Keresés

Részletes keresés

BakEgér Creative Commons License 2010.10.30 0 0 976
 

Kedves Mindenki!

 

Közös képviselettel és divatosabb nevén társasházkezeléssel foglalkozó Cégként ajánlom fel szolgáltatásainkat. A rossz közös képviselővel vagy rossz anyagi helyzetben lévő Társasházak átvétele és menedzselése, az "alagút"-ból való kivezetése a fő profilunk...

 

Tíz éves tapasztalatunk van adósságkezelés és társasházak képviseletében. Munkánk eredményeképpen minden társasházi lakó biztonságban és jó befektetésként értékelje az általa befizetett közös költséget.

 

Referenciáink és tudásunk van...

 

Kérje ismertetőnket e-mailben vagy telefonon:

 

06 30 250 3241

keszimpex@freemail.hu

Gerg_o Creative Commons License 2009.09.09 0 0 975

Kedves Dobby,

 

a T-home már régóta szolgáltat a házban.

Nekem T-home internetem, tévém és telefonom van.

 

Üdv.

Előzmény: dobby a házimanó (974)
dobby a házimanó Creative Commons License 2009.08.18 0 0 974

Tisztelt Lakótársak!

Tudja valaki, hogy a T-Home szolgáltat-e már a házban?

Csak nagyon ritkán vagyok az Ipar utcában és nincsenek megbízható információim.

Köszönöm.

futo2007 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 973
Tisztelt Tulajdonosok, Lakók!

 

Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljam új otthonuk központi energiaellátó rendszerének kezelését, rendszeres felügyeletét. Kisteljesítményű kazánkezelői végzettséggel rendelkezem 1440 kW beépített egységteljesítményig.

 

 

A kazánkezelésen túl szívesen vállalom a gépészeti kiviteli tervek (D terv) alapján a kazánházi bekötések felülvizsgálatát.

 

Amennyiben felkeltettem érdeklődésüket, szívesen állok rendelkezésükre.

 

Tisztelettel:

 

Futo2007

okl. gépészmérnök

nyanyacska Creative Commons License 2006.09.27 0 0 972
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy urbanisztikai kutatóközpontnak készítek tanulmányt a "lakóparkokról", amihez ilyen típusú lakásban élőkkel készült interjúkat is kértek--de egyelőre nem találtam elég embert. Egy kb. 20-25 perces beszélgetésről lenne szó, nagyon szépen kérem, valaki vállalkozzon rá a Gizella házból is! Köszönöm szépen előre is..
Zspvasút Creative Commons License 2006.09.02 0 0 971
Sziasztok
Milyen lehetőségek vannak tv és internet bekötésre? Melyiket ajánljátok? A t-kábel is szolgáltat tv-t a házban vagy csak a Comunique? Hogyan lehet a lakásba való bekötést a leggyorsabban elintézni?
gentleman Creative Commons License 2006.08.16 0 0 970

Most ugye nem várja el senki, hogy a mi szánalmas kis ügyes-bajos panaszainkkal foglalkozzanak?!?!? Természetesen igen erőteljes irónia rejlik előző mondatomban...

 

http://index.hu/gazdasag/ghirek/?main:2006.08.15&276250

misek12 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 969
sziasztok, milyen a környék jó itt lakni?
Arsene Creative Commons License 2006.06.04 0 0 968
Még az Egressy udvarban laktok? Ugye ez kb. a Nagy Lajos és Egressy sarkon van?
Milyen a ház, mit kell és lehet róla tudni?
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (133)
lakotarsak Creative Commons License 2006.01.22 0 0 967

Kedves WA,

 

Köszönöm a 2-vel ez előtti hozzá szólasod, amiben részletesen válaszoltál a kérdéseimre.

zsalu93 Creative Commons License 2006.01.22 0 0 966

Kedves Csikal!

 

A lépcsőházakban a lépcső lábazat valószínűleg azért jön le, mert évente át kellene nézni a lábazat és padló közötti szakaszt, mely szilóval van elvileg kitöltve. Ha rés támad valahol, és része van téli fel mosásban akkor a víz megteszi hatását. Mellesleg a lépcső kiegyenlítése néhény cm-t igényelt, így lehetséges a kiegyenlítésből adódó mozgás is, mely hatás repedéssel jár, és így is kialakulhat a rés és jön a víz stb...

