Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.02 0 0 1158

A tudomány hívei ismertessék már velem a teremtésmítoszukat! Hogyan jött létre a tudomány?

De koherens választ szeretnék, vagyis egzakt természettudományos determinációt akarok hallani a tudomány létrejöttére!

:D

odovaker Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1157
És mennyire igaz...
Előzmény: iszugyi (1155)
iszugyi Creative Commons License 2007.05.30 0 0 1156

Végig néztem a Jo Tunder által megadott Highly Cited listát http://isihighlycited.com

a 306 legtöbbet idézett fizikusra.

 

Ez csak azt jelenti kit engedett át a legtöbbször a 'tudományos cenzúra'.

 

Világos hogy a legtöbbször USA-beliek fordulnak meg, ezeknek van a legerösebb lobbya. 

 

De semmit sem mond ez a lista az önálló gondolkozokról, azokról, akik a tudományt tovább viszik.

 

 

iszugyi Creative Commons License 2007.05.30 0 0 1155
Felsorolok egy-két jó drága tudománytalan ostobaságot:

- a több százmillió Eurós gravitáció kísérletek Einstein gravitációs elmélete bebizonyítására, (Gravity Project B, STEP stb.)

- a már 30 milliárd Eurót megzabáló, de nem müködö termonukleáris fúziós projektre (ITER), további 10 milliárdot szavaztattak meg,

- a gigantikus részecskegyorsítók (LHC) milliárdokat fecsérelnek el új részecskék keresésére, aztán több mint a négy stabil részecske, az e, p, P és E, nem is létezik a természetben.
Előzmény: iszugyi (1154)
iszugyi Creative Commons License 2007.05.30 0 0 1154

csanad.b /A magyar tudomány jövöje/, amiböl engem a Modik kizártak:

 

"saját kampánytévét az akadémiának ... hogy elmagyarázza a társadalomnak hogy az akadémián belül folyó kutatás igen magas szintű (kampány nélkül ugyanis ez nem nyilvávaló )  megérdemli pénzt és még több kéne ... és jó lesz ha átlagember tátott szájjal nézi a tévét hogy hát a mi tudósaink , hogy ezek milyen zseniálisak ? nahát ők az egyetlen akikben tényleg megbizom... vagyis bizalmi tőkét harácsolnak maguknak , amit majd aprópénzre igyekeznek váltani az épp aktuális hatalomnál ..

 

és persze felvállaták a tudományos ismeretterjesztés nehéz és társadalmilag hasznos egyébként középszerű kvalitásokkal (irás olvasás értelmezés) is elvégezhető nemes feladatát ...  persze Övegest eléggé lenézték ugyanezért, de az más kérdés mert a piaci környezetben el kell adni a tudományt ... óóó hát reklám kell ide meg marketing a modern idők leesett a tantusz

 

 nyilván könnyebb az egyébként képzetlen adófizetőt hülyiteni komolyabb egyetemi szintet sem elérő hablatyolással (mert akkor nem érti és nem nézi)    mint mondjuk beszerezni a nemzetközi ranglistákon a valódi  tudományos  elismeréseket ... "

 

 

A belföldi és külföldi 'zseniáli tudósok' bezárták magukat egy elefántcsont toronyba.

Cenzúrával védik, nehogy az átlag ember megtudja, hogy ostobaságokat eszelnek ki.

 

Ne bizz egy 'zseniális tudosban' sem, ellenörizd öket, mit csinálnak.

 

A tudományos ismeretterjesztést cenzúra alá vették, csak így tudják megvédeni az elméletezésüket. Így könnyü a képzetlen adófizetöt hülyének tartani és a zsebéböl milliárdokat kicsikarni tudománytalan ostobaságokra.

 

 

 

 

iszugyi Creative Commons License 2007.05.30 0 0 1153
A részecskefizika nem vette észre/figyelembe, hogy a részecske reakciókban a súlyos tömeg megmarad és csak a tehetetlen tömeg változik. Ez az egyik megmaradási törvény, az e-töltések megmaradási törvénye mellett.

