Keresés

Részletes keresés

Arany Alma Creative Commons License 2011.03.24 0 0 7

RedSilk, ha már kint vagy, tudósíts a tapasztalataidról és élményeidről!

Előzmény: RedSilk (5)
guanos Creative Commons License 2010.04.30 0 0 6

Oké:)

Akkor megtalállak,ha aktuálissá válik nálam is valami,írok!

Előzmény: RedSilk (5)
RedSilk Creative Commons License 2010.04.12 0 0 5

Kiutazásom majdnem egy teljes év múlva lesz aktuális, ugyanis addig tart az angol tanfolyam. Először olyan munkát is elvállalok, ami nem a végzettségemhez kötött, mert itthonról nem tudok egy kinti vállalkozás alapításához kezdőtőkét vinni, azt is kint kell megkeresnem. Ha akkor még szeretnél jönni, itt a fórumon üzenj nyugodtan. :)

 Barátnőm egyébként már kint van, ha ő nem lenne, a szüleim nem engednének el (de akkor engedélyük nélkül jönnék ki, még a veszekedés se számítana, annyira reménytelen itthon a helyzet).

  Szerintem, még könnyebb is lesz Angliában vállalkoznom. Nem bonyolítja, meg nehezíti az állam úgy a kisvállalkozók dolgát mint itthon. Előrebocsátom itt, hogy politizálni semmilyen szinten nem szeretnék e fórumban. Nem tartozik a problémához.

Előzmény: guanos (2)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.08 0 0 4
Nem tudom MOn mennyire elterjedt, de itt sokan rajzolnak portrekat, karikaturakat eskuvokon. Ezt persze vallalkozasban, tehat Te a vendegsereg szorakoztatasara vagy felfogadva, portrekat rajzolsz - ez igy picit biztonsagosabb melo mint kiulni es rajzolni (irtad , hogy az problemas a vedelmi penz miatt).
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.08 0 0 3
Probalj rakeresni a street portrait artist caricaturist kifejezesekre. Szerintem Angliaban sem teljesen egyertelmuek a szabalyozasok ezzel kapcsolatban. Esetleg ha mar kinn vagytok kerdezzetek meg a helyi hivatalokban. Nyaron gyertek, nagyvarosba, ahol sok a turista - Bristol, Brighton, Liverpool, Bath, Cambridge , Oxford, York stb vagy persze London.
Sok szerencset.
guanos Creative Commons License 2010.04.07 0 0 2

RedSilk szívesen veled mennék én is ki készülök menni dolgozni.Festek,rajzolok,de nem vagyok olyan képzett,mint Te és idősebb is vagyok.Az én elképzelésem valami művész melleti kisegítő munka.Akár valamilyen kis műhelyben való tevékenység.

Jártas vagyok a mozaik,üveg,olajfestés ,rajzolásban.

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 1
kezdésnek:

afsz.hu
(állami foglalkoztatási szolgálat)

aril brikha Creative Commons License 2010.04.07 0 0 0
s0k sikert!
Előzmény: RedSilk (-)
RedSilk Creative Commons License 2010.04.07 0 0 topiknyitó

 Lediplomáztam 2009 -ben. Rajztanár végzettséggel, jó német nyelvtudással, egyre gyarapodó angollal, tervezem végül is Angliát mint célt, mert ott van az egyetlen igazi barátom. Egyedül is belevágnék, mert már semmi sem számít, de tudom, hogy ő legalább a lakhatásban fog segíteni.

 A volt tanáraim szerint nagyon tehetséges vagyok, kiemelkedő minőségben rajzolok, főleg portrét. Kérdezték is sokszor annak idején, hogy miért a helyi gyárban robotolok, miért nem megyek a Balaton -partra portrézni, szét keresném vele magam... kénytelen voltam elmondani nekik, hogy nem találtam meg sehol, egyetlen önkormányzat honlapján sem az idevágó szabályokat, rendeleteket, és félek, hogy megbüntetnének. Meg még ha sikerül is... itthon olyan állapotok vannak a kulturált Nyugattal szemben, hogy tegyük fel épphogy kiülök rajzolni, miután elintéztem az engedélyeket, pillanatokon belül megjelennének az erre szakosodott bűnözők és illegális helypénzt -illetve egyszerűen csak védelmi pénzt követelnének, ahogy a koldusoktól szoktak...

 Pályázok én mindenhova. Küldözgetek portfóliót, önéletrajzot, de a design cégeknek már minden kapacitásuk tele van. "Jelenleg ennél több művészt Magyarország nem tud eltartani." Gratulálok. És a művészeti intézményeink csak úgy ontják magukból az embereket, olyan végzettségekkel, amiket a munkaerőpiac egyszerűen pofánröhög. Nagyon, nagyon "felemelő" volt egy szintén frissen végzett agrármérnök lánnyal egy soron vasalótalpat szerelni a gyárban, ó, hát ennek aztán messze volt értelme! Erre vagyunk jók, a diplománkkal, a tudásunkkal! Fejlődik az ország!

 Döntöttem. Én nem fogom végigkínlódni itthon havi ötvenezer nettóért az életemet és nem fogom a diplomámat vécépapírnak használni. Információkra van szükségem ahhoz, hogy hogy oldjam meg Angliában az utcai rajzolás üzletet... alig fogok tudni valami kis alaptőkét összekaparni. Valószínűleg még előtte hónapokig egy kinti gyárban kell dolgoznom ahhoz, hogy összegyűjtsem az alapokat ahhoz, amit szeretek és jól tudok végezni. Tapasztalatokat, helyi rendeleteket, bármit, ami ebben segíthet, nemcsak nekem, hanem esetleg más művészeknek is, kérlek, írjatok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!