A két változatról úgy lehet meggyőződni, hogy a lépcsőkar oldalán ha vannak repedések, akkor mozgás, vagyis 2. változat, ha nincs akkor az 1. változat, és át kellene nézni a negtív sarok tömítetségét a továbbiak elkerülése érdekében.

Ja és amit garantálok, hogy fagyálló flexibilis ragasztóval készült, de a természet mindig erősebb. Évente át kell vizsgálni az épületet, hogy a karbantartások közben ezek kiderüljenek, mert ha ez nincs meg akkor a garancia is elveszhet. 

Üdv

WA 

 

 

Előzmény: csikal (965)
csikal Creative Commons License 2006.01.22 0 0 965

Üdv Mindenkinek,

 

Örülök annak, hogy újra életre kelt a fórum.

Ami a házat illeti elég sok gond van de úgy gondolom egyre jobb a helyzetünk. Folynak a javítások és a kezd egyre többen minden gördülékenyen menni. Véleményem szerint is igaz, hogy most a legtöbb akadályt a háznak az olyan lakók jelentik akik nem fizetnek közösköltséget vagy nem igazán törödnek a házzal. De talán egy kis idő után ez is elrendeződik!

A hétvégén láttam, hogy az Ipar és Vaskapu sarkán lévő üzlethelységben már berendeztek egy irodát. Már csak egy ABC kéne. :)

 

Kedves WA,

 

Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért van az, hogy a lépcsőházban egyre több helyen jön le a lábazatnál a csempe? Kinek volt az a nagyszerű ötlete, hogy a lépcsőházban a csempéket, járólapokat beltéri ragasztóval tegyék fel?

Ez az egy magyarázata lehet annak, hogy a hideg miatt jönnek le egymás után.

 

 

Üdv.

zsalu93 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 964
Nagy meglepetés már nem nagyon lehet, mert szerintem ezek elég nagyok önmagukban is. A magyar építőipar pedig még nem nagyon tudja egyszerre produkálni azt, hogy OLCSÓ, GYORS, MINŐSÉG. Ezért vannak a garanciák, melyek valamilyen szinten védik a fogyasztót. Bízom benne, hogy rendeződnek a dolgok, habár már az OT többet is tett mint amit gondoltam volna, így nagyon pozitív a megítélésem velük szemben...
Előzmény: aboribon (963)
aboribon Creative Commons License 2006.01.16 0 0 963

Üdv kedves WA!

 

Örülök, hogy sikerült felélesztenie a topikot! Kedves, hogy így érdeklődik a ház iránt! Szerintem lassan rendbehozzák a dolgokat. (Vagy számíthatunk még valami irtózatosan nagy meglepetésre?)

zsalu93 Creative Commons License 2006.01.15 0 0 962

Kedves Lakótársak!

 

Jobb sorom nincs, mert a kihívás maradt a Gizella házon, és nem javíthattam ki amit csináltam. A hetedik emeleti beázásról annyit, hogy a vaskapu utca felöli oldal teljes mértékben 1 hétig elárasztottuk, úgy, hogy a kavicsot is megmozgattuk, és lyukakat kerestünk. Semmi eredmény nem volt, de egyeztetve a szenvedő lakókkal, rájötünk, hogy párás időben jön elő a probléma, így kizárható a beázás, márcsak azért is mert tutti műanyag lemezes szigetelés van, és az JÓ! Ami nem jó az az , hogy annak idején egy kolléga nem elenőrizte a réregrendet, és külső utcai oldalon egy kb 1 m-es sávban a feltárás után észlelük, hogy egy tartó gerendán nincs hőszigetelés, csak egy 0.5-1cm polifoam, és ott a szigetelés alatt van sok víz, mely a magassabb páratartalom esetén beázáshoz hasonlatos nyomokat hagy, sőtt folyhat a víz!!!! Ne keressék máshol a hibát, mert biztosan ez az, ezt annak idején egy szigetelés szakértővel tártuk fel.

