Keresés

Részletes keresés

Arpadarpa Creative Commons License 2012.11.17 0 0 17

Nem vagyok az az irogatós fajta de most már meg kell említenem hogy ez az a hely ahova senki ne vigye az állatát! De legalábbis sok fórumot olvasson el, és saját felelősségre vigye ...

Én az utóbbi 6 évben 2 kutyával és 2 macskával voltam ott, főként este, mivel a környéken nincs más ügyeletes hely.

Apámék kutyáját vittük kb 1 éve mert fájt a hasa. Kapott egy szteroidos szurit hogy majd ettől jó lesz. Jó is lett 2 napig majd megint fájt a hasa. Másik orvoshoz vittük és kiderült hogy egyrészt a szteroidos szuri elfed minden tünetet és a vérképet is szétszedi úgy hogy hetekig semmit nem lehet megállapítani. BTW májkárosodása volt azért fájt a hasa....

Ma a macskát vittük mert bolhás lett és kezeltük Frontline-al de mikor hazaértünk este a fejét rázta mint állat meg a fülét vakarta.

Elvittük, azt mondták biztos az még az allergia és a füljárata viszket a bolhától és bár kapott egy hete szteroidos injekciót (máshol hogy ne kaparja szét magát) adjunk neki még egyet. - na ezt nem enegedtem és átvitük a Péterhegyi útra (világ vége ...)

Ott a dokinak feltűnt hogy a pupillája akkor mintha be lenne tépve mivel súlyos allergiás reakciója van a Fronline-ra és azonnal kapott Atropin injekciót hogy ne múljon ki.

Előtte lévő macskámat kb 5 éve vittük (később kiderült hogy macska leukózis) akkor is elkülték egy szteroidos injekcióval. Másik kutyának 4-5 éve hasmenésre hányásra is azt adtak.

A lényeg hogy akármikor akármivel mentem oda a kezelés egy ilyen sz.i. > többi állatorvos már ismeri őket és mondták hogy ez a cucc azért jó mert elfed minden tünetet, gazdi megnyugszik, állat jó esetben nem döglik meg.... Eddig csak 1 macskámat nyírták ki. A mostanit már nem hagytam :)

 

karin04 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 16
karin04 Creative Commons License 2012.10.05 0 0 15
coney Creative Commons License 2004.12.03 0 0 14
Én oda hordom a kutyámat, szerencsére csak felülvizsgálatokra, és csak évente, de nagyon színvonalas a váró, nagyon rendesek a dokik, és mindíg sokan vannak, amiből látszik, hogy milyen szükség van erre a kórházra. Nagyon jól felszerelt, ezért is megyünk oda az öreg kutyával, mert ott mindenféle vizsgálatot el tudnak végezni, amire csak szükségünk lehet.
Előzmény: tama_i (-)
somnians Creative Commons License 2004.12.03 0 0 13
Annak idejen allami behatasra valt a korhaz kft-ve.Nyilvan,hogy egy berbeado rendelkezhet a sajat tulajdonaval.De ebben az esetben a miertje es a hogyanja volt kerdeses.A Lehel uti Allatkorhaz legalabb 50 eves multra tekint vissza.Ennek a megszuntetese egyik naprol a masikra, kozbotranyt valtott ki.Nem tudom,hogy tudod-e,ezt a mediabotranyt a gazdik-paciensek generaltak,es nem a korhaz tulajdonosai.Elkezdodott az alairasgyujtes es a paciensek kozul sokan a mediaban dolgoznak,igy a hir futotuzkent terjedt,es eddig senki nem a korhazat marasztalta el az ugyben.Pedig nem 1-2 emberrol beszelunk akik foglalkoznak az uggyel.Nem tudom tudod-e,hogy mi szukseges egy ilyen korhaz atkoltoztetesehez,az epuletnek milyen elvarasoknak kell megfelelnie.Eleg sok szempontot kell figyelembe venni, ez normal esetben is tobb honapot vesz igenybe,a penzrol nem is beszelve.Mivel az eredeti terv az volt,hogy 2004.dec.31ig kell kikoltozni,szamodra is egyertelmu lehet,hogy ez a korhaz megszunteteset jelentette volna,mivel ez 1 honap alatt lehetetlen.Az FVM modositotta eredeti donteset,es meg maradhat a korhaz a Lehel uton addig amig kiderul szukseguk van-e az epuletre.Van masik hely ahova a hivatalt be tudjak koltoztetni,mert ha nem lenne,akkor ragaszkodnanak a mai napig az eredeti elkepzelesukhoz,miszerint dec.31ig hagyja el a korhaz az epuletet.A "hallgattassak meg a masik fel is" azert jo, mert mar probaltak meghallgatni az ugyben illetekes-és nagyreszt donteshozo Allategeszsegugyi Es Elelmiszer Ellenorzo Allomas igazgatojat,akit a botrany ota nem lehet utolerni szemelyesen.Probald meg,hatha Neked sikerul.
Előzmény: Kandirozott Meduza (12)
Kandirozott Meduza Creative Commons License 2004.12.02 0 0 12

