Keresés

Részletes keresés

sugiszuszi Creative Commons License 2011.08.31 0 0 141

Háát, tényleg elég durva, hogy 4 év anyaga rajta van egy oldalon :P

G.Zoli Creative Commons License 2011.01.27 0 0 140

Sziasztok

Kár hogy egy madárpókos topik sem pörög már :(

Azért hátha betéved még ide valaki rajtam kívül is.

Van egy 7éves Pulchra-m és egy 7 éves Parahybana-m, mindkettő nőstény. Ugy határoztam megpróbálok melléjük hímeket szerezni és szaporítanám őket. Tudom nem egyszerű feladat de hátha nekem is sikerül...

Ha valakinek esetleg ezekből a fajokból van adult hímje akkor jelezze. :)

zaphyr Creative Commons License 2007.01.08 0 0 139

Sziasztok!

Tavaszal vetünk egy G. Roseat, azóta 2* vedlett nálunk, de sejtésünk sincs hogy hány vedléses lehet, remélem valaki tud segíteni.

 

Vedlés elött

 

Vedlés után. Tudom, hogy a képek nem olyan jók, de nagyon érdekelne, hogy kb hány vedléses lehet. Előre is köszi.

Tomahawk_ Creative Commons License 2007.01.03 0 0 138
 Sőt ezt írtam hozzászólásod előtt 3 évvel is egy madárpókos topicban!:-)   válasz erre   2003.02.05 16:42:12
adatok
Valahol mindenkinek igaza van és nem a békítőbíró szerepét szeretném eljátszani.Fincének ott adok igazat,hogy valóban ő(Lissek Rezső)az egyetlen (ezidáig ugye Rosea?)saját nyelvünkön megjelenő madárpókokkal komolyabban foglalkozó két szakkönyvünk írója,amit néha szeretünk szidni de mégiscsak majd mindenki polcán ott lapul a többi szakmai könyve között!Akárcsak a szappanopera amit egyikünk sem néz mégis mindenki tudja hol tartunk a történések folyamában!:-) Roseanak, amiért TCs-poénját kicsit durvának találta,de nézzétek meg Jane Goodallt;Konrad Lorenzet,vagy Gerald Durellt!Miért tudtak hivatásuk csúcsán szerény hétköznapi embereknek megmaradni,azzal a tudattal is ,hogy munkásságukat az egész világ elismeri???Szerintem ezt kéne átvennünk a külföldi szakértőktől nem pedig nagyképű kijelentésekkel borzolni a hallgatóság idegeit!Hangsúlyozom ,mint majd minden hozzászólásom végén,hogy ez csak az én véleményem Aztán meg a terjesztésben is részt vettem és néztelek a Big Brotherban!:-) előzmény 2002.10.09 09:49:04
adatok
Veteran: A Leguán Díszállat Boltban megkapod,ha jól emlékszem láttam ott is.2000Ft körül van az ára.Szerintem alapmű de nem a szakmai hozzáértés miatt,hanem mert az egyetlen Magyarnyelvű szakkönyv szép képekkel jó ábrákkal.Van néhány elírás benne...azaz a szerző a saját tapasztalatait írta le nem általános tudományos dolgokat.Gondolok a fajleírásokra itt.Nézd még meg a Trionyxban és más díszállat boltban.Ha nem megy egyik sem és mégis szeretnéd nekem van egy eladó példányom belőle.Sok szerencsét!
Toma Üdv!
Előzmény: Tomahawk_ (137)
Tomahawk_ Creative Commons License 2007.01.03 0 0 137

Hello!

 

Egy szóval sem írtam, vagy mondtam, hogy sosem segített senkinek az édesapád.Azt vázoltam,hogy az általa publikált könyvben, vannak kevéssé helytálló, tudományosnak ható tényszerűségek IS feltűntetve.Ezenkívül szembeállítottam saját tapasztalatomat az által leírtakkal.Természetesen ma is az egyetlen anyanyelvünkön megjelent szakirodalom, aminek hatására...ja nem, még az előtte megjelent kis könyvecskéjének hatására...én is megszeretem ezeket a hobbiállatokat.Említett könyv kettő példányát birtoklom,hogy kicsit nyaljak is.Megértem egyébiránt a családi kötődés végett a felháborodásod.

