Keresés

Részletes keresés

AndrewB Creative Commons License 2011.04.19 0 0 21

Elég sokszor járok az ocsmányirodába céges (közlekedési) ügyekből kifolyólag de amint belépek görcsben a gyomor és vérnyomásom 1000 fölött. Ma vajon melyikhez kerülök mi nem felel meg neki ez miért nem jó az miért nem jó. Elmondja a kis móndókáját de legtöbb esetben a problémamegoldó képesség illetve a segítség legapróbb jelét sem mutatják. Nagy ívben leszarnak mindent és mindenkit. Legutóbb láttam egy "vevőelégedettségi kérdőív"-es urnát az egyik asztalon. Ha volna bőr a képemen egyszerűen beleszarnék egy hatalmasat mindenki szeme láttára. Még mindig jobb mint ha felpofoznám őket...

 

Hajrá Eger! Hajrá Hölgyeim!

Vica1989 Creative Commons License 2010.10.17 0 0 20
Vecsés
2010. október

észreveszem, lassan lejár a SZIG-om
be kell mennem az okmányirodába
a harmadik évezredben persze eszembe jut, az interneten meg lehet tudni pillanatok alatt, mikor van félfogadás
meg is találom a városka honlapján a keresett információt (persze kevesebb, mint heti 30 órát van nyitva összesen - de egy teljes személyt foglalkoztatnak dokumentum-típusonként - ezen nem akadok fenn...)

majd meglepve tapasztalom, időpontot kell kérni (online vagy telefonon),
hogy félfogadási időben bemehessek
>>> ez már emeli az ember vérnyomását, de nem baj, egyébként is alacsony, 100 alatt van
30 perces idősávokat lehet foglalni egy személyi meghosszabbításakor! - ez aztán a hatékonyság...

5 perccel előbb érkeztem, bemegyek - köszönok a portán/okmányiroda ügyfélszolgálatán ücsörgő 2 db férfiembernek és mondom, személyit szeretnék meghosszabbítani - ők nem valami kedvesek, kérdik: FIZETTEM?

>>> azt persze nem írják ki a honlapra, hogy még mindig előre kell befizetni a csekket és a gördülékenység érdekében legyünk szívesek a megbeszélt időpont előtt beszaladni, kérni egy csekket és befizetni, hogy a kapott időpontban a befizetett csekket lobogtatva ott legyünk - de az fenn van, hogy ügyenként és ügyfelenként is külön időpont kell

tehát válaszolok: micsodát? (ezt NEM felháborodva, pusztán csak nem állt rendelkezésemre az az információ, hogy ezt még mindig kp. átut. megbízással kell intézni - nem később egy kiküldött számlán, átutalással, vagy helyszínen fizetve vagy illetékbélyeggel)
erre ők nem válaszolnak, elém tesznek egy csekket - megkérdezem, ez most micsoda - válaszolják,1500, ennyibe kerül a személyi igazolvány és most menjek el a postára, fizessem be - rendben van; kitöltöm a csekket, megköszönöm, elköszönök és megyek a postára befizetni

nem telik bele 10 percbe, már vissza is érek - a bejáratnál jól láthatóan kiírva, jobbra van az okmányiroda ajtaja - jónapotkivínánok után tovaviharoznék, erre kedvenc ügyfélszolgálatosaim: sorszám?!

(mivel a rövid postai sor és mert korábban jöttem, 15 perc sem telt el a 30 perc rám szánt időből) mondom: de van időpontom...
- nem baj, az kell...
>>> erre megkérdezem, akkor mégis miért kell több, mint egy héttel előre időpontot kérjek (név, lakcím, születési idő... megadásával), ha van ügyfélhívó sorszámmal - hogy fogadni tudjanak az okmányirodában...