Nem igazán tudom, hogy ismeritek-e az állatkórház történetét.

Annak idején az FM épitette fel és az ő pénzéből müködött. A nagy privtizális örületben az állatkórház privát kézbe került, de maga az épület továbbra is a minisztérium tulajdona.A kórház bérlő ezen a helyen. Az EU csatlakozás után sok olyan aktakukac kell, ami az EU adatmohóságát kell hogy kielégitse, annak ellenére, hogy más területeken pedig létszámleépités van és lesz, mert az EU hatásköröket elvont a minisztériumtől. ill. kivitték az FVM közvetlen irányitása alól.

Vagyis a tulajdono szeretné a saját épületét használni. Nem szüntette meg a kórházat, mert ehhez nincs joga, nem az ő tulajdona. De ha valakit kiraknak a bérleményéből, akkor az vagy épit egy saját házat, vagy bérel egy másik megfelelő épületet. Senki nem vont le semmit az állatkórház minősétiséből biztosan tovább is jól müködik majd.

De azért szeretném megkérdezni, hogy akkor miért nem zugolódtak a kórház mai vezető és tulajdonosai, hogy ök maguk kiprivatizálták az FVM-ből a berendezett és bevezett kórházat?

Úgy emlékszem mintha már valaki emlegette volna, hogy piacgazdaság és sajnos az avval is jár, hogy a tulaj azt csinál az ingatlanával amit akar. 

Sajnos a kórház vezetői ill. tulkdonosai megint féligazságot adtak elő és várják a népharagot. Javaslom, hogy mielőtt népharagot zúditunk a minisztérium ellen, nézzük meg, hogy mi is az igazság. Vagyis "hallgatassák meg a másik fél is!" 

somnians Creative Commons License 2004.12.01 0 0 11
Igen, ez abszolut benne van.. de vegulis itt az volt a felhaborito,hogy dec 31ig kellett volna elhagyniuk az epuletet ami teljesseggel lehetetlen.Most mar feltetelezhetoen tisztaban vannak azzal,h ez bekovetkezhet barmikor,de legalabb van egy kis ido lepni az ugyben,esetlegesen uj helyet keresni.
Előzmény: eMM (10)
eMM Creative Commons License 2004.12.01 0 0 10
Én inkább attól tartok hogy most kuss lesz egy darabig az ügyben, azt majd jövőre csendben kidobják a kórházat.A magyar sajtóban ugyanis 1X hír ahír,jövőre már nem érdekli majd a dolog őket.
Előzmény: somnians (9)
somnians Creative Commons License 2004.12.01 0 0 9
Az ugyben annyi fejlemeny (es pozitivum) van, hogy nem dec.31ig kell kikoltozni, hanem majd jovore a fejlesztesek soran kiderul,hogy szuksege van-e a miniszteriumnak az epuletre,es ennek megfeleloen kozlik,hogy menni kell-e,mikor,miert,stb.Ebbol a lenyeg ugyis az,hogy maradhat a korhaz egyelore.Remelhetoleg elallnak az eredeti tervtol es nem probaljak megszuntetni a korhazat,valoszinuleg nem szamitottak ra,hogy ekkora port kavar az ugy.
zsuzsa Creative Commons License 2004.11.30 0 0 8
Micsoda hülye ötlet.... én is voltam már ott ügyeleten, meg ultrahangon is . Bemegyke aláirom. Szemét disznók biztos el akarják adni az épületet, de arra nagy lenen a felzudulás, viszont ha előtte irodásitják, akkor ugyse fog hiányozni snekinek.
Az RTG-t meg a drága gépeket jó pénzért el lehet adni sogornak-komának.
Előzmény: somnians (7)
somnians Creative Commons License 2004.11.30 0 0 7
Alairni az allatkorhazban lehet(1135 Bp., Lehel u.43.) Eddig kb. 1100 alairas gyult ossze, de termeszetesen minel tobb alairas van,annal jobb.El is lehet hozni alairoivet es aztan valamilyen forman visszajuttani a korhaznak.Szerencsere a tobbseg a korhaz megmaradasa mellett van, attol fuggetlenul,hogy hetfon a parlamenti ulesen dr.Nemeth Imre az mondta nem erne Budapestet erezhetoen nagy veszteseg az ejszakai ugyelet miatt mert 380 rendelo van Bp.en.Igen, csak azt nem tette hozza,hogy azok nem ilyen szintu ellatast biztositanak,mint ez,vagy egyaltalan egy korhaz.Nemelyik rendeloben kanult sem tudnak behelyezni,ami azert valljuk be eleg alapveto dolog..
tama_i Creative Commons License 2004.11.30 0 0 6

