Keresés

Részletes keresés

KARPI Creative Commons License 2010.09.03 0 0 21
Nekem ott van minden rakason egymas melett a PC korul es felette nam hat egymasra a WiFi es a 2,4 GHz-es TV ado .Kulonben mindegyik cuccomnak 4 savja van nem letezik hogy a WiFi mindegyikbe beleszoljon ...talan lejatszo a PC-ben vagy mas lejatszoban keletkezik a zavarjel.

.Otfele ado vevom van ugy vettem sorba..a legjobb terero es kepminoseget a legolcsobb tipus adja( hehe) amit csak azert vettem meg mert a felebe kerult a masik ketto arahoz viszonyitva.( VGA felbontas csak ezt talaltam ).

Aztan egyszer mikor volt turelmem jatszadoztam a lakasba ( panel lakas)es osszehasonlitva a cuccokat a legjobbnak a legolcsobb bizonyult...valami nemet cucc..mindegyik 2,4 GHz-en mukodik..Persze adott helykbol kozvetitve a kep elmehet /kiugrik ( van valami "gate" nivo kapvcsolo mind a ket TV-mbe ami tul gyenge jel eseten lekapcsolja a kepet ,igy eleg nehez a probalkozasok kiertekelese.
Regen a "normalis" TV-kel emlekszemmilyen "bolhakat" nezegettunk 30-40 mete magas antennakal es nem kapcsoltak le a gyenge jel esetebe...hehe.

Kb. 10 meterre kuldom a jelet egy szobabol ado az asztalon mindjart aza ajto melett ..ajto ...merolegessen ra 4 meter foloyoso ...abbol a masik oldalon ajto aztan a szobaban a TV .vagyis kb .. Z formaju utvonal..Helyes pozicio megtalalasakor az se hat a vetelra ha az ajtoba alok. maskor ha valaki az ajtoba all zavarja a jelet , folyoson es a szobaban lehet maszkalni nincs hatas.Csak az ajtoba "szuk" a hely.Tulajdonkeppen a probalgatasok utan kiderult hogy ez a legrosszabb hely de igy van elrendezve a PC es a TV.Masik szobabol aminek az ajtaja szembe van a TV-s szoba ajtajaval masik PC-rol semmi problema .Fenykepezogeprol mindenfelle helybol kuldtem a jelet .

Most kivancsi vagyok egy HDMI ado vevo parra , mintha olvastam volna mar az internetten hogy mar gyartjak.


Az internetten lattam hogy USB WiFi dongle -nak megnovelik az antenna erzekenyseget es a rajuto ado energiat valami kondenzatorokat kiveve .Most hogy butasag vagy tenyleg Ok nem tudom , mert lehet csak az antenna adapter es szurokor .
Van kicsi 2,4GHz-es megfigyelo kameram ennek van kis trimmer kondija az antenna fele es allithato vele egy kicsit a jel ,itt kene megnezni ha nem lehetne a 10 meteres hatar kitolni.( bar vakloszinuleg nem szabad ...hehe)

Probaltam a kis kameraval ami 9V-os elemrol is mukodik 40-60 meterrol az utcarol az erkelyen elhelyezet vevovel es mukodik rendessen, Ugyanis felvettem a PC-re kivancsisagbol.

A sztereo hangot mindegyik kitunoen atviszi.

Tulajdonkeppen en gitarhoz vettem azert van enyi aztan hasznaltam a PC es TV kozott olyan filmekghez amiket csak a KMPlayer jatszott le .A ksi kameranak a hangresze nagyon jo .Az AVI ado kulon lapocskan van a kamera masik kulon lapon a mikrofonal egyutt.
Szejjelszedtem az ado 50mA-et fogyaszt 5V-rol A videot nem hasznalva csak a hang resz kituno a Wireless gitarozashoz .35x35mm es lapocska az egesz .
A kameraknak a vevo resze is 9V-os elemrol l mukodik ( illetve 5V lestabilizalva ) kb 120mA-fogyasztassal .A jo oldala hogy nem 4 fix savja van hanem egy potmeterrel allithato a 2,4GHz az egesz adott savszelessegben . Ezt forgatva se talaltam semmi zavaro jelet a kep es hang kozvetites kozben.Es ahogy irtam mindenfele maszkaltam a lakasban hogy lassam menyire hat az adas-vetel. Szinpadon biztos nincs problema.
Ezert gondolom mashol jon be a zavarjel ..peldaul a kozos halozati cstlakozonal amin kerezstul digitalis "tuskek' szepen atjohetnek aztan mindenfele intermodulacioval megjelenhetnek mint zavarojel .