sorszámot kapok, várakozók száma: 1
leülök, a mellettem ülő lányzó (találkoztunk a postán is, ő akkor jött ki, mikor én bementem) megkérdezi, kaptam-e sorszámot - mert ő nem
az ő időpontja az enyémet követő és neki csak óra.00-kor adnak sorszámot, akkor is, ha senki nincs előtte

pár pillanat múlva bemegyek, gyorsan elintézem, amit el kell - a lány még mindig nem kapott sorszámot, még van 10 perce az időpontig - noha már én is kijöttem

a 30 perces időpontot ők ezek szerint úgy kalkulálják, hogy abba a postai sorban -állás is belefér
>>> így az ügyintézők a napi x-szer 30 perc helyett csak mindig 5 percet dolgoznak ügyfelenként, nekem 10napokat kell várni az időpontra, más akkor sem mehet be, ha nincs előtte senki (gondolom akkor sem mehetett volna be, ha én azt is elfelejtem, hogy jönnöm kell)

nem lehetne inkább 10-15 perces idősávot foglalni, és kiírni, hogy az időpontra befizetett csekkel jöjjünk (amit bármikor el lehet vinni a portáról)???



Mad Max Creative Commons License 2007.09.03 0 0 19
Röviden:

Vettem egy autót ugye 15 napod van átiratni, ma bemegyek (elötte magyarorszag.hun néztem idöpontot de csak hetekkel késöbbre van) látom kiirva csak elöre foglalt idöpontban van ügyintézés. Közlik velem, hogy hétfön reggel lehet idöpontot foglalni, mondom ma hétfö délután van, erre igen jövöhéten tudok idöt foglalni... Normálisak ezek? És ha foglalok idöpontot akkor adnak igazolást, hogy mikorra van idöpontom mert a 15 napba biztosan nem férek bele. A szép az egészben az, hogy hiteles az autó és ameddig nincsen átiratva addig nem fizet a bank, ugyhogy most mehetek egy autó átiros nepperhez és támogathatom a fekete gazdaságot...

Ezek az okmányirodában azt hiszik, hogy senki nem dolgozik és kurvára ráér ott dekkolni napokat.

Ez magyaroszág, egy nagy rakás szar...
vidazo Creative Commons License 2006.10.03 0 0 17

Na, csak hogy a történet ne fejeződjön be az okmányirodával....

Tegnap megkaptam az új személyit. Persze hibás adatokkal!!!! Most hívtam a mélyen tisztelt okmányirodát, az információ (1/473-27-18) nem tudott se időpontot adni, se segítséget nyújtani. Annyit mondott a hölgy, "hívjam fel később".

 

Ráment egy napom, kifizettem 1500 Ft-ot, mérgelődtem, és most ott tartok, hogy gyakorlatilag kezdenem kell előről az egészet.

 

Persze ha most bemennék, és elküldeném őket a jó k**** a******ba, akkor bezzeg én lennék a bunkó......

 

vidazo Creative Commons License 2006.09.26 0 0 16

Én is végigjártam a tortúrát az okmányirodának nevezett megalázóban.

 

Helyszín: Budapest, VI., Szinyei Merse Pál u.

Esemény: szept 30-án lejár a személyim.

 

Csak pár ízelítő:

- 8-kor nyit, de 7-kor már sor állt a sorszámért. 7-kor 3-ikként állta sorba.

- 8 előtt beengedtek, de ekkor a sor felbomlott, "ki az erősebb" alapon kaptuk a sorszámot. Így lettem 10-ik.

- ügyintéző: a lakcímes papírra nem írtam emelet-ajtót, emiatt kisebb vita támadt, mert az ügyintéző szerint ez így egy "hajó". Mondom, a belváros kellős közepén nehéz lenne, de akkor felvilágosítom, hogy a jelzett utvában nem folyik se Duna, se más kisebb folyam, ami okot adna hajó ott tartózkodására. (Kár hogy nem volt nálam egy térkép, biz' isten elővettem volna...)

- később kiderült, hogy a lakcímes papírt mégse kellett volna kitölteni, a bizt.őr (aki felhívta a figyelmemet a papír kitöltésének szüksgességére) tévesen tájékoztatott.

- másik ügyinzétő: pökhendi ki-ha-ő-nem kiskirály módjára utasítgatott, a fényképfülke függönyének elhúzására felszólított, és miután a vérnyomásom más amúgy is 180 volt, a függönyt egy erőteljes mozdulattal rántottam el. Ekkor újabb beszólás, hogy óvatosabban, mert gyenge a léc, és megint le fog szakadni! (Mindezt kb olyan stílusban, mintha egy felmosórongynak beszélt volna, ja és persze nekem háttal ülve.....)

