Keresés

Részletes keresés

S.P.E. Creative Commons License 2008.05.27 0 0 496
Sziasztok!

 

Némi tanácsot kérnék.

Egyik reggel úgy ébredtem, hogy forog velem a világ. De nem csak úgy ímmel-ámmal hanem rendesen és még egyensúlyproblémák is társultak hozzá. Gyakorlatilag menni sem nagyon tudtam csak ha kapaszkodtam valamibe. Hánytam párat, majd gondolván gyomorrontás, majd csak elmúlik pihentem és nem ettem semmit. Másnap mikor a gyomrom már nem volt túl rosszul de a szédülés maradt, kissé gyanús kezdett lenni a dolog, mondván „vízveszteség igyál sokat”, döntöttem magamba a teákat és vártam türelmesen.  Harmadnap még mindig semmi. Ekkor mint rutinos gyomorrontásos, már sejtettem, hogy valami nem stimmel. A háromnapos ünnepre való tekintettel még egy napot várni kellett, hogy orvoshoz tudjak menni, illetve vigyenek mert vezetésről szó se lehet hiszen alig látom merre megyek és azt is dülöngélve. Negyednap délután aztán végre bekerültem a körzetihez, aki hevenyészett diagnózissal közölte, hogy kisagyi vérellátási probléma lehet és beutalt a neurológiára. Amíg vártam az időpontra (mázlival 1 hét) a forgás nagyjából elmúlt, ám az egyensúlyzavarom maradt. Hol jobb-hol rosszabb, a balkezem kisujj környéke is néha zsibbad, a bal szemem kissé romlott és mintha a bal arcom kicsit tompa lenne, a vérkeringésem sem normális szerintem. Azóta túl vagyok egy CT-n, és egy nyaki ultrahangon ill. vérvételen. Elvileg minden negatív. A doki felírt aszpirint, memorilt, libriumot, és kijelentette, hogy elmúlik csak nyugi. Szedem a dolgokat, de semmi eredményt nem érzek.

Van valakinek ötlete, hogy most akkor mi van?

 

 

szateja Creative Commons License 2008.05.25 0 0 495

Kedves Éva!

 

Szóval CT, nem volt, labor sem. Orvosokkal kapcsolatban sajnos túl sok jót nem gondolok hiszen, jártam már itt ott, és egy évvel ezelőtt még Pesten a neurológián sem hallottam túl jót, amikor is megMRezték a fejemet, és nem találtak benne semmit, de nem is próbálták meg utána kideríteni, mi okozhatja a problémát:(

 

Olyan érzésem van, mintha csak a legsúlyosabb vizsgálatokat intéznék el, amiket ráadásul a szájukba rág az ember és ennyi:(

 

szóval egy röngtenképre... vagyis kettőre két év távlatából, valamint annak a fájdalomnak az érzésére támaszkodhatok, amelyet mostanában a nap minden percében érzek, míg nem lesz MR vizsgálat:(

 

persze az is sokat segít, hogy a neten olvasgatok, tudakodok arról, hogy másoknak akiknek ilyen fájdalmai voltak, végül mit állapított meg az orvos mi bajuk?! Na meg, hogy hogyan kezelték őket...és elmúlt-e ez a "csodás" érzés.

 

köszönettel

Előzmény: Melles-leg-nő (494)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2008.05.25 0 0 494

Ezek a fránya kis oszteofiták is okozhatnak galibát,ha leszakdnak,és szabadon mozognak az izületi térben/izületi egereknek hívják őket/

Ezek az ízületi mozgások hirtelen gátlását képesek kiváltani, mely rendkívül súlyos fájdalommal jár.

Előzmény: szateja (492)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2008.05.25 0 0 493

Szia!

 

CT miért nem volt?Labor biztosan volt,ott nem derült ki semmi?

A prosztatád rendben van?

Van elég folyadéktered?Tehát megiszol kb 2 liter folyadékot naponta?

Most vizsgaidőszakban vagy,ami fokozza a stresszt is gondolom.

 

Amíg ki nem derül mi okozza ezt,tüneti terápiaként fájdalomcsillapítót írass a házorvossal a Tramadol egy lépcsőfokkal erősebb,és kombinálható a non-steroid gyulladásgátlókkal.

