Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.14 0 0 450
"Egyébként a Vörösmarty téren is színvonalas az adventi vásár, hogy ne csak szídjuk kishazánkat."

Az. Ma voltam. Lépni nem lehetett a tömegtől, viszont többek között fa edényalátétet 3600(!) forintért árulták (2 darabot), egy vágódeszkát késsel 7000 forintért, kifújt tojást valami szentképpel 6000-ért.

Tudod, ilyenkor van az, hogy valahogy soha nem tudom sajnálni a szenvedő magyar kiskereskedelmet. Részemről 10 percet bírtam a kacatvásárt és a tömeget és eljöttem.

--

Mostanában azért a nagyobb áruházakban egyre jobban értenek a műszaki cuccokhoz, mert rájöttek itt is, hogy egy síkhülye eladótól senki nem fog tv-t venni.
Előzmény: aliva (445)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.14 0 0 449
Kezembe került most egy 1986-os bécsi utikönyv (több szempontból is tanulságos) és ott említenek egy "Konsumgrosszentrum Nord"-ot Florisdorfnál, hogy az milyen fantasztiküs. (az SCS mint K. Süd szerepel vösendorfban már akkor is).

Tudja valaki mi az, vagy mi volt az a bevásárlóközpont?
Előzmény: nettomazsola (442)
aliva Creative Commons License 2009.12.13 0 0 448
Gondoltam, az "úgy fáj" kijelentésed valami ilyesmit takar. De bocs, ha félreértettem.:) 
Előzmény: nettomazsola (446)
passager Creative Commons License 2009.12.13 0 0 447
Egyetértek Veled. és még valami, Ausztriában az áruházak műszaki osztályain hozzáértő eladók vannak, ez nálunk szinte teljesen kiment a divatból, tisztelet a néhány kivételnek
Előzmény: Törölt nick (441)
nettomazsola Creative Commons License 2009.12.13 0 0 446
megnyugodtam. - mondjuk elötte se voltam izgatott ...
Előzmény: aliva (445)
aliva Creative Commons License 2009.12.13 0 0 445
Megnyugtatlak, mi szoktunk nemcsak vásárolni is menni, hanem múzeumozni, nézelődni kora nyáron. Csodálatos kiállítások vannak, én nagyon szeretem az impresszionistákat, Klimt nagy kedvencem, évente kötelezően meglátogatom.:) És amit nagyon szeretek Bécsben, az a piac. Hmmmm...:) Sajnos Adventkor nem tudunk kimenni, annyi itthon is a program. Egyébként a Vörösmarty téren is színvonalas az adventi vásár, hogy ne csak szídjuk kishazánkat.
Előzmény: nettomazsola (442)
aliva Creative Commons License 2009.12.13 0 0 444
Őszintén szólva én az utóbbi időben átálltam a bio-mosásra mosódióval, így mostanában nem néztem az árakat, de volt idő, amikor azon az aktuális árfolyamon jobban jöttek ki a mosóporok, mosogatógép-tabletták. A minőség az itthoni gyártók szerint is más, nem pont ugyanazok az alapanyagok vannak benne. Mint pl. a csokiban más a tej és a vaj. Cipőből a kinti Humanic is árul pl. Naturinot vagy Campert, es abból 5-10 félét egy számból, amit Mo.-m egy kiskereskedő nem engedhet meg magának, hiszen nem akkora itt a kereslet, hogy érdemes legyen befektetnie. Nyilván ott is kisebb haszonkulccsal is nagyobb nyereséget lehet elérni, hiszen nem összehasonlíthaó a forgalom és vásárlóerő.  
Előzmény: mr.tamasbiro (437)
Okusaba Creative Commons License 2009.12.13 0 0 443
szia:)

