Keresés

Részletes keresés

Attraction Creative Commons License 2011.01.14 0 0 33

Pontosan nem tudom, de a következő próbán megnézem.

Egyébként nem voltam egészen pontos: Ez az eltünés úgy történik, hogy amikor összecsatlakoztatom a hangszert és a gépet, akkor a song meg a style könyvtár látszik, de bennük a file nevek helyett mindenféle karakterek jelennek meg. Ha lecsatlakozom, akkor már nem lehet használni a programokat, egy másik gépről fel kell tölteni újra. A meckie pedig azt csinálta, hogy néhány percnyi használat után lefagyott, de az is csak ezzel a géppel. Illetve a gitárosunk mondja, hogy Ő próbált valami midi vezérléses dolgot az effektjéhez, és azzal is vacakolt.

 

Előzmény: MidiTom (32)
MidiTom Creative Commons License 2011.01.12 0 0 32

Konkrétan mi a típusa annak a laptopnak?

Előzmény: Attraction (31)
Attraction Creative Commons License 2011.01.10 0 0 31

Igen próbáltuk, de ugyan az a helyzet. Érdekes, hogy csak  ilyen eszközökkel vacakol, pl. egy külső vinyó, vagy pen drive rendesem működik vele, a fényképezőgéppel sem volt gond, de még az mp3 lejátszóval is rendesen kommunikál.  A multkor volt nálunk egy Mackie Spike usb-s hangkari, na az már nem működött vele rendese.  egyszerüen tanácstalanik vagyunk, hogy mitől lehet ez.

Előzmény: MidiTom (30)
MidiTom Creative Commons License 2011.01.10 0 0 30

"mert ha összedugom a hangszerrel, a hangszerről minden program eltünik"

 

A sziú indiánok szerint ez baljós jel.

Ha jól értem, a te saját laptopodról simán megy a dolog. Eszerint a hangszereden az USB rendben van.

Kipróbáltátok már úgy, hogy a Toshibát csakk akkuról használjátok, nincs rádugva az adapterre?

Előzmény: Attraction (29)
Attraction Creative Commons License 2011.01.09 0 0 29

Köszi a választ, azt hiszem megpróbálkozok a dologgal.

Közben eszembe jutott még valami az usb-vel kapcsolatban.

A zenekaromban használok egy Roland GW-7 hangszert is. Mivel a dobosunk gyakran nem ér rá, kitaláltam, hogy egy midi szerkesztőben megírom a dob programokat, és feltöltöm a hangszeremre, így ha nincs dobos akkor is tudunk próbálni.

Van a próbahelyünkön egy Toshiba lap-top, de sajnos nem tudom róla feltölteni a programokat, mert ha összedugom a hangszerrel, a hangszerről minden program eltünik. Így ha programot viszek, mindig be kell cipelnem a saját lap-topomat is.

Ami érdekes, minden másra tökéletesen használható a toshiba usb-je, csak valamiért ez nem működik rajta. Illetve más midis cuccal is próbálkoztunk, és ott is galiba volt. Mi lehet ennek az oka? A gép a rossz, vagy valamit ált kellene állítani?

Azért is furcsa, mert amikor összekötöm a GW-7-tel, tulajdonképpen csak mint egy háttértár működik a hangszer. Közönséges nyomtató kábellel lehet összekötni. De ha egy pen drive-ot dugunk a gépre akkor semmi gond nincs, de a rolanddal valamiért bekavar.

Előzmény: MidiTom (28)
MidiTom Creative Commons License 2011.01.07 0 0 28

Kiegészítésképpen még annyit, hogy a midi interfész általában nem késik mérhető, észrevehető mértékben. A késést mindig a megszólaltató eszköz, ileltve anank drivere okozza. Egy normális USB midi interfész minden alkalmazásból (Cubase, Sonar, akármi) kiválasztható és elérhető.

 

MidiTom Creative Commons License 2011.01.07 0 0 27

Ennek a blogbejegyzésnek a vége felé írok a kérdésről:

http://bitzenede.blog.hu/2010/02/03/midi_kabel_es_epermalna

Előzmény: Attraction (26)
Attraction Creative Commons License 2011.01.07 0 0 26

Sziasztok!

Lehet, hogy nem ez a legmegfelelőbb topic a kérdésemmel kapcsolatban, de midi-kábellel kapcsolatos. Nem vagyok hozzáértő, engem inkább a zenei oldala érdekel ezeknek a dolgoknak, így elnézést, ha butaság a kérdésem.

