Keresés

Részletes keresés

abani Creative Commons License 2009.06.28 0 0 500
Kedves James,

olvasd el: Paál Zoltán művét, regék, ősi történetek, sámánszövegek rendszere, szinte mitologikus anyag, mely kb. Kr. e. 4040 -től Kr. sz. 1780-ig meséli el a palócok regevilágát.

A hun törzsszövetség központja Ordosz volt , ahol rendszeresen összeültek a törzsek küldöttei , egyeztették írásukat / a rovásírást/ , kalandozási kötelezettségeiket stb. Hatalmas történet, s izgalmas, mint a Biblia . A kérdés: hogyan volt képes egy ózdi kohász ilyen szerteágazó , hatalmas fantáziát /műveltséget?/ igénylő mű megalkotására ? Erre mondják sokan a beavatást , látomásokat /ha Edgar Cayce- nek lehettek , a mi kohászunknak miért ne?:))

"Mióta a Püski Kiadónál 1998-ban megjelent Paál Zoltán: Avisura-Igazszólás c. kétkötetes gyűjteménye /töredéke a "tudásnak"/, rengeteg a követő, a hívő...s egyre több a sámán... Vannak találkozók, képzések, beavatások ...Érdemes utánaolvasni, mert hatalmas már az irodalma , s érdekes, izgalmas , terjedelmes meséről van szó, ilyenre vágyakozik a lelkünk, fantáziánk , s ha agyunkat kikapcsolva élvezzük, nagyon jó! Különböző érdekek bármikor vallássá emelhetik, sámánokkal, táltosokkal, szakrális helyekkel, már most több ezer követője van , s egy régi erkölcsét, hagyományait vesztett országban, önző politikusok, hazug vezetők között virágzik a tisztaság iránti vágy, az ősi erkölcs , hagyományok, emlékek, valami egész világot átszövő világbölcselet megismerésére vonatkozó szándék"

Kérdésedre a válasz: Minden aminek nincs bizonyítva az ellenkezője elfogadható.
Előzmény: James60 (499)
James60 Creative Commons License 2009.06.28 0 0 499

Kedves Abani.

Az arvisura alapján a 24 hun-magyar törzsszövetség "vérszerződése -ha hinni lehet neki-időszámításunk elött 4040-ben Ordoszban volt-mit lehet erről pontosabbat tudni!?Üdv. Jani

Előzmény: abani (498)
abani Creative Commons License 2009.06.28 0 0 498
A hun birodalom volt a legnagyobb, ami valaha a földön létrejött, és hosszabb ideig létezett, mint más nagy birodalmak.

A hivatalos európai történetírás szerint a hunok története Kr. e. 209-ben kezdődik, amikor a Mao-tun nevű shan-yü [lásd tanyü, tennó, kende/kündü] államcsínnyel átveszi az uralkodást apjától. Vajon miért ezt tartják a hun birodalom létrejöttének? :) Kínai források alapján (a kutatások kezdeti stádiumban vannak) Legalább 1500-2000 évvel Kr. e. hun törzsek -- apró, néha nagyobb törzsszövetségek -- éltek a mai Mandzsúriától a Góbiig. Ezer év a legkevesebb, ami egyelőre sejtésekkel igazolható, a részletes forráselemzés várhatóan sokkal nagyobb időtávlatba fogja a hunok történetét helyezni.

Központi területük a mai Xia (Hszia) tartomány, ami nevében őrzi a hunok kínai hsziung-nu megnevezését.

A törzsszövetségek vérszerződéssel alakulnak, ami az új alakulat alkotmánya is egyben, részletes esküszöveggel és a szerződésszegőre előre rögzített átokkal. A vérszerződők egymást anda, vértestvér névvel jelölik, ami a magyar koma fogalom rokona (+andalog). Uralkodónak nem személyt, hanem nemzetséget választanak, a nemzetségből pedig mindig a legerősebb uralkodik.