A bejárati ajtókkal kapcsolatban a következő (kérem kapaszkodni):

-Az ajtós akit megbíztunk, egyszerűen megszivatott, és ezt javasolta, mert ő azt hitte... Nem volt lejátszva az ügy,mert mi perre mentünk volna és ha a Zsalus papírok között az OT megtalálja az ajtósnak a kivitelező nyilatkozatát, akkor perelhető, és ki kell cserélni az összes ajtót. Nem csak az ajtót, hanem a tokot is, mert acél tok hézagos beton kitöltéssel, melyben lecsapódik a pára és ez befelé távozik ill. penészedik. Ajtó lap rétege a következő: 1. Laminált lap 2. Acél lemez 3. acél rácsos merevítés, közötte 0 anyag, ill. semmit nem ér 4. Acél lemez 5. laminált lap  MELY VALÓBAN NEM HŐSZIGETELŐ csak biztonsági és tűzzáró. A nagy hőkülönbözet miatt az acél lemezeten lecsapódik a pára belül, és ledobja a laminált lapot. Javítás ne lehetséges csak csere, de mi mikor rájöttünk tél volt, így csak nyáron végezhető, mert 1 napig szabad marad a lakás bejárata. Számításom szerint kötési időkkel együtt, beleértve a bontást is 1 lakás ajtó csere kb. 24 óra, vagyis nagyon gáz, de ezt annak idején mondam is valakinek, mert már nekünk terveben is volt. Ez a költség lakásonként kb 350 000 Ft, melyből az ajtó kerül 250 000 Ftba.

A folyosókon a következő van: a felhajtott szigetelés vissza lett vágva a burkolat vonaláig, mely az én figyelmetlenségem is volt, mert akkor már ott voltam mint ép. vez. és ez által a burkolat fugái közt ill a cseppentő szegély hiány miatt a dryvit alá szivárok, mely beázást okoz, ill. a lámpában azért van víz, mert a dryvit alatt van az elektromos vezeték kiálás, mely a lámpára vezeti a vizet, és ez által bele.

Ezt a hibát azzal próbáltuk tompítani, hogy nem szilikonal, hanem PU tömítővel, ill. SIKA tömítővel húzuk ki a fugákat.

Sok hiba van, amit igyekeztem kivizsgálni, de javítani már nem volt időm. Sokan akkoriban vádoltak azzal, hogy nem csinálok semmit, mely szerintem nem igaz, mert nem csak a hibát felületesen akartam kezelni, hanem, igyekeztem mélyre menni, ez idő, de amit már tudok azt fogadják el mert valóban biztosan utána jártam, és ha van esetleg más segítek, mert nekem sem öröm, hogy beteg a "gyermekem".

Ja és nem túl jó a hely ahol vagyok és ezt még mondhatom kb 25-30 ember nevében akikkel a mai napig összejárunk, mert a Zsalunál jobb emberközpontúbb cégnél se én se ők nem voltak és nincsenek jelenleg. Szar volt a garancia, de nekem kihívás volt amit igyekeztem a legjobban elvégezni. Nem garanciában dolgozom, mert nincs olyan cég, kivéve az OTP Ing. aki valóban rendesen foglalkozik a problémákkal, így elhagytam a pályát, ill. a generál kivitelezést is, mert nagyon labilis most a kivitelezőknek, és nehéz a piac. Egy kis céget vezetgetek, ami nem olyan kihívás, de referenciának kiválló a jövőre nézve (nem mindig lehet azt csinálni amit szeret az ember...).

Ha segíthetek vagyok, és segítek örömmel, csak írják meg.

Üdv mindenkinek.

WA

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

Előzmény: lakotarsak (961)
lakotarsak Creative Commons License 2006.01.13 0 0 961

Kedves WA!

 

Köszönöm érdeklődésed. Hát sok kívánni valót hagyott maga után az építő. Sok hiba jön elő. A 7ik emeleti lakásokban volt olyan is, hogy le jött a mennyezet a beázástól. Egyébként beázásokról sok hallottam. A 6ik emeleti lakásokban is egy heves eső során szépen ömlik be a víz. A folyosó világítás búrájában áll a víz. Ez is szigetelési problémára vezethető vissza. a Lépcsőházban is ahol az ablak sáv van, a lift és a lépcső között, ott is folyik be a víz egy esőzés során. A belső udvar dízburkolatának lejtése többszöri korrigálás ellenére se vezeti le a vizet a lefolyókba. Ott is állni szokott a víz. Az erkély és folyosó korlátainak fa betéteit most cserélik ki, mert nem időjárást álló és repedezett. Penészesedés is megjelent a lakásokban sok helyen, de van ahol a bejárati ajtó körül. Állítolag aki szállított ezeket a bejárati ajtókat mondta, hogy ezek beltéri bejárati ajtók. Itt nem ez az eset van.

