Keresés

Részletes keresés

mezdema Creative Commons License 2011.10.19 0 0 6

sziasztok!

 

hasonló "cipőben" jár a családom egyik tagja. Minap találtuk az interneten a www.supykids.hu oldalt ahol egészséges gyerekcipőket árulnak.

 

az lenne a kérdésem, hogy van valakinek tapasztalata a supykids cipőkkel kapcsolatban?

 

köszönöm előre is

ÁlSzentPóniLó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 5
Nem vagyok se orvos, se szülő. De nekünk a csaldban mindannyiunknak (8) ilyen problémája van/volt. A legkisebb hugom (4éves) Akinek nagyon súlyos és nekem. Őt is akarták műteni, de anyám nem engedtek, mondván nekünk is rendbe jött. Bár ő nem tornászik, de hordja a betétet évek óta és neki is minimálisan javult még csak. De anyumék nem féltig ugyanis nálunk rajtam kivül mindenkinek rendbe jött. Én 6-7 éves koromig hordtam a betétet, de egyszer csak elmaradt.. :D Évekre rá azt mondták nekem a sporttáborban, hogy olyancsúnya bokasüllyedésem van, hogy nagy a vlószínűsége, hogy korán toloszékbe kényszerülök, ha továbbra sem foglalkozom vele.. Ez 2-3 éve volt, azóta a lábaim és a gerincem elkezdtek "szétesni". Kiment a bokám a bokasüllyedés okozta nem megfelelő járás miatt és az alapból laza szalagjaim elszakadtak.. a térdemnek a mai napig nem tudják a baját, de a legtöbben a bokasüllyedésre gyanakszanak, és ez miatt a tartásom sem az igazi, ami következtén kegyetlen mód fáj a hátam, amire az orvos annyit mondott, hogy ne hajolgassak, ne ülljek sokat (ha muszáj akkor térdhajlítással közelítsem meg a földet) és tornászak, de elsősoron rendbe kell tenni a csúnya bokasüllyedésem. Hát továbbra is hajolgatnom kell mert a térd fájás miatt nem megy a másik megoldás. De már nem üllök annyit és másképp is fekszek ezzel kicsit jobb a hátam, de ez akkor sem megoldás a lábamra. Tehát szerintem a műtét várhat, ha semmit sem javulna az évek alatt, viszont a többi mindenképp kell! Nem tudom, hogy tudtam-e segíteni, de remélem minden rendbe jön!
Előzmény: RTH41 (-)
eviktor Creative Commons License 2005.12.05 0 0 3
Mondott a doki sokmindent, meg olvasgattam külföldi forrásokat is, de pontos képet még nem tudok alkotni, mint szülő, hogy mi vár ránk.
Az biztos, hogy igen ritka betegség, az ortopéd főorvos úr szerint évente egy két ilyen esete akad.
A legpesszimistább változat az, hogy a csontok, s körülötte a szövetek továbbra is degeneratív módon tovább nőnek, akadályozva a járást, és veszélyeztetve a többi csont elhelyezkedését. Ekkor a megoldás amupátició, és plasztikai korrekció, mindez 3-4 éves korában. HORROR!
A legoptimistább, hogy a növekedés megáll, a többi ujj "hozzá nő" a mérethez, és minden rendben lesz. Na ennek van ezidőtájt a legkisebb esélye.
Jelenleg érsebészi vizsgálat van előirányozva, hogy nem-e az erek összenövése okozza a túlzott növekedést. De szerintem nem. Meglássuk.

üdv, Viktor
Előzmény: zsuzsa (2)
zsuzsa Creative Commons License 2005.11.29 0 0 2
Az orvos mit mondott ? Ez nem egy szokványos ortopédiai probléma, nekünk nem is tanitották ( igaz én gyógytornászként végeztem és ennek a gondnak talán nincs gyt vonatkozása )
Az orvosnak kéne megmondani, hogy ez csak esztétikai probléma, ettöl még hatszor férjhezmehet vagy statikai gond és korrigálni kell, különben nem lehet belöle balerina vagy ez valami szindroma része vagy tudomisén ki kell vizsgáltatni...
Előzmény: eviktor (1)
eviktor Creative Commons License 2005.11.29 0 0 1
5 hetes kislányomnál az ortopéd orvos MACRODACTYLIA elnevezésű valamit diagnosztizált. Ez azt jelenti, hogy a jobb lábán a lábujjai közül kettő sokkal nagyobb, mint a többi. Tud erről bárki bármit is?

Köszi, Viktor
Mukianyu Creative Commons License 2005.09.30 0 0 0
:(
RTH41 Creative Commons License 2002.06.05 0 0 topiknyitó
Üdvözlök Mindenkit!
Egy orvosi problémában kérném a segítséget, tanácsot.
Kislányommal 4 éves korától járunk ortopédiára, mivel észrevettük hogy elég csúnya lúdtalpa van és a belső bokáját se tartja rendesen (örökletesség is lehet). A szakorvosi diagnózis: domború talp, csaknem a belbokáin terhel, járása jó. Kapott a kislány gyógycipőt (C60 ortop cipő +2x Ct 21, 34, 53, 56) és tornáztatni kell a lábát.
Gyakorlatilag a gyerek fürge, eleven, ügyes (mászóka), sokat szaladgál és nem fájlalja a lábát.
Most 6 éves, de jelentős változást nem tapasztaltunk mi se és az orvos sem. Az orvos kilátásba helyezett már az első vizsgálat során műtétet.
Egy másik orvossal is megvizsgáltattuk a gyereket és ő pedig nem javasolja a műtét lehetőségét, hanem gyógycipő és rendszeres torna.
Kérdéseim:
1. Várható-e javulás a rendszeres tornától és cipő használattól?
2. Egyáltalán milyen műtét lenne ez? Mivel jár? Mihez nyúlnak? Milyen életkorban végzik ezt általában?
3. Ha nem műtetjük meg, későbbiekben 10-20 év múlva milyen problémája lehet a gyereknek?
Segítséget várok azon szülőktől akiknek hasonló problémájuk van, illetve szakorvostól ha véletlenül erre jár. Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!