Más megmaradási törvény ne is létezik, az energia pl. nem marad meg a részecske reakciókban (amit a fizika mindig feltételez): A mezök kisugárzása energiát visz el a részecske reakciókból.
Előzmény: iszugyi (1151)
sensei47 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 1152
Köszönöm a választ. Most el kell rohannom, ha lesz időm, visszajövök majd.
Előzmény: iszugyi (1149)
iszugyi Creative Commons License 2007.05.30 0 0 1151
És ez a tudomány különbözik a fizika 'tudományától'!
Előzmény: iszugyi (1150)
iszugyi Creative Commons License 2007.05.30 0 0 1150
A négy stabil részecskével e, p, P és E nem történik soha semmi. Ezen sohasem semmisülnek meg ezeket soha sem lehet elöállítani.

De ezek képeznek elektromosan semleges és 'tömegnélküli' neutrínókat képezni.

Az (e,p) elektronneutrínó 0.703 x^10^-13 cm nagy, a (P,E) protonneutrínó meg 3.83 x10^-17 cm nagy.

Az elektronneutrínók okozzák a magkötést, a deutron szerkezete például

D = (P,e,p,e,P),

a tríciumé meg

T = (P,e,p,e,P,e,p,e,P).

Az e, p, P és E azért stabil mert két Lorentz invariáns elemi töltése van. Az elemi gravitációs töltéseket a fizika nem ismeri, ezt az új fizikai tulajdonságot nem vette a fzika még észre.

A proton és az elton elemi g-töltése 1836.1-szer nagyobb mint a pozitron és elektron elemi g-töltése. Da a proton és elton (ill. a pozitron és elektron) elemi g-töltésének ellenkezö elöjele van. A minden elemi részecskénél megegyezö fajlagos gravitációs töltésböl származik az egyetemes gravitációs állandó

G(grav.) = g^2/4pi.

Az elemi g-töltések tehát

g(P) = + g m(P), g(E) = - g m(P), g(p) = + g m(e), g(p) = - g m(e) és m(P)/m(e) =1936.1.

Ez tudomány!

Előzmény: iszugyi (1149)
iszugyi Creative Commons License 2007.05.30 0 0 1149

sensei47: "Te is keresed a Higgs-bozonokat?"

 

Isten ments! Én nagyon biztosan tudom hogy Higgs-bozonok nem léteznek. Olyan biztosan tudom, mint a proton, pozitron, elektron és az elton stabilitását!

 

A proton és pozitron különbözö temegei a külöbözö nagyságú elemi gravitációs töltésböl származik.

 

Azt is tudom biztosan, hogy a tömeg-energia ekvivalencia elv nem helytálló a természetben.

Előzmény: sensei47 (1148)
sensei47 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 1148
Te is keresed a Higgs-bozonokat?
Előzmény: iszugyi (1145)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1145
perpetulal: " Iszuigyis igazat beszél és látod, puszta kézzel is nekimegy a világnak ha kell az igazáért. "

Hagy javítsalak egy kicsit ki: Nem 'puszta kézzel', hanem egy kiforrott, elletmondásmentes elmélettel, amit kísérletek alátámasztanak (hogy igaz-e, azt nem tudom, de egy csomó régit lehet kijavítani és új prognózist lehet belöle levezetni), és nem a 'világnak' megyek neki, hanem csak a fizikusok teljes gondolatvilágának.



Előzmény: Törölt nick (1144)
Bonampaq Creative Commons License 2007.04.26 0 0 1143
Bocs. indetermisztikusak-> indeterminisztikus.
Bonampaq Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1142

Látod, ez most tényleg vita. Normális hangnemben, érdemben, véleménnyel, bár a megjelölt tematikához képest ismét OFF.

Majdnem egyetértek veled. A "Világtörvény" vagy akármi más, amit a teljességnek legalább egy általunk is felfogható részére igyekszünk érvényesnek tekinteni, soha, de soha sem lehet pantheisztikus jellegű, mert a belátáson alapszik, oksági törvények -legyenek azok lényegüket, mechanizmusukat tekintve számunkra akár indetermisztikusak, akár evidensek- által irányított, azok láncolata mentén kifejtett leírás. Ami nincs és nem is lehet kőbe vésve, mert logikánkban csakúgy esendőek,vagyunk, mint amennyire ismereteink kevesek a "minden" meghatározásához. Tudom, te a vallásra vetítve értetted, de éppen azért, mert nagy valószínűséggel soha nem tekinthető lezártnak semmilyen összefogó elmélet, nincs közös platform a kettő alatt. Legfeljebb mi, emberek.

