Keresés

Részletes keresés

Princ of Carpatia Creative Commons License 2011.01.26 0 0 10

Üdv Topiklakók!

Sok-sok év elteltével vettem kézbe ismét a gitárt. Annó némi zenei képzettséggel, mint minden zenész, megtanúltam pár fogást a húrokon, és máris a "Tábortüzek királya" lehettem, néhány "menő"sláger lekisérésével.

Most megint bizsereg valami.

Viszont én valami más lehetőséget említenék a könyv ügyében:

 

http://www.mesekonyvek.hu/mesekonyv/mng/index.php?name=Git%E1r&lmf=felnott&pid=11001

 

Ugyan 3400 "píz", de...       És magyar.

Ajánlom szíves figyelmetekbe!

 

Öreg Csóka

Kulcs a palackhoz Creative Commons License 2011.01.26 0 0 8

Lick Library Jam With Guns N Roses TUTORiAL

 

 

Letöltéshez a JDownloader nevű programot ajánlom.

bluesnick Creative Commons License 2010.08.24 0 0 4
impius Creative Commons License 2001.12.27 0 0 3
Jaj! Bár azt írtad, hogy "nincs idejük, és nincs kedvük" tanárhoz járni: amikor én jártam hozzá, akkor egy héten egyszer kellett mennem összvissz másfél órára - ez nem nagy idő, de kellett. A Zenészmagazinban a Szűcs Gábor(?) azt mondta róla: az első tanárom, akitől valóban tanultam is valamit az TF volt. Vannak olyan tanárok, akikkel ha csak beszélget az ember, már akkor rengeteget tanulhat a zenéről.
Szóval heti másfél óra nem a világ - de abban biztosan tud segíteni, hogy hol találsz jó könyveket. Üdv.
Előzmény: Gerzson_nasa (1)
impius Creative Commons License 2001.12.27 0 0 2
Őszintén szólva nem tudok ajánlani olyan konkrét boltot, ahol jó gitáros könyveket lehet kapni - ez persze nem jelenti azt, hogy nincs ilyen, csak spec én nem tudom. Egyet viszont egészen biztosan tudok ajánlani: ha igazán jó tanárhoz akarsz menni, akkor keresd az öreg Tornóczky Ferencet - van ifjabb is, ha jól tudom ő most a Billel játszik. Azt, hogy jelenleg hol tanít azt nem tudom, de korábban - bár hülyén hangzik - a Postás Szakszervezet zeneiskolájában tanított. Ez a Rózsa utca 22-ben volt korábban - lehet, hogy most is - azt hiszem a hetedik kerületben. Azt hiszem tanít a Liszt Ferencen, és korábban a Kőbányai Zenei Stúdióban is tanított - talán ezeken a helyeken meg tudják mondani, hogy jelenleg hol érhető el.
Az öreg - szerintem - a legkirályabb tanár az országban: egyrészt nagyon jó gitáros, nagyon jól áll a zenéhez: megkövetel mindent amit lead, de ügyel arra, hogy ne nyomja el a tanítványt, hagyja, hogy a saját stílusa kibontakozzon, sőt ezt erősíti. És visszatérve a könyvekre: korábban én is tőle kaptam azokat, amiket említettem - ezért sem tudom, hogy egyébként máshol hol kaphatók. Szóval ha valóban tanulnál és nem akarod, hogy a pénzed - akár tanárra, akár szar könyvekre - az ablakon dobd ki, akkor keresd az öreg Tornóczkyt!
Előzmény: Gerzson_nasa (1)
Gerzson_nasa Creative Commons License 2001.12.26 0 0 1
van valami abban amit mondasz, csak az a helyzet, hogy a gitárt is alig tudom a kezembe venni,
nekem valami jó könyv, vagy netes leírás kellene
tudsz ilyet mondani?

Gerzson

impius Creative Commons License 2001.12.26 0 0 0
Ne menjetek el akármilyen gitártanárhoz, inkább tanuljatok jó könyvekből - pl: Joe Pass - és jó zenékből - igen, elsősorban jó zenékből, nem pedig jó gitárosoktól! Hallgassatok magatokra, azt játszátok, ami nektek tetszik és ami titeket fejez ki. A "gitároktatás pop, rock, jazz műfajokban" hírdetésekre el ne menjetek, vagy ha az első órán Guns-t akarnak tanítnai nektek akkor meneküljetek.
Ne tanuljatok olyan jónak tartott gitárosoktól sem, akik szar zenét játszanak - Daczi Zsolt, Szekeres Tamás stb. A lényeg a zene, nem pedig az, hogy füstöl a gitár. De azt se vegyétek be, amikor valaki egy fekvésben tud egy pentaton skálát és azt mondja, hogy ez a feeling - faszt, csak lusta volt skálázni. Tanuljatok meg mindnet a zenéről - a skálákat, az elméletet, a motívumokat - de a saját stílusotokat alakítsátok ki. Hallgassatok sok jó zenét ez a lényeg, és gitárt ne arra használjátok, hogy azon tudjatok tappingolni meg ilyenek, hanem, hogy azon tudjatok zenélni és kifejezni magatokat. Szerintem ez a lényeg. És ne törődjetek a magyar zenészélet "krémjével" a "szakmának" nevezett sakálokkal, mert ők már régen nem a zenét és a hangszert szeretik, hanem egyes egyedül a pénzt!!!
Előzmény: Gerzson_nasa (-)
Gerzson_nasa Creative Commons License 2001.12.25 0 0 topiknyitó
Ezt a fórumot azoknak nyitottam, akik szivesen megtanulnának gitározni, de nincs idejük/kedvük tanárhoz járni.

http://www.tar.hu/gitarsuli

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!