Keresés

Részletes keresés

milangauder Creative Commons License 2011.02.06 0 0 39

nem eccerű a helyzet:

regen az volt a szabaly, hogy a Maestro mindig ker PIN-kodot, a dombornyomott kartyak (MasterCard, Visa) meg csak alairast.

Eloszor a kep kavarodott az olyan termekekkel mint MasterCard Electronic meg Visa Elektron, ahol bankja valogatta, hogy mit rendeltek hozza.

Majd megerkezett a chip a kartyakra, amelyek - alapesetben - mindig kernek PIN-kodot.

Igy most mar a Maestro-k tuti PIN-kodosak, mig a chip-es MC-ok, vagy Visak szinten (bar pont alabb irtok ellenpeldat persze) hacsak nem egy osdi terminallal talalkoznak (vasalo, vagy chip-et olvasni keptelen POS-masina), amit persze laikuskent nem feltetlen latni. Na ott, hiaba chipes a kartya, a gep nem tudja olvasni, igy a PIN-t sem keri el. Ebbol egyre kevesebe van itthon mar.

A jovo, hogy minden kartya es olvaso chipes lesz, es akkor minden tranzakcio is chip-es lesz (a kivetel a contactless tranzakciok kis osszegnel).

 

tehat ha tuti PIN-est akarsz ma, akkor Chip-es Maestro.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 37

Alig 3 hétig volt bankszámlám a Raiffeisennél. Volt hozzá egy dombornyomott okos kártya is. Ez a bank nemrég cserélte le az összes kártyáját chipesre meg átlátszóak is minden szép. De mikor elkezdtem vásárolni a kártyával és kiderült h nem kér pin kódot az nagyon sokkkolt!Még a pénztáros is nézett hogy miért nem kér kódot a chipes kártya :DUtálok aláírni minden kis papírt vásárlásnál. Nagyon büszkék rá hogy már minden kártya chipes a Raiffeisennél de mi értelme volt ha nem pin kód kötelesek? Ez igy nagyon nem biztonságos! Azt mondta nekem az ügyintéző nincs mit tenni ennél a banknál minden kártya így működik.

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.18 0 0 36

Sziasztok! 

 

Elvesztettem Budapest Bank bankkartyam,majd letiltattam,es mondtak,igenyeljek ujat,de nem emlekeztem,mi volt a tipusa reginek.Erre soroltak fel bankkartyakat nekem es en kapasbol ravagtam,hogy igen,Mastercard volt.Utana neztem interneten,hogy mik a kartya jellemzoi,es akkor mar tudtam,hogy rosszat rendeltem,mert ezzel 600 Ft a keszpenzfelvetel ATM-bol enyemmel meg csak 90  Ft volt,ennek eves  dija 3000 Ft,enyemnek meg csak 1600 volt! Egy ora mulva felhivtam a rendeles utan a bankot,de azt mondtak,mar keso,mar nem lehet visszamondani a kartyarendelest!Utana otthon elovettem a szerzodest,es lattam,hogy Maestro volt!
Tenyleg nincs mas lehetoseg,minthogy kifizessem a kartyaert a 3000 FT-ot,amit aztan rogton dobhatok is a szemetbe? 

 

 

a.

h99 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 35
a kibaszot axa banknál annyira nincs aprobetu és csillagos rész hogy a honlapjukon se találtam meg az Ált. szerz. feltételeket(ASZF) vki megtalálta már?ha igen tegye már közzé.
mert az EBKM mellett azért érdekelne még egy-két mutató(éves kártyadíj, havi dij stb.)elk
Híd Creative Commons License 2008.10.02 0 0 33
Úgy emlékszem, a 20 ezer fölötti szla-mozgásról ingyen küldi az sms-t, ha kártyás, ha nem a tranzakciót, a kártyás tranzakcióról szóló sms-nek viszont van valami díja tényleg.
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.02 0 0 32
Tessen tavaszra figyelNi mert minden evben van olyan akciója a CIBnek hogy ha valaki akkor vált bankot vagy nyit számlát akkor 16K forintot jóváirnak a szamlajara ......
Én is megkaptam ....
Előzmény: Nemozoli (23)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.02 0 0 31
Egyszeri vagy összesen ?

Amikor az OTP-nél olvasgattam ilyen dolgokról mindig 40 ft vagy valami hasonló árakat láttam esetenként. Lehet hogy azota már megemberelték magukat, mert igen nagy szamban szeretnek az emberek onnan elmenni ....
Előzmény: Híd (28)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.02 0 0 30
Szerintem nem szabad a kartyat ugy kiadni az ember kezéből hogy nem latod akkor egy kartyaval sem lehet baj ...