A Mao-tun-féle hun birodalomra, és általában a hun életmódra [nem felel meg igazán az európai "nomád" fogalmának] jellemző: önálló mezőgazdasági kultúra és önálló városi kultúra. Egyiket sem Kínától tanulták. Államszervezetüket a későbbi Kína is átveszi (az eredeti kínai államszervezet a városállamok rendszere). A birodalom legfőbb bevételi forrása a Selyemút ellenőrzése. Emiatt kerülnek konfliktusba Kínával, amely saját befolyásába szeretné vonni a Selyemutat. A kínaiak a szomszédos jüe-csi néppel lépnek vérszerződésre, Kr. e. 120 körül északra szorítják a hunokat. Mao-tun nemzetsége két ágra szakad, Csu-csi [Chun-wei?] északra megy a későbbi mongóliai hunokkal, Hu Han Je shan-yü behódol a kínaiaknak, és az Ordoszba költözik. Ők a déli hunok. Államszervezetük Kínán belül autonóm, de az uralkodó mindig túsz Csanganban, Kína akkori központjában. Cserébe katonai szolgálattal tartoznak. A dolog fontosságát húzza alá, hogy Hu Han Je a korabeli "négy szépség" egyikét kapja feleségül.

Kr. u. 206. a Han-dinasztia bukása, párhuzamosan megerősödnek a déli hunok (nemhogy beolvadtak volna, mint azt az európai történetírás feltételezi). A következő korszak kínai neve "Az öt barbár 16 királysága". Az "öt barbár" a hun, a hszien-ti[?], a tyie (a korábbi jüe-csi nép), a tangut és a tibeti. 313 körül a hunok elfoglalják Csangant is, ezt megelőzően kivégzik a kínai uralkodót. A déli hunok közt belviszályok.

413-ban Melian Bobo megalapítja a Dá Xia (Nagy Hszia) dinasztiát. A déli hunok központját visszaviszi az Ordoszba, melynek közepén felépíti Tongvancsenget (= Fehérvár -- Belső-Ázsiában "Fehérvár" mindig szakrális központok neve; kínaiul Pej-Cseng, ahol pej = feh(ér) :), mongol neve Csagán Balgaszun, szintén Fehérvár jelentéssel; továbbá --> a kazár Sarkel szintén Fehérvár, magyar területen: Székes~, Nándor~ Gyula~ és Dnyeszterfehérvár). A város falának építéséhez a Kőmíves Kelemenné-hez hasonló monda társul. (A Nagy Fal építéséhez szintén hasonló monda járul, Men Csieng Nü története a Si Tyi-ből, lásd Polonyi Péter könyve; + Shang-kori Kínában szokás volt az emberáldozat városfal építéséhez).

431-ben a déli hunok uralma megbukik, de a város a XIV. sz-ig fennmarad. 786-ban tibetiek szállják meg, falait lebontják. A XIV. sz-ban tangutok költöznek a városba. A tangutokat tibeti eredetűnek tartja az eu. történetírás annak alapján, hogy Tibet határán éltek -- bár nem veszik figyelembe, hogy csak a XIII. sz-ban űzi oda őket Dzsingisz kán. Valójában sok hun elemet tartalmaz a tangut nép, "nyugati hszia"-nak tartják őket a kínaiak. Tongvancsenget Hszia Dzsó-ra nevezik át, országukat ugyanúgy Dá Xia néven nevezik, mint Melian Bobóét. A város náluk is szakrális központ.

A Ming-korban néptelenedik el véglegesen [Hun]fehérvár, a terület elsivatagosodása miatt.

1870-ben fedezi fel egy Potanyin nevű orosz utazó.