 

A közösképviselő ugyan az aki kezdetek óta volt.

 

A Garanciális javításokat a beruházó helyel közzel intézi, de nem vádolható tulzott lelkesedéssel. A közgyüléseken is elhangzott, hogy féléveket is kell a nyakukra járni, hogy adott dolgokat érvényesíteni lehessen.

 

A Szomszéd ház már szerkezet késznek látszik. A Malom körül is úgylátszik elindult valami átalakítás.

 

Reméllem jobb helyen van feltételezem egy másik kivitelezéssel foglalkozó cégnél. és jobb sorsa van, mint eddig volt.

Előzmény: zsalu93 (960)
zsalu93 Creative Commons License 2006.01.05 0 0 960

Jó estét!

Én is kiváncsi lennék, hogy mi a helyzet a Gizellában, mert néha rá szoktam pillantani eme forumra, de látom már rég minden rendben. Én igyekeztem tenni hogy jobb legyen, de hirtelen el kellett távoznom, mert rosszra fordult sorsom. A magán eseményektől függetlenül engem is érdekel, hogy mi lett abból az épületből, és azokkal a lakókkal akikrt dolgoztam egykor, így csatlakozom F12höz bárki is legyen, hogy érdeklődjek, hogy minden ok e, ill. mi a dörgés, vagy szellő az árkádok között.

Épülettel kapcsolatban mnden ok?

Közös képviselő még mindig a régi?

Mi a tapasztalat a szomszéd építése óta?

És egyéb...

WA

Előzmény: gentleman (959)
gentleman Creative Commons License 2006.01.02 0 0 959

Udv!

 

Elolvasva a beirasodat, ugy tunik, hogy nem vagy lako a Gizellaban, hiszen akkor azert nemi elkepzelesed lenne arrol, hogy mi ujsag a hazban. Igy marad a ket variacio: vagy tulaj vagy, aki vajmi keveset foglalkozik a lakasa ugyeivel vagy csak kulso szimpatizans, erdeklodo.

 

Ha esetleg megis lako vagy nem bennlako tulajdonos lennel, ugy vonatkozik Rad a kovetkezo bekezdes, mig ha csak kulso szimpatizans vagy erdeklodo, akkor nem.

 

Decemberben volt kozgyules. Ott minden elhangzott, ami fontos es erinti a haz lakoit/tulajdonosait. El kene jarni kozgyulesre es akkor up-to-date lehetnel. Persze felmento ok, ha pl. kulfoldon elsz vagy a munkarended miatt voltal kenytelen tavol maradni. A toleralhato eseteket eltekintve el kellett volna jonnod, hiszen ez a Te erdeked is es hat a haz ugyeit is csak ugy lehet elore vinni, ha a lakok/tulajdonosok aktivan reszt vesznek a munkaban, melynek kituno foruma a kozgyules.

Az Index forum is jo csatorna volt addig, amig nehezkesen ment a kommunikacio es akadozott a gepezet. Most mar lenyegesen gordulekenyebb a dolog, bar a felallas valtozott: a normalis es "uzemszeru" mukodes megteremtese ele most mar a passziv es/vagy destruktiv lakok/tulajdonosok gorditik a legnagyobb koveket...

 

 

Előzmény: F12 (958)
F12 Creative Commons License 2005.12.28 0 0 958

Mi a helyzet az Ipar utcában?

Lehet hogy minden rendben azért nincs itt mozgás?

Én sok minden tudtam egy éve a giziről, de most semmit...

Írjon valaki!!!!!

 

aboribon Creative Commons License 2005.05.16 0 0 957

Érdekességképpen:

 

Az új építésű lakások több mint negyedét hibásan adják át a tulajdonosoknak - állítják a szakemberek. Ennek egyik oka az, hogy a beruházók az építtetőknek olyan tempót diktálnak, amely szinte kizárja az alapos és aprólékos munkát. A fogyasztóvédők azt javasolják, hogy ha beköltözés után derül fény a kivitelezési hibákra, akkor a vevők mielőbb kérjék a javítást. A törvény szerint ugyanis három évig kötelező jótállást vállaniuk a cégeknek.