Előzmény: szateja (492)
szateja Creative Commons License 2008.05.24 0 0 492

Kedves Éva!

vérnyomásom általában rettentően alacsony, 100 és 60 körül forog.

stresszes életmód? abból sosincs hiány, főleg amikor az ember felnőtt életet él és ezt még egy egyetemmel is társítani kell. MRt próbálom most siettetni, időpont amit kaptam junius 30. ami eléggé távoli, figyelembe véve, hogy ma alig tudok menni.

 

flektor meg ilyenek, meg sajnos semmit sem használnak...

 

köszönöm, gyors válaszodat:)

Előzmény: Melles-leg-nő (491)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2008.05.24 0 0 491

Szia!

 

24?Hmm.. korán elkezded a betegeskedést.

Mi van a vérnyomásoddal?Figyelemmel szoktad kísérni?Mennyire élsz stresszesen?

A mozgásszervi megbetegedéseidet rheomatológus tudja kezelni,valamint gyógytornára is kellene járnod.

Fájdalomcsillapítóként non-steroid gyulladásgátlókat,valamint izomlazítót és egy kis feszültégoldót használhatnál.Léteznek transzdermális tapaszok is,amit a fájó részre kell ragsztani pl:Flector,amit recept nélkül most az ügyletes gyógyszertárban beszerezhetsz,és ott valószínűleg a vérnyomásod is megmérhető.A fájdalom is emeli,és mindenre negatívan hat.

Mikor lesz az MR?

Jobbulást Neked!

 

Üdv:Éva

 

 

Előzmény: szateja (490)
szateja Creative Commons License 2008.05.24 0 0 490

Sziasztok!

 

Szeretném a véleményeteket kérni.

A helyzet körülbelül nagyvonalakban a következő. kb. egy évvel ezelőtt nagyon komoly fejfájás mellett, rövid időn belül kétszer elvesztettem a látásomat kb. egy percre. A látás elvesztése mellett furcsa "ugráló" érzés volt  a szememben. Azóta a fejfájás sűrűn ismétlődött. Előfordult, hogy autóvezetés közben, nem tudtam felmérni a távolságot a kormány és a sebbeségváltó között. Vagyis nem tudtam megfogni egyiket sem, hanem előtte próbálkoztam. Az is előfordult hogy a  billenytűzeten, teljesen más betűket ütöttem be mint szerettem volna.

Ekkor a háziorvosom elküldött röngten vizsgálatra, ahol kiderítették, hogy kis oszteofitáim vannak a csigolyáim szélén, valamint, hogy a C4-C6 csigolyáim között lecsökkent a távolság.

Az elmúlt évben a problémák legtöbbször "csak" fejfájásra koncentrálódtak, legtöbbször, olyan erős lüktetéssel, hogy nem tudtam ettől normálisan funkciónálni.

Valamint néhanapján fájdogált a hátam.

kb. 2 hónappal ezelőtt a nyakam annyira fájt, hogy egész éjjel nem tudtam aludni, ezt újabb röntgenvizsgálat követte, mely ezúttal "csak" annyit mutatott ki, hogy 2 csigolyám khyphotikus állású. a 2 hónap alatt kezdetben csak estefelé fájt a hátam, nyakam, fejem, most viszont a fájdalom reggel óta folyamatosan jelen van, korlátozva ezzel a mozgásomat is.

Nyoómó fájdalmat érzek a tarkóm hátsü részén, folyamatosan, szemeim is lüktetnek néha úgy mint egy évvel ezelőtt.

Voltam neurológusnál is, aki azt mondta valószínűleg discopatia cerv, de még várok az MR vizsgálatra.

kérem osszátok meg velem a véleményeteket, mert a hátam már elviselhetetlen mértékben fáj:( hozzáteszem 24 éves vagyok.:(

köszönettel

Melles-leg-nő Creative Commons License 2008.05.23 0 0 489

Tedd azt!

Csak egy életünk van,és nem mindegy hogyan éljük meg a mindennapokat.

