Keresés

Részletes keresés

Sickes666 Creative Commons License 2011.09.23 0 0 23

nekem nem ír másikat hiába kérem... :(

yaris49 Creative Commons License 2011.09.10 0 0 22

Sziasztók...

 

Én is Jarvist szedek reggel:150mg Este 75: 0,5 Frontinból reggel, 0,25 D: 0,25 Este 0,50t. Ez már csökkentet adag. A jarvist szeretem volna csökkenteni de nem ment....Egyébként ettől az össze állitástól jól vagyok

Sickes666 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 21

én se vagyok jól , agresszió állandóan megvan mostanság , hol tisztaság mániám van hol hanyag vagyok...pont ezért kellene hogy mindig vigyázzon valaki rám nem hogy még belém rúg és elhagy...na akkor nekem már annyi lenne, most se bírom sssíííík ideg vagyok, akkor mi lenne ha senki nem lenne mellettem az egyetlen ember akibe megbízok az is elhagyna, Ezt ne szedd azt ne szedd nekem ebből elegem van , beszedem mindet aztán hülye leszek nem fogok tudni magamról és legalább nem fáj majd semmi. Mindig olyan Okosak az egészséges emberek, egyszer élnéd át azt amit én élek át, sírva menekülnél a világvégére !!!!!!!!!!

greenwood Creative Commons License 2010.12.18 0 0 20

jarvist (150mg) és cymbaltát (60mg)+ xanaxot szedek.

eddig ez a legjobb kombinációm a szocfób megnyilvánulásai ellen.

persze nem mernék kiállni emberek elé meg ilyesmi, de határozottan jobb az állapotom, mint korábban.

korábban pl. nem mertem buszra ülni az esetleges pánikrohamok miatt, mostanában minden nap buszozok. és nincs semmi gond.

kicsit kitágult az életterem. ideje volt már.

dorkus Creative Commons License 2010.12.14 0 0 19

Most 1 hete szedem a jarvis retardot (75 mg reggelente), és ennyi idő után azt mondanám, talán kezdek benne bízni. A mellékhatásait nem tartom drámainak, és mintha enyhülnének, de legalábbis nem mennek túl egy elviselhető határon. A bizonytalanság, belső remegés, émelygés elmúlt, de mintha megmaradt volna ez a fura kis görcs (ujjaimban és a számban, mintha össze akarnám szorítani a fogam meg ásítani akarok). De lehet, hogy csak a gyógyszerre fogom, és nem is ettől van. Remélem, ezek az érzések is elmúlnak hamarosan.

 

Hogy a fő tünetre, pánikrohamokra, depresszióra használ-e, azt még nem tudom. Egyelőre ott tartok, hogy próbálom elfogadni, hogy gyógyszer kell ahhoz, hogy mindezen úrrá tudjak lenni. Azt hiszem attól kezdve, hogy nem tiltakozom a gyógyszer ellen, talán jobban is leszek. Mindenkinek jobbulást kívánok!

dorkus Creative Commons License 2010.12.09 0 0 18

Szia, sziasztok!

 

Nekem a jarvis retard (75 mg)kapszulát pár napja írta fel az orvos. Egy napig a receptet nézegettem, aztán kiváltottam. Egy másik napig a  gyógyszeres db-t nézegettem, aztán 2 napja elkezdtem szedni. Tartottam tőle, mint mindentől gyógyszertől. Soha semmit nem szedtem, legfeljebb antibiotikumot, ha nagyon muszáj volt. De az orvos azt mondta, szedni kell és kész, a pánikrohamokat és a depressziómat úgy vegyem tudomásul, mintha cukorbeteg lennék. Ha nem szedek gyógyszert egyre rosszabb lesz. Nem tudom. Igazából pár évente hosszabb-rövidebb időkre eddig is elöntött a depresszió, valahogy mindig túljutottam rajta, és tényleg jobb lett kicsit. Az is igaz, hogy most már tavasz óta nagyon magam alatt voltam/ vagyok. Néha csak azon csodálkoztam, hogy nem vágnak ki a munkahelyről, hogy nem vesznek észre semmit. De pont most kezdtem kicsit jobban viselni a dolgokat. Nem akarom a gyógyszerre fogni, de tegnap délben megint kezdett olyan bizonytalan lenni körülöttem minden, kis émelygés, szédülés, látásromlás, ilyesmi. Ma is kis bizsergés. Tegnap végül alig mertem elmenni az esti programra, pedig pont azért kezdtem el végül most szedni ezt a gyógyszert mert egy csomó ilyen karácsony előtti kötelességnek kell helyt állnom. Céges meghívások, jópofizás, munkhelyi évzárás, gyerekek iskolai karácsonyai, és féltem, hogy előjön, az a szörnyű süllyedés, ami nyáron.