A hunok utóélete:

-- kínaiak szerint: hun -> magyar (még kutatandó)

-- Ucsiraltu mongol nyelvész szerint: ami magyar--mongol közös kultúrjelenség, az mind hun eredetű (pl. Molnár Anna balladája); a hun az alapja a mongol és a török nyelveknek, közös jelenségeik a hun nyelvre vezethetők vissza (O.B.: archaikus mongol nyelvjárások közel állnak a hunhoz)
kisharsány Creative Commons License 2009.06.27 0 0 492

 

  szicíliai Diadórosz (Kr.u.40):"Mert nagyon megsokasodott az a nép (a szkíták),s nevezetes királyai voltak,kiktől némelyeka SZAKA,mások a MASSZAGÉTA,ismét mások az ARIMASPI nevet kapták. Egy másikat, amely Médiából a Don vidékére települt szarmatáknak hívnak" Diadórosz II.45

 

  Mela Pompeius:" A szarmata nemzet tulajdonaira s fegyvereire nézve leginkább a párthusokhoz közelít, de amint keményebb éghajlat alatt lakik, úgy keményebb erkölcsű is"

 

  Hérodotosz:" A szarmaták szkíta nyelvvel bírnak, azonban azt a hajdankortól fogva furcsán (soloecismus) ejtik ki, mivel az amazonok nem jól tanulták meg"

 

  Justinus: "Minthogy ők (a szkíták) a párthus és a baktriai hatalmat, asszonyaik pedig az amazon birodalmat alkotják"

 

  forrás: Kánnai Zoltán: A szkítáktól a székelyekig és magyarokig 12.o. (az idézetek forrása is ottan pontosan meglelhető

 

 Egyébkénti saját találás: az 1875-ben kiadott ógörög szótár szerint (itt nem tudok görög karaktert használni) :  "maszszagéta" = szkíta !!!!!!!!

 

 Ha meg eddig eljöttél Mitanni-t se hagyd ki !!!

 

 üdv.: kisharsány

Előzmény: Törölt nick (490)
kisharsány Creative Commons License 2009.06.27 0 0 491

 

 Először egy "bonyolultabb" megoldás: beírod a Kánnai Zoltán nevet a keresőbe.

 Az egyszerűbb "a MAG népe". Mondjuk ez a veszélyesebb, mert nem tudsz válogatni a bőségből. Itt viszont egymás alatt megleled az összes fennlévő művét.

 

 én is (üdv.:) kisharsány

Előzmény: Rufella (488)
Athila Secundus Creative Commons License 2009.06.27 0 0 489
elég érdekes, további vizsgálatra érdemes.
Előzmény: Törölt nick (485)
Rufella Creative Commons License 2009.06.26 0 0 488
Kedves Kisharsàny!
Nem tudom màr hol is lehet hozzàférni a Kànnai iràsokhoz? Melyik honlapon?

Kösz!

Nicsella
Előzmény: kisharsány (486)
Rufella Creative Commons License 2009.06.26 0 0 487
Bocsànat kedves Bagatur, ha félreértettelek volna!
(hosszu lenne elmagyaràzni a lélektani hàtterét tévedésemnek...)

Egyébként egyetértek.
Előzmény: Törölt nick (484)
kisharsány Creative Commons License 2009.06.26 0 0 486

 

 Ha már itt jársz, ne hagyd ki az amazonokat sem. A források róluk is beszélnek. Találhatsz róluk Padányinál, Kánnainál is.