Előzmény: wawabagus (488)
wawabagus Creative Commons License 2008.05.22 0 0 488

Szia!

Köszi a gyors válaszokat!

Igen, nekem is eszembe jutott, hogy még konzultálnék más orvossal is, csak hogy tudjam nincs-e más megoldás.

Igazából fájdalmam nincs, olyasmit érzek csak, hogy ha sokat van hajlítva a könyököm, sokat könyökölök, akkor "ki kell hogy nyújtsam egy kicsit" és akkor nem érzem hogy ott kicsit feszül valami benn. De ezt nem nevezném fájdalomnak.

 

Fizokoterápiát már csináltam. Árammal ingerelték az ideget, "rángatták az ujjaimat". 15 alkalommal voltam, átlag 2-szer egy héten. Az elején tényleg éreztem a hatását, átmozgatott, de aztán semmi, semmit sem éreztem.

Hidro kezelés, balneotherápia, masszázs, akkupunktura (?)...ezeket nem nagyon emlegették. Szerinted ez használhat?

 

Azt hiszem keresek valami magán rendelést és konzultálok...

:-(

 

Előzmény: Melles-leg-nő (487)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2008.05.22 0 0 487

 

Szia!

 

Emlékszem a problémádra.

Ez egy olyan kórkép,melyet idegek,esetleg erek kompressziója /összenyomódása/okoz.

Olyan helyen,ahol az erek vagy/és idegek az izmok közötti hasadékokban,csontos szalagos alagutakban haladva nyomás alá kerülnek,és ez okozhat fájdalmat,érzéskiesést,zsibbadást,az izomműködés zavarát,kiesését,időszakos vagy állandó mozgáskorlátozottságot.

Fontos a pszichéd,a gyógyulásba vetett hited,és az,hogy tudd a betegséged gyógyítható!!!

Konzervatív kezelésként gyulladáscökkentő,fájdalomcsillapító,esetleg enyhe nyugtató adása lehetséges.Az érzékeny gócokba helyileg injekció adása,fiziotherápiás kezelés,hidro és balneotherápia,masszázs is szóbajöhetnek.

Ha ezek megvoltak,és a műtétet javasolták el kellene gondolkoznod rajta.

Kikérheted másik szakember tanácsát is,ha kételkedsz.A Te tested,és Te döntöd el a hogyan továbbot.

Kérdéseidre válaszolva:

1. nem kell,hogy félj,de mivel emberek vagyunk mindannyian biztonságra törekszük,és az ismeretlentől mindannyian félünk

2.a fentebb említett módokat még kipróbálhatod

3.ez relatív dolog,mihez képest nézzük.A választ a kezelőorvosod tudja megmondani,és lehet,hogy endoscóposan megoldható,ami nem jelent nagy megterhelést.

4.A fájdalom egyéni érzékenység függvénye,mindenkinek más a fájdalomküszöbe.

A fájdalomcsillapításhoz minden embernek joga van.Nagyon korszerű készítmények léteznek,amivel áthidalható egy ilyen beavatkozás okozta kellemtlenség.

5.Mint mindennek ennek is van kockázata,de tudod azt az elcsépelt szlogent,hogy kockázat nélkül siker sincs..

6.Attól függ milyen beavatkozás lesz.Ezt a sebészeddel kell egyeztetni,és a szervezetedet kevésbé megterhelő módozat a célszerűbb,tehát a helyi érzéstelenítés,vagy regionális érzéstelenítést kérni.

7.A sebeknek van egy jellemző tulajdonságuk,hogy mikor kialakulnak fájdalom is kíséri létrejöttüket,de ld.fentebb említett fájdalomcsillapítás.

Előfordulhat,de nem valószínű.

8.Ha kipróbáltad a másfajta módozatokat,és nem javítottak a helyzeten,s a sportkórházba is ezt tanácsolták,akkor igen,ez van.

/a pozitív oldalról megközelítve a dolgot,örülni kell annak,hogy van lehetőség arra,hogy teljesen meggyógyulj,és minden a régi legyen!!!/

9.Ez lenne,ami most van.Meg időnként begyulladna,fájna,szedegtnél gyógyszereket,járkálnál a rheumatológiára,esteleg pszichés zavarokat is okozna,és gátlásokat.