 

Szóval, ha nagyon akarom maximum ezt a kis szédelgést, bizonytalan belső nyugtalanságot tudom egyelőre a jarvisra fogni.

 

Meg azt olvastam, hogy az USA-ban a hatóanyaga a a venlafaxin a különösen veszélyesek közé tartozik, mert szívritmuszavart, szívelégtelenséget okozhat. Meg magas koleszterinszintet. Nekem önmagában sem alacsony.

 

Másnak volt rossz / jó tapasztalata ezzel a szerrel? Abba lehet hagyni azért? Mennyi idő után?

 

Minden érdekel! Köszönöm

Előzmény: elham (17)
elham Creative Commons License 2010.12.06 0 0 17

A Jarvisról tud valaki valamit mondani? Nagyon félek szedni, még ki sem váltottam :(

Még sosem szedtem semmilyen antidepresszánst, csak Rivotrilt szedek évek óta. 45 éves vagyok.

Ezer köszönet, ha valaki segít!

sign14 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 16

Ezért képes voltál beregisztrálni? Látom ez az egy hozzászólásod van.

Egyébként az USA-ban vagy Kanadában éltek? 

Effexor néven csak ott fut a venlafaxine hatóanyag. 

 

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 15

párom effexor-t szedett es minden letezo mellekhatas megjelent plusz nem tudta letenni. hangulata nem valtozott, hajhullas, nagy alvasigeny, koffein es nikotin fuggosege megerosodott, meghasadt kisse az enje - enyhen paranoid - skizoid jellegu kirohanasokkal tarkitotta a mindennapjaimat. plussz neha agreesziv kitoresei nis voltak -  tisztsagmania_elhanyagoltsag kozott  ingadozott, szinte maniakusra tudta fejleszteni.

 

nem birtam. kiraktam a szuret.

ne szedjetek - megol.

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.22 0 0 14

Szia

 

Gyógynövényes szerrel semmit se veszítesz.

Azt még el kell mondanom, hogyha egyszerre szedel vele, -lejjebb megírtam- Zoloftot, akkor a kettő üti egymást. Úgyhogy ha pszichiáter felír antidepresszánst, akkor szerintem ne szedd a gyógynövényt.

 

Én most Zyprexát és Zoloftot szedek. Sajnos az én generizált szorongásom elég komoly, a hangulatommal kisebb baj van, mint ezzel, ezért van a Zyprexa.

Ezek beváltak,  úgy ahogy. Én úgy voltam, hogy amikor dokihoz kerültem,akkor az egész sz*r lelki betegség annyira padlóhoz nyomott, hogy szinte egész nap feküdtem. Most pedig le se fekszek, legfeljebb fél órát, ha munka után elfáradok.

Sajnos 2-3 órát tudok dolgozni, de nehéz fizikai munkából inkább csak 2-t.

 

Tanulni éppenhogy tudok ezekkel a gyógszerekkel, bár ha nem szedném, biztos még jobban tudnék, mert már megpróbáltam abbahagyni, csak akkor meg dolgozni nem tudok, meg sokkal fáradékonyabb vagyok.

Ahogy az orvosom mondta, ha ezt az ujjamat harapom meg, akkor ez fáj, ha meg a másikat, akkor meg ez. :/

Előzmény: Problemman (11)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.22 0 0 13

Elnézést a megkésett válaszért.

 

A Zoloft 3-4 hét, mire valóban kezd hatni.

Én mondjuk 50 mg-t szedek télen. Most nyáron pedig ennek felét, mivel el lehet törni kétfelé. Mondjuk, a legelső pszichiáterem meg 100 mg-ra növelte anno, de mivel tanulni is akarok lecsökkentettem 25-re. Azért egyszerre ne próbáld meg -nem tudom, milyet szedsz- növelni, hanem szép lassan, mert különben előjönnek a mellékhatások, néha elég brutálisan, erős szívdobogás, remegés, szédülés. Ha fokozatosan növeled - szerintem legfeljebb 75 mg-ig, akkor nem  lesz olyan nyomott a hangulatod. Szerintem úgy 2 naponta mindig egyre nagyobbat törj el.

