Keresés

Részletes keresés

dollerakos Creative Commons License 2010.09.20 0 0 5
Üdvözlet Mindenkinek!

Kérdéseim lennének. Van egy Pioneer PD-7300-as CD-lejátszóm. Az a gondom vele, hogy néhány problémás írott lemeznél azt csinálja, hogy lejátszás közben ugrál vagy legrosszabb esetben is "ciceg". Viszont, ha a készülék első lábai alá beteszek 1-1 félcenti vastag könyvet, akkor mindent tökéletesen lejátszik. További érdekesség, hogy ha így, hogy a könyvek elöl alatta vannak és akármelyik oldalát is felemelem, akkor is mindenféle lemezzel minden tökéletes, "nem is érez semmit". Ha viszont a hátsó lábai alá rakom be a nevezett vastagságú könyveket, akkor SEMMILYEN LEMEZT NEM JÁTSZIK LE, MINDEN DURVÁN UGRÁL, MÉG A GYÁRIAK IS. Oszcilloszkóppal megnéztük a szemábrát, amikor a készülék vízszintes helyzetben volt és mindent tökéletesnek találtunk, de értelemszerűen a problémásabb írott CD-knek kisebb volt a szemábrájuk, így a Laser dióda áramát nem piszkáltuk és a servo-köröket sem. Később a fejegységnek a grating-csavarját ide-oda piszkáltuk, de nem hozott semmilyen használható eredményt, csak rosszabb lett, így visszaállítottuk az eredeti helyzetébe. A kérdéseim a következők. Normális-e, hogy a nagyon kicsit is előrebuktatott helyzetben (hátul a könyvek) már használhatatlan a gép. Ha ez hiba, mi okozhatja és mi lenne rá a gyógyír. A segítséget előre is nagyon köszönöm.
aranyalma12 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 4
semmi
Zimmy2 Creative Commons License 1999.11.07 0 0 3
Hat, kosz. Szomoru vagyok :~~(
Előzmény: antforce (2)
antforce Creative Commons License 1999.11.07 0 0 2
akkor igen..a tipikus ilyen szervizekben nem eri meg javitani 6-10 ft netto korul van az oradij..
ket ugyanolyan cdbol szoktak egyet csinalni, ilyen szervizt ismerek is, dolgoznak nekem is, notebookokat etc. javitanak nem 10-15e ft-os oradijjal mint mas notebook javito cegek. :))
Ha lehetne javitnai nekem is mar javitottak volna cd irokat, de sajna nincs ertelme.. meg kell tisztitani alencset, ha jo lesz akkor bulivan ha nem akkor ki kell dobni..
meg van egy megoldas, vanegy potmeter amit el lehet egy tizedmillimetert forditani ekkor nagyobb feszkot kap adioda,az rendbehozza meg par honapra az olvasok par szazalekat, hatranya az hogy 10 olvasobol egy potijat sikerult idaig elforditani ugyhogy egybol meg ne suljon a dioda.. elvielg felszerelessel megt lehet oldani, de 3-4e ft-ot elkernek erte, hat 3-4 honapert 3-4e ft-ot fizetni.. inkabb veszek egy uj olvasot es ott az 1 ev gar...
az iron meg nincs poti, bukta az egesz, ha haldoklani kezd el kell adni 10e ft-ert, minden ismerosom igy tesz..
Zimmy2 Creative Commons License 1999.11.07 0 0 1
Aha. Nekem azt csinalja, hogy nehany lemezt egyszeruen kikop, foleg az irottakat es a hibrideket. Itt is a dioda a hibas?
Előzmény: antforce (0)
antforce Creative Commons License 1999.11.07 0 0 0
cd romot nem erdemes, irot senagyon.. altalaban alaserdiodamegy szet egy uj cdrom laser dioda 12-13e ft alkatreszkent, a szerels keoltsege 4-5-6e ft...
nem eri meg..
az ironal meg a dioda beszerezhetetlen..

Zimmy2 Creative Commons License 1999.11.07 0 0 topiknyitó
Talan mast is erdekel: hol a fenebe lehet cd-romot ill. cd-irot javittatni?

(Sajnos, sehova mashova nem tudtam ezt felirni, miert nincs pl. egy Hardver rovat? Na mindegy.)

Udv, Zimmy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!