90 napos diéta - a XXI. század fogyókúrás csodája lenne?:-) Várom a tapasztalatokat, véleményeket, recepteket, beszámolókat sikerekről és kudarcokról, egyszóval mindent, ami megkönnyítheti mindazok dolgát, akik úgy döntenek belevágnak!:-)
MBibi, megnéztem a boltban ezt a növényi tej dolgot. Igaz, hogy csak szóját találtam, de ugyanannyi a fehérjetartalma mint a tejnek. Végül egy bio rizs-szója "italt" vettem, abban csak 2g fehérje van:D
De innentől az is kérdéses a fejemben, hogy akkor a sima tejet akár nyugodtan lehet is inni, alig van benne fehérje... A lencsében 26g fehérje van, míg a tejben 3-3,4...
Vagy akkor hogy van ez a szétválasztásban, az állati és növényi fehérje is külön számít? Odáig oké hogy a növényi sok szempontból egészségesebb, csak úgy általánosságban mit jelent ez ránk (vagyis a 90 napra) nézve?
Teljesen belekavarodtam a fehérjetémába...
Még jó hogy gyümölcsnapom van:D (na ez ám az optimizmus a részemről:DDD)
Anyum szokott léböjtölni, ami akkor látványos, de utána visszajön. Ha belegondolunk hogy még ha faracsart cuccokat is iszik akkor is max 500kalóriát lehet szerintem összeszedni, nem valószínű hogy nagy fogyást jelent.
Valamint a léböjt is megviseli a gyomrot, nem hiába kell mondjuk 1-2 hét után szinte újabb 1 hét alatt visszaállni a kajára. Szóval tisztításra jó, de fogyásra szerintem nem.
És mivel az is gyomorterhelő, szerintem nem jó bevezetése a 90 naposnak.
Én pont pár hozzászólással előbb írtam (ja, csak sokat dumálok:D), hogy nekem tök véletlenül kezdett az egyik napom úgy alakulni hogy szabályos fehérjenapnak is beillett és gondoltam akkor ez maradjon is így:)
Én eddig a kalóriaszámolásos diétára esküdtem, szülés után nekem napi 1000 kalóriával és heti 2-3 óra tornával 20 kiló ment le egy bő fél év alatt. A kezdeti éhségérzetet akkupunktúrás kezeléssel csökkentettem, aztán rájöttem, hogy már összeszűkült annyira a gyomrom, hogy magam erejéből is birom. De hozzá kell tennem, hogy ezzel a módszerrel azért mindig éhesen fejeztem be az étkezést. Idővel újra felszaladt jópár kiló (ami a sok nasinak köszönhető) de most valahogy nem bírtam ezzel a módszerrel sokat leadni. Egy barátnőm ezzel a 90 napos diétával 1,5 hónap alatt 13 kilót fogyott, és ő bátorított, próbáljam ki. Nekem eddig bejött, bár én még csak 2 hetet csináltam végig a párommal, de én 3, ő 4 kilót fogyott eddig. Víznapot még nem tartottunk, nem is tudom, hogy arra képesek lennénk-e. Én időnként betévedek a kedvenc bioboltomba, és ott találok sok ötletet arra, hogy hogyan csempészhetők be az egészséges ételek a mindennapjainkba. Én inkább ezt az utat választom a lébőjt kúra helyett, a gyomrunk a szilárd táplálékok emésztésére lett kitalálva...persze ízlések és pofonok :)
Sziasztok, új vagyok diétázás terén, és még nem igazán tudom, hogy kezdjek bele a "regenerációba". :) Az volna a kérdésem, hogy voltatok már léböjtön, vagy hallottatok róla tapsztalatokat? http://www.videosmart.hu/search?q=bojt Nem jobb egy diétát ilyennel kezdeni, mint simán? Igyekszem odafigyelni az étrendemre, de nehéz egészséges kaját magunkhoz venni, a videók is erről tanúskodnak... Ti hogy vagytok ezzel, simán jött egy nap, amikor gondoltatok egyet, és belekezdtetek valamilyen diétába? Nekem eddig nem volt gondom, elég szerencsés alkat vagyok, de most szülés után (másfél év) még mindig nem igazán tűnt el a pocakomról meg a karomról az a pár kiló plusz...