 

Szerintem valószínű, hogy kis adagot szedsz a hangulatodhoz képest.

Mert azért ezt úgy írják fel, hogy: (hát szóval valahogy ígyXD)

- Mennyire rossz a hangulatod?

 

- pocsék, mindenben a rosszat látom, nem tudok örülni semminek, fáradtabb vagyok.

 

Jól van, akkor 100mg.

 

- Hát, motivációhiányom van, öngyilkos akarok lenni (mert a depressziónak sajnos ilyen oldala is van), semmi értelme az életnek, olyan fáradt vagyok, hogy fel se bírok kelni. -igen, van ilyen is, hogy annyira fáradt, meg melankolikus az ember, hogy egész nap fekszik, de ez már a depresszió legsúlyosabb formája-

 

Utóbbi esetén emelhetik az adagot, de ehhez nem elég a beszélgetés, vannak tesztek, meg ugye őszintén el kell mondani a dokinak, hogy mi váltotta ki a depressziót, hogyan kezdődött. És olyan 2-3 alkalommal eltalálják az adagot.

Én amúgy maradnék a Zoloft mellett, mert szedtem más hangulatjavítót is, de azoknak erős mellékhatásaik voltak. Jó gyógyszer a Zoloft, csak el kell találni a megfelelő adagot, persze ez egyéntől függ.

Ha bármilyen más kérdésed van, szívesen válaszolok.

Minden jót :)

 

 

 

 

Előzmény: sign14 (12)
sign14 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 12
Ha jó értelmezem Te szedtél Zoloftot.
Én már egy hónapja szedem és a hangulatom egyszerűen pocsék. Tudom, hogy lassan hat dehát ennyire?

Neked mikor kezdett el ténylegesen hatni?


Előzmény: Törölt nick (10)
Problemman Creative Commons License 2009.04.18 0 0 11
Hello! Kösz a tippet! Bár őszintén szólva én eddig ezeket a gyógynövénykészítményeket nem vettem túl komolyan, de azért rápróbálok végül is mit veszíthetek :-) Amúgy te is hasonló problémával (generalizált szorongással) küzdesz? Te szedtél rá "komolyabb" gyógyszereket is (antidepit pl.)? Ha igen nálad mennyire váltak be?
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.18 0 0 10

Szerintem gyógynövényes antidepresszánsokkal próbálkozz. Orbáncfű kapszulát javaslom, addig, amíg még gyengébb tüneteid vannak, mert nálam az volt a baj, hogy a pszichiáterem fiatalkoromban elkúrta a gyógyszeres terápiát, és antidepresszáns helyett altatót írt fel. -_- :(

 

De orbáncfűvel nem kell vacakolni, legalább 900 mg-osat szedj, az napi 2x450 mg.

Nem érdemes ennél gyengébbet szedni, mert az nem használ.

 

Ha ez sem használna, akkor keress fel egy pszichiátert.

Előzmény: Problemman (9)
Problemman Creative Commons License 2009.04.17 0 0 9
Üdv Nektek Szorongás Bajnokai :-)!

Jómagam 29 éves vagyok, már két éve küzdök kényszergondolatokkal, igaz erre nem szedtem gyógyszert és valamennyit használt a pszichoterápia. Kb. 3 hónapja viszont nagyot romlott az állapotom és nagyon úgy tűnik h generalizált szorongásom alakult ki. Nem nevezném kimondottan szociális fóbiának, igaz társas helyzetekben is parázom (ami korábban sosem volt rám jellemző), viszont legalább egyedül sem tudok ellazulni :-) A hangulatom is elég levert, nyomott és most úgy érzem hogy ebből gyógyszerek nélkül nem igazán fogok tudni kimászni. Látom ti ezen a téren tapasztaltabbak vagytok nálam....Mit gondoltok: generalizált szorongás esetén egyáltalán van értelme gyógyszer nélkül erőlködni v teljesen hiábavaló? Gyógyszerek közül van amelyik hatékony kimondottan generalizált szorongás (tehát nem szocfób) esetében?

Előre is kösz a segítséget!
sign14 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 8
Ezzel nem értek egyet. A Zoloft nem csak hagulatjavító.
Kényszer, pánikbetegség, trauma utáni stressz és Szociális fóbia elleni szer is.

