Keresés

Részletes keresés

szilkó Creative Commons License 2010.12.24 0 0 77

bbt62009 Creative Commons License 2009.06.24 0 0 76
Sok jó hír a CIB Bankról sincs

 "Szégyenlistán" a CIB Bank

 

A CIB Bank Zrt. egyik ügyfele 2008. november 7.-én internet bankon kezdeményezte a CIB Ingatlan Alapok Alapja befektetési jegyeinek visszaváltását amit a bank nem hajtott végre és az ismert PSZÁF felfüggesztés miatt ez a fogyasztónak kárt okozott. A bank telefonos beszélgetésekben kártalanítást ígért de később ezt változó indokokkal megtagadta.

 

Az ügy a Budapesti Békéltető Testület elé került, amely BBT/6/2009. számú határozatában kötelezte a bankot az ingatlan jegyek 2008. november 24.-i árfolyamon történő visszaváltására (megtekinthető: http://www.pannon.info).

 

Ezen túlmenően megállapította a következőket:

ˇ         Az bank az Ingatlan alapját a fogyasztókat megtévesztő módon reklámozta és vonzó befektetésként tüntette fel még 2008. november 7.-én is.

ˇ         A Bank nem tagadhatja meg a fogyasztókkal készült hangfelvétel kiadását, és azt adja ki az ügyfélnek.

 

Ezzel szemben a CIB Bank Zrt:

ˇ         A megtévesztő reklámozást még 2008 végén is folytatta és a fogyasztókat megtévesztette mivel az ingatlan alapot az állampapírokhoz hasonlóan vonzó és biztonságos, de annál nagyobb hozamot ígérő befektetésként mutatta be akkor amikor azok árfolyama már folyamatosan csökkent. Kockázatát az állampapírokéhoz hasonlónak állítja be.

ˇ         A Bank nem hajlandó kiadni az ügyféllel készült hangfelvételt.

ˇ         A CIB Bank nem rendezte az előírt árfolyamon a jegyek visszaváltását és azokat csak 2009. áprilisában váltotta vissza az előírtnál jóval alacsonyabb árfolyamon ami a fogyasztónak jelentős kárt okozott.

 

A fentiek alapján a CIB Bank Zrt. joggal szerepel azon cégek "szégyenlistáján" amelyek a a Budapesti Békéltető Testület (BBT) honlapján is helyet kaptak. Ezen azon cégek szerepelnek akik nem hajtják végre a BBT határozatát és a fogyasztó jogokat semmibe veszik.

 

További információ a http://www.pannon.info oldalon!

micike2000 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 75

Az OTP Bank egy csaló!

 

Úgy szerzi a vagyonát, hogy megkárosítja az ügyfeleit!

 

Engem 600 svájci frankkal csapott be, és ki tudja még mennyivel fog, mire lejár a hitelem.

 

Senki ne vegyen fel hitelt az OTP-től!

 

Tisztelt index fórum! Ugyanezzel a szöveggel még nem küldtem hozzászólást, kérem fogadják el.

micike2000 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 74

Az OTP Bank egy csaló!

 

Úgy szerzi a vagyonát, hogy megkárosítja az ügyfeleit!

 

Engem 600 svájci frankkal csapott be, és ki tudja még mennyivel fog, mire lejár a hitelem.

 

Senki ne vegyen fel hitelt az OTP-től!

puniversal Creative Commons License 2009.02.02 0 0 71
Zsoca-M5 Creative Commons License 2007.09.30 0 0 70
Sziasztok!

Én csak a tapasztalataimat szeretném közzétenni.

Mi most adunk el egy telket és ezt egy lakáshitelből fizetnék ki.

A RAIFFEISEN Banknál vették fel,15 millióról van szó és már két hónapja csak a pénzre várunk. Már kaptunk egy írásbeli ígéretet, amit nem sikerült betartani, de ezt utánna csak szóban változtatták meg október 5-re. Hiszen, ha írásban tették volna, akkor ennek az időpontnak a be nem tartása komoly következményekkel járt volna. Így meg szóban hitegethetik az embert.
Az én megítélésem szerint ilyen összegnél nagyon is komolytalan ez a bank.