A hit (is) implicit tartalmazhat ilyen jellegű mozzanatokat, de nem is ez áll komoly, s attól tartok, egyre kritikusabb dilemmaként előttünk. Tekintsd csak a scientológiát - félelmetes, mit tud csinálni egyébként normálisnak tartott ember gondolkodásával. Pedig olyan ártatlannak látszik... De ez már egy másik topik. Remélem, nem sértettem vérig senkit az intoleranciámmal, ha igen, kérem bocsánatát és - megértését. Ha ez nem túl nevetséges... Nos, a pantheisztikus felfogás legfeljebb abban nyerhet -formailag- alakot, hogy számos dolog csak és kizárólag a közvetlen megtapasztalhatóságon túl létezik, de következtetni lehet rájuk. E gondolatfolyam végén aztán ott állnak néhányan, akik belátják annak eredményét, s mi, egy érdeklődőbb kisebbség, szinte csak pusztán befogadjuk - vagy ha úgy tetszik, elhisszük nekik, hacsak nem mondanak kirívó marhaságot. Például sajtból van a hold. Ezért érdektelen a nagy többség számára akár Einstein, akár Aquinói Szent Tamás, akár Lorentz, akár iszugyi vélekedése a világegyetemről és annak viselt dolgairól - nem mondhatod, hogy rossz társaságba kevertelek!

Előzmény: iszugyi (1141)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1141
Bonampaq: "Tudod, aki a világot megkísérli valamennyire is racionálisan magába fogadni, azt a csodák elkerülik - azokhoz hit is kell, ami nagy adomány, de fogalmaim szerint a tudománynak csak tárgya, eszköze nem lehet. Bármely hitben és a "megmagyarázhatatlan" esetekben mindig tettenérhető egy bizonyosság utáni vágy, valami olyan rendező elv keresése, ami józanságra inti a - kívülállót!.

Ha beleszállnál azokba, amit én itt állítottam, észre vehetnéd, hogy a bizonytalanságot nem tudtam eloszlatni. A 'Világtörvény', ami szerint az Univerzum müködik, a vallásra vetítve, egy pantheisztikus világképet ad. Az idöbeli fejlödések kauzálisak, de nem determisztikusak. A szabadakaratnak és az evolúciónak marad elég hely.
Előzmény: Bonampaq (1138)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1140
Az elismerésetek nem érdekel, de annák inkább érdekel a fizikai kísérletek helytálló megitéléseitek.
Előzmény: Bonampaq (1139)
Bonampaq Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1139

Bocs:

"Iszugyi igazából a nem a mi elismerésünkért harcol..."

Bonampaq Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1138

Tényleg nem sokat. Valamire azért -sokakkal ellentétben- rájöttem, miközben ismereteim gyarapodtak: nem is érthetek mindent. Ismereteim hézagosak, félműveltnek tartom magam, bár amibe belemélyedtem, azt a keveset profi módon csinálom, még ha nem is alaptudomány.

Mindez azonban nem adhat alapot ahhoz, hogy azt hidd rólam-rólunk, hogy kritikátlanul elfogadunk bármit, különben ez a fórum sem született volna meg. Tudod, aki a világot megkísérli valamennyire is racionálisan magába fogadni, azt a csodák elkerülik - azokhoz hit is kell, ami nagy adomány, de fogalmaim szerint a tudománynak csak tárgya, eszköze nem lehet. Bármely hitben és a "megmagyarázhatatlan" esetekben mindig tettenérhető egy bizonyosság utáni vágy, valami olyan rendező elv keresése, ami józanságra inti a - kívülállót!. A mégis kérdéses esetekben meg nyílt a pálya, de ez senkit sem jogosít fel arra, hogy csak magának tartsa fenn. Ebben is igazat kell adnom nektek. Viszont nézz körül, az Istenért, ki a franc foglalkozik iszugyival rajtunk kívül? Az arab tevehajcsár is kiröhögné, mert azt látná, hogy szomjan veszik a sivatagban, miközben a Lagrange-multiplikátorról papol neki! Még itt, Pesten is bármely utca kétharmada azt hinné, hogy egy új sportcipő és tovább lapozná a Blikket. Ezen a fórumon pont erről lenne szó, ne veszíts el hát a józanságodat, mert ha segíteni nem is tudunk rajta, de legalább tisztázni szeretnénk magunk között, hogy mi is ez valójában, vagy ami talán fontosabb, hová visz ez bennünket? Tudod, az az érzésem, hogy az emberek nagy része észre sem venné, ha a tudomány művelőit egy speciális "okosember-vírus" tizedelné meg, mert nem celeb egy sem. Iszugyi igazából a mi elismerésünkért harcol, nem is menne vele semmire, hanem a "hivatalos" álláspontot képviselőkét tartja fontosabbnak, ők az ellenség.