Egy on-line áruház kinálatában taláéltam olyat, hogy MIDI-USB kábel. Emlékszem, hogy régen nagyon problémás volt a hangkártya, és a midi eszköz összekötése, ha nem megfelelő kártyát használt az ember mindenféle Latency  miatt használhatatlan volt. (legalábbis számomra.)

Azt szeretném megtudni, hogy ha egy ilyen kábelt vennék, akkor mivel kell számolnom, mennyire használható a dolog? Gondolok itt olyanokra, hogy mennyire késik, és egyáltalán milyen programmal használható, pl. egy lap-top-on. Kell-e még valami ahhoz, hogy használni lehessem. Pl, egy cubase tudni fogja, hogy a jel az usb-ről jön, és nem a hangkártyáról? Mire kell esetleg még figyelnem, ha ilyen kábel beszerzése mellett döntök. Mivel jobb egy Yamaha ux16 mint pl egy EAP-4705 USB MIDI kábel ami a yamaha árának negyedébe kerül? stb.

Előre is köszi a válaszokat!

MidiTom Creative Commons License 2008.01.08 0 0 25
Azt hiszem, van valami nagyon fapados alap USB midi lekezelés a WIndowsban, de nincs benne köszönet, ezért mindenki inkább megírja a saját driverét
Előzmény: klavi (24)
klavi Creative Commons License 2008.01.08 0 0 24
Ne felejtsd ki a Windows MIDI drivert sem! Mert azt hiszem, hogy minden USB-MIDI interfész saját drivert használ, nincs "szabványosított" USB-MIDI driver... (ellentétben az egér/billentyűzet/pendrive/stb. eszközökkel)
Aki Windows drivereket írogat, az már nagyon ott van a szeren...
Csak akkor zenélni mikor fog? :)
Előzmény: MidiTom (22)
VSound Creative Commons License 2008.01.08 0 0 23
Ugyanezt mondtam én is itt (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9004796&la=74911657), mert másik topikba is felkerült ez a kérdés.

MidiTom köszi a helpet a tesónak, jó lett a szoftja a midi vezérlőnek.
Előzmény: MidiTom (22)
MidiTom Creative Commons License 2008.01.08 0 0 22
Nem mondod...

Ide le nem rajzolom, de akkor képzeld el:
fogsz egy USB csatoló chipet meg a dokumentációját. Fogsz továbbá egy mikrokontrollert, ami kapásból képes soros vonalakat kezelni. Az egyik RXD-t rákötöd a MIDI IN-t fogadó optocsatolóra, úgy, ahogy a midi szabvány tartalmazza. A TXD-vel meghajtod a midi OUT-ot egy tranyón vagy egy TTL illesztő iC-n keresztül. Két másik soros vonalon pedig a kontroller az USB chippel kommunikál. Kell persze az egésznek még egy alkalmas kvarc, ami frekiben mindkét eszköznek megfelel. A tápot az USB adja, néhány hidegítő kondit alkalmas helyekre be kell rakni.

Ez eddig a meló 0,1%-a.
Most jön kifejleszteni egy olyan szoftvert, amit a mikrokontrollerbe benyomva átfordítja a midi kommunikációt az USB-be oda-vissza, mindkét szabvány előírásait és a Windows követelményeit figyelembevéve.

Mármost két eset lehetséges:

1. remete vagy, és az idő nem számít (meg a fejlesztőrendszered mondjuk adott hozzá)
2. ipari gyártást akarsz beindítani, akkor meg úgyis találsz egy kóbor amatőrt, aki összecinezi ezt a pár alkatrészt a prototípushoz :)

Előzmény: hinarhaju (21)
hinarhaju Creative Commons License 2008.01.08 0 0 21
A programot megirom, de kapcsolási rajz kellen...
MidiTom Creative Commons License 2008.01.07 0 0 20
Az USB-s midi interfész intelligens eszköz. Bármilyen kicsi is, egy mikrokontrollert tartalmaz. A legkevesebb tehát egy kapcs.rajz, a lényeg a benne levő program.
Előzmény: hinarhaju (19)
hinarhaju Creative Commons License 2008.01.07 0 0 19

Kellen nekem MIDI ről USB átalakító (interface) -nak kapcsolási rajza.

De sajnos nem találtam.