De, hogy jót is mondjak:
Az egyik ismerősöm ugyanennyi összeget az OTP banknál vett fel és egy hónap alatt a papíron jelzett időpontig ki is fizették.

Remélem ezzel senkit nem sértek meg, csak a tapasztalataimat szerettem volna veletek megosztani.



Don Valentino Creative Commons License 2005.07.12 0 0 69
PlamzamTV, hifitorny még inkább személyi kölcsön, mint áruhitel, bár mindkettő baromi rossz megoldás.
Előzmény: wamzer (66)
Don Valentino Creative Commons License 2005.07.11 0 0 68
Hát kevesebbet sehol sem fogsz fizetni. Próbálj inkább más költségeken elgondolkodni. Pl kötelezőt majd novemberben megnézhetjük, hogy érdemes-e átkötni máshova.
Előzmény: Lion70 (67)
Lion70 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 67

dejo

 

Köszi, megnézem a BB-t.

 

Don Valentino

 

Az a fő gond, hogy nem akarok ennyit fizetni havonta. Ezért kutatom a lehetőségeket.

wamzer Creative Commons License 2005.07.09 0 0 66
személyi kölcsönt szvsz nem szabad felvenni. Jó, nyilván van olyan szitu, amikor kikerülhetetlen, és bevállalható (pl. autóvásárlás), de pl. plazmatévére, hifitoronyra bűn.
Előzmény: Don Valentino (65)
Don Valentino Creative Commons License 2005.07.09 0 0 65
Az a személyi kölcsönök összegyűjtése egy jelzálogos hitelbe. Illetve újabb hitelfelvétel, amiből átütemezed az előzőeket.
Magánemberként és szakértőként is: Szép dolog, mert olcsóbb a kamat, de tapasztalat, hogy akinek van 28 különböző áruhitele, személyi kölcsöne, szomszédtartozása, az hülye, és minden szart megvesz, nem tud takarékoskodni, és az egy nagy hitelt se fogja tudni fizetni, és a végén elúszik az ingatlan is.
Előzmény: dejo (63)
Don Valentino Creative Commons License 2005.07.09 0 0 64
A hitelkiváltást nem javaslom. Amit nyersz ilyen kis (KIS) összegnél, azt elveszted az új hitel bírálati díján, egyéb költségeken. Kb 5-6 milliós (és hosszabb távú) hitelek átvitele gazdaságos lehet, de az is konstrukciófüggő, mert egyébként összességében nincs különbság a bankok közt ha már megkaptad a hitelt gyakorlatilag mindenütt elmondható (kisebb nagyobb, de inkább kisebb eltérésekkel) hogy alulról súrolva a dupláját kell visszafizetni.
Egyébként szabadfelhasználású hitelnél nem túl jó biznisz az ingatlanjelzálogos, ha forintról beszélünk. Devizában már elgondolkodtatóbb, de téged - mivel ez egy már meglévő hitel - ez úgysem érint.
Véleményem: Mostmár ne bojgasd közeledve a futamidő feléhez.
Egyébként mi a fő gond? Csak nem arról van szó, hogy el akarod adni az ingatlant?
Előzmény: Lion70 (62)
dejo Creative Commons License 2005.07.08 0 0 63
Tapasztalatom nincs, tehát nézd meg mit lépsz.
Én emlékszem mostanában a Budapest Bank hírdetett olyat, hogy akár több más-más banknál lévő kölcsönödet átváltják/átvállalják egy Budapest Bankos kölcsönre és az összes eredő fizetnivalód még kevesebb is lesz. Kérdezz rájuk, talán tudnak segíteni.
Előzmény: Lion70 (62)
Lion70 Creative Commons License 2005.07.08 0 0 62

Sziasztok Hozzáértők!

 

Van egy (sajnos) OTP-s jelzálog kölcsönöm, amiből egyébként a kocsimat vettem. Ne szídjatok, hogy ezt választottam akkor, ez van.

