kanál hátával, hogy laposak legyenek.

A tepsit betesszük a meleg sütőbe, és a moszkauereket 10-12 perc alatt megsütjük. Amikor megsültek, nem nyúlunk rögtön hozzájuk, hanem várunk
néhány percet. Ilyenkor még lágyak, de amint megszilárdultak, már könnyű lesz leszedni őket a tepsiről.

A kihűlt moszkauerek alját olvadt csokiba mártjuk, és ehhez kell némi előkészülés. Először is kerítünk egy rácsot, amelyre kipakolhatjuk majd egymás mellé a csokiba mártott moszakuereket. Árulnak spéci, csakis csokimártáshoz való rácsokat, de a sütő belső rácsa nagyszerűen megteszi helyette. Az a lényeg, hogy amikor a mártásnál a rácsot rátesszük az asztalra, legyen néhány centi az asztal és a rács közt, mert így a felesleges csoki le tud csepegni a sütikről. Fontos az is, hogy a rács alá nagy tálcát tegyünk, a tálcára pedig alufóliát. A tálca azért kell, hogy a csokis moszkauereket egyszerű legyen betenni a hűtőbe, ahol a máz viszonylag gyorsan rájuk dermed, az alufóliára meg azért van szükség, mert ha erre csöpög a csoki, és nem a tálcára, akkor nem kell mosogatnunk, csak fogjuk, és kidobjuk az összecsokizott fóliát. Ha rácsunk is van, és fóliával leterített tálcánk is, nekiláthatunk a mártogatásnak.

Az étcsokoládét darabokra törjük, és gőz fölött kevergetve megolvasztjuk. Amikor már sima és folyós, levesszük a gőzről, és hozzákeverjük az olajat. Az olvadt csoki az olajtól enyhén felhígul, és fényes lesz. Az olvadt csokiba sorra belemártjuk a moszkauerek alját, majd határozott mozdulattal megfordítjuk őket, és csokis aljukkal felfelé nézve, egymás mellé tesszük mindet a rácson. Miután az összes sütivel elkészültünk, tálcástul betesszük a hűtőbe, és megvárjuk, amíg x óra alatt rájuk dermed a csoki. Ezután leszedjük a sütiket a rácsról, és ha nem akarjuk rögtön enni, jól záródó dobozba tesszük őket úgy, hogy a rétegek közé zsírpapírt fektetünk, mert így nem kenik össze egymást.

 

Zitka Creative Commons License 2006.04.29 0 0 3025

:-))))))))

És különben is... Jöjjön ide, és fik@zzon vissza bennünket. A fórum nyilvános. :-)

Előzmény: tündérlala (3024)
tündérlala Creative Commons License 2006.04.29 0 0 3024

Ah... váltott???

Akkor most azért fogjuk fikázni.

Ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs rajta sapka akkor azért!! :)))))

Előzmény: efzsuzsa (3022)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.29 0 0 3023
Szerintem nem, egyszerűen rosszak a beidegződései, láthatóan sosem főzött két főnél többre, mert akkor nem így előkészítene meg főzne, és ez bennem nem kelt jó benyomást - másnak lehet, hogy nem tűnik fel. Tök mindegy, hogy a tévéműsorban ki mosogat, hisz ez egy műsor, de csak kicsit gondolj bele, hogy hány felesleges mozdulat és edény hever a pulton egyetlen étel elkészítésekor (zöldfűszerek felaprítása turmixgépbe helyezés előtt: plusz egy kés és egy vágódeszka), amely úgy tűnik, kezdőknek szól, akik adott esetben a mozdulatokat is átveszik. Vazze, én nem kenem össze az egész étkészletet egyetlen egytálételért (most attól tekintsünk el, hogy nincs is étkészletem). És inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy hol van az a rugós habverő. Sztem béna konstrukció, de gondolom, a szponzorok megváltoztatják az ember preferenciáját. L. még: néhány milláért nekem is korpásodna a hajam....
Előzmény: efzsuzsa (3021)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.04.29 0 0 3022

 Imídzs-váltás. Le a bujasággal.

Lehet, hogy pont Nigella miatt, aki nagyon buján főz és, ugye, mi is megvádoltuk azzal J-t, hogy  Nigellát utánozza.....

Hát most  vége a bujaságnak!

Előzmény: Zitka (3012)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.04.29 0 0 3021

 Most nagyon igazságtalan vagy..De tényleg!

 Hol van már az a rugósfejű habverő?

 

 Egyébként pedig, látszik hogy van gyereke, hiszen láttuk is őt.

 Ámde ez nem változtat azon a tényen, hogy a főzőműsorokban sosem a főszereplő mosogat......

Előzmény: t3v3d3s (2975)
zsuzsa Creative Commons License 2006.04.28 0 0 3020
Az nem baj, ha ronda, de legalabb finom legyen :-)

Bár eddig különösebb kudarcélmény nem ért Stahl receptekkel.

Nekem ez kimondottan a sok körte miatt tetszik ( nagymamánál körtefa van, rengeteget terem és én rengeteget befözök.. aztan a rengeteget nem eszik mega gyerekek. )

Ugye nem lett nagyon szétfolyos az a körtés szutyma a tetején?

Egyelöre nem akarok rajta sokat változtatni, majd masodik nekifutasra :-))



Előzmény: Jukka75 (3019)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!