Számomra az nonszensz egy kicsit hogy valaki odaadja a pincérnek fizetéskor ...
Előzmény: Híd (29)
Híd Creative Commons License 2008.10.02 0 0 29

Az én elektronikus Maestróm mindig kéri. Ha nem kéri, mert domboros, akkor se aggódj. Ha nem csináltál szarvashibát (pl. kiadtad a pinkódod), akkor 40 ezer fotinzt lehet maximum a károd, a többi a bank sara.

De szerintem ennyi károd sem lesz, mert a bank nem hülye, és visszavonatja a kártyavisszaéléses tranzakciót, úgyhogy végül a kereskedő kára lesz, amiért nem győződött meg róla, jogosan használja-e az ügyfél a kártyát.

Előzmény: Laslow (-)
Híd Creative Commons License 2008.10.02 0 0 28

20 ezer huf szlaterhelés fölött, asszem, az otp is ingyen küldi.

Előzmény: Törölt nick (13)
Degeczi Creative Commons License 2008.10.01 0 0 27
ez is lehetne egy szempont, de a kis ABC-ben, ahol láttam egy erre utaló föliratot, épp van OTP-s ATM...

(másrészt meg nagyon nem reklámozzák a lehetőséget)
Előzmény: ZE (25)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.01 0 0 26
Ez a CIB bank eletronikus online szamlaja. Ha mar dicsértem az OTP-ingyen ezt is le lehet irni. Felhivtam vagy 10 bankot es ömellette döntöttünk.

Előzmény: Törölt nick (17)
ZE Creative Commons License 2008.10.01 0 0 25
Gondolom kizárólag akkor lehetséges, ha az OTP a kibocsátó és az elfogadó is. (OTP kártyával, meghatározott OTP-s POS-terminálokon). Tipp: ezt ott teszik lehetővé, ahol közel s távol nincs saját ATM, és nem is érné meg telepíteni -- így bővítik a készpénzfelvételi helyek körét. Okos, naaagyon okos...
Előzmény: Degeczi (22)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.01 0 0 24

Persze ki lehet mar birni azt a kis időt ....

Nekem is benne volt felhivtam őket hogy hogyan tovább ....

 

Azt mondták hogy a kölcsönazonosítom elé adnak egy 8 szamjegyet, igy lesz 3x 8 jegy ami maga a számla száma. Küldjem én ha nekem jo. Mondom oke ha mar ugy is ingyen van ....

Nemozoli Creative Commons License 2008.10.01 0 0 23
Azért kell várni, mert amíg OTP lakáshitelem van, nem szüntethetem meg a számlát... benne volt a folyósítási feltételek között.
Előzmény: Törölt nick (12)
Degeczi Creative Commons License 2008.10.01 0 0 22
de
itt egy korábbi hirdetmény, amiben olvasható az említett 5000 Ft-os limit

a most aktuális dokumentumban ez nem szerepel, de az továbbra is igen, h a vásárlás KP fölvéttel díjtalan - nyilvánvalóan továbbra is létező, csak nem éppen hirdetett szolgáltatás tehát
Előzmény: ZE (21)
ZE Creative Commons License 2008.10.01 0 0 21
Elvileg nincs, főleg azért, mert a legtöbb esetben tranzakció összegétől is függ az elfogadóhely által a banknak fizetendő jutalék, de ha jól tudom, az elfogadói szerződésekben is kizárják ezt.
Előzmény: zerosdfd (18)
ZE Creative Commons License 2008.10.01 0 0 20
Nem a bank kéri a plusz infót, hanem a kártyatársaság, az elfogadóhely minősítése és más paraméterek alapján követeli meg az elfogadóhelytől (vagy nem.)

A PIN kérése sokszereplős játék: Vannak a kártyatársaságok, akik szabályozzák, hogy milyen kártyáiknál, milyen körülmények között kérhető PIN. Vannak a kibocsátó bankok, tőlük kapod a kártyát, és vannak az elfogadó bankok, akik a POS-t kihelyezik az elfogadóhelyre, megfelelő szerződéskötést követően. Ebben az elfogadói szerződésben is rögzítésre kerül, hogy a POS milyen konstellációban (kibocsátó, kártyatipus, tranzakciónagyság, lábméret, időpont, akármi) kérhet, illetve kér (kötelezően) PIN-t. Pl. idegen (kibocsátó bank nem azonos az elfogadó bankkal) dombornyomott kártya esetén nem kér(het), ha jól tudom.