A feltételeket gondolom kb. ismertitek: 1.5 millára 5 év alatt 2.5-öt fogok visszafizetni... Még van 3 és fél év.

Szeretném ezt valahogyan "átültetni" valamilyen más bankhoz, ami nem ilyen gané. Vannak tippjeitek?

 

Előre is köszönöm.

wamzer Creative Commons License 2005.03.03 0 0 61

cib netbank vs. erste netbank... ég és főd

 

az erste egy buta uninteligens felületet ad csak, ahol ugyan lehet pénzmozgatásokat csinálni, de meglehetősen rugalmatlanul, nem lehet módosítani a megbízásokat, satöbbi.

 

cibnél minden szart lehet csinálni, összegzi az értéknapos átutalásokat, elküldés után is lehet módosítani, visszavonni, megjegyzi a korábbi utalások kedvezményezettjeinek a számlaszámát, nem kell bepötyögni hatvanszor, ésatöbbi.

Don Valentino Creative Commons License 2005.03.02 0 0 60
A haverod konstrukciója a nagykirályság. Ez a halasztott tőketörlesztés, mikor egy meghatározott ideig csak a kamatot fizeted a banknak, a tőkét, pedig gyűjtöd egy alternatív megtakarításban. Ha meg megtakarítás, akkor a lentebb írt biztosítón keresztüli életbiztihez kapcsolt tőkegyűjtés a legjobb amivel még legálisan lehet jó hozamot csinálni.
Előzmény: wamzer (59)
wamzer Creative Commons License 2005.03.01 0 0 59

nemtom, egy közös ismerősünknek van a törlesztés valamilyen biztosítással kombinálva, a törlesztőösszeg egy meghatározott része eleve valamilyen biztosítónál landol, és valamennyire tőkésedik.

 

Nálam nem így volt, mint mondottam, életbiztosítás kötelező volt, de nem volt beépítve a hitelbe. Az ERSTE rögtön felhívta a figylemet arra, hogy azt a biztosítót választom, amelyiket akarom, sőt, első kérdés az volt, van e életbiztosításom, mert akkor az is jó, csak ő legyen a kedvezményezett... a második mondat persze az volt, hogy legegyszerűbben, kvázi egyablakos módszerrel - a hiteligénylessel egy füst alatt - a saját biztosítójukkal tudok szerződni. (lakásbiztosításnál pedig a velük szerződött Generalli Providencuát ajánlották)

 

Az ERSTE meg saját termékei közül két konstrukciót ajánlott, az egyik egy sima mezei biztosítás, alacsony díjjal, a másik pedig egy előtakarékoskodási akármi, amiben a díj egy része valamilyen betétként viselkedik, és valamennyi kamatot is termel, az így felgyűlt összeget meg vagy a szerződés lejártakor, vagy meghatározott időközönként lehívhatom. Nekem ez azrét nem felelt meg, mert ugyan okos dolog az előtakarékosság, de akkor momentán fontosabb volt az, hogy ne legyen agyonterhelve havi költekezésem, ennek a konstrukciónak a havi díja 5-6 ezer HUF lett volna a másik konstrukció havi 2000 díjához képest.

Előzmény: Don Valentino (57)
Don Valentino Creative Commons License 2005.03.01 0 0 58
Persze, hogy nem kötelező, ki mondta? Csak ott helyzetben úgy adják elő - mintegy hazudják - hogy az, vagy ha a cégcsoportos van akkor jobban megkapod a hitelt, meg efféle a PSZÁF-ra tartozó sztorik. Azt tehetik kötelezővé, hogy egyáltalán legyen életbizti. És ha már ott vagy, köss velük. A legrosszabb ilyenkor, mert a kiszolgáltatott helyzetben lévő ügyfél, aki fosik a hitele miatt bármit aláír.
Előzmény: wamzer (55)
Don Valentino Creative Commons License 2005.03.01 0 0 57

Hát persze, hogy nem együtt fut, egy kereskedelmi bank nem köthet biztosítást. Csak a gyakorlatban a cég csoportjai szorosan mozognak együtt. Pl az OTP Garancia sem OTP Bank, mégis ha hitel van, érthető módon oda küldenek. Így az ERSTE-nek is van biztositós üzletága.