 

Üdv:tudatlanparasztfikázótomabá

Előzmény: LISSEK GABI (136)
LISSEK GABI Creative Commons License 2006.11.16 0 0 136
hello!

amikor madárpókosok kértek segítséget az Apámtól mindig adott,és az a köszönet,hogy a tudatlan parasztok fikázzák.
Előzmény: Tomahawk_ (134)
szemközti sáv Creative Commons License 2005.08.21 0 0 135

Ciao!

 

Na, ez tök jó hír a seemanniról, szerettem volna már régen ilyen pókot, csak nem tudtam mennyire agressziv, s mennyire veszélyes a mérge. Most lehet, hogy újra elgondolkodom majd rajta... .-) Nem tudom mennyire kényes ez a faj? Bár szerintem, egy kis oda figyeléssel profi felszerelés vagy tapasztalat hiányában is lehet biztosítani megfelelő körülményeket. Én pl. az első pókomat 3 éve vettem, de szerencsére azóta is él is virul :-)    (tudom, a grammostola egy nagy túlélő)

 

A Lissek Rezső amúgy telitalálat volt... :-)

 

 

Tényleg ennyire nagyon béna lenne ez a könyv?

Előzmény: Tomahawk_ (134)
Tomahawk_ Creative Commons License 2005.08.19 0 0 134

Szia!

Véleményem szerint,mint egyik madárpók, vagy vadállat sem, így az A.metallica sem szereti,ha fogdosod!Tudom a Lissek Rezső által írt szakirodalom? ezt sugallhatja.Amíg kicsi a pók,addig arra van programozva,hogy minden és mindenki útjából kitérjen..ez a túléléséhez a lwgjobb recept.Majd mikor "rájön", hogy ő egy erős állat azután már akár támadólag is fellép az útjába akadó zaklatókkal szemben.A brachypelmák lévén nagyobb testű úgymond lomhább talajlakó pókok, ők inkább a potrohszőreiket szórják elsősorban,csak végső esetben marnak...megfigyeléseim szerint elfutni pedig , egyszerűen lusták:-)

Kifejlett pókot..keress a Leguán díszállatkereskedésben az Alkotás utca 25 szám alatt,vagy sok hírdetésre akadhatsz a www.terrarisztika.hu oldalon,vagy a madarpok.hu című weblapon.Mindkettőről eljuthatsz egy chatszobába is ahol főként esténként esetlegesen felvetődő kérdéseidre választ  kaphatsz tapasztaltabb tartóktól.Smithi azért nem ritka pók annyira,hogy ne kapnál,persze ez sem egy kiló kenyér ami mindig van,olyan amilyet szeretnénk:-)Amit rád akarnak sózni nem tudom milyen faj lehet,de én a kérdéseidből ítélve egyelőre maradnék a békésebb talajlakóknál,aztán egy két év után jöhetnek ezek a futógépek is.Seemanni-hoz a megjegyzésem,hogy,(ifejlett korára vonatkozik a megállapításom) kevés nyugisabb pókot láttam eddig és több példányom volt  ezen fajból..én krumplinak hívtam az öreg nőstényem,mivel olyan nyugisan tűrte,ha arréb akartam terelni,mert útban volt a terráriumtakarításakor!:-)Tudom tudom Lissek egy vérengző fenevadnak írja le aki megcsapolja a háziállatok vérét Costa-ricában:-)

Üdv:Toma

Előzmény: szemközti sáv (133)
szemközti sáv Creative Commons License 2005.08.19 0 0 133

Sziasztok!

 

Ha még él a topik, egy gyors kérdésem lenne... nem, inkább rögtön kettő! :-)

 

1. Van egy nem régen vásárolt, him avicularia metallica pókicám, a hetedik vedlésén is túl van már, s róla szeretnék kérdezni valamit: ha óvatosan kézbe veszem (ez elvileg egy békes, kézre szoktatható faj a könyvem szerint) akkor rögtön, szinte hisztérikusan menekülni próbál, s --szebben nem tudom kifejezni-- menekülés közben le is kakál :-)

A többi pókom még soha nem csinált ilyet (sem a brachipelma albipilosum , sem pedig a grammostolák). Szerintetek ekkor mégsem szereti ez a faj , ha kézbeveszik vagy babusgatják ?