Vidd el a leleteidet egy sebészhez,és a még nyugtalanító kérdéseidet,és azután dönts.

Minden szépet!

Előzmény: wawabagus (485)
wawabagus Creative Commons License 2008.05.21 0 0 486

Csak azt akartam még írni, hogy úgy voltam vele, hogy már megszoktam a kezemet így amilyen most, annyira nem is zavar, de gondoltam végig viszem ezt az orvosos vonalat.

 

Tényleg meg kell operálni szerintetek? Még, ha annyira nem is zavar már?

 

 

wawabagus Creative Commons License 2008.05.21 0 0 485

Sziasztok!

Még Nov-dec környékén látogattam el hozzátok ujj zsibbadás ügyében.

Azóta kiderült, hogy alagút szindrómám van (ulnaris-könyéki) és voltam fizikoterápiás kezelésen. Az elején kicsit javul a kezem, úgy éreztem, hogy "átmozgatta az áram" de aztán a többi kezelés hatását már nem igen éreztem.

 

Még mindig zsibbad a kis ujjam meg egy kicsit a gyűrűs is, de igazából nem zavar. Megszoktam. Viszont a mutató és hüvelyk ujjam meglehetősen legyengült. Nem annyira rossz a helyzet, mint nov-dec-ben, de nem 100-as. Az izomokat ott alig látni, kicsi lukak vannak a két ujj környékén. Viszont az ember annyira leleményes, hogy mindenhez hozzászokik. Igazából ehhez is hozzászoktam, mert mindent úgy csinálok, fogok, hogy jó legyen.

 

Na, de a fizikó után elmentem kontrollra, a doki meg átküldött a sport korházba, ott meg azt mondták, hogy a műtétet ajánlák. Olyan hülye voltam, hogy rá sem kérdeztem van-e más megoldás.

 

Én meg kicsit beijedtem, nem mintha nem gondoltam volna, hogy ez lehet a vége...ahogy a neten utána olvasgattam. Meg senki sem bíztatott, hogy a fiziko 100% sikerrel fog járni.

 

De van egy csomó kérdés, amit elfelejtettem feltenni a dokinak hirtelenjében.

Tud esetleg valaki rá vélaszolni?

1. Kell, hogy féljek ettől a műtéttől?

2. Nincs más mód, hogy segítsünk ezen a kézen?

3. Mennyire komoly a műtét?

4. Fáj-e?

5.  Garantált a gyógyulás?

6. Altatnak ilyenkor, vagy csak helyi érzéstelenítő? Melyik a jobb?

7. A seb fájni fog utána? Előfordulhat, hogy megint létrejön az alagút szindróma?

8. Csak ilyen drasztikus módszer létezik?

9. Mi lenne, ha nem operáltatnám meg?

 

Bocsánat, hogy ennyi kérdésem van, de hát mégsem vagdostatja magát fel az ember túl gyakran...szerencsére. Csak most kezdek belegondolni, hogy mibe mentem bele.

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!!!!!!!!!

Y.

 

 

 

 

 

 

landsmann Creative Commons License 2008.05.11 0 0 483
Azért tudjatok róla, hogy a pezsgőtabletták erőteljesen hajlamosítnak vesekőre.  Az sem egy kellemes állapot.
Deadalus Creative Commons License 2008.05.11 0 0 482
Köszi!
évacska Creative Commons License 2008.05.10 0 0 481

Szia!

Ez szokott lenni magnézium,vagy kálcium hiánynál is.A pluss pezsgő tablettát ajánlották a lányomnak ezelőtt 1 évvel,azóta nem bajlódik ilyen tünetekkel

Előzmény: Deadalus (480)
Deadalus Creative Commons License 2008.05.09 0 0 480

Hello!

 

Van néha, hogy egy izmom (általában a lábamon),magától összehúzódik.Nem nagyon görcsösen,csak finoman.De percekig eltart a ritmusos összehúzódás.Vajon mitől lehet?????

szergely22 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 479

Szia!

 

Lehet, hogy nekem is ez a bajom?

