Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 36

Igaz a hír, hogy a Király Sándor úgy nyerte meg a 2010-es polgármester választást, hogy Csátalja cityből hozta neki a hidas csóka pénzért a szavazókat?

Nem akarom elhinni?

Ezt az ott lakók hagyták?

Azután meg köszöngetnek neki, hogy jó vótá Sanyi, gratulálunk Sanyi, fasza gyerek vagy Sanyi?

Nem semmi ha igaz!

Sem a Király Sándor részéről, sem a lakosok részéről!

 

 

jpetike53 Creative Commons License 2008.09.16 0 0 35
Lesz, mert évente cserélem (ha élek).
Előzmény: Bachuta (33)
Bachuta Creative Commons License 2008.09.14 0 0 34
Ahogy ez is.
Előzmény: jpetike51 (21)
Bachuta Creative Commons License 2008.09.14 0 0 33
Akkor most ez a név is a dávodi polgármestert fedi? Sok van még?
Előzmény: davodi (32)
davodi Creative Commons License 2008.03.09 0 0 32
Tisztelt Képviselőtársaim!
Mint a mellékelt dokumentumokon is látható, községünk sikeresen vette a szennyvízberuházás első akadályát: a KEOP – 1.2.0-1/2007-017 azonosító számú pályázatunkat sikeresen bírálták el. Dávod község szennyvízelveze-tés, szennyvíztisztítás megnevezésű pályázatunk az 1. fordulóban 55.590.000.- forintot nyert.
Ez a község, a képviselőtestület sikere – és természetesen számomra különös-képpen – komoly erkölcsi elégtétele is, mert úgy érzem: a döntéssel bebizonyo-sodott, hogy Dávod helyes úton indult el. Úgy érzem beigazolódott, hogy lehet és érdemes is egyedül pályázni. Beigazolódni látszik, hogy nem a társulásos forma az egyedüli üdvözítő megoldás, mégha a szomszédos települések azt a formát pártolják. Ebben az ügyben (is) sok nemtelen támadásnak voltam kitéve, de szerencsére voltak akik a testületben mellém álltak, támogatva a – most már – nyertes elképzelést. Bízom benne, hogy azok a képviselő-társaim, akik ezidáig tamáskodtak, netán ellene voltak elképzeléseimnek, elismerik eredményeinket és a továbbiakban egységesen a nyertes pályázat mellé állnak. Véleményem sze-rint ez szolgálja Dávod érdekét, sikerét a szennyvízberuházási projekt végigvitelét.
Kérlek benneteket, hogy a továbbiakban segítsétek ennek az ügynek a továbbvi-telét, támogatássok munkatársaimat és engem a további kapcsolódó pályázatok elkészítésében.
davodi Creative Commons License 2007.11.04 0 0 31
Újhulladék udvar (Baja, Nagybaracska, Sükösd) -
Beruházási összeg eFt 114,000 -
ISPA támogatás (90%) 102,600 -
Önkormányzatokra jutó saját erő (10%) 11,897.
davodi Creative Commons License 2007.08.25 0 0 30
Hamarabb kapnak uniós pénzt, ha együtt pályáznak
Írta: polgarmester Dátum: 2007. 08. 25. 17:41 (28 olvasás)

Közös szennyvízberuházáshoz területfejlesztési társulást hoz létre Bátmonostor, Csátalja, Gara, Hercegszántó, Nagybaracska önkormányzata. 
A társulásra azért van szükségük, hogy hamarabb megvalósíthassák az építkezés tervét. Ha a települések külön-külön pályáznának az EU-támogatásra, akkor a pályázati rend szerint valamikor 2014 körül jutnának pénzhez. Az érdekelt települések együttes közgyűlésén elhangzott: a beruházáshoz a lakosság hozzájárulására is szükség lesz. Úgy tervezik, hogy a háztartások önrészét a kistérségben élők jövedelmi helyzete szerint kalkulálják majd, vagyis annyit, amennyit ki bírnak fizetni.
Így az uniós támogatás és a lakossági hozzájárulás együttesen nem fedezi majd az összköltséget, a különbözetet pedig valószínűleg hitelből oldja meg a társulás.
DÁVODI válaszKLIKK1 - KLIKK2 - KLIKK3
"a háztartások önrészét a kistérségben élők jövedelmi helyzete szerint kalkulálják majd, vagyis annyit, amennyit ki bírnak fizetni." Ez komoly kijelentés!
DÁVOD EGYEDÜL PÁLYÁZIK!

