Keresés

Részletes keresés

Mr. Chips Creative Commons License 2011.06.25 0 0 6

8 hetes, aranyos, barna színű kisdeguk azonnal elvihetők Kecskeméten!

Ha valaki szeretne vinni, írjon bátran!:)

 

Érd.: szucske@fibermail.hu /e-mail/

Msn: drogspider@hotmail.com

 

Üdv.: Mr. Chips

nrdaf Creative Commons License 2011.05.26 0 0 5

Sziasztok! valaki meg tudná nekem mondani, hogy a deguk megehetik-e a lóherét? köszi

Pum73 Creative Commons License 2010.05.20 0 0 4
 

Sziasztok, sürgősen új gazdit keresek két nőstény degumnak, teljes felszereléssel. Egy nagy ketrec, amihez két alj is tartozik, egy üveg terrárium, és egy hordozásra alkalmas műanyag. A ketrec 3 emeletes, mókuskerékkel, itatóval és etetővel felszerelve. A deguk egy évesek, barnák, puhák és aranyosak. Kérném a segítségeteket hogy mielőbb új gazdit találhassak nekik.

Érdeklődni: 0620-460 6708 -as számon lehet.

Konkrét árat nem szabnék meg, majd közös megegyezés alapján dől el.

Előre is köszi

panculino Creative Commons License 2003.09.17 0 0 3
nem mindeggy mert van 2 cicám és 1 degut könnyebb védeni mint 2 t .

egyébként anyék sem engedik.
SAJNOS.

Dalma Tekila gazdija Creative Commons License 2003.09.16 0 0 2
Szia panculino!

A degu , mint minden rágcsáló társas lény , egyedül magányosak ,viszont ha naponta több órát is foglalkozol vele ,akkor ez a magány elkerülhető.Mondjuk szerintem egy vagy két degu már tök mindegy...

Előzmény: panculino (1)
panculino Creative Commons License 2003.09.16 0 0 1
szia.

azt szeretném kérdezni hogy te már hallottál e arrol hogy degut egyedül tartani..... és mit gondolsz erröl?

kérlek válaszolj.

mouser Creative Commons License 2001.09.09 0 0 0
ez nagyon aranyos :-))

egy páran vagyunk a degu topik-ban is, szeretettel ott várunk kedves történeteiddel.

Előzmény: szenior (-)
szenior Creative Commons License 2001.09.09 0 0 topiknyitó

Teljes nevén: Degu Gusztáv. Egy fiatal degu legény. Hogy valóban legény, az csak pár hete kezd bizonyossá válni. Eddig alig volt megkülönböztethető párjától, Cilikétől. Esetükben a párválasztás a kereskedőre volt bízva, aki a még egészen fiatal állatkákról is meg tudta állapítani, hogy különböző neműek. Én ebben sokáig kételkedtem, és látva, hogy hol az egyik közelít a másikhoz hátulról, hol a másik, elkezdtem kutatni a szakirodalomban, hogy vajon mi a helyzet a homoszexuális degukkal. Erre semmi utalást nem találtam, és mivel a két degu küllemre is egészen hasonló, azzal nyugtattam meg magam, hogy csak én láttam rosszul, és igazából mindig csak a Deguszti volt a kezdeményező. ( Függetlenül attól, hogy a kezdeményezés eszköze csak a legutóbbi időben fejlődött harcképessé. )

Cilike és hű férje már a második otthonukban laknak. Az első fa házikójukat két nap alatt elfogyasztották. Pedig van mit enniük, amiről gömbölyödő formájuk tanuskodik. Tágabb környezetük egy fém "ketrec", aminek műanyag alja van, és ezt fa forgács borítja. Időnként ezt a forgácsot összekupacolják a ketrec közepére, jelezve, hogy kifogásolják környezetük egyre romló higiéniai állapotát. Ki kell a forgácsot cserélni ! Azért emögött egy kis önös szándék is van. Amíg tiszta forgács kerül a ketrec aljába, a deguk kimenőt kapnak. Korábban egy fonott kosár szolgált ideiglenes tartózkodási helyül, míg a ketrecüket el kellett hagyniuk, de nagyon gyorsan megtanulták, hogyan lehet onnan engedély nélkül távozni. Így tehát a takarítás ideje alatt a deguk kedvükre kalandozhatnak a lakásban. Az alomcsere után következik a deguvadászat. Nem puskával, mazsolával. Rövid ideig csöndben kell lenni, mert akkor lehet hallani, hogy éppen hol vannak. Ott, ahol éppen rágnak valamit, és ez jellegzetes hangokkal jár. A mazsola minden rágnivalónál finomabb csemege, és az eléggé megszelídített állatka azzal kézbe csalogatható. Ezután a következő alomcseréig ismét a ketrecben kell tölteniük napjaikat.

A ketrec tartózkodási helye az erkély, de a legkisebb hűvös fuvallat, vagy akár egy csepp eső, arra ösztönzi a családot, hogy azonnal a szobába menekítse az állatkákat. Nehogy valami bajuk legyen. A degunak hosszú, a végén bolyhos farka van. Ezért problémás a szobában tartani őket. Hogy miért ? Nagyon egyszerű ! Amíg szét nem rágják, szeretnek a házuk tetején tartózkodni. Ez egy síma felület, lehet rajta lustálkodni. A lustálkodás odáig fajulhat, hogy még WC-re sem mennek el. ( Nem mintha egyébként elmennének. ) A házikó tetejére pottyantott kis izéket pedig, farkukat golfütőként használva, a szoba legtávolabbi pontjára is el tudják juttatni. Hogy ezt sportból teszik, vagy csak a gazdájuk bosszantására, szintén olyan kérdés, amire a szakirodalom nem tér ki.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!