Keresés

Részletes keresés

sanyooo Creative Commons License 2008.07.24 0 0 431

A klimához hozzászólnék.

A legolcsóbb Tacsko-s klima 50-60 ezer, a telepítés (legolcsóbb) 45 ezer, ez együtt meghaladja a Te általad rászánt összeget, ergo nem lesz klimád! :(((

Bizonyára találsz kóklert, aki "olcsón" elvállalja a szerelést, aztán ha gond lesz a működésben (nem hűt), bottal ütheted a nyomát! 

Üdv sanyooo

Előzmény: asztala (423)
beat street Creative Commons License 2008.07.24 0 0 430
Szerelő 11-kor telefonált, hogy nem ér oda az ígért délre, csak 13.00-ra.
Megjelent: 13.45.-kor

Elég szűkszavú volt, de szerinte sem hűt rendesen. Beszállítást kért a szervízbe, pénteken jönnek érte, délelőtt. Ismét fél nap otthon dekkolás.

Pozítívum: megkérdezte, hogy kérünk-e cserehűtőt.

Továbbiakról tájékoztatlak, bár kezd tele lenni a f..om (nem a fórumozással, hanem az Eluxxal).

üdv: bs
Előzmény: csomotamas (429)
csomotamas Creative Commons License 2008.07.23 0 0 429
Szia!
Nekem meg holnap, csütörtökön hozzák az újat. Adok még egy esélyt, remélem csak az az egy rosszalkodott.
Nem mondom...kíváncsian várom. Megírom majd én is mi történt.
Előzmény: beat street (427)
koobrewop Creative Commons License 2008.07.21 0 0 428
Sziasztok!

Gyors kérdésem volna.
ARISTON hűtő tulajok segítségét kérném. A helyi Euronicsban megrendeltem, egy Ariston MBM 1821 alulfagyasztós hűtőt. Pár nap múlva szállítják ki, mert nem volt raktáron. A számlán Ariston MBM 1821 VWB típusként szerepel. Én olyan típust akartam, ami nem no frost-os, de ventillációs a hűtőtérben a hűtőrendszere.

Akinek esetleg pont ilyen típusa van, attól kérdezném, hogy van-e a felső polc felett, egy PURE WIND feliratú dobozka, amiben gondolom a ventillátor van.

Ezt csak azért kérdezem, mert a mai napon a miskolci Media Marktban jártam és ott láttam egy ugyanilyen hűtőt, de abban nem volt ez a ventillátor a hűtő tetejében. A hűtő típusa Ariston MBM 1821 volt (VWB nélkül) a gép hátulján levő gyári címkét is megnéztem, és ott MBM 1821 V/HA volt. (talán V/HA, de biztos, hogy nem VWB)

Az Ariston oldalain természetesen nincs ez a típus. A netet túrva sem találtam semmi érdemlegeset. A típusra rákeresve Google barátunkkal, a magyar webáruházakban ezt a VWB végű típust dobja általában és ezeknél a ventillációs hűtőrendszert írnak, valamint az ott található képeken is ott van a ventillátor.
muszakidepo.hu


Tehát a kérdés, most akkor hogy van ez? Ér ez a ventillációs hűtőrendszer valamit, ha esetleg enélkülit kapok? Vagy küldjem vissza, mert a VWB ezt jelentené?

Köszi a segítséget
beat street Creative Commons License 2008.07.21 0 0 427
Hívtam a szervízt, elvileg szerdán jönnek, majd beszámolok.

Elöljáróban: szervíz tőlünk kocsival kb. 3-4 perc, asszonynak 8-12-ig otthon kell ülnie 3 gyerekkel, mert nem tudják pontosabban behatárolni az időpontot.

Nem tudom, sírjak, vagy nevessek.

bs
Előzmény: csomotamas (422)
beat street Creative Commons License 2008.07.21 0 0 426
Azért írtam, hogy először olvasgass, mert általánosságban nagyon sok mindent lehet írni.
Olyan, mint ha azt kérdeznéd: milyen autó vegyek, van 4 millám?

