Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

freeman28 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 8

Sziasztok!

 

Az általam évek alatt összegyüjtött lopásvédelmi tapasztalatokat szeretném veletek megosztani!

 

Az autólopásról:

 

Napjainkban az új autók nagy részében,  gyárilag beépítet riasztó rendelhető, pl: Ford, Bmw, Mercedes,Audi ... stb.  Ezek a risztók nem igazán érnek semmít a tolvajok ellen, ugyanis ezen riasztók nagy része,  az autó computerében vannak integrálva.  A tipusra szakosodott tolvajok, percek alatt tudják hatástalanítani a gyári computer cseréjével. Lásd:

Laikusan azt gondolnánk, hogy egy utólag beépített riaszto a megoldás. Részben ez igaz is lehet, de a riasztó tudásán és a beépítés módján van a hangsujj!  Nem azt mondom hogy a leg drágább riasztot vegyük meg,  de ne is a leg olcsóbbat!  Pár szó a riasztórol amit vásárláskor  figyelembe kell vennünk: A riasztó  ugrókódos, legyen rablásgátlás fukció, motortérbe szerelhető (vízálló),  csak fekete kivezetékelés, a szirénája önakus  és legyen benne szabotázsvédelem, ami azt jelenti , ha elvágják a vezetéket akkor is riaszt. Nagy volalakban ennyi. Tipp:  A riasztót soha ne a beszerelő mühelybe vásároljuk,  mert több tízezer forint is lehet a külömbség  a forgalmazóhoz képest.  Nézzünk szét a neten, érdemes!  

Nagyon fontos a beszerelés!!!

Kis hazánkban tapasztalataink alapján kijelenthetem, hogy a beszerelőmühejek nagy része elég  gyors és hanyag munkát végez. Ez nem azt jelenti,  hogy a riasztó beszerelés után nem müködik rendesen. Hanem csak azt, hogy ök is pénzpől élnek, és a gyors beszerelés érdekében az egyszerűbb megoldásokat választják.  Ez  nagy mértékben megkönyíti a tolvajok dolgát!  Hibák amit szinte minden esetben elkövetnek:

  1. Az imobiliser tiltását a müszerfal alatt kötik be, mejet a tolvaj játszva megtalál!
  2. A riasztó elhejezése a jármű utasterében van.
  3. A riasztó ha mégis a motortérbe kerülne, az áramellátását a müszerfal alól kapja ami pillanatok alatt megszakítható
  4. A sziréna nem önakus (ez olyan autóknál nagyon fontos ahol az akumlátor nem a motortérben van)

Hogyan is kellene akkor beszerelni, és mivel védjük!

A riasztót minden esetben a motortérbe szereljük , és az imobiliser tiltást is a motortérbe kössük be! A riastó tápelátását szintén a motortérbe kössük,  igy a tolvaj nem tud a müszerfal alat hozzáférni.   A sziréna is minden esetben a motortérben legyen. Minden vezetéket bandázsoljunk gyárihoz hasonló bandázzsal és rejtve vezessük. Ha ezzel megvagyunk,  jöhet a riasztó védelme. Mivel hogy minden fontos elemünk a motortérben van, ezért a motorház nyitását kell lehetetlenné tenni a tolvaj számára!  Ez egy electromechanikus motortérzárat igényel, mely teljes mértékben hozzáférhetetlenné teszi a riaszó rendszerünket a tolvaj számára! Ez a zár,  beköthető tvirányitó funkcióra!   Magyarországon a Pajzs technológia kinál hasonló megoldást  150.000 ft-tól  , de ez jóval olcsóbban is megoldható! Ha valakit érdekel szívesen segítek a beszerzésben,  és  tanácsot is adok hol érdemes beszereltetni hogy ne legyen csalódásJ   szerszamnet@gmail.com

 

emerszon Creative Commons License 2005.11.20 0 0 7
2005.11.14 Hétfő este Százhalombatta Arany János u. 2 előtt HJR-728, Opel Astra G Caravan, kékesszürke, 1.6 16V ellopták a benne levő céges eszközökkel, iratokkal, munka- és szabadidőruhával együtt. Az autóval együtt vagy anélkül is visszavásárolnám az eltünt értékeket, mert nekem ez az állásomba is kerülhet...
Aki konkrétummal tud szolgálni jelentkezzen, megegyezünk.
andrews Creative Commons License 2004.02.22 0 0 6
szerintem igaza van Nahun pajtásnak. Én is látok ebben fantáziát... Igaz, hogy az autólopás topic vezet, mellete minden elhal, csakhogy ki akar abban az egymillió hozzászólásban túrni... Engem érdekelne minden ami laserline, de ezért nem fogok abban 2 napig répázni ...
Jöhetne ide a lényeg :-))))
Koltai Péter Creative Commons License 2003.02.13 0 0 5
"gyári immo. :)"
Miért, el volt zárva a benzincsap? :)))
Előzmény: Nahun (-)
Nahun Creative Commons License 2003.02.13 0 0 4
Köszi a segitséget, elég sokat beleolvastam a topicba de nem igazán az amire én dondoltam...
100 hozzászólásból 1 ami erre vonatkozik. Szerintem azon értelmetlen vitatkozni, hogy mit hogy tudnak vajon kiiktatni, meg AT mit szól hozzá,ezek mind találgatások, a tények beszélnek.
Előzmény: tiB (3)
tiB Creative Commons License 2003.02.12 0 0 3
Nemcsak a topic címét olvastam el, szvsz pont az általad leítakról szól az autólopás.
Csak segíteni akartam, ha nem kell, akkor bocs...
Tibi
Előzmény: Nahun (2)
Nahun Creative Commons License 2003.02.12 0 0 2
Köszönöm építö jellegű hozzászólásodat, ezt én is tudtam.
Ha nem csak a topic cimét olvasnád el, látnád a különbséget.
Előzmény: tiB (1)
tiB Creative Commons License 2003.02.12 0 0 1
Hali

Már van autólopás topic.

Tibi

Előzmény: Nahun (-)
lakos Creative Commons License 2003.02.12 0 0 0
A legtutibb: Tegnap eladtam a kocsimat, úgyhogy 0 gondom van vele:)
Előzmény: Nahun (-)
Nahun Creative Commons License 2003.02.12 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Az okos ember más kárán tanul... Ha lehet próbáljunk meg mi is. Arra gondoltam, ha mindenki beirná, hogy milyen autót vittek el tőle, estleg ismerőstől,milyen védelem volt benne, felszereltség,stb. pl. igy:

Trabant 601 Hycomat
Budapest VIII ker
Laserline riasztó,dugozott zárak,gyári immo. :)

Természetesen ettől nem lehet azt várni hogy minden megoldódik, de hosszútávon szerintem körvonalazódna melyik védelem mit ér, esetleg melyek a különösen veszélyes területek, ha van ilyen.

Remélem más is lát ebben fantáziát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!