Új építésű ingatlan, valahol Budapesten. A házat egy évvel ezelőtt adták át. Azóta volt 4 csőtörés, repedeznek a falak, mállik a vakolat, lötyögnek az ablakok. De vannak olyan lakások is, amelyekbe nem lehetett beköltözni a falakat borító penész miatt.

Kassay Árpád, a Házintéző Bizottság elnöke a Híradóban elmondta, hogy már kötetekre rúg azoknak a hibajegyzékeknek a száma, amelyeket iktatva vetettek át a Szemiramisz Kft-vel, mint beruházóval, és kérték, hogy továbbítsa a Strabag Rt.-nek, mint építtetőnek. A mai napig semmiféle visszajelzésük nincs. Pedig az építést végző céghez eljutottak a panaszok. Az igazgató azt mondja, tudják, mi a kötelességük, és kijavítják a hibákat. Bodolai András, a STRABAG területi igazgatója azt mondta, hogy a javítás határidejében megállapodtak a megrendelővel, ez év június 30-ig be is fejezik az összes hiba javítását azokban a lakásokban, amelyekbe be tudnak jutni.

Szakértők szerint az új építésű lakások több mint negyedében vannak hasonló gondok. Legtöbbször a beruházók és a kivitelezők egymásra mutogatnak. Egy rendelet azonban előírja, hogy kötelező vállalniuk három év jótállást.

Siklósi Máté, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség helyettes szóvivője azt mondja, a jótállásnak alapvetően az az értelme, hogy ebben az időszakban mindenféle vita esetén bizonyításra a kivitelező, illetve az építtető köteles. A fogyasztónak nem kell bizonyítania, hogy rendesen használta, ez az építtető dolga.

A rendelet azt is előírja, hogy a cégeknek a bejelentést követő 15 napon belül nyilatkozniuk kell arról, mikor és hogy akarják kijavítani a hibákat.

big_mafa Creative Commons License 2005.05.09 0 0 956

Na felhivtam az OT-t, hogy mi a jo eg van mar a garancialis dolgokkal.

"Augusztusig megoldjuk". Estem hanyatt...

Kerdesemre, miszerint "ha augusztusig oldjak, meg, addigra pont lejar a garancia - mi van, ha nem sikerul a problemat megoldani? (Ajto pl. tovabb rohad?)" a valasz nem volt tul meggyozo - "Mivel sok lakonak problema ez, azon leszunk, hogy jol oldjuk meg".

 

Nagyszeru.

 

Ez am a "porgos" ceg - marciusban bejelented a hibat, augusztusig pedig megoldjak!

 

 

YESSS, Magyarorszag, 2005.

aboribon Creative Commons License 2005.04.18 0 0 955

Szia,

 

Nalunk is volt csuszas, meg egymasra mutogatas, de en ugy tudom, hogy vegul mindenkivel megegyeztek valamilyen modon.

Előzmény: HL7538 (954)
HL7538 Creative Commons License 2005.04.15 0 0 954

Sziasztok,

 

Bocs, hogy így ismeretlenül beleszólok, egy kis segítségre lenne szükségem. Én is az Olimpiától vettem lakást, csak nem a Gizella-házban, hanem a Zöldligetben. Miután az ott is kivitelező Zsalu Kft. csődbe ment, a szerződésben szereplő 2004. november 30.-i átadás időpontja a jelenlegi hivatalos tájékoztatás szerint májusra várható, nem hivatalos információ szerint még akkorra sem. Az érdekelne engem, mennyire sikerült érvényesítenetek a kötbérigényt? Megkaptátok teljes egészében? Ha nem, nyilván a banki utalások okozta késedelmi kamatra hivatkoztak. Volt Köztetek, akinek ezt sikerült megtámadnia?

Ha kényes a téma, privát emailnek is örülnék. Szeretném tudni, szarrágás esetén van-e értelme ügyvédhez fordulni, akár többekkel együtt is.