Konkrétabb kérdésre könnyebb válaszolni.

bs

ui: én max a hűtőgép ügyben tudok segíteni, klímám, mosogatógépem nincs és nem is lesz
Előzmény: asztala (425)
asztala Creative Commons License 2008.07.21 0 0 425

Köszönöm a tanácsot, már megnéztem több oldalt, de személyes tanács jobban jönne.

Előzmény: beat street (424)
beat street Creative Commons License 2008.07.21 0 0 424
Szia,

a kiemelt szavakat üsd be gugliba, 3 hétnyi olvasnivalót találsz.

bs
Előzmény: asztala (423)
asztala Creative Commons License 2008.07.21 0 0 423

Mosogatógépet, hűtőszekrényt és légkondit szándékozom venni. Ha valakinek ezekkel kapcsolatban van TAPASZTALATBÓL véleménye, melyiket érdemes,mire figyeljek,szívesen fogadom a tanácsokat

Leírom, milyen elképzelésem van:

 

Mosogatógép

 

9-12 személyes, halk működés, Energiaosztály: A

Ára: cca.80.000-ig

 

Hűtőszekrény

 

Energiaosztály: A, kombinált hűtő, hűtő része, minimum 200 l. fagyasztórésze alul vagy felül min.3 rekesz, No frost

Ára: cca 120.00-ig

 

Légkondi

 

Energiaosztály:A, halk működés, nem mobil, falra szerelhető, kb.30 nm2 lehűtése.

Ára szereléssel: cca 80.000-ig

 

 

Köszi:

qumqat

 

 

csomotamas Creative Commons License 2008.07.20 0 0 422
Szia!
Sok mindenben egyet értek veled. Sajna valóban marketing fogás lehet a sok csili-vili.
Többet is költenék rá, ha azt a funkciót valóban tudná. Viszont az általam elvárt hőmérsékletet az év minden napján elvárnám, ha már annyit fizetek egy hungarocell dobozért, mint 2 DVD felvevőért, vagy egy LCD TV-ért, és még folytathatnám. Nem hinném, hogy túlzott elvárás lenne ennyi pénzért, hogy pont a kánikulában (abban a néhány napban) jussak a számomra megfelelő hőmérsékletű sörhöz .
Előbb mértem 8,5-öt a 3 helyett. Mivel NOFROST, elképzelem, sőt látom is az érzékelőt a nyíláson át, ahol beáramlik a hideg levegő. Ott benn el tudom képzelni, hogy elérheti az áramló levegő a várt hőmérsékletet, azonban a hűtő térben nem tud lecsökkenni a hőmérséklet, hiszen a szenzor jelez a „csőben”, vezérlés leállítja a kompresszort és annyi. Én a vezérlésben látom a hiba forrását (persze laikus vagyok), meg talán nem is tesztelnek minden egyes gépet, sőt…
Kíváncsi lennék, van-e valami általános műszaki elvárás a hűtőkkel kapcsolatban, mi az a legalacsonyabb hőmérséklet amit a hűtőknek tudnia kéne.
Igazad van, azzal toltam el, hogy hő kijelzést szerettem volna. Azonban az autómban is szeretem ellenőrizni a sebességet időnként. Elkeserít, hogy arra bazíroznak a gyártók, hogy átb….. a vevőt, hisz az úgysem fogja ellenőrizni a hőmérsékletet.
No mindegy valami lesz…. Költözöm északra. :)
Előzmény: beat street (421)
beat street Creative Commons License 2008.07.19 0 0 421

Üdv,

 

ne a hűtőgéped cseréld, henem a lakásod. Mondjuk egy grönlandira. Garantált A++++++++ energiaosztály, minthogy áram alá sem kell helyezned és valszeg tudja a -10 fokot is:)

 

A helyzet az, hogy ha a gépem kánikulában (36-40 fok) tudja a 8-10-et belül, 30 külsőnél a 7-et, a többi időszakban meg lejjebb megy, akkor szarok arra az évi néhány napra vagy hétre.