 

Pár hónapja történt, hogy iszonyatosan beleszúrt a bal combomba. Kb 3 másodpercig tartott és teljesen elmúlt.

Aztán néhány nap múlva megint előjött.

Aztán egyre sűrűbben jelentkezett ez a fájdalom. Volt, mikor naponta óránként ismétlődött meg és elég fúrcsa módon. Először kis fájdalom, aztán 3 -szor egymás után, egyre nagyobb intenzitással. Aznap minden fájdalmam ilyen lefolyású volt.

Azóta nem volt ilyen szabályos a fájdalmam, de sokszor (rendszertelenül) előjön.

 

Voltam reumatológusnál, de azt mondta, hogy a hasam húzza a gerincemet... Pedig nem vagyok túlsúlyos egyáltalán.

Csináltak röntgent a csípőm környékéről, de semmit nem látott rajta.

 

Nem nagyon emlékszem megeröltető dologra, amiért sérvet kaphattam volna. Igaz egyszer valahogy hirtelen mozdultam és mintha az idegem becsípődött volna, úgy maradtam néhány percig.

Másnap kaptam injekciót a gerincem mellé és azóta sem volt bajom vele.

 

Talán ebből következik az egész?

 

Valaki tud erről valami biztatót?

 

Köszi előre is: Zotya

 

Előzmény: landsmann (478)
landsmann Creative Commons License 2008.05.09 0 0 478
A bátyámnak is volt porckorong sérve. Azt mondta neki az orvos, hogy az gyógyszerektől nem múlik el, legfeljebb a fájdalmat lehet csillapítani. A porckorong sérv (de minden más sérv is) mechanikus sérülés, amit semmilyen gyógyszerrel nem lehet rendbe tenni, csak műtéttel. Hoyg értehtőbb legyen, egy egyszerű ábrán és szöveggel elmagyarázta neki a doki, hogy miből is áll a sérv. A csigolyák között úgynevezett porckorongok helyezkednek el, ezek biztosítják az elmozdulást a két csigolyának egymáshoz képest. A porckorongot egyfajta zselés anyaggal telt "korongként" kell elképzelni. Ha az megsérül, mondjuk nehezebb fizikai munka, vagy baleset hatására, akkor a korongból kitüremkedő anyag az idegszálakat a csigolyához nyomja, aminek hatására fájdalom, érzéketlenség jelentkezhet. Ez mindaddig meg is marad, míg a porckorong eredeti térfogatát vissza nem állítják, hogy ne nyomja az idegszálakat. Amikor az idegszálak olyan terhelésnek vannak kitéve, hogy elszakadnak, vagy baleset miatt az erőbehatás következtében elszakadnak, akkor következik be a bénulás, mert az ingerület nem tud eljutni se a sérülés helyétől lefelé, se attól felfelé.
évacska Creative Commons License 2008.05.07 0 0 477

Sziasztok!

Segítség kellene tapasztaltabbaktól.Tegnap volt 6 hete,hogy kifestettem gyermekem szobáját,megemeltem 40 kg.gipszet.3 nap múva,és azóta is iszonyatos fájdalmaim vannak bal derekam,fenekem,vádlim,combomba.Sírva ébredek éjszakánként,de erős a szervezetem,jártam tegnapig dolgozni bicajjal,sőt fociztam is a gyerekeimmel.Tegnap házi orvos,majd neurogus.Diagnozis:porckorong sérv.Most steoridos gyógyszer és szigorú ágy,azaz föld nyugalom.Ja,3 héttel ezelőtt önkényesen,bízva benne beszedtem 3 levél diclofenac duot,2 levél messulidot,semmi javulás.Valamikor juniusban lesz MRi vizsgálat.Keressek fel csontkovácsot?,vissza tud ez műtét nélkül állni?mit tanácsoltok?Köszönöm a segítséget:Éva

Deadalus Creative Commons License 2008.04.12 0 0 476

Hello.Véleményt szeretnék kérni egy dologhoz, az itt lévő nagytudásu uraktól.