davodi Creative Commons License 2007.08.25 0 0 29
A DÉMÁSZ Rt. képviselője tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. Péntekre virradóra ugyanis a nagybaracskai halastavaknál lévő transzformátort berendezéseivel együtt a tartóoszlopról levágta és eltulajdonította valaki. A lopással okozott kár körülbelül 2 500 000 forint.
davodi Creative Commons License 2007.08.10 0 0 28
davodi Creative Commons License 2006.09.01 0 0 26
Nagybaracska TANÉVNYITÓ A Simonyi Márton Általános Iskola, valamint a Kun László Középiskola és Szakiskola helyi tagintézménye ma 17 órakor tartja tanévnyitóját. Ezt megelőzően 16 órakor szentmisén vesznek részt a tanulók, majd a fél 5-kor kezdődő óvodai ballagás után az ötödikesek vezetik át az iskolába az új diákokat. (T. G.)
davodi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 25
Akkor hogyan gazdálkodik? 17 millió hitel.
Előzmény: davodi (24)
davodi Creative Commons License 2006.08.19 0 0 24

Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén díjazottak

 

Király Sándor polgármesternek

Nagybaracska Község Önkormányzata

• négy cikluson át folytatott elhivatott, és lelkiismeretes polgármesteri munkásságáért,

• a dinamukisan fejlődő Nagybaracska Község fejlesztésében vállalt kiemelkedő és hozzáértő tevékenységéért,

• az önkormányzati intézmények folyamatos működtetése és felújítása érdekében folytatott fáradhatatlan és elkötelezett munkájáért,

• a Bajai Többcélú Kistérségi Társulás létrehozásában és működtetésében végzett kimagasló szakmai közreműködéséért.

 

Véleményem: megérdemli!

 

De 17 millió hitelt vettek fel a napokban. A hogyan gazdálkodik? Ha Nagybaracska dinamikus, akkor Dávod legleglegdinamikusabb. Ebben a ciklusban 200 millióval fejlesztettünk többet. Természetesen mégegyszer leírom, hogy merérdemli a Sanyi.

davodi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 23

Polgármester jelöltek Király Sándor és Király Attila (tudomásom szerint). Összecsap a Király KLÁN?

jpetike51 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 21
jpetike51 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 20

Nagybaracska híres lett   

       

Eddig egyetlen gyanús esetet sem találtak a településünket járó hatósági állatorvosok, akik összeírták a baromfiállományt - mondta tegnap tudósítónknak Király Sándor nagybaracskai polgármester. Ezen a településen és a közeli Csátalján rendeltek el szerdán egészségügyi zárlatot.


Tíz hatósági állatorvos járta tegnap a Bács-Kiskun megyei Nagybaracska utcáit: minden házba bekopogtattak, megkérdezték a házigazdákat, tartanak-e baromfit. (A szomszéd faluba, Csátaljára ma jutnak el az állatorvosok.) Ha igenlő választ kaptak, felírták a számukat. A legtöbb helyen meg is szemlélték az ólba zárt állatokat, és válaszoltak a helybeliek kérdéseire.

 

A korábbi időkhöz képest kevés baromfit tartanak ma már Nagybaracskán. Király Sándor polgármester szerint 1977-ben körülbelül ötvenezer szárnyas volt a faluban, ma nyolcezerre becsüli a számukat. Csak egy helyen láttunk az udvaron kóricáló baromfit - ott viszont nem volt otthon a gazda. Megkérdeztem, a háziszárnyasok találkozhatnak-e vadon élő madarakkal. Benn a faluban azonban leginkább verebek és vadgalambok próbálnak a tyúkok, kacsák élelméből elcsenni, ezekben a fajokban azonban még nem mutatták ki a madárinfluenza vírusát.