 

Előre is köszönöm, ha tud segíteni valaki!

gentleman Creative Commons License 2005.04.13 0 0 953

Udv,

 

A hetfo-szerdai adatok alapjan meg kell, hogy kovesselek: a delutanok kezdenek zsufoltta valni a konditeremben... Egyre tobben kapnak kedvet az onkinzashoz... Ez alapjan ugy tunik, hogy a delutani nyitvatartast majd boviteni kell... A szauna ugyanakkor erdekes modon szinte teljesen kihasznalatlan, alig van 1-1 ora, amikor tobben is hasznaljak egyszerre. A reggeli nyitvatartas soran viszont csak 7-8 ora kozotti intervallumban telitett a kinzokamra (ertsd: konditerem, reggel szauna nincs). A hetvegere tovabbra is igaz, hogy csak a szombat delutan mozgalmas, a delelott, illetve a vasarnap siralmas...

Előzmény: csikal (952)
csikal Creative Commons License 2005.04.13 0 0 952

Hello

 

Ami azt illetti én is csalódtam egy kicsit. Azt gondoltam, hogy akik ennyi pénzért vesznek lakást (mivel nem a legolcsobb négyzetméter ár volt) azok sokkal jobban oda is fognak figyelni a ház tisztaságára, és a ház életére. De sajnos mindig ott van az a 10% akik nem igazán foglalkoznak a környezetükkel.

 

Előzmény: gentleman (951)
gentleman Creative Commons License 2005.04.13 0 0 951

Udv,

 

Az igazsag vegul is valahol feluton van: mi valasztottuk, de megsem. Talan igy pontosabb: kaptuk es elfogadtuk... :)))

 

Elvileg lesz dontes a parkolorol. Legalabbis legutobb arrol volt szo, hogy lesz. Na, azert ez is egy eleg erdekes tema lesz...

 

Nem mondom, hogy osszessegeben, de jonehany dologban en is csalodtam a lakokban (persze a velemenyem nem altalanos, nem vonatkozik mindenkire). Azt hittem, hogy sokkal jobban oda fognak figyelni es jobban fogjak ovni a lakokornyezetuket. Vigyazni fognak a rendre es tisztasagra... De nem...

 

Az valoban idegesito, hogy vannak akik feliratkoznak es utana nem mennek le a szunaba vagy a konditerembe. Es meg arra sem veszik a faradtsagot, hogy kihuzzak magukat. En ezt szemely szerint szankcionalnam. Mondjuk minden 3. olyan alkalom utan, amikor nem ment le valaki, pedig fel volt iratkozva, 3-5 napos kizaras jarna. Valamivel szabalyozni kell az embereket, mert ha nincsenek szabalyok, akkor abbol anarchia lesz...

Előzmény: aboribon (949)
gentleman Creative Commons License 2005.04.13 0 0 950

Udv!

 

Ha benne van ez is a kozoskoltsegben, akkor elnezest kerek a felre tajekoztatasert! Mivel akkoriban meg csak egy optimista jovokep volt a kondi es a szauna megnyitasa, en ugy ertelmeztem, hogy erre felesleges barmifele koltseget is felszamolni. Ebbol gondoltam, hogy ez nincs benne a jelenlegi kozoskoltsegben.

 

Azert a kondi es szauna fenntartasi koltsegeit nagyban megnoveli, hogy kell egy felugyelo es takarito, aki - legjobb tudomasom szerint - jelenleg egy szemely. Persze az 1 fo alkalmazott is csak addig tarthato, mig a jelenlegi nyitvatartasi rend van. Ha reggeltol estig tarto nyitvatartas lesz, akkor mar 2 szemelyre lesz szukseg, igy a szemelyi koltsegek is duplajara fognak noni.

 

Egyebkent pont abbol gondolom, hogy a fitnessz terem fenntartasi koltsege meg nincs bekalkulalva a jelenlegi dijba, mert van sok mas nagyobb koltsegvonzatu dolog is (kiegeszitve a listadat a kozos kepviselettel).

 

No, de bizonyara ez is kiderul majd a kozgyulesen, de mivel mindenkinek szabad betekintese van a haz penzugyeibe (pontosabban abba, hogy mi mibe kerul, mi miert annyi, amennyi), lenyegeben barmikor meg lehetne nezni, hogyan is nez ki egy atlagos honap kiadasi oldala. A beveteli oldalt meg ugye a kozoskoltsegek, viz es futes szamlak jelentik.

Előzmény: csikal (948)
aboribon Creative Commons License 2005.04.12 0 0 949

Szisztok,

 

Azert kicsit eros azt kijelenteni, hogy mi valasztottuk.... egy jelolt kozul. Az Olimpia valsztotta es mi jovahagytuk. Termeszetesen en sem mondom azt, hogy nem kellett volna egy eselyt adni neki, hiszen miert ne biztunk volna benne? Azt a hosszabb levelet egyebkent nehany szorgalmas lako irta es mindossze alairattak a KK-val.