 

Azt nem tudom, hogy a gázok miatt van-e, de a régi hűtők nagyságrendekkel jobbak voltak - legalábbis a hűtés terén (de nem csináltak maguktól jégkockát a szerencsétlenek:)

 

Tanácsaim:

-a márkával ne foglalkozz, mert a büdös életben nem fogod megtudni, hogy melyik a jó illetve rossz. Ehhez ugyanis kevés, hogy vki ide megírja a tapasztalatát. Sőt még az sem ad(na) pontos információt, ha egy hgép szerelő megírná, hogy pl. Elektroluxot ne, mert a bevitt gépek 80%-a ez a márka. Ehhez ugyanis ismerni kéne az eladási statisztikákat is, mert ha az eladott gépek 80%-a is Elux, akkor a fent írt meghibásodási arány csupán azt jelenti, hogy egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál.

 

-ami sztem lényeges, azt Soká nick jól leírta a 399. hsz.-ben. Nem kell semmi extra (ilyen-olyan kijelző - látod, neked is volt, aztán mit értél vele -, jégkockakészítő, etc.), ez ugyanis mind marketing-okosság és fölösleges, ráadásul nagyságrendekkel emeli a gép árát illetve a meghibásodási lehetőségeket.

 

Egyedül a nofrost dologgal nem értettem vele egyet.

 

Tapasztalatomból kiindulva arra tippeltem, hogy ez nem figyelmen kívül hagyható, mert a régebbi hűtőmben kb. 2 hét alatt a jég vastagsága cm-ben volt mérhető, és bár nem vagyok lusta, azért 2 hetente nem akarok jégmentesíteni. Azonban lehet, hogy ez az ami a bajt okozza, a működési elve ugyanis az, hogy a kompresszor rövidebb-hosszabb időre kikapcsol azért, hogy a benti hőmérséklet megemelkedjen annyira, hogy a jég leolvadjon.

Magyarul: faszán olvaszt magától, mellékhatás: meleg van hűtőben.

 

Természetesen ez csak vélemény, de érdemes elgondolkodni rajta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: csomotamas (420)
csomotamas Creative Commons License 2008.07.19 0 0 420
Szia!
Elkenődtem. Pont egy Electroluxot néztünk ki cserének... :(
Hááát fogalmam sincsen mit válasszak. Pedig úgy szeretném, ha gond nélköl el tudnám érni azt a bűvös 5 fokot úgy hogy még tartalék is legyen benne egy pici. Lehet, hogy a mai gépek ezt már nem tudják? Talán az új környezetbarát gázok miatt? (bocs ha baromságot írtam ezzel) De mi a túróra cseréljek? (ez költői kérdés volt)
Mi a géped típusa?
Az tény, hogy az összes kollégám már a hűtőjét méregeti....megfertőztem őket. Igaz az övék nem igazán újak, de 4-5 fokkal jönnek nekem....
"Kösz, hogy felhívtad a figyelmemet, megmértem, 4 fok volt, feljebb is vettem egy picit..." mondta egyikük. Mit mondjak...irigylem.

Kedves hűtőgép funok! Ki mit mér, és milyen márkával, típussal rendelkezik?

Találtam egy régebbi levelezést a neten. Az 5 Cfokról is esik benne szó, hogy az az ideális az élelmiszereknek.
Akit érdekel:
http://www.pbkik.hu/download.php?id=5740

Előzmény: beat street (418)
kukkerbakter Creative Commons License 2008.07.19 0 0 419
Sziasztok!

Egy dolog kapcsan kernem a tanacsotokat:
- halk "No Frost"-os alulfagyasztos hutoszekrenyt keresek (mondjuk 150e-ig)

Vettem egy Indesit BAN 13 NF-et(a bolt ajanlotta), de ez oruletesen bug (es szinte folyamatosan) - visszaviszem es kerek mas tipust helyette.
Az uj tipustra kizarolag hetfon cserelhetem be, ezert kerlek ha lehet addig adjatok tanacsot.