Mivel a fiam lába nem lett kisebb, folyamatosan érdekel:)
köszi, megnézem:)
Előzmény: nettomazsola (427)
nettomazsola Creative Commons License 2009.12.13 0 0 442
mindenki nagyomn "megallt" a SCS-nel ... probaljatok ki a Donauzentrumot egyszer! higyjetek el, h sokkal jobb! hatalmas, uj, gyönyörü, r e n g e t e g bolt es minden.
autoval, tömegközlekedessel JOL megközelithetö. termeszetesen hatalmas, ingyenes parkoloval.

a learazas mar MOST elkezdödött sok helyen, de tavaly a karacsony elötti heten szinte mindenhol minusz 25% - 50% aztan utana ujra es ujra.

sporolasbol (szerintem) nem eri meg itt vasarolni, de ha esetleg nem csak a boltokat bujjatok, hanem kicsit BECS-et is nezitek akkor mindent meger.
nekem ugy faj, mikor vki csak vasarolni jön ide ... a vilag egyik legszebb, legjobb varosa! - es most karacsony elött egyszerüen gyönyörüen giccses. erdemes megnezni az esti kivilagitott belvarost. (is).
Előzmény: nettomazsola (434)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 441
"És még egy dolog, amiért szeretek Ausztriában vásárolni, az eladók hozzáállása"

Ez viszont igaz. Kint nem találkozol:

- egymással veszekedő
- a bolt előtt cigarettázó
- vevők jelenlétében telefonáló

eladókkal, ami itthon általános. Én pl. ha a bolt ajtajában beszélgetnek vagy cigiznek, 100% hogy nem megyek be. Talán ennek is köszönhetően tettek szert itthon rohamos népszerűségre az olyan hipermarketek és üzletek, ahol a pénztároson kívül nincs kapcsolatod a személyzettel, ugyanis amit a magyar kereskedelem ebből a szempontból kínál, az inkább jobb, ha nincs.
Előzmény: passager (438)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 440
Mindjárt 27-én :-))) Parndorf és Bécs között már nem sok a különbség sem időben, sem kilométerben, a kínálat viszont teljesen más. Parndorf pontosan olyan mint a törökbálinti Premier Outlet, csak nagyobb, és valóban, inkább a márkabuziknak jó. Pár eurót lehet meg lehet spórolni, de ami nagyon olcsó, az általában 4-5 szezonnal korábbi divat.

Említették itt a Kartner Strassét - az kb. mint itthon a Váci utca, én biztosan nem ott kezdeném az olcsó bevásárlást. A Mariahilfer sem a régi már, ugyanazokkal a boltokkal találkozhatsz mint itthon, maximum egy kicsit szélesebb a választék, sok a nagy márka egy helyre koncentrálva.

Az említett vösendorfi SCS-ben van egy jó nagy Interspar is, de ott is inkább csak az az érdekes, hogy pl. vehetsz olyan Milka csokit, amit itthon (még) nem forgalmaznak, vagy éppen olyan mosogatószert. Ha sokat akarsz megtakarítani, nagy tételben kell vásárolni - vagy Ukrajna felé indulni :)
Előzmény: mr.tamasbiro (439)
mr.tamasbiro Creative Commons License 2009.12.12 0 0 439
Leárazás karácsony után mikor kezdődik dátum szerint általában?
passager Creative Commons License 2009.12.12 0 0 438
És még egy dolog, amiért szeretek Ausztriában vásárolni, az eladók hozzáállása, segítőkészek, udvariasak, de nem tolakodóak, ezen a téren (is) van még mit tanulnunk. A csomagolás pl. egy csemegeüzletbe teljesen más, ha veszel mondjuk hentesárut, nem úgy vágják bele a vastag zsírpapírba, mint nálunk a legnagyobb hipermarket láncnál, és nem találkoztam büdös üzletekkel, mint a 3 betüs nevű hazai üzletláncunknál.
mr.tamasbiro Creative Commons License 2009.12.12 0 0 437
Köszi Aliva,akkor a mosóporok meg öblítől jobb minőségűek és árban is jobbak?Gyerekeknek a cipők amik vannak és több a választék?
aliva Creative Commons License 2009.12.12 0 0 436