Pl: Dupla vakteszt Sertraline és szociális fóbia:

http://ajp.psychiatryonline.org/cgi/content/abstract/158/2/275


Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.13 0 0 7

Zoloft annyit csinál, hogy nem vagy depressziós, semmi többet, szimpla hangulatjavító, minél többet szedsz, annál jobban hat, azért túlzásba nem kell vinni, mert szétrobbantja a szived. XDDD

a Velaxin meg hangulatjavító, szorongásoldó, skizofréniás tüneteket enyhén csillapító gyógyszer, ráadásul nem tompítja a Velaxin annyira az agyat, mint a Zoloft, jobban lehet mellette tanulni.

 

Ha erősebbek a tünetek, szorongás, skizofrénia, és főleg tanulni is akar az ember, akkor Velaxin+Zoloft, mivel a Velaxin hangulatjavító hatása nem a legjobb.

Bár valamiért a két gyógyszert állítólag nem célszerű együtt szedni. Az okát nagyon szeretném tudni, mert minden hozzáértő orvos kummancsol, ha rákérdek. Majd kiderítem, aztán írok róla.

dzsumi Creative Commons License 2009.03.16 0 0 6
2-3 hónapig szedtem, 50 mg -os filtablettát, és a SertaDepi-t. Mindkettő hatóanyaga szertalin, de árban óriási a künönbség. Depresszióra írták, hiszen arra is való..
Előzmény: sign14 (4)
iladhe Creative Commons License 2009.03.10 0 0 5

Sziasztok!

A válaszokból az látszik, hogy mindenki szervezete másképp reagál augyanarra a gógyszerre. Nehéz eltalálni,hogy melyik a megfelelő.Nekem 14 év kellet ehhez.

Dzsumi, Neked milyen tünetekkel jelentkezett az allergiád?

Én évekig szedtem a reumámra a Diclofenac retardot, aztán abahagytam.

Eltelt kb.egy év mikor újra bevettem egy tablettát. Kis idő elteltével annyira égett, viszketett a talpamtól a fejbőrömig mindenem, hogy ügyeletre kellett mennem éjszaka.Akkor még nem tudtuk, hogy mitől.Később jöttünk rá, hogy semilyen diclofenac tartalmu gyógyszert nem szedhetek.Magam is csodálkoztam, hogy egy szem tabletta is mit tud okozni.

Előzmény: dzsumi (3)
sign14 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 4
Mennyi ideig szedted a Zoloftot/Sertadepi?
És mekkora dózisban?

Előzmény: dzsumi (3)
dzsumi Creative Commons License 2009.03.09 0 0 3
A VELAXIN-tól allergiás lettem, és majdnem kórházba jutottam emiatt, elég súlyos volt az állapotom..A ZOLOFT-ot én is szedtem, de sokkal olcsóbban jutsz ehhez a gyógyszerhez SertaDepi néven..Nekem ez használt, már régen nem szedek semmit, és jól érzem magamat..
Előzmény: sign14 (2)
sign14 Creative Commons License 2009.03.06 0 0 2
Végül a Zoloftot választottam.
De nem rég kezdtem el. Húztam ameddig bírtam, de beláttam, hogy ezt a periódust nem fogom tudni végigcsinálni gyógyszer nélkül. Nagy sajnálatomra. :(

Esetleg valaki írhatna a Zoloftról. Kinek hogy vált be stb.

köszi

Előzmény: iladhe (1)
iladhe Creative Commons License 2009.02.28 0 0 1

Szia! Szerintem nagyon jó gyógyszer! Több mint tíz éven át nem javultam egyik orvosságtól sem a kényszeres betegségemből, de mióta a Velaxin retardot kezdtem el szedni attól kezdve fokozatosan javultam. Mások is csak jót mondtak.

Már régen tetted fel ezt a kérdést, remélem azóta Te is jól vagy. Nem tudom, hogy

belépsz-e ide és elolvasod-e, ha igen akkor légyszíves írj majd Neked, hogy vált be.

Üdvözlettel:

                    iladhe

Előzmény: sign14 (-)
Tombolda Creative Commons License 2008.11.07 0 0 0
Nulla.
Előzmény: sign14 (-)
sign14 Creative Commons License 2008.11.06 0 0 topiknyitó
Sziasztok!


Érdekelne a véleményetek a venlafaxine hatóanyagú gyógyszerekről.

Mennyire vált be?
Mellékhatások?
Szociális fóbiára mennyire hatott?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!