Sajnos korlatozott a skala, mert ugyebar ott kell valasztanom, ahol vasaroltam. Ott foleg SAMSUNG lenne (RL 41 SBSW,RL 33 SBSW, RL 38 SBSW) meg par AEG.

Nagyon koszonom a segitseget!
beat street Creative Commons License 2008.07.19 0 0 418

Szia,

 

az én Elektroluxom sem tud lemenni 7 fok alá (1 hetes a gép), bár nekem nincs olyan problémám, hogy a kijelző mást mutat, minthogy nincs kijelző:)

A gondom az, hogy még ezt a 7 fokot sem tudja kánikulában, akkor inkább 9-11 között van.

Gondolkodom én is a cserén, csak nem tudom mit érek vele, ha a többi is ezt tudja.

Az anyósom 20 éves gépe, az bezzeg tudja a 3-at is.

 

Érdekelne Soká nick véleménye, amennyiben megvette az általa kinézett Elektroluxot.

 

bs

Előzmény: csomotamas (415)
inwear Creative Commons License 2008.07.19 0 0 417
meg sikert kívánok a cseréhez
Előzmény: csomotamas (415)
inwear Creative Commons License 2008.07.19 0 0 416

oké, köszi, szerintem ez biztosított arról, hogy jó, hogy nem vettük meg

:)

Előzmény: csomotamas (415)
csomotamas Creative Commons License 2008.07.19 0 0 415
Szia!
Nem szeretnék általánosítani. A véleményem csak az általam vett hűtőre szól.
Tehát:
A belső kidolgozás szerintem guszta. Nem is lenne bajom vele, ha hűtene megfelelően.
Amit én vettem azt a törökök rakták össze. Hátul a kivezetések elég gagyik. Mintha fehér szigetelőszalaggal tekerték volna körbe a csöveket, majd átpaszírozták volna a műanyag borításon. (persze ez csak akkor látszik, ha mögé hasalsz :).
Az ajtó nem csukódik olyan erőszakosan (szinte magától), nem árt odafigyelni, hogy biztos bezáródott-e. A "zsanér" résznél szintén egy picit egyszerűnek tűnő műanyag elem segíti a bezáródást, szerencsére adtak mellé egy pót darabot. Szerintem csendes agép, és menet közben kb. 90-100 W-ot fogyaszt. Az elektronikusan vezérelteknél, hátul egy azonos méretű doboz van, a panelt rejtheti, persze a vezérlőpanel lehet típusoknál külömböző is. Azt, hogy csak az én tipusom képtelen 6-7 fok alá menni a hűtőtérben, azt nem tudom, de gyanítom, hogy betegsége lehet ez a tipusnak. Az lenne jó, ha más ARISTON tulajdonos is mérne egyet a hűtőjében...
Én valószínű, hogy visszaviszem az enyimet, hiszen a szerelő megállapította, hogy nem javítható. 72 órán belüli. Csak még a visszaszállítást kéne megoldanom, ami nem egyszerű egy ekkora gépnél.
Nem akarok senkit sem rábeszélni, sem lebeszélni az ARISTON márkáról. Nem vagyok már abszolút biztos, hogy a többi hűtő márkánál nem tapasztalnám ugyanezt a kb+5 fok külömbséget.
Sajnos erre csak akkor jön rá az ember mikor már megvette és teszteli.
Ezért is várom mások tapasztalatait más elektronikusan vezérelt hűtő márkákkal kapcsolatban...
Előzmény: inwear (414)
inwear Creative Commons License 2008.07.19 0 0 414

szia

mik a tapasztalataid? jó az ariston? nekünk beépíthető kéne, és a médiában volt is most egy akciós, de nem mertük megvenni, mert az ajtaja olyan könnyen nyitódott, meg a belseje se volt túl menő.

ami meg itthon van, baszki, néha feszítővassal kell (ha egyből újra ki szeretnéd nyitni). az itthon whirpool

 