Előzmény: Törölt nick (485)
Tiszteletes úr Creative Commons License 2009.06.26 0 0 483
Előzmény: Tiszteletes úr (482)
Tiszteletes úr Creative Commons License 2009.06.26 0 0 482
Előzmény: Tiszteletes úr (481)
Tiszteletes úr Creative Commons License 2009.06.26 0 0 481
Rufella Creative Commons License 2009.06.26 0 0 476
Ejnye-bejnye Bagatur...(miért a lenézô stilus?)
Ez a kérdés nem is olyan nyilvànvalò, mint amilyennek làtszik.
Ugyanis ugy tudjuk, hogy a fekete és fehér hun megkülönböztetés égtàji jellegû: a feketék az északi tàjon (Kina), a fehérek pedig délen (India) szerepeltek volna.
DE!
India mai lakossàga is fekete bôrû! Feketébbek a négereknél. A feketeség nem rasszjel. S a régi "szerecsen" jelzô vajon mit jelenthetett: négert vagy csak fekete arcszinût?
Zavarò tény az is, hogy pl. a KM-ben is létezett egyszer egy Fekete Magyarorszàg. Vajon azért mert itt a lakossàg fekete bôrû volt, vagy szerecsen, vagy néger? Vagy ezen is csak egy északi tàjegységet értettek annak idején?
A hunoknàl nem logikus viszont, hogy miért pont az északi részen lévôket nevezték feketéknek (ahol kevesebbet napfürdôzhettek, tehàt bôrük vilàgosabb lehetett)?
Aztàn ott van pl. Magyar Adorjàn, aki Fehérnek a kunokat nevezi, s müvészetükben làtja erre a magyaràzatot: "...vallàsosszineik a fehér és a kék voltak... szent növényeik a fenyvek és a csillagalaku, hatszirmu fehér viràgok, nàrciszfélek...szent féme az ezüst, amelynek szine fehér és a természetben fenyôàgszerû jegecekben fordul elô...". Fekete kunoknak pedig a történelembôl ismert hunokat tartja, vagyis Atilla hunjait. Mivel ezek szerinte fekete és a piros viseletben jàrtak (vagy sötétbarnàban). Szerinte a kunok (fehér hunok)szôkék voltak, mig a hunok (fekete hunok) barnàk vagy feketehajuak voltak.
Szoval szerintem kàr lenézni bàrmilyen véleményt is, mert koràn sem tisztàzott még ez a kérdés.
Előzmény: Törölt nick (473)
James60 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 474
-Igen-olvassad el-magad is!
Előzmény: Törölt nick (473)
James60 Creative Commons License 2009.06.24 0 0 472
Kedves Rece-fice!Nemtudod az Arvisura-t ismered-e? Ugyanis ott sok olyan dolog szerepel ami a Hun nép eredetére utal-ugyanis voltak fekete-hunok is-vagyis "szerecsenek"-24nép-ből állt össze!Sok adat szerint a Magyar-"törzs" egy-az ősi tanokat őrző törzs-szerü csoportosulás volt!Mindenki Hozzájuk tartozott-aki Hittel valotta a hitüket s a feladatukat!-Ha nagyobb rá-látásod van ezekre-örömmel olvasnám a soraidat-Üdv-Jani
Előzmény: rece fice (445)
kisharsány Creative Commons License 2009.06.23 0 0 471

 

 már több, mint 300 ezer lejegyzett dallamunk van,

 

 köszönöm a kijavítást, szinte felfoghatatlan a mennyiség (és a különbségek) és ebben tudod mi a nagy szám? az kérlekszépen, hogy az egyes "egyed", mikor kitalált egy dallamot, -mondjuk játszásiból, hogy a 159.417.-et - akkor nem ismerte a másik 159.416-ot, hanem maximum 100-1000-2000 másikat, és mégis olyat alkotott, ami még nem volt (bár nyilván ez utólag derül csak ki). Na erre mondom én, hogy ez nem fizika+kémia !, ahogy láttatni szeretnék.

Előzmény: rece fice (468)
kisharsány Creative Commons License 2009.06.23 0 0 470

 

 Elnézést kérek a topicgazdától-hogy...

 

 Elnézést kérek a témagazdától-hogy...

 

  (itten van egy hely beszélgetésre, az a Fórum

       vannak rovatok, az az Alternatív...,Magyarulez, Rejtélyes ... és

              vannak témák, ez pld.: a Kik voltak a hunok? téma szvsz.-legalább mi,itt !

Előzmény: James60 (469)
James60 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 469

Kedves Piroska!  Mindegyik vallásban vannak csodálatos-tanítások!

oly dolog ez a vallások tekintetében-mintha egy nagy "gömbbön"fúrnál kukucskáló lyukakatés azon keresztül szemlélnéd a "fátyol" tulsó oldalát!

nos minden szemlélődő a maga nézőpontjából tudja elmagyarázni azt-s így mindegyiknek a maga nézőpontjábót-teljesen igaza van!

Most majd elkezdődik-ha elfogadjuk-akkor még ezen életünk alatt a globális"magasabb rálátás" az egészre!

