Keresés

Részletes keresés

Teo papa Creative Commons License 2011.02.06 0 0 11

Halihó

 

Ne aggódj. Valóban kevés teherbírást adnak meg, részben szerintem azért, mert nem a tetőn kell szállítani a páncélszekrényt, ráadásul nem is igazán a tetőtartó teherbírása miatt :-)

100kg-ot már vittem Thule tetőtartón, igaz a sín gyári volt, a keresztkonzol a Thule.

Nekem egyébként már több konzolom volt Thule-ből, ami nem tetszett, hogy volt olyan, aminek a meghúzása nem volt igazán jól kitalálva, mert ha meghúzta az ember rendesen, akkor "kinyílt" egy rés a konzol és a tartó között és fütyült rendesen. De bírni bírta a súlyt is, szelet is.

 

Teo >

Előzmény: bordoLX (9)
bordoLX Creative Commons License 2010.01.22 0 0 9
Sziasztok.

Én most vettem interneten egy Diheng D-01.1-et egy skoda feliciához.
Kicsit bizarr nekem, hogy műanyag-gumi esővetőn támaszkodik fel egy kb 0,5x5 cm-es felületen. 8500 ft volt. Maga a gyártási minőség nem tűnik rossznak, pontosan fel is megy a kocsira, meg hát nem egy bonyolult dolog, mert 2 keresztrúd, 4 láb, meg 8 csavar összesen. A papírja azt írja, hogy max 30 kg????? Ez elehet? A neten azt írták, hogy 70, a szlovák weboldalon meg azt, hogy 60 kg-mal terhelhető. Szerintetek bírni fogja? Nem szertném összeverni a kocsi fényezését, no meg jó lenne, ha nem törne el egy 4 pár léccel teli box alatt.
fityisz Creative Commons License 2007.02.25 0 0 8

Szia,

 

ez szépen hangzik, és ha THULE szervízes vagy, akkor érthető is a márka védelme.

 

Ám ami a lényeg: a tetőtartókon 4 db rögzítővég van (elöl/hátul/jobb/bal). Így van ez a THULE RAPID-nál is.

 

E 4 rögzítővégnek egymáshoz semmi köze, egymástól függetlenül kell őket beállítani, felszerelni.

 

Nálam 4-ből 4 vacak, nehezen állítható, nem megfelelő a kiképzése---laobr körülmények között biztosan jó, de a való életben (utcai por) nem állja meg a helyét.

 

Szóval: Négyből négy nem működik....30-40 ezer Ft-ért nem erre számítottam :(((

Előzmény: Herb1 (7)
Herb1 Creative Commons License 2007.02.22 0 0 7
Üdvözlet kedves olvasók!

Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, kötelességemnek éreztem, hogy megosszam veletek a véleményemet a témával kapcsolatban.
A Thule, mint autóipari kiegészítő termék, rengeteg követelménynek kell, hogy megfeleljen, melyeknél nagyon is jól teljesít. De mint ahogy a Thule-t is ember alkotja és az ember mint tudjuk nem tökéletes, az alkotásai sem mindíg azok. A Thule hibái azonban nagyon egyszerűen orvosolhatóak. Én mint az első magyarországi thule szervízes, 8 éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött higyétek el, tudom miről beszélek. Ha valami gondotok van a Thule-tokkal és magatok nem tudjátok javítani, hozzátak el hozzánk és nemcsak, hogy pár perc alatt, de ingyen és bérmentve megjavítjuk. A 8 év alatt előforduló pár garanciális hibát is saját magunk tudtuk orvosolni, nem volt szükség a gyártó közbenjárására.
Itt találtok minket: www.thulearuhaz.hu

Üdv mindenkinek,

Herb
fityisz Creative Commons License 2007.02.10 0 0 6

Az, hogy Svéd vagy Német, még sajnos nem garancia a minőségre...

puntik Creative Commons License 2007.02.07 0 0 5
Igazad van MADE IN SWEDEN,,,lattam a reklamon
Előzmény: procaliber (4)
procaliber Creative Commons License 2007.02.06 0 0 4
svéd a Thule
Előzmény: puntik (3)
puntik Creative Commons License 2007.02.06 0 0 3

Pedig a thule ha jol tudom nemet gyartmany,akkor meg csak jonak kell lennie,nem?En a itt gyartott a szlovak-DIHENG mit bratislava-pozsonyba-gyartanak,vagy a HAKR-mit a cseh reszen levo brno-ban gyartnak,vasarolom.Mindketto teto tartok,kerekpartartok,silectartok,surftarto,minden,a HAKR-meg tetobox-ot is gyart.A WWW.HAKRBRNO.CZ oldalon ,megnezheted a dolgokat.Kerekparjaim,szinten a itt gyartott,ESKA,osszecsukhato camp kerekparok,es FAVORIT-hegyi kerekparok,szlovak-cseh,gyartmanyok,semmi kulfoldi egyszer hasznalatos,draga dolog,igy vagyok a motorral es autoval is.udv-Puntik--SLOVAKIA--

Qqberci Creative Commons License 2007.02.06 0 0 2
Nekem is Thule van, de soha többé...

Nem állítható verzió, de a csavarjai berágodtak néhány szerelés után, a meneteket újra kellett fúrni meg a csavarokon a metszőt áthajtani, aztán az egészet jó olajosan összerakni... Ezt gyárilag is megtehették volna.

Viszont a gumipapucsok, amik a tetőt lennének hivatottak megvédeni a karcolódástól, már az első szerelésnél leváltak a helyükről.
Előzmény: procaliber (1)
procaliber Creative Commons License 2007.02.06 0 0 1

Nem tudom nálunk mindegyik profi módon müködik az összes Thule amit használunk. Beragadás vagy inkább szorulás esetén egy kis olajozó nem árt.  De ez is kb 2-3év elteltével szükséges legalábbis nálunk így történt.

 

Előzmény: fityisz (-)
procaliber Creative Commons License 2007.02.06 0 0 0
Thule nem 0
fityisz Creative Commons License 2007.02.06 0 0 topiknyitó

Azért indítottam ezt a topikot, mert nemrég vettem egy THULE RAPID (gyorsan felszerelhető) tetőtartót, amit két autón felváltva használunk - ezért kellett a gyorsszerelésű...

 

Tapasztalat: 2 főnek eröltetett másfél óra, míg egyik autóról átszereli a másikra, mert a szélső tartóoszlopok természetesen 1 hónapnyi használat után - az út porától - beragadnak, szélességet állítani szinte lehetetlen...ha egyszer felraktad, ne vedd le többé...valószínűleg ez a gyártó belső mottója. (az, hogy az utak porosak, valószínűleg ismeretlen természeti jelenség a THULE tervezőinek)

 

Szóval aki azért vesz THULE RAPID tetőtartót mert RAPID módon (gyorsan) akarja cserélgetni több autó között, az rosszul választ.

 

Neked mi a véleményed?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!