Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

nayan00 Creative Commons License 2011.05.10 0 0 220

Nem lenne hülyeség ha lennének átlag embereknek is ilyen gyakorló pályák, biztos kimennénk egy két alakalommal. Elküldeném az asszonyt is az biztos, de az após kocsijával azért :)

Zetorforever Creative Commons License 2011.05.10 0 0 219

Nagyon sokat számít hogy ki mennyit vezet és hol! Ez tapasztalat. Rengeteg ismerősöm van akik gimi alatt megcsinálták a jogsit de azóta is alig van rá szükség...a másik meg hogy alig merek beülni a kocsijukba. Rossz nézni hogy néha mit művelnek. Szóval gyakorlás kérdése meg érzék. Nem tudja valaki hogy olyan szokott lenni hogy a hungaroringen vagy valami nagyobb pályára bemegy az ember úgymond "gyakorolni"! Néha biztos rendeznek ilyeneket. Nőknek az ilyen elég jól jönne:D

Előzmény: evanagy55 (218)
evanagy55 Creative Commons License 2011.05.04 0 0 218

Egyébként ebben van valami. Mikor friss volt a jogsim és rá voltam kényszerülve sokkal ügyesebb voltam mint most mikor a párom uralja a volánt. Majd ráveszem hogy kapjak én is egy kisautót hogy fejleszthessem a reflexeimet  :)

Előzmény: Zetorforever (217)
Zetorforever Creative Commons License 2011.05.04 0 0 217

Most hogy apám Ford Fiestat akar venni, elég sok tesztet olvasok én is meg böngészem a különböző autós oldalakat, fórumokat és így akadtam rá a Turán Frici-re illetve a Morning Show műsorvezetőinek közös videójára. Ott is ezen ment a vita hogy a Fiesta egy női autó és ennek apropóján ültek be Turán mellé Balázsék. Érdekes, mert az emberek a nőkhöz tényleg minig kis autókat párosítanak illetve hogy nem tudnak vezetni. Szerintem azért ez nem így van, nem a nőket akarom védeni, de vannak köztük jó vezetők. Volt barátnő anyja nagyon jól vezet, szerintem jobban mint az apja. Néha meglepődtem hogy milyen jól manőverez. A másik meg hogy egy autó attól még hogy kicsi nem feltétlenül nőies...! Persze azért tudjuk hogy a férfiak általánosságban jobban vezetnek, de ez talán annak is tudható be hogy a nők kevesebbet vezetnek.

evanagy55 Creative Commons License 2011.04.28 0 0 216

Én személy szerint a kisebb kocsikat részesítem előnyben, nálam pont a parkolás a mumus:) Volt sokáig kombi a családba és sokkal jobban érzem magam a mostanival példáúl. Pedig kombi évekig volt, egyszer sikeresen meg is húztam, de a mostaniban a tolató radar is sokat dobhat :)

Hetsch Creative Commons License 2011.04.28 0 0 215

Tényleg elég gáz az a szereotípia, hogy a nagy, bálna, sokat fogyasztó kocsik a férfiasnak tituláltak, a kisebb, ám városi közlekedésre sokkal inkább alkalmas, fordulékony autókat pedig kb leszólják.

 

A parkolásról meg annyit, hogy szerintem baromira nem függ az illető nemétől, hogy hogyan parkolja le a kocsit. Láttam már nagyon profi nőket, és iszonyatosan béna férfiakat is szép számmal. Az utóbbiból amúgy egyre több van a tolatóradarok és -kamerák miatt.

Honda Jazz Mugen Creative Commons License 2011.02.22 0 0 214

Én csak annyit mondok, hogy egy jó autó öltöztet... :) Ha kíváncsi vagy mire gondolok, nézd meg a Honda legújabb Facebook alkalmazását.