 

 

2. Hol lehet kapni kifejlett, szines brachipelma pókokat, s lehetőleg smithit ?

 

Most így egyelőre ennyi.... :-)  Vagyis: nem! Az egyik állatkereskedésben (a Mammut I. -ben) találtam egy nagyon jópofa pókot, szép kifejlett példány, s meglehetősen impozáns is, csak hát fogalmam sincs, hogy mi lenne az... ki van ugyan írva a rendszertani neve neki (elfelejtettem, de majd legközelebb megnézem), azonban nem szerepelt a boltban található egyetlen könyvben sem. Viszont kinézetre leginkább a psalmopoeus cambridgei hajaz, annál is inkább, mivel szemmelláthatólag fánlakó pók akar lenni ez is...

Viszont: ez egy kissé agressziv faj, nem? S a méreg anyaga is elég erős, ha jól tudom. Szerintetek elképzelhető, hogy ezt a pókot akarják rám sózni, mint "békés, jól tartható, s nem veszélyes mérgű" tarantulát?

(gyanúmat tovább erősíti, a nevezett boltban kapható aphonopelma seemanni is, amit egy szintén békés pókicának mutattak be...)

Sirrah:)) Creative Commons License 2005.05.07 0 0 132
Szia!

Én nemtudok ilyen vitaminról, szerintem nemis szükséges.
A pók tudja mit csinál... :)
Ne aggódjatok, lehet hogy vedleni fog, még vékonyan is: a mi egyik pókunk is csinálta már ezt. :)
Épp ma vedlett le! :D
És akkor se aggódjatok ha nagyon sokáig -akár hónapokis- bennt van! :)
Előzmény: Opporop (130)
Opporop Creative Commons License 2005.05.04 0 0 130

Sziasztok!

 

Én azt hittem, hogy rohan a topic!

 

Azt szeretném kérdezni, hogy lehet valamilyen vitamint, vagy táplálékkiegészítőt adni a a pókicáknak?

Az ismerősömék pókja nem nagyon akar enni, és már rég le kellett volna vedlenie - állítólag.

Időpontokat ne kérdezzetek, nem tudok.

De megnéztem, szép kis pókica!

 

üdv.

Opp

Sirrah:)) Creative Commons License 2005.04.15 0 0 129
Oké, akkor még várunk amíg kicsit megnőnek... :)
Mi is ici-pici koruktól neveljük őket...

te pároztatod is a pókjaidat?
Előzmény: Ilycsin (128)
Ilycsin Creative Commons License 2005.04.14 0 0 128

Hat az ivarmaghatarozas az pokeknal... nos egeszen kicsi pok ivarat muveszet meghatarozni... par centis joszagot a levedlett bor alapjan mikroszkoppal be lehet azonositani, en levedlett bor alapjan olyan 6-8cm-s allatkarol meg tudom allapitani hogy mi, aztan a nagyobbaknal mar egyszeru, szinte kiszurjak a genitalis kepletek az ember szemet... ivarerett himet is egyszeru felismerni...

En ugy vagyok vele, hogy amig kicsi a joszag kulonosebben nem izgat a neme, aztan ugyis elvalik, valtozatni meg ugysem tudok rajta.... hozza kell tenni persze, hogy en mindig magam neveltem a pokjaimat, par mm-es koruktol fogva, olyan picin meg senki nem mondja meg, hogy most milyen nemu....

Előzmény: Sirrah:)) (127)
Sirrah:)) Creative Commons License 2005.04.14 0 0 127
Most megint bennt van, már 1-1,5 hónapja, múltkor még amikor elkezdte ezt az időszakát próbaképpen raktunk behozzá egy tücsköt, és vagy egy hétig együtt laktak! :-O
A tücsök bemászott az üregébe, egyszer kijött, a többi idejét meg bent töltötte a pókkal... :b
De amit a gammostolánk nem evett meg mindig a cristatus kapta meg, ő a legjobb evő, már kétszer vedlett! Nemtudom mikor hoztuk el, akkor is vedlett, még bennt voltak a lábai a dobozban, akkora volt mint egy 100Ft-os, aztán vedlett egyet itthon, mostmeg már megint vedlik... :)
Sokat eszik és gyorsan nő... :)
Egyébként hogy lehet megállalpítani hogy egy pók nőstény vagy hím? Mert múltkor megakartuk nézni, de szétrepedt a bőr, és így nem lehetett megállapítani... :(
Előzmény: Ilycsin (126)
Ilycsin Creative Commons License 2005.04.14 0 0 126

Nekem a vagansom volt ilyen, allandoan bent kuksold (mondjuk ez ma is igy van...) nem evett honapokig... aztan megevett egy tucskot, en megint koplalt...

