Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 20

Hol van már megint a kép????

 

Kertitörpe

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 19

Annyi minden megjelent errol, hogy en fel is adtam, hogy mindent elolvassak beloluk, de ha ez normalis oknyomozo anyag lett, akkor az jo hir.

 

Előzmény: monster-inc (17)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 18

Hat en nem ertem. Itt van ez a Kunkli. Megerdemelne egy reszletes leirast, plusz gratulaciokat, az indexnek meg ennyire futotta elsore..

monster-inc Creative Commons License 2011.04.30 0 0 17

Az ördög gyöngyös patája

Gyöngyöspatán évtizedek óta lappangó feszültséget robbantottak ki a politikai akciók. A falubeliek többsége szerint valójában ők menekülnek. Tovább »

forrás: Index.hu

 Az eddig a médiákban megjelent legjobb összefoglaló, szerintem! Kellően objektív nem részrehajló, tényeket közlő. Gratulálok hozzá, végre egy cikk ami nem a szenzáció hajhászásról és hangulatkeltésről szól.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.25 0 0 16

Agyrakot okoz a mobil?

 

Miert nem lehet ehhez az index videohoz hozzaszolni?

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.20 0 0 15

Na vaze, atvesztek egy cikket x-tol, ahol oreg biciklikrol van szo es nem tudtok hozza egy fenykepet lovetni valami mohacsi index-olvasoval? Ez gaz. Az az elso, hogy kep kellene, nem is egy, a regi vasakrol!

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.20 0 0 14

Na, ez mar sokkal kiegyensulyozottabb szoveg, mint az elozmenye.

Ungavrynak is talan az a baja, hogy ahonnan kerdez, az a kornyezet mar nem ervenyes. Az a kozeg "mar" nem vagy inkabb sohasem letezett:

Egy nemletezo, de sokak altal es sok helyutt (sokszor erdekbol) annal inkabb az eletbe szajalt `fair play` szituaciot vizional es feltetelez (de miert, hol elt o eddig, vagy mire a kepmutatas??), a kvazi demokraciaet vagy a nyilvanossag erejebol es tekintelyebol fakado  egyenlo elbanas eszmejet.

Mivel ez azonban soha nem letezett, en nem latom ertelmet a kerdesenek vagy a meltatlankodasanak, hogy akkor pl. a Pozsgay miert igen.

 

Nem lehetne egyszeruen elkepzelni azt, hogy minden erdekszovetsegben vannak/lehetnek ertekes figurak, akit adott esetben szivesen latnak egy masik csoportban. Foci, klubtagsagok, igazolasok. Ennyi.

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.15 0 0 13

Bela,

 

Az a zavaro (nem nekem), hanem a kevesbe irastudoknak, hogy kiirjak oda, hogy tortenesz - csak a nevet kellett volna, ugy lenne etikus az esszenel. Mert vegyuk az, hogy pl. Gipsz Piroska irja az esszet es odairja a foglalkozasat, hogy toalettmenedzser - erted, az a bajom, hogy a masik szerepe, a foglalkozasa bezavar a kepbe. Mert - most a stilustol figgetlenul - igenis befolyasolja az olvasot, mit lat meg a neven kivul odairva.

Miert ne irhatna esszet egy tortenesz? de ne irja oda, ha ebben a mufajban akar irni.

 

az index is miert ne rakhatna ki esszet? Nem a kirakassal van a baj, legyen is csak fooldalon a mufaj - de nem igy, ilyen modon alamuzsikalva az Ungvarynak.

 

Az essze mindig valami tobblet, aminek persze lehet csupan annyi a szerepe, hogy a tenyeket olvashatobban bocsassa az olvaso rendelkezesere, ezzel nincs is baj. Ezzel a viszontvalaszodda egyetertek.

 

Ne koss bele, nyilvan nem egy oriasi hitvallasra celoztam ars poetica alatt, csupan arra, hogy aszondja, elfogulatlanul fog most irni. Hat ez nem sikerult, mert a felutese ezt hazavagja.

 

Mondom, a tenyeit nem tudom ellenorizni egyik oldalnak sem, de nem hinnem, hogy barmelyik allitonak csak igaza vagy csak hazugsaga lehet. A bajom ezzel, hogy a meset szovik tovabb, ki-ki a magaet. Te elhiszed, hogy az egyik a "jo" oldalan kuzdene a 'rossz" ellen? Nem inkabb ki-ki a maga erdekcsoportja szerint beszel? Ez utobbit kellene elismerni, nem pedig Starwarst jatszani fenykarddal a kezben.

 

 

 

 

 

Előzmény: Bela_Vak (12)
Bela_Vak Creative Commons License 2011.04.15 0 0 12

>  elvileg "csak egy esszet" olvasunk, es az van alairva, hogy tortenesz. Erted?

 

Nem. Az ilyet a magyar ujsagiroi gyakorlatban evek ota kiirjak. Tobbek kozt olyanoknak, mint te: hogy senki se vadolhassa oket azzal, hogy sumakolnak / elfogultak / azt jatszak, hogy a nep egyszeru gyermekei, kozben meg szakmailag erintett emberek.

 

> a szerepek osszecsusztatasa, ami egy felkeszult ember eseteben csakis szandekos lehet

 

Miert? Nem lehet valakinek torteneszkent velemenye arrol, hogy a konkretan idezet mondat igazsagtartalma micsoda, es pontosan milyen esemenyekre mondja az alkotmany iroja, hogy nem a magyar tortenelem resze?