Előzmény: csomotamas (412)
andrasg84 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 413
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Indesit BAN14-es hűtőnk, kb. egy hónapja vettük. A következő jelenséggel kellett szembesülnöm:
A hűtő hátulján a kompresszorból kijövő egyik rézcső folyamatosan jegesedik. Amikor leáll a hűtő eltűnik a jég, ahogy beindul azonnal megjelenik. Nincs feltekerve a hűtő nagyon. Mi lehet a gond?
csomotamas Creative Commons License 2008.07.16 0 0 412
Szerbusztok.
Mostanában vettem egy ARISTON MTP 2912F.
http://www.ariston.hu/ariston/productsheet.do?productId=48440HU
Már régóta szerettem volna egy olyan hűtőt, amin tudom kontrolálni a benne uralkodó hőmérsékletet.
Az előző régi darabban, kb. 1 évig tároltam egy hőmérőt, mert elkezdett rosszalkodni, azaz a hőmérsékletet nem tudtuk 14-15 fok alá tornázni. Tehát megmaradt az a szokásom, hogy időnként ellenőrizném a hőmérsékletet.
Ez az Ariston olyan, majdnem olyan. A leírás szerint a beállított hőfoknak kellene beállnia a hűtőtérben. Természetesen nem vártam egy „atomórát”.
Megérkezése után el is kezdtem tesztelni. Bekapcsolás előtti 3 óra várakozás, csak ritkán nyitni a hűtőt, profi laborpontosságú mérő műszerek,…és most azt mondom, bár ne tettem volna. Mert elkeseredtem. Minden beállított értéknél (az ajtón kívül elhelyezett vezérlő konzolon) +5-6 fokkal többet mértem. Tehát +5 fokra való beállításnál pl. 11-12 fokot. Mértem alsó-felső polcon, folyadékban, krumpliban (egyébként ez a módszer hozta ki a legalacsonyabb hőmérsékletet „csak +4,5 fokot), 24, 48 óra múlva stb…
A konzolon minimum +2 érték állítható be, de az előbb leírtak miatt nem tudtam 7 foknál hidegebbet produkálni.
Hogy mi ebben a baj? Pedig nem érzem magam túl kekec figurának, csak szeretném azt a hőfokot tapasztalni amit beállítok (ha már a kijelző szerint lenne annak beállítására lehetőségem).
Természetesen hívtam a szervizt, és sajna ennyit tud a gép.
Még bele fér a 3 napos cseregaranciába. Cipelhetem valahogyan vissza.
A baj az, hogy már megtetszett, szimpatikus, de miért nem tud hidegebbet…  A fagyasztója -30 ig is lemegy, és csak 2 fok eltérést produkál a beállítottnál. 2 fok még az alsó hűtő résznél is elmenne, hiszen +2 fok beállításnál tudna +4-et.
Tudom nem általános, hogy az egyszerű felhasználó méregeti a hőfokot. De ez egy „plusz” szolgáltatása a hűtőnek, és szerettem volna ezt „élvezni”.

Kérdésem a következő lenne e hosszú bevezető után:
-Vizsgált-e már valaki olyan hűtőszekrényt, amelynek hőmérséklet kijelzője volt (ledes, vagy digitális),és közelítőleg meg is felelt a hűtőtér hőmérséklete a beállítottal?
-Amennyiben igen, mely márka, típus volt?
- Mettől meddig lehet a hőmérsékletet állítani?
-Vagy ez minden hasonló gépnél jellemző?
-Szerintetek túlzott igény, hogy egy hűtőgép tudjon +4,5,6 fokot?
Ezt a problémát persze egy hagyományos, kijelző nélküli hűtőnél észre sem vettem volna…de ez a funkció tetszik.
Előre is köszönöm a segítséget.
beat street Creative Commons License 2008.07.16 0 0 411
Kösz, már megvettem, éppen a márkaboltban.
Előzmény: Soká (410)
Soká Creative Commons License 2008.07.15 0 0 410
Megesküdni nem mernék, de szerintem ott ahol most 99.9-ért adják (markabolt.hu) ott egy hónapja még 96.9 volt.
Bocs, hogy csak most...
Előzmény: beat street (405)
kutyus213 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 409
Gyakorlatilag igen, de én semmiképp nem akarok fehér színűt. Amit akár azonnal megrendelnék, az tulajdonképp pont ilyen, csak inox: http://www.liebherr.com/hg/en/products_hg.asp?menuID=101405!266694-0_22760-0

(Sajnos az van a gyártó lapján, hogy csak Írországban és Nagy-Britanniában forgalmazzák, bár ehhez képest pl Szlovákiában is kapható...)