Ha olcsón akarsz vásárolni, használd az internetet. De ha nagyobb választékot szeretnél, mint ami itthon van, és maeg akarod tapogatni, fel akarod próbálni, szerintem Bécsben találsz. Nekem van konkrétan olyan cuccom, amit rendszeresen ott veszek, és még a mostani árfolyam mellett is olcsóbb, viszont ha hozzáteszed a benzint, autópálya-matricát, akkor elég sok ilyen ruhát kell kifogni, ami jelentősen olcsóbb. Január elején szoktak nagy leárazások lenni, nagy mennyiségnél esetleg megérheti, de két-három cuccért bizonyosan nem. Az SCS-ben kényelmes vásárolni az ingyen parkolás miatt, illetve, ha esik az eső, de a választék a Belvárosban sokkal nagyobb. Csak a Mariahilferen 3 H&M van, amíg a gyerekek kicsik voltak, csak oda jártunk. Kamasz gyerekeknek nekem sok a sötét szín. De tény, hogy még mindig több jó cuccot lehet ott kifogni, mint itthon. Gyerekcipőt valahogy mindig kint találok olyat, ami az ízlésünknek megfelel, de egy Naturino cipő ott is 80-100 euró, nincsenek csodák. Azt hiszem, még mindig inkább a Nyugat-hangulatért járunk ki, racionalitás nem sok van benne.:) Viszont a mosópor jobb minőségű, és a jobb minőségű bio élelmiszerek is olcsóbbak, tehát ha már ott van az ember, akkor pár kilót érdemes megvenni. Na de csak azért többszáz km-t utazni - nem hiszem, hogy sokan megteszik. Ami Parnorfot illeti, annak érdemes kimenni, aki a márkásabb cuccokra bukik, és nem sajnál egy Ralph Lauren ingre 100 euró helyett 70-et. A 20-30 eurós kategóriának ott sem terem babér.

Előzmény: mr.tamasbiro (435)
mr.tamasbiro Creative Commons License 2009.12.12 0 0 435
Igazából egy ötlet volt,hogy menjünk ki de ha nem éri meg akkor nem tom,hogy mi legyen.A benzinnel így már lehet,hogy tényleg nem éri meg.Parndorfra gondoltam,hogy meg kellene ha közelebb van mint Bécs.Kb hány kilóméter van a 2 hely között?
nettomazsola Creative Commons License 2009.12.12 0 0 434
a Kärtner mondjuk nem az olcso környek ... szerintem a legjobb a Mariahilfer es a Donauzentrum. kocsival, metroval nagyon jol megközelithetö.

Donauzentrum

ha vki nem tucat cuccot szeretne akkor erdemes a belvaros mellekutcaiba, v pl a Währinger Straße butikjaiba benezni. NEM mind dragabb, mint pl. a H&M, de legalabb nem jön belöle 100 szemben egy szezonban ...
Előzmény: D H (432)
nettomazsola Creative Commons License 2009.12.12 0 0 433
innen meg a Westendbe jarnak vasarolni es ugyanezt mondjak ...

akcioban mindenhol jokat lehet kifogni, de ahhoz idö kell, es ha vki 1 napra jön akkor nem biztos, h pont azt talal amit szeretne.
Előzmény: D H (432)
D H Creative Commons License 2009.12.12 0 0 432
műszaki cikkért tényleg nem, de ruháért mindenképp érdemes!
a téli és nyári leárazási időszakban jóval olcsóbbak a kinti árak, mint a pestiek, de ami a lényeg: nem csak a B kategóriás árukészlettel találkozol, mint idehaza, hanem megtalálod a normális árukínálatot, a friss modelleket is. És ez az ami sokat számít.