No, sok volt belőlem. 

Előzmény: Törölt nick (1131)
mmormota Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1137

Ez a minimum, szemforgató álszerénység lenne ennél kevesebbre értékelned a könyvedet... :-)

 

Előzmény: iszugyi (1136)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1136
A "Physics of Elementary Processes" megjelenése után, amiben ott áll, mi okozza a gravitációt, lehet a fizikáról mint "tudományról" beszélni.
Előzmény: iszugyi (1135)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1135

Én nem csak 'kihívtam' Galileit, hanem kísérletek alapján kimutattam, hogy a feltevése, amit a fizika eddig elfogadott, téves volt. A helytálló magyarázatot is megadtam.

 

A fizika eddig felépített gondolatvilága teljesen összeomlott, mint egy homokvár.

 

 

Előzmény: iszugyi (1134)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1134

A dárda már telitalálta a fizika luftballonja vékony köpenyét:

 

A nehézségi gyorsulás ezreléknyi nagyságrendben (!!) függ a test izotóp összetételtöl. 

Előzmény: Törölt nick (1132)
sensei47 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1133
2007.04.21-ig a tetszhalál állapotában leledzett ez a topik...
Előzmény: Mr.Q. (1088)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1130
Én is lezártnak tekintem a neszesemmifogdmegjólt!
Előzmény: Bonampaq (1129)
Bonampaq Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1129

Hát nem bírom megállni.

Igen, a "tudomány" egyetlen dolgot kellene jelentsen. Azonban jellegénél fogva mindig magán fogja hordani az "antropomorf" jellemzőket, mert még a valóságtól legelrugaszkodottabb területek ismeretei is világképünkkel folyamatos kölcsönhatásban vannak. Ezért létezik egyfajta közmegegyezés róla, mert bár lehet pontos definíciókat gyártani a fogalomról magáról, de azt bizony szükségszerűen különbözően fogjuk értelmezni.

A téma tehát: ha a tudomány módszereiben, megállapításaiban és céljaiban egyféleképpen antropomorf, akkor mégis mi okozza a mélységes szegregációt és miért "embertelenedik" el? Tehát elsősorban nem magáról a tudományról, hanem annak helyéről beszélgetünk s csak annyiban érdekes egy-egy szektora, amennyiben máris alaposan befolyásolja életminőségünket és közérzetünket. Ezt most tényleg a veled nyílt polémia, mint félreértés okozta magyarázkodás zárásának tekintem a magam részéről.

Előzmény: iszugyi (1128)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1128

Így indult:

 

""tudomány"
Mást jelentett régen, és mást ma. Régen az emberiség összegyűjtött, rendszerezett tudását nevezték így. Ma válságban van, elvesztette kapcsolatát az emberiséggel, az emberekkel. Fejlődése révén egyes szakágai hihetetlen mennyiségű ismeretanyagot halmoztak fel."

 

Na miért van válságban? Miert veszette el a kapcsolatát az emberiséggel?

Előzmény: iszugyi (1127)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1127
A "tudmány" szónak egyetlen egy jelentösége van, függetlenül attól, milyen szándékkal indult el ez a fórum.
Előzmény: Bonampaq (1126)
Bonampaq Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1126
Kedves iszugyi: szögezzük le, ez NEM az a fórum. Ha az elejére lépkedsz, megérted, hogy teljesen más szándék szülte. Az itt leírt hozzászólásokkal legfeljebb pofára eshetünk, bár azt szabadon, de senki nem fogja vizsgálni a sebességet. Szóval ne vigyük félre a többieket, inkább hallagatok, mivel értelmes vagy legalább értelmezhető hozzászólásoktól vesszük el a kedvüket. No pá.
Előzmény: iszugyi (1124)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1125
A fizikusoknak a megegyezés szerü 'véleményéröl', hogy minden test egyenlö gyorsulással esik, ki tudtam mutatni, hogy helytelen.
Előzmény: iszugyi (1124)
iszugyi Creative Commons License 2007.04.25 0 0 1124
Aztán a többiek véleménye alapján, hogyan tudják azt állítani, hogy a szabadesés egyetemes, ha azt meg sem mérték.
Előzmény: iszugyi (1123)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!