http://apps.facebook.com/honda_jazz/

vikiviki Creative Commons License 2004.09.18 0 0 213
mért, elötte nem kellett? Vettél egy autót, beültél azt mentél?:)
Előzmény: Törölt nick (212)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.18 0 0 212
1976 óta kell jogsi. hogy a nyanyának kellett-e vizsgáznia, nemtom.
Előzmény: robicsek (53)
vikiviki Creative Commons License 2004.09.01 0 0 211
kár egy ilyen fórumért:) úgyhogy most felhozom...
bömbölde Creative Commons License 2001.08.24 0 0 210
Ez olyan régi mint a telefon egy másik oldalon!!!
Előzmény: Hemicuda440 (209)
Hemicuda440 Creative Commons License 2001.08.24 0 0 209
Nahát mit találtam:))
cucu Creative Commons License 2000.09.03 0 0 208
Helo.
Na, én is itt vagyok! Nem is tudom, hol voltam eddig.
MAMAhal, élsz még? Tudom, volt problémád, remélem megnyugodtál amennyire lehet... Bocs az off-ért.
cucu
Előzmény: MAMAhal (207)
MAMAhal Creative Commons License 1999.08.19 0 0 207
Kedves CUCUM.Itt vagyok megint,kipihenten.Egyfolytában világítottam.Nem is olyan rossz.
Trebitsch köszi, de szervokormányos autóm van.
Na, hiányoztam?
misitisi Creative Commons License 1999.08.03 0 0 206
Személy szerint még nem volt sem női, sem férfi vezetővel problémám, de az tény, hogy kevesebb nő vezet rutinosan, ebből fakadóan kevesebb nő okoz balesetet. És ez azt hiszem elég fontos szempont.
Én a "hétvégi" autósóktól kapok idegbajt, hétvégente előveszi a lezsírozott 0 km-es autóját, és úgy vezeti, mintha most kapta volna meg a jogsiját. Ha autópályáról érünk le, fékez, hogy a táblához pont 80 km/h-ás sebességgel érjen.Az sem érdekes, ha kígyozik mögötte a kocsisor.
Na ez az idegesítő.
cucu Creative Commons License 1999.08.03 0 0 205
Ma reggel mentő jön velem szembe kéklámpával. Előz. A hölgyike, akit a mentő előzött, lehúzódott ugyan, de nem lassított, még a gázt is nyomta. Végül is le kellett mennem az útról, hogy a mentő elférjen.
Ezért milyen bünti jár? Helyszíni agyonlövés?
Ja, a mentősofőr integetve megköszönte a segítséget.
snaci Creative Commons License 1999.08.03 0 0 204
Szia! Az eset egyáltalán nem ritka. Ha meglátják (általában pasasok) hogy egy NŐ és nagy vagy hosszú autóval esetleg erősebbel mint ők van, szinte tuti, hogy beszoritják. Velem kb. csak az utolsó fél évben 10x esett meg, amiből 5-6x ott állt, és nézte hogyan milliméterezek. Egyszer előfordult, emelt csomagtartós Omegával Óbudán tolatva kellett egy utcából kijönnöm két Trabi között úgy, hogy a tükröket is be kellett hajtanom, papirlap talán elfért volna a 3 autó között. Nagyon jó volt, de majdnem megöltem az ürgéket ugyanis a végén kiderült, hogy mind a két Trabi vezetője látta. Egyszer a Corvin parkolóban, csúcsban, Opel Rekord Combival (púpos és nagyon hosszú eleje van, ja és rohadt széles is) szenvedtünk vagy 10-15 percet mire kiálltunk, viszont itt a parkolóőr meghajolt, megtapsolt, és azt mondta, nőtől ilyet még soha nem látott, pedig a betétlapot is előkészitette.
Trebitsch Creative Commons License 1999.08.02 0 0 203
Mamahal, kedves,

eltöri. Ha nincs szervo a kormány alatt, akkor pláne; annyi kell csak, hogy ne vegyél észre egy komolyabb gödröt az úton, és pechesen menj bele, vagy egy kő, ami férevágja a kormányt.
Jobb az, ha a kezedet nem kaphatják el a küllők.
A biztonsági övekre is ritkán van szükség, oszt mégse teljesen hülyeség az... :)

cucu Creative Commons License 1999.08.02 0 0 202
A világítást ne felejtsd el bekapcsolni!
cucud
MAMAhal Creative Commons License 1999.08.02 0 0 201
jó.
Én most elvonulok szabira ( kocsival) hogy kipehenjem magam.
eomer Creative Commons License 1999.08.02 0 0 200
Kedves MAMAhal!

"...-ha szembesüt Veled a nap, elvakít és nem látsz semmit, akkor tökmindegy,hogy aki szembejön annak ég-e a lámpája vagy sem..."

Ne haragudj, de ez tévedés. Ha a "napból autózó" bekapcsolja a tompított fényszórót, sokkal jobban megkülönböztethető, mint ha nem.

hzolee Creative Commons License 1999.08.02 0 0 199
cucu, MAMA, ab.hagy.! :-)

Ma láttam 1 kocsit, amit az művelt, a nyakam a gijotin alá raktam volna, hogy csaj, de nem: pasi volt. El is kezdtem vicsorogni és a kormányt csapkodva fröcskölni: ezt BEIROM a férfiakavolánmögöttopikba, ezt BEÍROM, sőt, nyitokeggyet, ezek a pasik nem tudnak vezetni, GRR - aztán mind a ketten jót röhögytünk a napi sérelmek okán nyitott topikokon...

z.

cucu Creative Commons License 1999.08.02 0 0 198
Helo.
A nagy öntömjénezés közben elfelejtettem megemlíteni, hogy az általad említett jelenség még veszélyesebb a tavaszi és az őszi évszakokban mert akkor egészen "laposan" tud sütni a nap. Olyan, mintha pont egymagasságban lennél vele.
Én is mindíg fényszóróval (tompítottal) közlekedem.
A motorosokat azért említem meg, mert sok olyan -kettős- tragédia lett volna megelőzhető, ha a motoros komolyan veszi a kivilágítást. Ugyanis ő hiába közlekedik a főútvonalon, ha a nap felől jön, szinte alig látszik belőle valami és ezért az életével fizethet! A másik pedig mehet a börtönbe. (Ezért írtam, hogy "kettős".)
cucu Creative Commons License 1999.08.02 0 0 197
MaMahal, Te kedves!