 

> mikozben az essze pedig egy mar a fikcios, de legalabbis szepiroi technikakkal tuzdelt szoveg

 

Nem latom, mi a kapcsolat akozott, hogy egy iras fiction/non-fiction kategoria, es hogy milyen iroi technikakat alkalmaz. Max lehet stilustalan, de attol meg nem fikcios, mert tul sok benne a metafora, vagy hexameterben irodott.

 

> De 'torteneszunk' sajat kontrollja, a maga altal felvazolt ars poeticajanak fittyet hanyva ir.

 

Ars poetikat irodalmi muvek alkotasa kapcsan tudom csak ertelmezni, az itteni darab meg nyilvanvaloan nem irodalmi alkotasnak keszult. Ahogy az alkotmany sem, tehat az alkotmanyozas alapelveit sem neveznem ars poetikanak.

 

> Aszondja a masodik bekezdesben: 

 

Es ez igaz is, a tortenelmi tenyeket felsorolja, amik azt bizonyitjak, hogy az inkriminalt allitas, mely szerint Mo nem szuveren jogan tette, amit tett, egyszeruen nem igaz. Ehhez konkret, objektiv erveket sorakoztat fel.

 

 

> Ez a felvezetes utan, plusz, amit az index kiemelt a fooldalra, t

 

Tehat az Index nem emelhet ki esszeket a fooldalra? Esetleg ha teszi, az irojanak az azonnal meg kell tagadnia, esetleg ongyilkossagba menekulnie?

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.15 0 0 11

szerintem megteveszto, hogy elvileg "csak egy esszet" olvasunk, es az van alairva, hogy tortenesz. Erted? a problemam a szerepek osszecsusztatasa, ami egy felkeszult ember eseteben csakis szandekos lehet. Tehat rosszindulatu.

Ne felejtsuk el a felutest, amellyel a valosagra utal, mikozben az essze pedig egy mar a fikcios, de legalabbis szepiroi technikakkal tuzdelt szoveg (az Ungvary-szoveg nem igazan essze, es ezen az idezojel sem segit - eredeti itt)

 

ugy kezdi a 'tortenesz' (ha essze,akkor minumum aposztrof, maganember vagy szepiro ir esszet, az ahhoz a szerephez jar, nem a torteneszehez, mert megteveszto), hogy alairt valami papirt. Ettol ez meg lehetne barmilyen essze resze. De 'torteneszunk' sajat kontrollja, a maga altal felvazolt ars poeticajanak fittyet hanyva ir.

 

Aszondja a masodik bekezdesben: "Máskor nem tenném, de most szándékosan törekszem arra, hogy első körben értékelés nélkül fogalmazzak, mivel épp az ellen kívánok érvelni, hogy történelmi tényekről törvény írja elő a vélemény nyilvánításának módját."

 

Ez a felvezetes utan, plusz, amit az index kiemelt a fooldalra, teljesen atlatszo es hiteltelen.

no, most ennyi. A tenyeivel nem tudok mitkezdeni, mert nem kutattam utana, engem a tudatos felrevezetes zavar. "A jo" erdekeben sem szabad etikatlan es tisztessegtelen irasmodot valasztani. Ennek 'kivalo mestere' pl. Gyorgy Peter is...

l

 

Előzmény: Bela_Vak (8)
napsutott Creative Commons License 2011.04.15 0 0 10

MIért nem nyílik a cikkekhez automatikusan fórumtéma, ahol lehetne kommentelni, és az a téma lenne belinkelve a cikk alján?

 

Nem kellene a kommenteknek feltétlenül a cikk alatt megjelenniük, ha az a gond, hogy ott megjelenhetnének alpári szövegek is.

 

Bela_Vak Creative Commons License 2011.04.15 0 0 9

A cikk konkretan melyik allitasa sotetben bujkalo bolsevista csusztatas? 

 

Előzmény: Grindhouse (6)
Bela_Vak Creative Commons License 2011.04.15 0 0 8

Eleg nehezen ertelmezheto, mit akarsz mondani.

Azt varod el egy esszetol, mint egy alkotmanytol - es ezt kered szamon a szerzon? 

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.15 0 0 7

Legalább ne árulnád el a tudatlanságodat! Nincs történész, aki annyiszor szembement volna a "kommunista" történelemírás állításaival, mint Ungváry Krisztián.

Előzmény: Grindhouse (6)
Grindhouse Creative Commons License 2011.04.15 0 0 6

A bolsevik történelemszemlélet tovább éll ezen kommunista "történészek" munkássága eredményeképpen. 

 

Ezek végrángásai már szóra sem érdemesek. 

Előzmény: Törölt nick (-)
Qqberci Creative Commons License 2011.04.15 0 0 5

a nicked a terkep jelenlegi allapota szerint "kulfoldi" territoriumot jelol

 

Az attól függ, honnan nézzük...

Előzmény: Törölt nick (3)
pert2 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 4

Egyik "Vélemény" rovatban megjelent cikkhez sem lehet kommentet fűzni.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.15 0 0 3

1. nem tudom ertelmezni, mit akarsz mondani

2. ha vicceskedsz, akkor vedd figyelembe, hogy a nicked a terkep jelenlegi allapota szerint "kulfoldi" territoriumot jelol

Előzmény: Transylvanianmixedgrill (1)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.15 0 0 2

az is fnullantnullas, de siman 'arnyekolo' technikaval nem ersz el jo eredmenyt a sornel, haha

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.15 0 0 topiknyitó

Legutobb ez az Ungvary Krisztian-fele szoveg. Miert beszel a szerzo ertekitelet mentes szovegkritikarol, amikor a teny az, hogy a szovegenek a felutese mar nem mentes az ertekitelettol. Es o a tortenesz. Szerintem osszekeverte a maganember szerepet a torteneszevel. Ami szakember eseteben nem megengedheto csusztatas.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!