Tulajdonkeppen en is eszrevettem egy hatasat annak hogy a halozati adaptrertol jovo tap-kabel merre van vezetve a sok mas kabel kozott.De ze lehet "antenna-foldeles" elhangolas is ...
Előzmény: szvl (19)
Hifijavitas Creative Commons License 2008.10.25 0 0 20
Ezeket a Conrad-os, meg hasonló vezetéknélküli átvivőket felejtsd el!
Egyszer tévedésből én is beugrottam egy ilyenbe, valakinek ajánlottam, hogy ha nem akar kábelezni, akkor beszerzem, és be is szerelem nála.
Megrendeltem a Conrad-tól az egyik típust, ha jól emlékszem, olyan 30 ezer körül volt az ára, és azt hiszem, 100m hatótávot írt a specifikációja.
Mikor megérkezett, vittem a helyszínre, telepítem az adót az egyik szobába, a vevőt a másik szobába, bekapcs, és hangyák háborúja van kép helyett.
Állítgatás, jelkábelek átnézése, sőt jelkábelcsere, de semmi javulás.

Ezután tévékészülék a vevővel együtt átcipel a másik szobába, ahol az adó is volt, és csodák csodája, megjött a kép.
Egészen addig, amíg be nem álltam az egymással szembefordított antennájú adó és vevő közé.
Abban a pillanatban behangyásodott, zajosodott a kép.

Magyarul nemhogy 100, hanem 5 métert sem tudott zavarmentesen átvinni.

Telefon a Conradnak, hogy biztosan rossz a készülék, mi a teendő ilyenkor?
Vagy vigyem be a szervizükbe, és megnézik, vagy küldjem vissza, és adnak egy másikat helyette, vagy vissza a pénz volt a válasz.
Én bevittem, mire a szervizember felvilágosított, hogy a készüléknek nincs semmi baja, ez ennyit tud.

Na, ekkor kértem vissza a vételárat.

Tudom, hogy vannak erre a célra jó minőségű készülékek, csak éppen horror árakban, ami messze nem éri meg egy átlagembernek.

Inkább próbáld meg a kábelezést, egy kis gondolkodással, kézügyességgel max. néhány ezer forintból megoldható.
Előzmény: forumozok (17)
szvl Creative Commons License 2008.10.03 0 0 19
Hasonló készüléket én is vásároltam, de nem tudtam használni. Tulajdonképpen működött volna, de volt a közelben egy wifi-s router. Mivel mindkét készülék 2,4 Ghz-et használ a router erősen zavarta a képet is és a hangot is. Kénytelen voltam eladni a rádiójeles átviteli cuccot féláron a vaterán... Szóval nézz szét. hogy a könyezetben van-e 2,4 Ghz-es cucc (wifi-s router, mikró, stb...).
Előzmény: forumozok (17)
R3.14 Creative Commons License 2008.10.02 0 0 18
Üdv! Új vagyok, és nem nyithatok topikot.
Viszont az érdekelne, hogy megoldható-e valahogy, a műhold vevő ( DIGI,UPC) csatornáinak felvétele dvd felvevővel úgy, hogy ne a beltérin kelljen a csatornákat váltani, hanem azok megjelenjenek a dvd felvevőn
forumozok Creative Commons License 2008.09.13 0 0 17
Az a baj, hogy nagyon hosszan kellene vezetni a kábelt ajtónyílásokat kikerülve, körbevezetve, ilyesmi, ezért nagyon sok fáradtság lenne vele, és elcsúfítaná a lakást. Nem bízom annyira a képességeimben, hogy szépen meg tudnám csinálni saját kezeimmel.
Előzmény: papa50 (15)
forumozok Creative Commons License 2008.09.13 0 0 16
Köszönöm. Egy családtagnak szánom, aki a beépített HD-s DVD-jére vesz fel magának és játszik le TV műsorokat, és amikor a konyhában van, akkor csak hallgatni tudja a szobából a műsort.