Úgy gondolom, nálad más jellegű gondok lehetnek valójában!
Tekintve, hogy alapvető ismeretekről nincs kedvem akadémiai vitába bocsátkozni, közlöm veled, nem fogok az írásaidra válaszolni, ha nem hagysz föl az érthetetlenkedéseiddel és ha nem próbálod visszaszorítani az üldözési komplexusodat!
Most pedig nehogy megsértődjél, mert komolyan mondtam!

cucu Creative Commons License 1999.08.02 0 0 196
Helo.
Tudtam, hogy kell itt értelmes hozzászólásnak is lennie! (A sajátomon kívül, persze) ))))))))))))))))))))))))
MAMAhal Creative Commons License 1999.08.02 0 0 195
Kedves Cucu! Bár megfogadtam, hogy nem reagálok többet,de még egy-két gondolat:
-ha szembesüt Veled a nap, elvakít és nem látsz semmit, akkor tökmindegy,hogy aki szembejön annak ég-e a lámpája vagy sem.
-az hogy ki okoskodik,az alábbi idézetek híven tükrözik:
pl:..viszont nagyon jól tükrözi, hogy ki milyen
személyiség jegyek birtokában ül a volán mögé...tudod, mi, emberek úgy szoktunk fogalmazni...dereng már, mit ugatok?... ezért ekkor miért nem
kapcsoljátok be a fényszórótokat? Mert nagyon sokan vannak még -felvilágosodás meg emancipáció ide vagy oda-
akiknek a tudatáig ez el sem jut! ...a gépkocsi vezetés korántsem olyan egyszerű feladat, mint azt sokan
megítélik!...itt mutatkozik meg a legjobban a test és a lélek kapcsolata az egyénre nézve! Ha az egyik hiányosan van
felépítve, ott harmónikus vezetést nem remélhetünk....ugyanis nem mindegy, hogy Te viszed az autót, vagy az autó visz Téged!... Ez
eléggé elszomorító, ha valaki csak azért ül autóba,hogy másnak kárt okozzon. Mert ha nem képes felfogni, hogy mit is
tesz valójában, akkor maradjon a konyhában, azzal kevesebb tragédiát tud kieszközölni...sajna, a hölgyek többségénél az utóbbi a
jellemző.De ez már egy "magasabb" szint....Katasztrófális..."
Üres szavakat durrogtatsz kedves, és nincs mögötte tartalom, csak a saját élményeid.Süt belőled a nőgyűlölet.Sajnálom, hogy ilyen élményeid vannak a nőkről.Talán próbáld meg magadhoz közelebb engedni őket, és ne a magas lóról nézni őket.Talán lesz egy-két kellemes perced.Semmi köze nincs az emancipációnak a vezetéshez ilyen értelemben, mint ahogy magasabb szint sem nálad kezdődik.Legközelebb talán próbáld meg érvekkel meggyőzni a másikat anélkül, hogy fröcsögnél,és "ugatnál".
Újlaki Creative Commons License 1999.07.30 0 0 194
Az egyik legveszélyesebb dolog reggel kelet felé, estefelé nyugat felé autózni. A szembejövők ugyanis tökéletesen látnak téged, és eszükbe sem jut, hogy felgyújtsák a tompított fényszórót. Őket viszont alig látni, mert a "napból jönnek", téged elvakít a nagy fényesség, és képtelenség biztonságosan előzni. Ilyen még a Kőbányai úton is előadódik néha, azzal megtetézve, hogy a kockakő tükörszerűen visszaveri a napfényt, szinte két napot látsz.

Én mindig égetem a tompítottat. Nekem megéri azt a pár száz forintot évente, ha nem törnek össze, és talán még életet is mentek.

EMm Creative Commons License 1999.07.30 0 0 193
Mivel? Azzal, hogy Toled ideztem? Vagy azzal, hogy valaszoltam egy kerdesedre?
Kellemes hetveget Neked is :)

Egyebkent, mint minden topic, ez sem all masbol, mint egy rakas okoskodasbol.
Plz, ne tereljuk szemelyeskedore a temat.

EMm Creative Commons License 1999.07.30 0 0 192
Akkor nem tudok jobb indokot arra, hogy ki miert bamulja ill. nem bamulja a muszerfalat. S nem ertem, egy muszaki bealitottsagu ember miert nezi tobbet a muszerfalat...
cucu Creative Commons License 1999.07.30 0 0 191
Nem értem, mit akarsz ezzel mondani.....
Vagy a napsütés a városban nem szokott helyenként vakító lenni?
Na, mindegy.
Neked is jó hétvégét!
cucu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!