Mit értesz az alatt, hogy direkt nem takarékoskodósat választottál?

Előzmény: wamzer (54)
wamzer Creative Commons License 2005.03.01 0 0 56

Na, közben tudósítok a Cib online számlacsomagról. Múlt csötörtökön rendendeltem meg, MATÁV-pontban este hétkor, tehát bankfiókban még nem voltam.

 

Ma kaptam meg az aktiválásról szló sms-t (négy nap, két munkanap rendelés után), kisebb bénázás után (ami részben nekem, részben cib-es nyomtatványnak tudható be) beléptem a netbankra, aktiváltam az internetkártyát.

 

eddigi tapasztalatok:

 

+ nem kellett bankfiókba menni, hanem egy este nyolcig nyitvatartó üzletben is meg lehetet rendelni a dolgot, hasonlóan egy pre-paid telefonhoz

+ telefonos ügyfélszolgálat segítőkész, először módszeresen kikérdeznek ugyan, de amikor meggyőződnek arról, hogy tényleg az ügyféllel beszélnek, mindent elintézhetsz telefonon azonnal

+ netbankkal gyakorlatilag mindent meg lehet csinálni

+ lehet neten adni csoportos beszedési megbízást

 

- elvben 1 banki nap alatt aktiválni kellett volna csomagot, ehhez képest 2 kellett hozzá, valam együtt rendelő cimborám mé mindig nem kapta meg

- nyomtatványon nem volt egyértelmű, melyik jelszó mire való, ezért sikerült letiltatnom magam rögtön a netbankról :)

- a netbank ablaka kicsi

 

És egy pozitívum az ERSTE mellett (mert eddig egy erste folyószámláról intéztem mindent), csoportos beszedéseket telefonon is fel lehet mondani, bár ez a pozitívum viszonylagos, más bankoknál neten lehet adni, módosítani, visszavonni ezeket, az ERSTE a visszavonás kivételével mindent személyes jelenléthez köt beszedésnél.

