Keresés

Részletes keresés

krnemarika Creative Commons License 2010.06.05 0 0 20
Köszönöm. Akkor teszek még egy próbát.
Előzmény: Hanga444 (18)
maxel Creative Commons License 2010.05.28 0 0 19
Most virágzik. Az illata betölti a kertet.
Előzmény: Hanga444 (18)
Hanga444 Creative Commons License 2010.05.28 0 0 18
Én is katalógusból vettem és gyönyörű. Biztos a hellyel van gondja vagy a talajjal.
Előzmény: krnemarika (14)
maxel Creative Commons License 2010.05.23 0 0 17
Szia, a zsugorodás is a levéltetvek következménye. Sajnos ennek a gyönyörű, illatos növénynek nagy ellensége a levéltetű, ezért gyakran kell permetezni.Én 5 literes kis edényből szoktam permetezni, ezért is vágom mindig visszaa fámat, hogy még elérjem a tetejét kis létráról. Eddig Chinetrinnel permeteztem, ugy tudom ezt most bevonták, de biztos, hogy tudnak a mezőgazdasági boltban valamit ajánlani. A kisebb, 10-20 cm-es bezsugorodott kis ágacskákat le is szoktam törni, ésw beledobom a kukába, de el is lehet égetni, mert abból már nem lesz levél, de az már felhívja a figyelmet, hogy hamarosan az egész bokrot, vagy kis fát el fogja lepni a tetű.
Előzmény: Idaráv (16)
Idaráv Creative Commons License 2010.05.20 0 0 16
Sziasztok! Nagyon örülök, hogy megtaláltalak benneteket! Kaptunk tavaly tavasszal egy jezsámen vesszőcskét, ami ugyan nem pusztult el, de elég gyatrán fejlődött. Idén tavasszal átültettük, itt szépen fejlődik, a levéltetveket is sikeresen legyőzte (persze, segítettem neki :) ), most viszont némely levele kezd összezsugorodni. Tudtok ilyesmiről valamit? Igaz, most folyamatosan nedves a talaj, hisz rengeteg eső esett... Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Előzmény: maxel (13)
maxel Creative Commons License 2010.05.16 0 0 15
Szia! Én a Sieberztől vásároltam, postán kaptam meg, nekem sem ment semmire, személyesen mentem el Gödöllőre, ott mondta az egyik eladó, hogy valószinüleg nem szereti a helyét. Más helyre ültettem, naposra, és egy év alatt megnőtt, Ma már a tetőig érne, ha nem vágnám vissza. Próbáld te is más helyre ültetni, vagy esetleg megnézni egy szakkönyvben, hogy milyen talajt szeret és ennek alapján megváltoztatni a talaj vegyszerkezetét. Régi kertész közmondás, ha jót akarsz, nézz át a szomszédba, ott mi terem szépen, az nálad is fejlődni fog.
Előzmény: krnemarika (14)
krnemarika Creative Commons License 2010.05.15 0 0 14
Katalógusból vásároltuk "telt virágú jezsámen" néven. Jó drága volt. Évekig ápolgattuk, virágot egyszer sem hozott. Átültettük, és semmi nem változott. Mai napig sem hozott virágot. Nagy csalódás!!!!
maxel Creative Commons License 2010.05.15 0 0 13
A jezsámen és a jázmin egy és ugyanaz valóban, de van több fajtája is. Van korábban, későbben virágzó, nemes és kevésbé nemesitett fajta. Én kertészetből vásároltam, nagyon szép és illatos, de a bátyám kevésbé dekorativ és kisebb virágu fája sokkal illatosabb.
Turan6 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 12
kep2
Turan6 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 11
íme?kep
Turan6 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 10

íme

Turan6 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 9

Sziasztok!

Segítséget kérnék egy növény meghatározására levél alapján, amit Jezsámen néven vettem. Az eladó a kertészetben szentül állította hogy "persze jezsámen, jázmin ugyan az." Hiába mondtam hogy az két külön növény...szerinte nem. Na mindegy, megvettem.Viszont most hogy a levelét összehasonlítottam az igazi jezsámennel valami nem stimmel.Kisebb is és keményebb tapintású is amit én vettem.Valami hasonló növény lehet de biztos hogy nem az alap jezsámen és nem is jázmin.

A felső levél az általam vett az alsó az "igazi" jezsámen.

Mit vehettem?

 