A lélek isteni magja minden emberben benne van-csak  nagyon régtől félszendergés állapotába volt!-most jött el az idő az ébredezésre!nem ok nélkül mondják az isteni tudatosságra ébredt emberről"fel-ébredett állapotban van"!Ha,így történik-engedélyt adunk magunknak a Teremtői képességekre!

Amíg a tudatunkat megtartjuk ebben az állapotban addíg ez úgy is marad-de-ha elkezdünk aggódni-félni  akkor még visszacsúszunk a dualitás állapotába!2-3 emberöltő alatt eljön az idő arra,hogy az emberiség döntő többsége fel ébredetté vélljon,s a háború-mint a nézet eltérés durva eszköze teljesen eltűnik az emberek közül-nem tiltásokkal!

Tiltásokkal sohasem lehet -de az emberek többsége el fog tőle borzadni s elfordul azoktól az emberektől!

Mi az előhírnökei vagyunk egy új teremtésnek!Rajtunk is múlik az átmenet milyensége!

örülök neki,hogy te is hasonlóan gondolkodol!

Elnézést kérek a topicgazdától-hogy így eltértem az eredeti témától.

Szeretettel-Jani

Előzmény: Nicsinyo (466)
rece fice Creative Commons License 2009.06.23 0 0 468
Bocsánat, áttételesen, de nem biztos , hogy csak áttételesen tartozik ide:
már több, mint 300 ezer lejegyzett dallamunk van,
összehasonlítva pl. a németeknél 5-10 ezer.

Azért tartozhat ez ide,
mert ez a hatalmas népzenei kincs nem egy-két évtized alatt,
hanem évezredek alatt halmozódott föl.
Előzmény: kisharsány (464)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.06.23 0 0 467
Az is ritkasàg, de szerencsére létezik, hogy az apa mûvét a fia viszi tovàbb. Példa: régen a Bolyaiak , ma pedig a Grandperre-ék. Az apàtòl (Endre) megvan a Kiràlygyilkossàgok c. mü, mely szenzàciòs, valamint egy kis tanulmàny: Miként menthetô meg a Magyar Nemzet?, a fiùtòl (Atilla) pedig a neten lehet olvasni dolgokat. Csodàlatos!:-)

[Ugyanakkor egyik olvtàrs irta nekem, hogy Magyar Adorjàn munkàssàgàt nemcsak hogy nem vitték tovàbb fiai, hanem még a szellemi örökségével is mostohàn bànnak...:-( ]
Előzmény: rece--fice (462)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.06.23 0 0 466
Kedves Jani!
Azt hiszem egy hullàmhosszon vagyunk! En is hiszek az ilyesmikben...
(bàr én a buddhista tanok àltal talàltam önmagamra)

Szeretettel:
Piroska
Előzmény: James60 (463)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.06.23 0 0 465
A Muzsikàs? Az még létezik? De jò!
Van egy régi lemezem tölük, de màr majdnem elfelejtettem ôket....:-)
Előzmény: rece--fice (462)
kisharsány Creative Commons License 2009.06.23 0 0 464

 

  a népzene-kincsünk.

 

 ... úgy van! Azt viszont tegyük hozzá -akár tetszik ez egyeseknek, akár nem - a zene a lélek nyelve (Gondolj csak a süket Bethowenre ha kételkednél)

   Ez viszont a - több mint 2000 feldolgozott - népzenei kincsünkkel, (mikor van ahol 100-200 méretű) egy igen gazdag lelki telítettséget mutat. Ami messze nem azonos a földi fizikai-kémiai világgal. Az csak a "hardvere".

Előzmény: rece--fice (462)
James60 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 463

Szép jó reggelt!

Az az igazság genetikailag a Hunok s,a Magyarok azonosak!Van egy úgynevezett"magyargén"-ami heted-iziglen megmarad!Ez a genetia tudást-ad a dns-ben!De ettől senkinek sem kell többnek képzelnie magát-mivel ebből több a  genetikailag "kötelező felelősség"-mint a felsőbbrendűség!