A két azonosítás között igen-igen lényeges különbség (és ezt sajnos az elfogadóhelyek pénztárosai nagyon sok esetben nem bírják felfogni), hogy a PIN-nel azonosított tranzakció végleges, ügyfél által nem vitatható (elvileg aláírás ebben az esetben NEM kérhető pluszban!), az aláírással azonosított esetben viszont az üf. a számlaértesítő kézhezvétele után megreklamálhatja az adott tranzakciót, a vizsgálat során a bank megnézi az aláírt slipet, és ha a banknál rögzített aláírásmintával nem egyezik az aláírás, akkor az elfogadóhely "bukta" az adott tranzakció összegét (bank "visszaveszi" a zárolt összeget), ami a problémás pénztárosnál mint hiány fog megjelenni.
Előzmény: v_peti (6)
Degeczi Creative Commons License 2008.10.01 0 0 19
legutóbb mintha egy Coop ABC-ben láttam volna, h ott lehet - itthon még nem sok helyen van ilyen, az tény

egy régebbi ismertető szerint ez max. a vásárlás összege, vagy 5000 Ft lehetett - de díjtalanul, így megérheti a kis összeg is

csak nem nagyon hirdetik, így fene tudja hol vannak ilyen elfogadóhelyek
Előzmény: zerosdfd (18)
zerosdfd Creative Commons License 2008.10.01 0 0 18
"és van, ahol vásárlásnál KP-t is lehet fölvenni"

Magyarországon is van ilyen már?
Előzmény: Degeczi (16)
Degeczi Creative Commons License 2008.10.01 0 0 16
még az OTP-nél dolgoztam a 90-es évek első felében, amikor ez megszűnt
(kezdetben voltak kapcsolat nélküli, offline automaták amikhez kellett a PIN kód a csíkon, de azokat gyorsan megszüntették, és kicserélték az összes olyan kártyát)

máshonnan tudták meg a kódot, pl. rejtett kamerával fölvették amikor használja, de sok hülye föl is írja (amit lopáskor persze a rendőrségnek nem mond el)

és van, ahol vásárlásnál KP-t is lehet fölvenni
Előzmény: procaliber (14)
DzsiAr Creative Commons License 2008.10.01 0 0 15
Akkor máshonnan tudták meg a PIN-t, mert a mágnescsíkon bizony nincs.


Előzmény: procaliber (14)
procaliber Creative Commons License 2008.10.01 0 0 14

rendőrségnek erről más a véleménye illetve a kártya másolóknak is. Gyakorlat is ezt mutatja mivel a cég ahol dolgozok egyik céges kártyájáról vettek fel pénzt ismeretlenek.

Előzmény: Degeczi (8)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.01 0 0 13
Az én bankom ami mar nem az OTP havi(!) egyszeri(!) 50 Ft-ert minden kartyas tranzakcióról SMS ertesítést küld.
Előzmény: Laslow (4)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.01 0 0 12
És ezért miert kell varni nekem kettő van ami munkáltatói hitel de az OTP biztosította es ugy hagytam ott őket. Jó bank de kurva drága.
Előzmény: Nemozoli (1)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.01 0 0 11
Igen az OTP bank pontgyőjtő zold kartya minden esetben kerte.
Előzmény: Laslow (-)
zar 116 Creative Commons License 2008.10.01 0 0 10
Unicreditbank Maestro, nem dombornyomott kártya.
Előzmény: Laslow (-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.01 0 0 9
Létezik, bizony.

K&H dombornyomott MC. K.b. 2 éve vezették be, hogy kéri, előtte szinte sose kérte, de a bevezetés óta mindig.
Degeczi Creative Commons License 2008.10.01 0 0 8
nem, a PIN kód már nagyon régóta (vagy 15 éve) nincsen rajta a mágnescsíkon!
Előzmény: procaliber (3)
Degeczi Creative Commons License 2008.10.01 0 0 7
mármint a POS terminált üzemeltető bankon!

gyakori pl, h csak a saját kártyáiktól kérnek PIN kódot, más bankhoz tartozótól nem

vagy pl az Amex hitelkártyám itthon sehol, egyetlen elfogadóhelyen sem kér kódot, és csak a mágnescsíkkal hajlandó működni, Angliában azonban működik a rajtalévő chip leolvasása is (itthon sehol), és akkor már kér PIN-t
Előzmény: Laslow (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!