maxel Creative Commons License 2009.05.25 0 0 8
Az is lehet, hogy szegény a talaj , valamilyen tápanyag hiányzik neki.
Én a pünkösdi rózsáimmal jártam így. Már egész nagyok voltak és még sohasem virágoztak. A szomszédé már kislabda nagyságu volt, az enyém meg nem akart nyilni. Irtam Bálint Gyuri bácsinak az Ablakba, és azt válaszolta, hogy ássak be jó mélyen tehéntrágyát. Elmagyarázta azt is hogyan, milyen mélyen. Zsákolva poritott alakban lehet kapni, jól körbeástuk a tövét, egész mélyen, megtrágyáztuk és valóban a következő évben már hozott virágot, és azóta egyre többet virágzik. Igaz, azóta- ha nem is minden évben- , de kb. kétévente kapnak egy kis marhatrágyát. Érdekes módon a rózsák jól megvoltak a trágya nélkül, noha nekik is jót tett, mert a maradékot a tövükbe ástuk, de ugy látszik a pünkösdi rózsa jobban igényli a marhatrágyát. Próbálj Te is utána érdeklődni egy kertésznél, Akár Bálint Gyuri bácsinál, ha jól tudom még az Ablakban van. Én csak ugy cimeztem neki: Magyar Televizió, Bálint György.
Szia.
Előzmény: Törölt nick (6)
maxel Creative Commons License 2009.05.25 0 0 7
Nekem is Gödöllőről küldték fel Pestre és nem lett semmi baja. Olyan gondosan csomagolják, hogy kizárt a sérülés.
Előzmény: ZsuR (5)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.25 0 0 6
Majd este teszek fel róla képet, hogy lássátok milyen nagy a drága. Amúgy kertészetben vettem, fele ekkora volt mint most. Valami más gondja lehet. Abban igazad van, hogy szép zöld, de én virágzó bokorsövény szerettem volna, de ö csak zöld. Meg én az illatára vágyok, de a zöld leveleknek nincs illatuk.
Előzmény: maxel (3)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.25 0 0 5
Koszonom az infrmaciot - nem hiszem, hogy szallitanak nekem, vagy ha igen, a noveny nem elne tul... :(( messze lakom.

Szivesebben vennek kerteszetbol, ugy, hogy en valasztom ki....
Előzmény: maxel (1)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.25 0 0 4
Az olyan lehet mint az en wisteriam... nem viragzik mar tobb mint tiz eve - minden evben megbeszelem vele... semmit sem er, nem figyel ram!


Előzmény: Törölt nick (2)
maxel Creative Commons License 2009.05.25 0 0 3
Szia anlu!

Nem emlékszem, hogy az enyém mennyi idő után virágzott, de tudom, hogy évekig nem is fejlődött. Akkor egy kertész tanácsára átültettem a kert egy másik pontjára és attól kezdve nagyon gyorsan növekedett. A virágoknak egyébként ugyanolyan az életük, mint nekünk, embereknek. Először gyermekkorukat élik, akkor még csak erősödnek, fejlődnek, nem virágzanak. Nem szabad türelmetlennek lenni velük. Én a menyasszony koruknak nevezem az első virágzást, egyébként mindig ez a legszebb legteljesebb virágzás, mint ahogy a fiatal lányok is menyasszony korukban a legszebbek. Nem tudom a te jezsámened honnan származik, de ugy gondolom, hogy a nem kertészetből vásárolt tövek sokszor csalódást okoznak, mert ott értő kezek mindent elvégeznek, ami ahhoz szükséges, hogy virágzó cserjénk legyen. Most tudtam meg például, hogy a magról vetett lila akác sem virágzik, mint ahogy például a magról ültetett meggyfa, barack stb. sem terem jóízü gyümölcsöt, csak, ha nemesítik, vagyis beoltják egy arra szolgáló nemesítő ággal, ugyhogy, ha nem kertészetből vásároltad, akkor lehet, hogy nem fog virágozi, de azért ne vágd ki, hanem vásárolj mellé egy uj virágzó bokrot, a zöldje igy is szép.
Az igaz, hogy permetezni kell, de ez nem olyan nagy gond, én egy kis kézi permetezővel szoktam tavasszal, még zöldülés előtt a gallyakat, virágzás után és ősszel , ez gondolom megoldható és a virág látványa és az illata mindenért kárpótol.
Sok sikert és kérlek ne vágd ki a bokrot. Minden növény szép, még, ha nem virágzik, akkor is.
Szia:)
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.24 0 0 2
Nekem van, de minek? 3-4 éves már, de még egyszer sem hozott virágot. Félárnyékban ahogy kivánja, öntözve van stb, de nem akar virágozni. Már nem tudom mit tegyek vele. A tetveket imádja, sokszor kell lespriccenli tetvek ellen. Mindent megteszek amit kell, de ö nem akar virágot hozni. Kb 2 m magas már. Idén megbeszéltem vele, hogy ez lesz az utolsó éve, ha nem hoz virágot. Anyáméknál fele ekkora és virágzik.
Előzmény: ZsuR (0)
maxel Creative Commons License 2009.05.24 0 0 1

Probáld meg itt.
http://www.sieberz.hu/index.php?content=11&kategoria=8&page=4

Fürtben nyíló fehér virága van.Vízáteresztő, tápdús talajt kíván. Vir: június, Magassága: 2-2,5 m.Félárnyékos, napos helyet kíván. (Cikkszám: 30570)

Igaz, kicsit drága, annakidején én egy pár száz forintért vettem, igaz, akkora volt minet egy pitypang.

Előzmény: ZsuR (0)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.24 0 0 0
Topik? Nekem meg jezsamenem sincs... keresem, nem talalok a kerteszetekben!!!
Előzmény: maxel (-)
maxel Creative Commons License 2009.05.24 0 0 topiknyitó
Most vettem észre, hogy nincs még a jezsámenről topik, pedig nagyon szép.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!