És még egy recept :) Részemről a mai utsó: Mákos gombóc, szilvasterccel
Hozzávalók:
- 150 dkg búzadara, - 0,5 liter tej (növényi), - 10 g só - 50 g vaj vagy margarin, - 30g vaníliás pudingpor, - 50 g cukor (helyett édesítő) A forrázott máktöltelékhez: - 1 dl víz, - 200 g mák, - 100 g cukor (helyett édesítő), - 30 g mazsola - 5 g őrölt fahéj, - 50 g méz Tálaláshoz: - 100 g darált mák - 50 g vaníliás porcukor + kis diétás gyümölcslekvár
Két deciliter hideg tejben beáztatjuk a búzadarát és a pudingport. A többi tejet, cukrot, vajat, feltesszük forrni. Ha forr, a megduzzadt búzadarára öntjük, és felfőzzük, így nem lesz csomós, és nem ég le olyan gyorsan. A felfőzött grízt ezután teljesen lehűtjük. Henger formára alakítjuk, majd fél centiméter vastag lapot vágunk le. Ebbe tesszük a tölteléket és gombóc formára alakítjuk. Közvetlen tálalás előtt mikróban vagy forró vízben melegítsük meg a gombócokat. Frissen darált mákba hempergetve tálaljuk. Vaníliás porcukorral meghintjük, szilvasterccel kínáljuk. A forrázott máktöltelék elkészítése: A cukrot és a vizet felforraljuk, majd a darált mákra öntjük. Beáztatott mazsolát, mézet, őrölt fahéjat teszünk hozzá, és jól összekeverjük. Kihűlés után használjuk fel a gombóc töltésére.
Találtam egy receptet: Túró nélküli gúrógombóc címmel... "Készíts sima tejbegrízt. Azaz: a tejet kezd el melegíteni, rakj bele cukrot (ízlés szerint) és egy csipet sót. Majd ha elkezd futni, akkor öntsd bele lassan a grízt, és kevergesd. Főzd félkeményre vagy félfolyósra. Húzd le a tűzről, üsd bele a tojást, keverd el, és tedd még vissza a tűzre egy "rottyanásnyira". Majd végleg húzd le a tűzről, és gyakori kevergtés mellett hútsd ki, amolyan kézmelegre. Ha túl kemény lett, egy kis tejföllel (egy kanálnyi) krémesítsd. Ízesítsd egy kis vaníliáscukorral. Majd gyúrj belőle gombócokat. A gombócokat forgasd meg pirított zsemlemorzsában. Feldobhatod, ha a zsemlemorzsához egy kis pirított, szeletelt mandulát is adsz. (de ez nem kötelező) " Kérdéses ez a tojás dolog...nem tudom, ha az nélkül próbálnánk nem esik-e szét... A tejet lehet növényi tejjel helyettesíteni (van rizs, zab tej...stb) Ha valaki kipróbálja feltétlenül tájékoztasson!
Ja ami még ch napra eszembejutott, de kicsit kérdéses is, szóval egyben kérdezem is: tortellinik? Ezek elvileg sajttal/sonkával/gombával vannak töltve. De pl a sajtos töltelék nagyrésze szerintem liszt... A sonkáson se nagyon éreztem még a húst:D De azért azt kihagynám, de sztem a sajtos belefér. Vélemény?
Ez is hozhatna némi változatosságot a tészták közé...
Megnéztem a zsemlegombóc receptjét, simán tökjó szerintem. Tojás van benne, ami nem odaillő, nade sztem az nem nagy cucc. Meg lehet helyette keményítőt használni, az inkább ch mint a tojás, de funkcióját tekintve megfelel :)
És tökjól lehet mindenfélére fűszerezni, meg hagymásra csinálni. És valami paradicsomos fűszeres öntetet melléálmodni.
Öntetre nincs más 5letetetk mint a paradicsom? Bár van eltéve pizzaszósz a fagyasztóba, az nagyon finom paradicsomszósz lett. Hozzávalók: # olaj # hagyma # paradicsom # fokhagyma # bazsalikom # oregano # tárkony # flekken fűszersó # majoranna # bors # ételízesítő # pirospaprika
Köszi a tippeket!!! :) Holnap lehet kirpóbálom ezt a leves dolgot, tejszínhab szokott itthon lenni az mindig növényi. Eszembejuthatott volna... :)
Hát a ch eléggé csak tészta, de azért lehet játszadozni vele.
Sütöttem már sajtos rudat. Sütöttem pizzát is zöldségekkel. Ma káposztástészta volt. De lehet diós, mákos, grízeset is. Paradicsomleves is tökjó, végre lehet kis tésztát tenni a levesbe:D
Spagettis-paradicsomos-akármis tészták. Pl ami nagyon finom volt, póré vagy újhagymát pirítottam, arra reszeltem egy sárgarépát és erre tettem bolognai szószt. De ezt lehet sima paradicsompüré + fűszerekkel is.
Ha van akkor teljes kiörlésűs tésztát főzök.