Van olyan, hogy (pl:számítógépes játéknál) valami mozdulatsort kell szinte gondolkodás nélkül, gyorsan végrehajtani (persze előre meg van tervezve a mozdulat), akkor a gerincemen egy enyhe csiklandozós érzés fut végig.

Vajon mi lehet? Idegi ingerület?

Előre is köszönöm a válaszokat.

wawabagus Creative Commons License 2008.04.03 0 0 475

Szia!

Igen köszi, tudok a topik létezéséről :-)...csak szerettem volna orvost kérdezni a dologról, mert egy átlag ember, aki nincs betegekkel körülvéve sokmindent összefantáziálhat a témában, aminek se füle se farka...gondoltam egy orvos földhözragadtabban tudna hozzászólni, de úgy tűnik rossz helyen kopogtattam.

:-)

Előzmény: landsmann (474)
landsmann Creative Commons License 2008.04.02 0 0 474
Előzmény: wawabagus (473)
wawabagus Creative Commons License 2008.04.02 0 0 473

Senki többet harmadszor?

Úgy látom nincs itt senki, vagy mindenki nagyon csendes :-)....

Kár kár, pedig olyan jó lenne egy válasz. 

Előzmény: wawabagus (472)
wawabagus Creative Commons License 2008.04.01 0 0 472

Sziasztok!

Kicsit lehet, hogy OFF leszek, de gondolom megkérdezem, legfeljebb elhessegetnek innen :-).

Azt szeretném kérdezni az itteni neurológusoktól, hogy találkoztak-e már olyan emberrel munkájuk során, akik klinikai halál állapotában halálközeli élményt éltek át. Milyen gyakran fordul ez elő?

Mivel magyarázzák ezt a jelenséget a neurológusok?

Nagyon köszönöm és bocsánat, ha nagyon nem ide vág a kérdésem (de válaszoljatok, lécci lécci, please!!! :-))

AZ utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy létezik-e valami jó könyv a kómából visszatértekről?

EZER KÖSZÖNET A SEGÍTSÉGÉRT!!!!!!!!!!!!!!!

Y

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 471
A fejfájás-hányinger, bizonytalan járás lehet - ahogy mondani szokták - "agyi térfogatnövelő folyamat" következménye. Mihamarabbi koponya MR!
Előzmény: AzEreklyeŐrzője (461)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2008.02.26 0 0 470

Idefigyelj..!:)

Ne pánikolj!Ha stabilizálták a problémád,akkor nyugodtan alávethetnéd már magad egy CT-nek.Különben meg nem vagy kötelezhető semmilyen beavatkozásra,csak javasolhatják esetleg.A végén még hypochonder leszel annyit görcsölsz.Vágj bele,és járj a végére.

Előzmény: PiszkosHank (466)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2008.02.26 0 0 469
Persze,hogy lett volna.Beveszel egy Panadolt,és kész.
Előzmény: AzEreklyeŐrzője (468)
AzEreklyeŐrzője Creative Commons License 2008.02.26 0 0 468
Amúgy ma nem voltam neurológián, mivel tegnap megmértem a lázam, és 37.5 volt... Hőemelkedéssel van értelme meglátogatnom a dokikat, vagy sem?
PiszkosHank Creative Commons License 2008.02.24 0 0 467
Amúgy AzEreklyeŐrzője voltam... Csak nem engedett be a másik névvel..
PiszkosHank Creative Commons License 2008.02.24 0 0 466
Igen, ezt már tanácsolták, csak rosszak a tapasztalataim, ezügyben... 16 évesen szedették velem az Ataraxot, minek hatására olyan szinten előjött az allergiám, hogy bár ne szedtem volna soha.. A háziorvos adott egy beutalót a neurológiára, kedden elmegyek, valószínűleg... A CT-vel annyi a gond, hogy nemrég mondta a fülészdoki, hogy a cholesteatomát sikerült stabilizálni, s szívesen megnézné CT-n, de ha kiderülne, hogy megvan még a betegség, köteleznék a műtétre, valószínűleg... A műtétet pedig különböző okok miatt halasztanám még egy ideig... Bár nem tudom, esetleg van többféle CT, nem csak egy?
Előzmény: Melles-leg-nő (463)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!