A rosea sem valami jo evo, es irto lassan fejlodik.

Bar vedles utan illene enni! Szoval csak kinalgasd....

Előzmény: Sirrah:)) (125)
Sirrah:)) Creative Commons License 2005.04.14 0 0 125
Azok szépek! :)
Nekünk van egy emilia, egy cristatus és egy grammostola pulcra...
Most mindegyik egyszerre ment el vedleni! :D
JA! Tipp kéne: A Grammostolánk már hónapok óta bennkuksol az üregében, és múltkor előjött, vedlett, tök kicsi volt a potroha, DE VISSZAMENT és nem is ette meg a tücsköket amit bepakoltunk neki!
Aztán már megint ott van 1-1,5 hónapja!

Opporop: Könnyü őket kezelni, lakásban is tarthatók, nem esznek sokat, nem büdösek és szépek... :) Kb. ennyi... de nekem még van egy tengerimalacom, és nyáron lesz kutyám is.
Mindegyik állatot lehet szeretni, midegyiket másért, köztük a pókokat is... :)
Hogy veszett el???? :-O





Előzmény: Ilycsin (123)
Opporop Creative Commons License 2005.04.13 0 0 124

Te jó ég mennyi pók!

Miért vonzódtok ezekhez az állatkákhoz annyira? Végülis... ahogy olvasom amit írtatok, leginkább csak nézegetni lehet őket.. Persze szépek, de... én biztos nem tudom megállni, hogy ne fogjam meg, akarjam dédelgetni az állatkámat.

 

Éppen most hallottam egyébként, hogy az illetékesek - akiknek a pókjuk van -, már elvesztettek egyet, és sajnos nem találták meg, csak mikor már meghalt, kiszáradt :-/

Biztos jobb is mindenkinek, ha nem fogdossák :-)

Ilycsin Creative Commons License 2005.04.13 0 0 123

:)

Hol is kezdjem?

Szal van egy vagansom, nosteny, az volt az elso... (+ van hozza him, de o mar lassan a veget jarja)

Kifejlettek kozul meg van ket Acanthoscuria geniculata meg egy rosea...

Egy novendek parahybana...

No meg bebik... parahybana, albo, roseak...

Előzmény: Sirrah:)) (122)
Sirrah:)) Creative Commons License 2005.04.13 0 0 122
:)
Milyen pókod van?
Előzmény: Ilycsin (121)
Ilycsin Creative Commons License 2005.04.12 0 0 121

Szivesen! Orommel segitek maskor is...

Előzmény: Sirrah:)) (120)
Sirrah:)) Creative Commons License 2005.04.12 0 0 120
Most újjat mondtál! :)
Köszi! Ezt eddig nemis tudtam!
Persze a mi pókjaink is nagy terráriumban vannak! Csak pl. a legkisebb nem egy hatalmasba került rögtön, de már ő is ott van... :)
Szépen nő, eszik, meg minden, ő fejlődik a leggyorsabban!
Előzmény: Ilycsin (119)
Ilycsin Creative Commons License 2005.04.12 0 0 119
Gondolj mar bele... ha ez igy lenne akkor pl. a delamerikai oserdok tele lennenek eltevedt pokokkal akik szerteszejel bolyongananak... vicces lenne. Nem kell alabecsulni ezeket a kis joszagokat (a kereskedoket pedig felesleges magasztalni, korant sem mind szakertok, tisztelet a kivetelnek) Kulomben meg a pokok nehezen tevednek el... ha jobban megfigyeled, amikor uj, felfedezetlen kornyezetbe kerul allandoan fonalat huz maga utan, ez alapjan siman visszatalal. A talajlakok nostenyei a termeszetben tobb negyzetmeteres teruletet leszonek fonadekukkal a buvohelyuk kornyeken, es bizony visszatalalnak a kiindulopontra... 
Előzmény: Sirrah:)) (118)
Sirrah:)) Creative Commons License 2005.04.12 0 0 118
Pedig eltud... nekünk az mondta akitől vettük a pókokat...
Előzmény: Ilycsin (117)
Ilycsin Creative Commons License 2005.04.12 0 0 117

Van!