Most azon gondolkodom, hogy nem lehet valamilyen túrógombóc szerűt gyártani ch napra? És pirított prézlibe forgatni? :) Valami grizes gombóc valamit. Vagy zsemlés. Hm, ez az 5let kezd megtetszeni. Csak nem tudom mennyire kivitelezhető:D Ha van ötletetek szóljatok :)
A gyümölcsleveshez összedaraboltam almát, meggyet, körtét, amikor már megpuhultak, kivettem egy edénybe belőle, és összeturmixoltam még egy banánnal, és vissza a lábasba, aztán egy decinyi növényi tejet (bioboltban lehet kapni, én a kávét is ezzel iszom 1 l kb 500 Ft, sajnos nem túl olcsó...) vagy növényi tejszínt hozzákeverek, hogy lágyítsa az ízt. Ja, és persze édesítő+szegfűszeg+fahéj. Melegen is, hidegen is fincsi. A sült gyümölcsök meg csak natúran be a sütőbe, egy kis fahéjat szoktam rájuk szórni, esetleg citrommal meglocsolni. A gyümölcscukor kijön belőlük sülés közben, és kissé karamellizált ízük lesz tőle. Én egy kicsit a szénhidrát nappal vagyok bajba, ti mit szerettek enni akkor?
Nem tudom mennyire vagy jóban a málnával, de én imádom, és gyüminapon egy fél doboz mirelit málnát szoktam kiteríteni egy nagy tányéron, és ahogy olvadozik eszegetem. Ez így legalább félórás étkezés... :D
A Sparban (meg biztos máshol is, de tekkoban pl nem volt) lehet kapni fehér dobozos mirelit málnát, mindjárt megnézem a márkáját. Tekkoban vmi kékdobozosat vettem, amiben óriásira tenyésztett málnaszemek voltak és savanyú is volt:S Ez a fehér meg olyan fincsi mintha a nagyi kertjében szedtem vna :))) Kerestem róla egy képet: málna:)
Hmmm, receptet kérhetek?:) Pont a múltkor érdeklődtem, hogy valami főtt dolgot javasoljon vki gyüminapra, és ez tökjól hangzik! De miféle az a növényi tej?
Szerintem ne számolgasd a kalóriákat, próbáld a nehéz húsokat elkerülni, inkább csak csirkemellet, halat, tojást enni protein napon. Folyadékot pedig rengeteget kell inni, minimum 2-3 litert naponta. Ezzel segíted tisztítani a szervezeted. Gyüminapra pedig inkább többféle gyümölcsből készíts salátát, sült banánt, sült ananászt almával fahéjjal. Ezek laktatnak. Én a tegnapelőtti gyümölcsnapra növényi tejből készítettem gyümölcslevest. Mégiscsak a tudat, hogy főtt ételt eszek.. :) Meg laktató is volt, nameg finom!
Sose voltam vékony, szerencsére:) Én arra gyanakszom hogy több kalóriát eszek én csak nagyon jószívű vagyok magammal, azaz gyüminapon szétéhezem az agyam-szó szerint- és utána húsnapom megeszek egy egész kis malacot....fene tudja.
Szerintem 158 cm-hez nem olyan gáz a 65 kiló, de ha úgy érzed, hogy diétáznod kell, én bátorítalak erre a diétatipusra! Lehet változatos, és egészséges ételeket készíteni a 90 napos diétával, és ha kiegészíted egy kis tornával, akkor csak jót teszel magaddal. Van egy Kezdő gerinctorna, és Haladó gerinctorna DVD, ami különösen jó lehet az ülő munkát végzőknek! Ha valahol a lakóhelyed közelében pedig találsz pilates tornát tartó helyet, az is nagyon jó, semmi ugra bugra, mégis jól, és kíméletesen mozgatja az izmokat, izületeket.
Én próbálok 1200 kcal körül maradni , és úgy 90 napozok, viszont valamit nem jól csinálhatok mert én a 48. napon még csak -4 kg nál tartok..:(((( bár én már ennek is örülök de most hogy látom h ti milyen ügyesek vagytok:O fenébe, pedig keveset eszek...mondjuk jobban érzem magam de akkor is.
1200 klória alatt a szervezet takarékégetésre ál át. Magyarul, tartalékol . Amikor már kicsi is többet eszel, azonnal dupláján hasznosítjha a bevitt tápanyagot. Ettől lesz sok embernek a Yo_Yo. A 90 napossal én is kiszúrtam magammal, mert szerintem sokkal kevesebbet ettem három hónapon eresztül mint ezerkettő, így nagyon hamar vissza is híztam a leadott tizenöt kilómat kamatostól.:(