Tud ez ügyben valaki segíteni?

renoiser Creative Commons License 2006.02.04 0 0 18
Hello!
Egy-két hülye kérdésem lenne:-)
Tegyük fel, hogy a MIDI kábel amit vettem működik.
HA így van a windows mit lát egy rákapcsolt szintiből?
lehet ,hogy semmit, csak a MIDI-t használó szoftver?
esetleg , nem működik megfelelően a kábel, ezért van az ,....hogy semmi sincs.
Ha egy szinti General Midi-s, van MIDI ki- és bemenete, akkor gondolom(?) nem a szintivel van a gond. ugye?


Ha valaki egy hosszabb leírást adna, nagyon hálás lennék.
MidiTom Creative Commons License 2006.01.18 0 0 17
OFF:
Attila,
mi megkapjuk az emailjeidet, de neked hiába küldünk bármit. Ha küldesz egy mailt telefonszámmal, felhívlak!
ON
Előzmény: attilahun (16)
attilahun Creative Commons License 2006.01.17 0 0 16

RS 232 aljzatom van, és ilyen kapcsolási rajzzal is találkoztam a neten, de mind EPROM-os verzió. Ezekbe már csak az ötpólusú MIDI kábel csatlakozik, és komplett a rendszer. Ha belekalkulálom a program-égetést, az alkatrészeket, a tökölést, akkor kb ugyan ott vagyok mintha vennék egy USB interfészt. Ezért kellene nekem olyan átalakító, ami RS232-ről, vagy LPT-ről, netán USB-ről Game portra konvertál, és abba bele tudnám csatlakoztatni a hagyományos MIDI kábelemet.

A neten találtam LPT-ről joystick vezérlést. Rém egyszerű. Lehet, hogy a MIDI vezérlés sem bonyolult, csak épp rajz kellene.

http://www.harmony-central.com/MIDI/paramida.zip elvileg megoldás lehetne, de nem igazán azt találtam a file-ban, mint amit a leírás takart. Azért átnyálazom mégegyszer ...

 

http://www.harmony-central.com/MIDI/interface.html

Előzmény: klavi (15)
klavi Creative Commons License 2006.01.17 0 0 15
USB-GAME port átalakító létezik, de magyar forgalmazót nem ismerek. Ráadásul ezek közül sem mindegyiknek van a MIDI-je kivezetve.
A USB-RS232 átalakítót könnyebben lehet venni, de ehhez még kell egy RS232-MIDI átalakító, amit nem tudom, hogy árulnak-e. Csinálni lehet, ehhez legkézenfekvőbb egy két UART-os mikrokontroller, amely a baudrate konverziót elvégzi... :)
Soros porthoz a neten lehet találni windows-os drivert, annak mindegy, hogy miféle soros port van a gépben.
Ezen a megoldáson már én is gondolkodtam, de még nem próbáltam ki.
Előzmény: attilahun (14)
attilahun Creative Commons License 2006.01.17 0 0 14

Mint már sokaknak, nekem is game port nélküli laptopom van. Az USB Midi kábel kicsit drágának tünik, gondoltam próbálok valahonnan rajzot keríteni soros vagy  párhuzamos portra csatlakozó lehetőséggel. Game portos kábelem van, tehát "csak" egy átalakító, illetve egy driver kellene. Driver fellelhető a neten, de átalakítót nem találtam, csak komplett midi kábelt, az pedig szintén drága mire elkészül.

Van valakinek valamilyen tippje, esetleg egy rajza?

 

Sandor Creative Commons License 2005.10.17 0 0 13
Hello!

Irtam mailt. A MIDI kábel ügyeket sok topikban tárgyaltuk már.

Például az SB Live topikban. Nézd meg a 1605-1606 hozzászólást.
Itt a link, de nem tudom jól átmegy-e.

itt

Sándor
Előzmény: tszldc (12)
tszldc Creative Commons License 2005.10.17 0 0 12
Szia MidiTom!

Érdekelne engem is egy ilyen kábel (á 2570 Ft), esetleg nem jársz olykor Pest-Buda környékén? Ha nem, esetleg nem ismersz valakit a fővárosban, aki még foglalkozik ilyennel? a problémám az, hogy az Absolute-ban csak 1,5 méteres pc-midi kábelt adnak, azt is elég drágán (bár az legalább vsz. működik), nekem pedig kb. 2,5 m-esre lenne szükségem, és nem akarok még plusz hosszabbítót is venni.

Üdv:
Szabolcs
Előzmény: MidiTom (5)
Topy Creative Commons License 2004.05.19 0 0 11
1. Midiman cuccosok közt találsz kisebbet, nagyobbat, még nagyobbat...