 

Egyebkent meg most sem azon eroskodom, hogy valtsuk le, csak remelem, hogy osszekapja magat egy kicsit a kovetkezo kozgyulesre es le fogjuk tudni zarni a nyitott kerdeseket. Tudjatok pl., hogy mi lesz a haz meletti parkolo sorsa? Errol lesz dontes?

 

Igazad van, hogy a haz lakoi is szemetelnek, nem tudom, hogy egyesek otthon is eldobaljak a csikkeket, vagy 2 meterrel az ajtotol az mar nem szamit. Kicsit csalodtam a hazban ebbol a szempontbol. De fenntartom az allitasomat, hogy a takaritast nem vegzik rendesen es a KK. nem vonja felelossegre oket.

 

Ez a konditerem ugy is eleg erdekes, mert szerintem az embereknek nincs nagy kedve felirtkozni, es megadott idopontokba menni, aztan meg lehet, hogy vki. elore beirja magat, nem megy, mas meg azt hiszi, hogy mar nincs hely es ezert nem megy.

A lakast meg ugy vettuk meg szerintem, hogy van konditerem, szauna, kert, porta. En is mondhatnam azt, hogy nem hasznalom a kertet, ezert X osszeggel kevesebbett fizetek. Esetleg nincs szuksegem a biztonsagiakra, liftre stb.

Előzmény: gentleman (946)
csikal Creative Commons License 2005.04.12 0 0 948

Hello

 

A közösköltséget úgy szavaztuk meg az első közgyűlésen, hogy abban minden benne van, hogy az mindent tartalmaz.  Tehát a konditerem fenntartása, takarítása stb.  Elég furcsa lenne ha most kiderülne, hogy még sincs benne. Az lehet, hogy a KK alul becsülte a közösköltséget, de az első közgyűlésen úgy lett bevezetve (emlékeim szerint), hogy az mindent tartalmaz!

 

Szerintem a konditerem fenntartása a közösköltségek maximum (véleményem szerint) 10 %-a lehet. Azért nem hiszem, hogy több mivel vannak sokkal nagyobb költségvonzatú dolgok is. Például: portaszolgálat, takarítás, üzemeltetés (gépészet), kert, fejlesztési alap, szemét, közöshelységek világítása, lift stb.

 

 

 

Előzmény: gentleman (947)
gentleman Creative Commons License 2005.04.12 0 0 947

Udv Csikal,

 

Nagyon sok minden a kovetkezo kozgyulesen fog eldolni, igy a kondi es szauna nyitvatartasi rendje is. Biztos vagyok benne, ha lesz ra igeny, akkor bovulni fog a nyitvatartasi ido. Legjobb tudomasom szerint ez most csak egy atmeneti allapot, egy masodik lepcsofok. Az elso lepcsofok az az igenyfelmeres volt, amit a portan kellett kitolteni. Most szerintem azt vizsgaljak, hogy mennyire realis az a lista, vagyis akik akkor felirtak magukat, jarnak is vagy csak a szajuk jart... :)))

 

Nem vagyok otthon ilyen dolgokban, sot, fogalmam sincs tenylegesen mennyi energiat fogyaszt egy ilyen szauna. Szerintem lehet fel-le kapcsolgatni, csak kell neki min. fel ora, hogy felfutson, igy a rendszeres ki-be kapcsolgatas nem celszeru. Nem hiszem, hogy egesz nap menne csokkentett teljesitmenyen. Ha igy lenne, akkor akar delelott is lehetne hasznalni.

 

A szauna es a kondi koltsegei ugy tudom, jelen pillanatban nem kepezik reszet a kozoskoltsegnek. Szerintem ezek koltsegvonzatai meg csak most fognak beepulni.

Elozo hozzaszolasomban laikusan azt fejtegettem, hogy mennyi lehet a tulajdoni hanyadra eso koltseg. Szereny szamitasaim szerint min. 30 Ft/t.hanyad (300.000 Ft-os fenntartasi koltseggel szamolva). Ez meg nincs benne a 170 Ft-ban szvsz.

 

 

 

Előzmény: csikal (945)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!