 

Nem hinnem, hogy egy pok el tudna tevedni barmilyen terrariumban... azt is nehezen kepzelem el, hogy ne talalna vissza az itatohoz...

Mondjuk az mas tema, hogy egyes fan lako fajok nehezen hasznaljak az itatot, sot olykor egyaltalan nem, nekik rendszeresen a szovedekukre kell frocskolni a vizet.

Előzmény: Sirrah:) (114)
Sirrah:)) Creative Commons License 2005.04.10 0 0 116
Hát ez itt már bonyolultabb... ha ők sem szeretnék akkor nem kell erőltetni! A pók nem kutya... :)
A póknak a terrárium az élőhelye. Nagy területen nem érezné jól magát, mivel a terrárium a helye, és ha egy nagyobb területen lenne pl. egy nagyobb terráriumban csak megijedne, vagy AKÁR ELIS VESZHETNE! Ezt úgyértem hogy pl. nem találna vissza az itatójához, stb. Ezért kell a terráriumot mindig a pók méretéhez igazítani.
Szóval így a szabadságos dolog nem az igazi... persze kézre venni lehet, de ha a gazdái sem szeretnék, akkor a pók sem fog sírni... :)
Előzmény: Opporop (115)
Opporop Creative Commons License 2005.04.09 0 0 115

Hű... hát akkor most mi legyen?

Minden esetre, szerintem az illetékesek nehezen vennék rá magukat, hogy bepróbálkozzanak... Sajnos nem tudom, mennyi idős a pók, pár hónapja van náluk.

De azt hittem, a pókok szeretnek szabadon mászkálni - mint minden állat -, hiszen elég kis terráriumban szokták tartani őket - de lehet ezt is rosszul tudom (?).

Sirrah:) Creative Commons License 2005.04.08 0 0 114
Opporop: Milyen fajta? Ha nem agresszív és megtudjátok fogni felvehetitek, nem lesz bajotok. Viszont a kézre szoktatást már kiskorában elkell kezdeni! Az ijedős pókok egyébként kilövik a szőrüket, így ez is előfordulhat, de ez ritka, és csak akkorvan ha megijed, ezért kell korán elkezdeni a szoktatást.
JA! És tanuljátok meg hogy kell pontosan megfogni, nehogy rosszul fogjátok meg!

lycsin: Van neked pókod????
Előzmény: Opporop (112)
Ilycsin Creative Commons License 2005.04.07 0 0 113
Hatarozottan ne! A pok nagyon jol elvan a sajat selyemmel korbehatarolt vilagaban, ott ismer minden zegzugot, rejteket, es biztonsagban erzi magat... a kezen masztatas, babralas szamara egy megrazkodtatas, rogton elkezdi ketsegbeesetten keresni a fonadekat, felesleges, egy felelos poktarto nem masztatja hobbibol magan a pokjait... tobbek kozott azert is, mert ezeknek az allatoknak merguk van, es ha veszelyeztetve erzik magukat hasznaljak is! 
Előzmény: Opporop (112)
Opporop Creative Commons License 2005.04.07 0 0 112

Szóval Te azt tanácsolod, hogy ne fogdossuk a pókit?!

 

Nekem ridgeback-em van.

Sirrah:)) Creative Commons License 2005.04.07 0 0 111
Azért az igazsághoz hozzátartozik hogy 13 éves vagyok (leszek Júniusban)... :)
De szívesen adok tanácsot, már vagy 2 éve van pókom...
(kis lelkibeteg gyerekcske mi? :D )
Hát mi nem szoktuk kézre venni, 3-ból 2 agresszív faj, a harmadik meg félős, és ezért agresszív... :b :)

Milyen kutyád van? :)
Előzmény: Opporop (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!