Amúgy az SCS mellett/helyett érdemes körülnézni a belvárosban is: Kartner strasse. (akár még Mariahilfer strasse is, nincs messze egyáltalán, de ott én már régen jártam..)
Előzmény: Törölt nick (430)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 431
(Az említett outletben pl. a Nike boltban volt - keveset mondok - 500 féle cipő, de hordani egyiket sem lettem volna hajlnadó).
Előzmény: Törölt nick (430)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 430
"valamelyik olcsó bevásárló központba vagy outletbe"

Igazából ilyesmi már jópár éve nem létezik, pláne a 270 körüli euro-árfolyamot alapul véve. Ruháért, kajáért, de még műszaki cikkért sem igen érdemes már menni.

Outlet a határtól néhány kilométerre Parndorfban, nem kell hozzá GPS. Nagyon sokféle ruhát árulnak, de amit fel lehet venni, az nem sokkal olcsóbb, mint a belvárosban. A másik lehetőség az SCS (Shopping City Süd) ez kb. úgy néz ki mint egy 80-as évekből megmaradt Skála, de jó nagy.

Egy-egy dolgot ki lehet fogni, a választék is szélesebb, de nagy üzleteket már régen nem lehet csinálni.
Előzmény: mr.tamasbiro (429)
mr.tamasbiro Creative Commons License 2009.12.11 0 0 429
Lehet,hogy már írtátok de mennénk ki Bécsbe valamelyik olcsó bevásárló központba vagy outletbe de nem tom melyikbe kellene ami tényleg olcsó és jól,könnyen megközelíthető.
Ha megírjátok kellene a címük is mert a GPS-be be kell majd írni.
Köszi
nettomazsola Creative Commons License 2008.10.27 0 0 427
erdekel meg?
talaltam egy boltot - termeszetesen eddig csak aze nem tudtam rola, mert rögtön a szomszedomban van ...
nöi cipök 45-ig
ferfi cipök 52-ig!
bementem megneztem. sajna a ferfi cipök majdnem mind " klasszikus" = kicsit nagypapas, nem nagyon van sportos. egy " fiatalosat" talaltam csak 52-esben.

JEAN PAUL
1090 Porzellangasse 14 - 16

www.jean-paul.at
Előzmény: Okusaba (424)
nettomazsola Creative Commons License 2008.09.08 0 0 426
megkerdeztem.
abban a humanicban 51-ig arulnak cipöket.
ök sem tudjak hol van 52-es.
Előzmény: Okusaba (424)
nettomazsola Creative Commons License 2008.08.25 0 0 425
nekem 41 es ebben az üzletben kapom a legjobb cipöket.
sokszor a nagyobb meret olcsobb mint a normalis! sokszor vannak leertekelve. es mind minösegi szep cipök!

gyerekem azt mondta, h Foot Lockerben van extrem nagy cipö, de azt nem tudja, h 52-ig van? 48 meg igen.

http://www.footlocker.at/index.html
Előzmény: Okusaba (424)
Okusaba Creative Commons License 2008.08.25 0 0 424
Az jó, mert nekem 42-es, anyukámnak 43-as lába van
Tudom ez még nem extrém, de már erre a méretre se egyszerű vásárolni.
Előzmény: nettomazsola (423)
nettomazsola Creative Commons License 2008.08.25 0 0 423
ez a bolt a Hilfer elejen van, központban.
ha arrajarok megkerdem a ffi cipöket is. nöi van 45!!ig.
Előzmény: Okusaba (422)
Okusaba Creative Commons License 2008.08.25 0 0 422
Köszi:)
Előzmény: nettomazsola (421)
nettomazsola Creative Commons License 2008.08.25 0 0 421
itt vannak az XXL-es nöi cipök. valoszinü ferfiben is van, de en azt meg sosem neztem.


nettomazsola Creative Commons License 2008.08.25 0 0 420
http://www.bigfoot-shoes.at/

a jövö heten megyek en is vasarolni, es megkerdem a "nagy nöi cipö"knel, hatha van vmi ötletük.
Előzmény: Okusaba (419)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!