wamzer Creative Commons License 2005.03.01 0 0 55
az, hogy az életbizti erste legyen, az fix, hogy nem kötelező. Csak azt tudtam gyorsan megkötni a bankfiókban.
Előzmény: wamzer (54)
wamzer Creative Commons License 2005.03.01 0 0 54
ERSTE hitelem van, biztosításnál direkt nem takarékoskodósat választottam, a havi díj vmi 2100 HUF körül mozog (a kötvényesedő cucc kb. 2x annyi lett volna), a hitel meg a biztosítás nem kombinált (teljesen két külön szálon fut a dolog) én már tárgyaltam a bankkal, hogy kell e ez nekem, kaptam olyan visszajelzést, hogy nem feltétlenül muszáj, a hiteligénylés feltétele volt, le kéne velük levelezni.
Előzmény: Don Valentino (53)
Don Valentino Creative Commons License 2005.03.01 0 0 53
Vagy ERSTE hiteled van? Bizti is náluk?
Előzmény: Don Valentino (52)
Don Valentino Creative Commons License 2005.03.01 0 0 52
Közben gondolkodtam rajtad, talán lehetne valamit okoskodni a meglévő életbiztiddel. Ha OTP-s a hitel, akkor ugye OTP Garanciát sóztak rád. Namost ennél van olcsóbb, sőt ha tőkegyűjtőshöz csatolt, akkor meg még ennél is olcsóbb. Ezen lehetne optimalizálni, sőt ha az sima kockázati, akkor azt az OTP-s hitel esetében nem is kötelező fizetni, az nem szerződésbontó feltétel. Pl ERSTE-s hitelnél a kapcsolt bizti nemfizetése borítja a kölcsönt. Ha gondolod ezt átrághatjuk emilben. Nézd meg milyen szolgáltatások vannak az életbiztidben, mennyi a havidíja és utánanézek, hogy lehet okosabban csinálni. Meg nézd meg a közjegyzőit a hitelnél, hogy az erről mit ír.
Előzmény: wamzer (51)
wamzer Creative Commons License 2005.03.01 0 0 51
akor majd ha rá tudok állni a takarékoskodásra, kereslek :)
Előzmény: Don Valentino (50)
Don Valentino Creative Commons License 2005.02.28 0 0 50
A nagy hozam igazából nem is hozam, hanem adóvisszatérítés. Biztosítónk keresztüli tőkegyűjtés. Ha biztosítónál (és mondjuk jó biztosítónál) van életbiztosításod, akkor az ahhoz kapcsolt tőkegyűjtés (unit-linked) erejéig az SZJA 20%-át visszakapod (100 Ft/év mértékig). Ez olyan életbizti aminek az éves díja kb 100 Ft, és ami e felett van, az gyűjtés, és nem kockázati díj. Tehát a nagy hozam ez a 20%, de e mellett maga is kamatozik attól függően, hogy mekkora duhaj vagy. Választhatsz állampapír alapot bele, akkor hozza a biztonságos inflációkörüli hozamot. Ha egy kicsit merészebb vagy, de még számít a biztonság, akkor ingatlanalapba helyezed a biztosításon belül a pénzed, de pl részvényalapba is teheted. (ezen belül hazaiba, vagy külföldibe). Pl a Generali ingatlanalapja tavaly 17%-os hozamot hozott. (és itt ugye plusz az adókedvezmény). Vagy a hazai részvényalapja 40%-ot! Vagy nagy fantázia lesz a kamatok ilyen mérvű csökkenése mellett a lakástakarékpénztároknak, ami nem szja visszatérítés, hanem plusz 30% állami támogatás. Pl Németországban van 40 ltp, mert ott már olyan kicsik a banki hozamok, hogy mindenki az állami kedvezményekre hajt. Így pl a hazai ltp-s megtakarítás garantált 14% feletti hozamot hoz. És 4, vagy 5 év után használhatod fel lakásra, ha mégegy turnust végigcsinálsz, akkor meg szabadon elköltheted a suskát. Hosszú távon ez a biznisz. Pl azoknak is ez, v a biztosítós tőkegyűjtés (és én inkább ezt ajánlom) a legjobb, akik felvettek 20-25 évre hitelt, és hamarabb ki akarnak szabadulni belőle. De akik mondjuk az előnyugdíjukról gondolkodnak, azoknak is ez a legjobb. Persze a megfelelő cég kiválasztása mellett. Mi ezzel foglalkozunk.
Előzmény: wamzer (48)
wamzer Creative Commons License 2005.02.28 0 0 49
vagyis hülyeség 1500 körül.
Előzmény: wamzer (48)
wamzer Creative Commons License 2005.02.28 0 0 48
amúgy hol kéne kuporgatni? párna alatt az ezres még ennél is szarabb. középtávon amúgy érdemes már százezer alatti tételekben is értékpapírokat venni, nyilván előtte azért szét kell nézni, hogy melyik megbízható. Nekem olyan van (vagyis inkább volt, mert most 1,3 HUF értékben van csak :) aminek az éves hozama 10-12% körül mozgott, 50 ezer HUF 2-3 hónap alatt ~3 ezer hozama volt. Vagy az állampapír sem rossz, bár nekem olyan még sosem volt.
Előzmény: Don Valentino (46)
wamzer Creative Commons License 2005.02.28 0 0 47
hát, sajna annak pár napon belül közel a fele átutalódik valamilyen baknhoz, illetékhivatalhoz, közműszolgáltatóhoz, közös képviselőhöz... a maradéknak meg sokáig kellene kamatozni, hogy behozza azt a számlanyitási költséget.
Előzmény: Don Valentino (45)
Don Valentino Creative Commons License 2005.02.28 0 0 46
"A lekötött betétek meg gyakorlatilag uannyit kamatoznak" Igen, és még rosszak is a kamatok, ennek ellenére az emberek túlnyomó többsége bankban kuporgat, a hozam meg közben jó, ha inflációkövető.
Előzmény: wamzer (44)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!