Egy ilyen szerkeszettel láthatná is.
Előzmény: Turbobácsi (14)
papa50 Creative Commons License 2008.09.13 0 0 15
Én 4 tv-t működtetek a bejövő jelről. Mindegyik készüléket be lehet programozni az összes csatornára. Ennek viszont a feltétele a kábelezés! A parkett, vagy egyéb burkolat szélén átfúrás egy 6 mm-es vídiával, oszt' hajrá! A szűrőket ne feledd, 1 bemenet--4 kimenet..1-2 ezer pénz beruházás és mindenki azt néz, amit akar, a képminőség mindenütt jó!
Turbobácsi Creative Commons License 2008.09.13 0 0 14
na ITT aztán vagy egy rakattal még...
Előzmény: Turbobácsi (12)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 13

Én ugyan hülye vagyok a PC -hez, de ha van TV jel fogadására alkalmas kártya a gépben...és a másik szobában lévő számítógépben is van hasonló...a kettő közé meg vezetéknélküli routert iktatnál...aztán persze lehet, hogy halvaszületett ötlet. Mert lehet, hogy így mindkét szobában ugyanazt a csatornát tudnátok csak nézni (???)

Analfabéla vagyok.

Előzmény: forumozok (8)
Turbobácsi Creative Commons License 2008.09.13 0 0 12
vagy pl: EZ
Előzmény: Turbobácsi (11)
Turbobácsi Creative Commons License 2008.09.13 0 0 11
van olcsobban is, csak hirtelen a conrad ugrott be (ott minden kap6ó)
pl: itt
forumozok Creative Commons License 2008.09.13 0 0 9
Nincs telefon a másik helyen, úgyhogy ez nem járható út.
Előzmény: Törölt nick (6)
forumozok Creative Commons License 2008.09.13 0 0 8
Köszönöm, ilyesmire gondoltam. Persze ennyit nem biztos, hogy kiadnék érte.

Lehet, hogy valami szoftveres eszközzel olcsóbban ki lehetne hozni számítógép közbeiktatásával, amihez ugyan mennie kellene a gépnek a TV-zéshez, de az általában amúgy is megy.

Mintha rémlene, hogy vannak különböző médiaszerver megoldások, bár azokat talán nem pont erre találták ki.
Előzmény: Turbobácsi (5)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 7
Ha szépen kéred, magától átmegy...ne legyél goromba vele. A TV jel érzékeny :-)
Előzmény: forumozok (-)
Turbobácsi Creative Commons License 2008.09.13 0 0 5
Előzmény: forumozok (-)
forumozok Creative Commons License 2008.09.13 0 0 4
Hmmm, értem. Ezek szerint egy olyan eszköz kellene, amiben tuner is van, és csak a beállított adó műsorát küldené át az éteren a másik készülékhez.

Távirányítani ugyan nem lehetne, de nézni legalább igen.
Előzmény: Geitenbeffer (3)
Geitenbeffer Creative Commons License 2008.09.13 0 0 3
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_6124_1_ASC.html

innen idézve:

Amit te szeretnél az igazából nem nagyon valósítható meg! A kábelen nem egy konkrét frekvenciájú jel vagy videójel van... Ott eleve rádiófrekvenciás jelek vannak (jópár száz MHzet átfogva), így azokat rádióadóval nem fogod tudni továbbítani! Vegyél kábelt, mert ilyet egészen biztosan nem tudsz csinálni!
Előzmény: forumozok (2)
forumozok Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2
Mik a kábel előnyei? A hátrányai egyértelműek: végig kell vezetni a lakáson a drótot.

A hobbielektronikás linkkel azt jelzed, hogy ehhez barkácsolni kell? Én nem akarok ilyet, csak bemenni a boltba, és levenni a polcról az eszközt. Remélem van ilyen, mert szerelgetni nem akarok.
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 1

Bocs!

Helyesen: http://www.hobbielektronika.hu/index.html

Ne nyiss új topikot,hanem a helyi keresőt használd! Sok sikert!

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 0

Valóban létezik,de sokkal egyszerűbb a kábel.

(Elveszted a kábel adta előnyöket.)

www.hobbyelektronika.hu

forumozok Creative Commons License 2008.09.13 0 0 topiknyitó
Csak kitaláltak már ilyet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!