Ráadásul a lélek időnként látogatást tesz minden "rassz"területén-úgyhogy létezik ez az agyonhalgatott dolog de ez inkább csak még nagyobb felelősséget tesz a vállunkra!Ugyanis az "armageddon" elmaradt-s ami azóta történik-az sehol nincs meg írva!A jóslatok érvényüket vesztették-már nem érvényesek!-Mégis annyi a felelősségünk addig amíg még szilárd testben létezünk,addig mélyére hatni-s megismerni a magyar-hun nép eredetét s szakrális feladatát!

De van most egy még-nagyobb feladat az elöttünk álló fel-emelkedési folyamatot elsőként megtenni-a Magyarság minél nagyobb számban ébredjen a saját bennső Isteni létének a tudatára-s utána jogod lessz választani-a dualitásban maradsz-vagy az emberangyali fel emelkedést választod!

Ami nem a halált jelenti,hanem a szándékod függvényében tartózkodhatsz finom anyagi testben-vagy a szilárdabb megtapasztalást is megélhetd egy-egy időre!

Barátai jó elmeélkedést!

                                      Ui.-Nem bolondultam meg!-Ha kételkedsz az egy nagyonjó dolog kételkedj-nézz utána-s a bizonyosságot szereztél-akkor csatlakozz!

Szeretettel-Jani

Előzmény: Nicsinyo (460)
rece--fice Creative Commons License 2009.06.23 0 0 462
és mennyi Dr. Horvàth Istvànunk van még, akikről nem is tudunk...
Csak egy kis adalék: a népzene-kincsünk.

Ma is sok zeneszerző él az egyszerűnek mondott emberek között például Erdélyben,
akikre a világ zenei élete fölnéz , akiknek képviseletében :
"A Muzsikás együttes nyerte el idén a Világzenei Vásár (World Music Expo),
azaz a WOMEX-díját,
amellyel évente a műfaj legkiemelkedőbb előadóit és együtteseit tüntetik ki "

http://www.dunatv.hu/kultura/womex_dij_muzsikas_egyuttes.html?query=muzsikás

És még mi minden van ezen kívül is.
"A mágusok voltak „az emberiség legősibb tanító nemzetsége,"
szent emberek vitték az írás-tudást Kínába ebből az irányból(kínai krónikák szerint)
http://www.grandpierre.hu/200711/0710.htm
Előzmény: Nicsinyo (455)
rece--fice Creative Commons License 2009.06.23 0 0 461
Köszönöm, hogy fölhívtad rá a figyelmemet, megnéztem és találtam egy vágásszerűt...
Érdekes, és az külön érdekes, hogy az a kínai lány is kereste...
(elnézést, hogy csak most találtam ide, hajnalban :)
Előzmény: Nicsinyo (458)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.06.22 0 0 460
Szia Jani!
Kösz az infòt!
De meglehet-e ezt magyaràzni? Hogyan lehetséges, hogy azòta mindnyàjunk karjàn ott van ez a vàgàs?
Előzmény: James60 (459)
James60 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 459

szevasz!-Pedig ottvan az sok testvérünk karján az első vérszerződés emlékére!

Időszámításunk elött 4040.-ben-Ordoszban!akkor erősítették meg az Ataisz szigetéről kimenekülő Magyar törzzsel-akik nemis voltak egy külön nép-sokkal inkább a Tudás-és az "örökség"hordozói".

24Hun-Magyar törzs szövetség!-Jani

Előzmény: Nicsinyo (458)
Nicsinyo Creative Commons License 2009.06.20 0 0 458
Jò lenne ha màsok is megnéznék magukon és ismerôseiken, de sajnos senki ide sem dugja a képét. :-(
Rece-fice érdeklôdött, aztàn elmaradt...
Előzmény: abani (456)
abani Creative Commons License 2009.06.08 0 0 457
Pedig biz a vala igaz. Nem is 3 szerintem sokkal több, mert ha bármely ok miatt el is hagytuk rövid ideig állandó hazánkat, mindig visszajöttünk oda ahonnan szár ma(z)ám.
Előzmény: mociga (449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!