Keresés

Részletes keresés

G.T. Creative Commons License 2011.02.12 0 0 10

Megnéztem az Acid maualjabán, tényleg nem hívja timestratch-nek, bár alapvetően erről van szó. A clip tulajdonságainaál a clip type-ot ami valószínűleg "loop"-ra van állítva (ekkor csinálja a timestratch-et és esetleg hangmagasság változtatást is) át kell állítani "one shot"-ra (ilyenkor erdeti formában játsza le a mintát.).

 

 

Előzmény: h.rom (9)
h.rom Creative Commons License 2011.02.12 0 0 9

Sajnos sehol nem találom ezt a bizonyos "timstrach" funkciót. Esetleg valaki...? Minden gondom megoldaná, ha kitudnám lőni.

Előzmény: G.T. (8)
G.T. Creative Commons License 2011.02.09 0 0 8

Mint azt lent is irták alapból így működik az Acid, ez amiatt van, mert ez egy zeni loop-okra kihegyezett program, ahol a különböző tempójú de azonos ütésszámú zenei mintákat ilyen módon könnyen szinkronba lehet hozni egymással. Ezt az ún. timestratch technikával érik el ami időben történő nyújtást zsugorítást jelent. Nos ez okozza a problémádat. Ezt timstrach funkciót emlékeim szerint ki/be lehet kapcsolni az egyes mintáknál, és az meg is oldaná a dolgot. Gondolom a tulajdonságoknál van valami ilyesmi beállítás minden mintánál. (Már nagyon rég használtam acidot utoljára, szóval ezt csak emlékezetből írom.)

 

Személy szerint audió és videó összehozására a Sony Vegast javasolnám inkább, ha már Sony termékekről van szó. Én is azt használom és nagyon jól bevált.

 

Előzmény: h.rom (7)
h.rom Creative Commons License 2011.01.31 0 0 7

Lehet igazad van. :) Köszönöm a tippet, kipróbálom!

Előzmény: kpityu2 (6)
kpityu2 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 6

Szerintem túl komoly progival kezdtél neki. Ilyen feladathoz elég pl. az ingyenes Audacity is. Legalábbis pár éve azzal oldottam meg hasonló küldetést. :D Simán beilleszted a hangsávba, kissé ügyeskedsz az átmenettel hogy ne legyen kattanás, és csá.

Előzmény: h.rom (5)
h.rom Creative Commons License 2011.01.30 0 0 5

A gond az, hogy én szikrányit nem értek ehhez. Adj egy akármilyen fényképezőgépet és elboldogulok vele. De nekem ez egy szívás, a fiam ovijában készülnek egy műsorra, oda kellene ez az izé aláfestésként. Sajnos engem találtak meg a munkával... Valahogy meg kellene csinálnom. Esetleg nincs bárkinek bármilyen ötlete, hogy ezeket a néhány perces, zörejekből és zenékből álló samplekat egymás után illszthessem?

Előzmény: kpityu2 (4)
kpityu2 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 4

 

Nem ismerem a progit, de a szöveg alapján ez a korrekt működés. Vagyis ha gyorsabb ritmusú mintát töltesz be azt szinkronizálja a már bent lévőhöz. Amennyire látom ezt külön-külön is lehet állítani, illetve a Soundforge is kezeli ezeket a metaadatokat. Vagy egyenként be kell állítanod, vagy keresned egy globális beállítást ami kikapcsolja ezt. Bár lehet hogy nincs ilyen, mert amennyire látom a két progi kiegészíti egymást. Talán a Soundforge-ban kellene editálnod.

Előzmény: h.rom (3)
h.rom Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3

Nekem ez némileg magas. Számomra nem világos mi értelme van annak, hogy akárhány sample-t töltök be, mindegyik más és más BPM-el fut le. A legrosszabb viszont az, hogy ha a lassabban szóló hang BPM-jét föntebb viszem akkor az húzza magával a többit is. EZT nem lehet valahogy kiiktatni? fene bánná ha egyenként is kell beállítanom minden sample-t, csak ne szúrná el nekem a többit is.

Előzmény: kpityu2 (2)
kpityu2 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 2
Előzmény: h.rom (-)
h.rom Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1

6.0 igen. A verziószámnak _szerintem_ nincs köze a problémához. Vagy igen?

Előzmény: Tombolda (0)
Tombolda Creative Commons License 2011.01.30 0 0 0

6.0?

Előzmény: h.rom (-)
h.rom Creative Commons License 2011.01.30 0 0 topiknyitó

Sziasztok. Azért nyitottam ezt a topicot, mert sehol nem találtam ezzel a programmal foglalkozó fórumot. Van ebben a programban egy dolog amivel nem boldogulok. Egy rajzfilmnek kilett mentve a hangja wav-ban, majd Soundforge-ban kidaraboltam belőle bizonyos részeket amikre szükség van. Ezeket kellene össze editálni ACID-ban. (ezek ilyen 30mp-5 perces részek) A gond az, hogy az egyik hang megfelelő sebességgel szól az Acidban, a másik lassabban, a harmadik meg gyorsabban. Tehát adott egy hang, ami mondjuk normálisan szól 1 percig. Betöltöm Acidba, ott is ugyanennyi ideig megy. A következő szól mondjuk 30mp-ig, betöltöm Acidba, de ott meg majd egy percig megy! Nem a hangmagassággal (oktáv) van gond, az változatlan, hanem a tempóval (BPM). A dolgot súlyosbítja, hogy ha a rossz sebességgel futó hangot normális tempóra igazítom, akkor az eddig jó sample követi azt, így ami eddig jól szólt az innentől rosszul fog menni, ami meg rosszul az jól. Tehát bármit csinálok, az egyik mindig rossz lesz. És nem csak két samle-ról lenne szó, hanem 8-9-ről. Hogy lehet azt megoldani, hogy minden betöltött hangminta úgy szóljon Acidban, ahogy szólnia kell? Megjegyzem, ha a kivágott hangokat külön hallgatom meg, pl vissza töltöm Soundfoge-ba vagy csak simán elindítom mondjuk Winamp-al, akkor minden rendben van. Kérlek, ha régóta használod ezt a programot, és tudod a választ, ne kímélj, nagy szükségem lenne a megoldásra. Előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!