2. Nem ismerem a cuccost, de lehet, hogy itt találsz valamit: http://www.elby-designs.com/midistuff.htm

Előzmény: Nick Grabowsky (10)
Nick Grabowsky Creative Commons License 2004.05.17 0 0 10
Sziasztok!
Két dolog érdekelne.
(1) A notebook-omon nincs game port, olyan midi kábel kellene, ami USB portra dugható. Tudtok ilyen kapcsrajzot (vagy elérhető árú terméket)?
(2) Van egy Dell Axim X5 PDA-m, amire nagyon okos sequencer és szintetizátor programok vannak - de nem tudok rá midi be- és kimenetet varázsolni. Vagy a CF kártya csatlakozóján lehetne, vagy a HotSync csatlakozón. Ez utóbbihoz adtak egy kábelt ami a PC USB portjára csatlakozik, esetleg ezzel is lehetne kezdeni valamit.

Ötlet?

Nick

Előzmény: MidiTom (1)
MidiTom Creative Commons License 2003.03.16 0 0 9
li2ard,
ha megnézed a kapcs.rajzokat (pl. az 1. hozzászólás linkjén), akkor láthatod, hogy a bemeneten az optocsatoló diódája meg egy vele fordított párhuzamos dióda van egy 220 Ohm-os ellenállással sorban. Csinálj egy egyszerű kis áramköröcskét, mondjuk fogj egy 9 V-os elemet, egy 1 KOhmos ellenállást, meg valami multimétert! Ha nincs multimétered, akkor elég egy kisáramú LED is! Ha a madzagod bemente jó, akkor muindkét irányban folyik áram, tehát pl. az 1 kilós ellenálláson tudsz feszültséget mérni, illetve halványan világítani fog a LED! Ha zárlat lenne a madzagban, akkor az 1 kOhm-on a teljes telepfeszültség (pl. 9 V) megjelenik. Ha szakadt, akkor semmi. A szabványos kábelnél mindkét polarításnál folyik a diódákon nyitóáram, de a két irány között lehet pár tíz mV különbség.
Ha a bemeneti rész (tehát az optocsatoló külső oldala ) jó, akkor esetleg a házon belül lehet még kontakthiba. Ekkor már mindegy, szikével vágd fel a dobozt, és meg fogod találni.
Előzmény: Li2ard (8)
Li2ard Creative Commons License 2003.03.16 0 0 8
Sziasztok!

Igen valószínű, hogy kontakthibás a PC-Midi kábelem. Kifelé jön rajta jel, befelé viszont nem megy, pedig nekem ez volna a lényeg. Megpróbáltam szétszedni a PC oldali végét, de nem akart szétjönni én meg nem akarom feszegetni, hátha elrontom ugye... Szóval hogyan tudom megvizsgálni, hogy tényleg kontaktos-e, szabad-e erőltetni a PC-s végét, hogyan tudom szétszedni a Midi csatlakozót? Ha nem muszáj, nem akarok újat venni, olyan szépen szolgált ez 3 évet...

Li2ard

MidiTom Creative Commons License 2002.12.11 0 0 7
Hú, az télleg zúzós!
OFF
Az a helyzet, hogy a Posta most variált a tarifákkal, eddig 500-600 Ft között elment egy ilyen kis vacak. Viszont, ha ilyen qrva drágák, akkor ennyi pénzért nem velük, hanem szállítmányozóval fogjuk házhoz vitetni még az apróságokat is - olcsóbban. Valamelyik nap mutatták a tévében, hogy "jól átgondolt gazdálkodással" milyen frankón a csőd szélébe vitték a postát. Na, azt hiszem, nem vagyunk sem mi, sem ti abban a helyzetben, hogy az ilyen csődbe jutott mammutot adományainkkal rendbeszedjük. Szóval ki vagyok akadva.
ON

Annak örülök, hogy megoldódott a problémád.

Előzmény: flip17 (6)
flip17 Creative Commons License 2002.12.11 0 0 6
Tegnap megjött a kábel! Működik!
Postaköltség: 1200 Ft!!!! ( Na jó az is igaz, hogy én meg az ország másik végében vagyok.)
Köszi!
Előzmény: MidiTom (5)
MidiTom Creative Commons License 2002.12.07 0 0 5
Oks, hétfőn küldjük!
Előzmény: flip17 (4)
flip17 Creative Commons License 2002.12.07 0 0 4
Megrendeltem tőletek mailben egy kábelt.

Nem sokkal lenne olcsóbb, ha én csinálnám, meg ha elrontok valamit, annak ugye következményei is lehetnek....

Előzmény: MidiTom (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!