 

Sulyok Pétert, az összeírást végző állatorvosok egyikét elkísértük néhány házba. Hegedűs Józseféknél tíz tyúkot tartanak, szigorúan elzárva, ólban.

 

- Én nem félek a járványtól - mondta a házigazda -, azelőtt is voltak állatbetegségek, csak nem volt miattuk ekkora felhajtás. Például a beteg szarvasmarháról gyakran átterjedt az emberre a gümőkór. Baromfitól is lehetett valamilyen bajt elkapni. Valamikor az állattenyésztő telepen dolgoztam a téeszben, akkor meg a sertésorbáncot kapták el a dolgozók, még a telepvezető is megbetegedett. Betegségek mindig voltak, miért lenne ma másképp? Figyelem a tévét, hogy mit mondanak a madárinfluenzáról. Egybevág a tapasztalataimmal, hogy az állatról az emberre átterjedhet a kór, de az sohasem fordult elő, hogy amit az egyik ember megkapott a jószágtól, azt a másik embernek továbbadja.

 

Hegedűs József azt mondta: azért kevés a baromfi, mert nem éri meg tartani. Az ő utcájukban például majdnem mindenki nyugdíjas. Az egész utcában két helyen tartanak disznót, míg a téeszes időkben hétezer sertést hizlalt meg a falu népe a háztájiban. Az idősebb emberek ma is abból élnek, amit azokban az időkben félreraktak.

 

A Dózsa György utcában Kalló Ferenc nagyot káromkodott, amikor becsöngettünk hozzájuk.

 

- Pont nálunk kezdődött, az isten verje meg - mondta a férfi, aki egy régi autót berhelt az udvaron. - Ma már voltam egyszer Baján, oda-vissza négyszer állítottak meg a rendőrök, és nyittatták ki velem a csomagtér ajtaját. Még egyszer kell mennem, ugyanúgy fognak vegzálni minden egyes alkalommal.

 

Kallóék mindössze egy kutyát tartanak, ellenben a nagypapánál, aki beteg, ezért náluk tartózkodik, van tíz csirke. Sulyok Péter felírta a címet meg a baromfiak számát, és mentünk tovább. Az egyik közeli háznál egy idős asszony alig hallotta meg a csengetést. Be nem engedett, de néhány szóra beszédbe elegyedhettünk vele.

 

- Híres lett Nagybaracska - mondta.

 

- Félnek-e, hogy emberre is átterjed a betegség? - kérdeztem tőle.

 

- Félünk bizony. Ki tudja, mit hozhat ez majd magával? Enélkül is épp elég bajom van. A szemem rossz, nem hallok rendesen. Már úgyis mindenem fáj, most meg még ránk jön ez a madárkórság is! Hetvennyolc éves vagyok, énnekem már nem olyan sok van hátra, de sajnálom a fiatalokat, hogy mit kell megérniük.

 

A községházán eközben ülést tartottak a Bács-Kiskun megyei védelmi bizottság, a rendőrség, a határőrség és az állat-egészségügyi hatóság képviselői. Tolna és Baranya megyei rendőrök is jelen voltak, mert a tíz kilométer sugarú védőkörzet egy része a Dunától nyugatra esik. A tanácskozás tartalmi része nem volt nyilvános. Király Sándor tájékoztatott a történtekről.

 

- A hatóságok pontosították, hogy milyen áruféleségeket lehet átvinni az ellenőrző pontokon. A bajai kerületi főállatorvos elmondta, hogyan tájékoztatják a hatósági állatorvosok a baromfitartókat.

 

Arról érdeklődtünk ezután, hogyan fogadták a helybeliek a járványveszély hírét.

 

- Biztos, hogy jó páran felkapták a fejüket, mert szerda reggel, amikor elmentek dolgozni, még semmi sem volt, mire meg jöttek hazafelé, mindenkit megállítottak a rendőrök. Mindazonáltal nincs pánik - mondta a polgármester.