Ha végképp nem lesz, megpróbálok más méretű/normál-fagyasztórész arányú, de mindenképp inox Liebherr-t választani, szerencsére nem sürgős. Köszönöm a válaszodat!
Előzmény: Phaethon (408)
Phaethon Creative Commons License 2008.07.10 0 0 408
Szervusz, lehet, hogy erre gondoltál?
http://www.olcsobbat.hu/haztartasi_gepek/hutogepek/liebherr_cn_39130/
Előzmény: kutyus213 (403)
nor78 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 407
Én is Samsung side-by-side hütőt szeretem volna vásárolni, de egy barátom lebeszélt róla, sok a meghibásodás és a müszaki probléma. (samsung szervizben dolgozik)
Ezek után inkább LG-t vettem, idáig minden rendben vele.
Model : GR-L227YTQA
Előzmény: ruzsi83 (406)
ruzsi83 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 406

Sziasztok nagy általánosságban az a tapasztalatom hogy az Indesit , az Ariston (nekünk is ez van szuper) jó márka anyukámék most készülnek venni egy side-by-side hütőt ami Samsung valakinek van valamitapasztalat Samsunghütőkkel kapcsoltban?

köszi

beat street Creative Commons License 2008.07.07 0 0 405
Szia,

96.000,- -ért hol adják ezt a gépet? Én legolcsóbban 99.990-ért találtam.

Amúgy a paraméterek alapján jó választás. Ha a hűtőkapacitást nézzük, akkor néhány Ariston termék (pl.: MTM 1911) veri, mert ugyanennyibe kerül és 325-87 litert tud.
Csakhát ugye nem igen ismert márka, ezért az ember ódzkodik.
Illetve hasonló még a Gorenje RK6139W a maga 279-86 literjével, ezt 107.000-ért találtam.

üdv:bs

Előzmény: Soká (399)
Soká Creative Commons License 2008.06.29 0 0 404
Tapasztalatom nincs, de az Electroworldben szemügyre vettem egy olyan darabot (MBL 2031C), amely hasonló paraméterekkel bír mint a kinézett Electrolux és azt állapítottam meg, hogy nem érdektelen darab. Részleteiben igényesebb, ötletesebb és amit kinéztem A++ energiaosztályú. Ez persze annak köszönhető, hogy határozottan vastagabb falú, mint a többi hűtő, vagyis ugyanakkora külső méret mellett valamivel kisebb az "űrtartalma". Persze kb. 15%-kal drágább is.

Úgy látom, ide csak az jár, akinek kérdése akad...
Előzmény: Lala 13 (400)
kutyus213 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 403
Sziasztok!
Különböző megfontolások alapján egy Liebherr CUNESF 3913 alulfagyasztós hűtőre esne a választásom, amelyet a cég 2008-as katalógusában láttam. Eddig nem akadtam magyar cégre, amelynél kapható lenne. Ha valaki belebotlana, küldene ide egy linket? Előre is nagyon megköszönném.
guszto Creative Commons License 2008.06.26 0 0 402

Sziasztok!5 éves Whirlpool hűtönk hűtőterének fele lefagy,és le sem olvasztja,a
másik fele nem hűt semmit.Két szervízt hívtam,a szakszervíz nem volt túl segítő-
kész, egy másik meg azzal biztat,hogy vagy a gáz szökik,és akkor kukába vele,
vagy a kompresszor kuka,és 30ezertől felfelé cserélhető.Szerintetek mit tegyek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!