- korábban azt a tájékoztatást kaptam (és olvastam), hogy a még le nem járt személyi esetében nem kell születési anyakönyvi kivonat. Ezért aztán nem is vittem, úgyhogy haza is küldtek érte.

- Miután visszamentem a születési a.k.k-tal, mondom a bizt.őrnek, hogy visszajövő vagyok, de nem az a visszajövő, akik csekkel jönnek. Vár az ügyintéző. Áááá, az kizárt, kérjek visszajövős sorszámot. Vita, de mint ügyfél, természetesen alul maradtam a vitában, kénytelen voltam kérni sorszámot. Ezalat a bizt.őr bement az ügyintézőhöz, és mit az ég, tényleg bemehettem hozzá, ráadásul sorszám nélkül ....

- ugyanez az ügyintéző a lakcímes papírt előzőleg betette a többi közé, majd most rajtam kereste, hogy én azt biztosan eltettem. Hiába erősködtem, hogy én nem hoztam el, ott is vita, végül mondom, hogy ha ez ennyire nagy probléma, akkor b*****meg, kitöltök egy másikat!!! Ekkor hogy-hogynem, előkerült a papírt .....

- És ekkor mit ad ég, kiderül, hogy ugyanoda vagyok bejelentve 8 és fél éve, ahová most be akarom jelenteni magam, vagyis nem is kell a lakcímes papír. (A lakcímes papírt egyébként a bizt.őr kérésére kellett kiállítanom, mert azt mondta, hogy a személyi hosszabbításához az is kell.)

 

Aki okmányirodai ügyintézés előtt áll, annak őszinte részvétem!!!!!!

 

helion Creative Commons License 2005.06.17 0 0 15
Káosz!
Bemegyek, halom ember sorban, mind egy csajszi előtt. A másik kettő körömreszel.
Odamegyek egyik reszelőshöz, mondom személyicsere lenne, azt mondja , hogy nála nincs csekk, mucikám, nálad van?? (ez a másik reszelős). Hát nála sincs. Mondom akkor hol lehet csekket kérni? Hát a kolléganőnél- jön a válasz - annál, amelyik épp jelentős ostrom alatt van. Ezek szerint a csekkért sorba kell állni???
Aha - reszelés tovább
Hát állok, erre fél órával az amúgy is húzós munkaidő (9-12) vége előtt már mondják, hogy bazár bezár, ide ne jöjjön már senki, meg amúgy is épp lefagyott a számítógép.
Csapat dühöngve szétszéled, így egyből asztalnál vagyok. Mondom, mi ügyben.
Ad egy csekket, de csak az összeget írja rá, a többi rámbízva, és izé, csak aznap adjam fel a csekket, amikor majd jövök - ismét - ügyintézni. Hogy ennek mi értelme??
És ezt a csekket akár a portás is adhatná, miért kell ezért bemenni, sorbanállni, etc???

Okmányiroda Esztergom, 2005.
Megalázó!!
oszibá Creative Commons License 2004.08.06 0 0 14
Ha már így megtaláltam, had szaporodjanak az írások.

 

Az ország belépett Európába, sajnos minket kihagytak. Főleg autós ügyekben.

 

Még tőlünk nyugatabbra levő országokban kb. 50 euró és egy-két óra alatt, addig nálunk közel 400 euró és kettő hónapot kell várni egy rendszámra.

 

Nagy ország lett az Unió, na meg az Isten állatkertje.

 

Sajnos hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy pénzéhes országnagyaink, csak azokat a dolgokat veszik át, ami a mi időnket és zsebünket terheli.

 

Kicsit a bilétákról.

Bemegy a delikvens ügyintézni, szervál egy sorszámot, sorrakerül, de ha véletlenül eszébe jut valami, az pech, mert Juliska, csak 1 újabb sorszám benyújtásával hajlandó válaszolni.