 

- Mi várható, ha újabb fertőzött vándormadarak érkeznek a Ferenc-csatornára?

 

- Az ég hál' Istennek nyitott, a madarak repülnek ide-oda, amióta világ a világ. Régebben egyébként lényegesen több vadmadár pusztult el a környéken.

 

- Okozhatta a pusztulásukat ugyanaz a vírus, amitől ma annyira tartanak a hatóságok? - kérdeztem végezetül Király Sándortól.

 

- Ki tudja? - felelte. - Azokat akkor nem vizsgálta senki.

 

Népszabadság

Thernitibi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 19
Nem látlak a Skype-n.
Előzmény: jpetike51 (18)
jpetike51 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 18
Jövő héten beszélgessünk.
Thernitibi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 17
Hát ez f@sza.

Hétfőn Dávodon hallottam a fűrdőről rossz híreket.

(Már egy ideje nálam se mennek fényesen a dolgok:-((()
Előzmény: jpetike51 (16)
jpetike51 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 16

Nehéz lesz a gépezet olajozása. Szerintem marad a homok. Teljes KO!!!!!

jpetike51 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 15
Problémák vannak. A Fortuna és a fürdő KO. Felszámolás, végrehajtás, stb.
Thernitibi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 14
Még van egy kis homok a gépezetben.

Mi a helyzet? Kinyit a fűrdő tavasszal?
Előzmény: jpetike51 (13)
jpetike51 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 13
Én megelégednék a felével "amiket igértek".  Magán kérdés: telek ügy? Rendezte az emberke?
Thernitibi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 12
Szerintem az emberek úgy vannak az igérgetéssel, hogy ha fele igaz, már az is jó.
A döntő többség különböző okokból nem néz az igéretek mögé. Sokan épp a regnálókat teszik felelőssé, hogy nem jutnak ötről a hatra, és mégtöbben elfelejtik, hogy az eladósodás pont az ő megnyerésük érdekében történt.
Előzmény: jpetike51 (11)
jpetike51 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 11

Az nyer aki több meghatározó polgármestert, vállalkozót, nyugdíjas vezetőt, mozgássérült vezetőt, stb állít maga mellé. A többi ezeknek a személyeknek a "ráhatásától" függ. Nagyon sok a bizonytalan. A sok felelőtlen igérgetéstől bizonytalanok az emberek. Nyilvánosság, szemtől - szembe, cirkusz, show az embereknek. Emberközelség, beszélgetések, internetes fórumok, kocsmák, nők, butikok, klubok,  stb. A 9. körzetben még nem ismerik a "profi" kampányt.

jpetike51 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 10
Ha én Széll - Zsigó lehetnék, biztosan csatáznék.
Thernitibi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 9
(Na mégegyszer.)

Én nem hiszem, hogy lesz szemtől szembeni Széll - Zsigó csata.

És nekem is megvan a miértre a válaszom.

Előzmény: Thernitibi (8)
Thernitibi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 8
Én nem hiszem, hogy lesz Széll - Zsigó csata.

És nekem is megvan a miértre a válaszom.
Előzmény: jpetike51 (7)
jpetike51 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 7

15 éves önkormányzati tapasztalata alapján. Otthol van az összes társulási témában. Nagyon jó kapcsolati vannak. STB. Én a Zsigótól alkalmasabbnak tartom. FÜGGETLENKÉNT EZ A VÉLEMÉNYEM. Ettől függetlenül a Zsigónak van a legnagyobb esélye, hogy továbbra is a 9. választókörzet képviselője legyen. Kiváncsian várom a Széll - Zsigó csatát. Szóban elmagyarázom a "miérteket".

Thernitibi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 6
Józsi miért gondolod úgy, hogy az általad megnevezett úr (én nem ismerem) alkalmas lenne o.gy. képviselőnek?
Előzmény: jpetike51 (5)
jpetike51 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 5
Olvastam. Ez az én véleményem.
Előzmény: Törölt nick (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!