Sajnos a szolgáltatok, elfelejtik, hogy nem mi vagyunk értük. (pedig úgy tűnik sokan ezt képzelik magukról)

oszibá Creative Commons License 2001.07.27 0 0 13
Józsikám
Okmány kiadás valamivel jobban működi, megy, mint a szögletes karikacsapás.
Tudod mi az előnye a szögletes keréknek?
Előzmény: Törölt nick (12)
lajkós Creative Commons License 2001.03.16 0 0 11
Igazatok van. Tényleg - feleslegesen is - sokat szövegelek :))))))

Üdv.:Lajkó S

Előzmény: Thernitibi (10)
Thernitibi Creative Commons License 2001.03.16 0 0 10
...és az "apácától" származó mondás az "apácától" származik, és punktumm!
lajkós Creative Commons License 2001.03.15 0 0 8
Tisztelt Józsi
Az apácától hallott mondás Ganditól származik, pár napon belül közlöm az autentikus szövegét.

Üdv.:Lajkó S

Előzmény: Törölt nick (7)
oszibá Creative Commons License 2001.03.14 0 0 6
Kedves Józsi!
A te topicodba irhatok picit nagyobb betűvel, és zöld aláírással?

Üdv.

Oszi.

oszibá Creative Commons License 2001.02.04 0 0 5
És nem vágta pofán?
zindexm Creative Commons License 2001.02.04 0 0 4
Csütörtökön az egyik kollégám bement az okmányirodába az átiratott gépkocsija papirjaié.
Az átvéteteli papirt aláírta.
Másnap visszament, mert kiderült, hogy a gépkocsi tipusát elirták. Az ügyintéző közölte vele fizessen 8.000 Ft-t, mert újból át kell iratni a kocsit és különben is aláírta a papirt!

Folytatás hétfőn!

Thernitibi Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1
Majd legközelebb nem vesztek autót. És punk-tum.
Meg különben is! Amikor elmentek a kocsmába kimitisz, akkor ki a fenét szidnátok, ha nem az okmány irodát?
oszibá Creative Commons License 2001.01.17 0 0 0
Kb. Négy év múlva kell vinnem az autómat, remélem, addig javul a helyzet.
Ma láttam az első forgalmi engedélyt, előnye olvasható, többit nem tudom. (még)
Hasonló: Hollandiában 92-ben vetem a Peugeot 206-os dudut, átírás, posta egy ablak kb. Kettő métere megálltam az ablaknál álló egy ügyfél után, aki 3 perc alatt végzet. Majd következtünk mi a napszámos, bevette a papírokat begépelte a begépelni valót a masina, kinyomtatta számlával együtt, fizetünk. (kb. 4-5 perc)
Sok hüjjje szakemberünk arra felé nem járta, valószínű oroszoknál végeztek.

Oszi

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.17 0 0 topiknyitó
Január 1.-ével kiszélesítették az ok(ocs)mányirodák tevékenységét.

A mai napon volt szerencsém részesülni áldásaiból. Megosztom veletek, hogy müxik az egyablakos gyors ügyintézés.

Szóval régen (2000-ben) ha lejárt a műszakija egy autónak, bejelentette egy vizsgáztató helyen. Amennyiben szerencséje volt a járgány átment a vizsgán, stempli, nyalóka a forgalmiba és a pógár mehetett az útjára.

Most az egyablakos!!
Műszaki mint régen, stempli, nyalóka nuku, helyette egy papir és irány az okmányiroda!
Kedves, mosolygós hölgy a kezedbe nyom egy csekket, amivel elballagsz a postára és befizetsz 350.-Ft-ot nyalókára. Közlik veled, hogy vagy a postán vagy a PM hivatalban vásárolj 4000.- Ft ára okmánybélyeget, kapsz a kezedbe egy lepedő nagyságú papírt, tölts ki.

A fenti tortúrát végig csinálva vissza állsz az egyablakohoz, ahol a mosolygós átveszi a paksamétát és vársz....vársz..vársz.
Jön a mosolygós és közli veled, hogy kb 4-5 nap múlva érdeklődj, hátha elkészült az autód forgalmija.

Tanulság az egyablakos polgárbarát nagyon jól müxik. Aki kitalálta annak kéne az ország összes forgalmiját érvényesítetni velük.

Jó / volt / ebben az országban élni, de egyre szarabb.

Kovács Józsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!