Pontosan erről van szó. Ez a pénz az államtól lenne, tehát lehet lefaragni a költségvetésésből, mégpedig igen vadul.

Egyébként is a mezőgazdaság lerohasztásásval már csináltak éppen elég kárt az utobbi idők  T fiokái.

Aktakukacok pedig most is elvannak horribilis pénzekért , igen jó körülmények között .

Pénzügyminisztéium most mutass példát a kültségcsökkentésben. Itt van egy láthatólag ÖNCÉLÜ  Marha Ötlet, lehet spórolni.

Előzmény: meoindil (5)
meoindil Creative Commons License 2004.11.30 0 0 5

Hol lehet aláírni? Nekem szerencsére, még nem kellett odavinni a cicáimat, de egy állandó ügyeletet tartó állatkórházra feltétlenül szükség van!

Az iradaházak meg úgy nőnek, mint a gomba. Sajnos a pénz nagy úr. :-(

Előzmény: somnians (2)
eMM Creative Commons License 2004.11.30 0 0 4
ReméleMM hogy jó kényelmes körülmények kjözött lesznek az aktakukacok a ketrecekben,és kapnak napi minimum 2 szurit.
pétercár Creative Commons License 2004.11.30 0 0 3
A véleméyem ugyanaz, mint amit már a topiknyitó is megfogalmazott: Felháborító!, persze -mondhatjuk- akkor mi van?, kit érdekel ez?, azon túl, hogy itt háborgunk, valam egyebet kellene tenni, momentán, sajnos, nem tudom mit...(amúgy én egy kvázi illetéktelen, vidéki kutyás/macskás vagyok...)...
somnians Creative Commons License 2004.11.30 0 0 2
Sajnos nyilvanvalo,hogy ennek a hattereben semmi mas nem all, mint a penz.Ezt barki lathatja,hogy nem irodanak van kitalalva.Azt az epuletet-hogy iroda lehessen belole valamikor-a folddel egy szintbe kell hozni.A miniszteriumnak nincs penze uj irodakra,ezert a sajat epuleteiket hasznaljak fel,viszont,hogy ebbol iroda legyen,sok penzre van szukseg.Tehat mar ez is mutatja,hogy semmi racio nincs az elmeletukben.Velemenyem szerint par ember penzt kapott az epulet megszerzesere,es egy uj tulajdonossal ugyanigy allatkorhazat akarnak letrehozni.Ez egy frekventalt helyen levo,jol mukodo dolog, barkinek szurhatja a szemet.Nem kell mas, mint kapcsolat és penz.Egyebkent a korhaz alairasgyujto akcioba fogott,es tudomasom szerint eleg jol gyulnek az alairasok,ez is mutatja,hogy sok gazdi ragaszkodik ehhez a felallashoz ami most van.
sch32 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 1
1. lépés
Felmondjuk a szerzôdést és irodákat csinálunk az épületbôl
2. lépés
Racionalizálunk, leépítünk és az üressé vált irodát eladjuk a Bélának (Géza/Józsi/...)

Miért van az, hogy ilyen csúnyákat gondolok?
tothistvan Creative Commons License 2004.11.30 0 0 0
Felháborito még a gondolata is hogy az  állatkorházat csak ugy kényük kedve szerint megszüntessék egyik naprol a másikra, azért mert valami nagy okos kitalálta hogy irodákat akar a helyére!Irodaházak tucatjai állnak üresen kihasználatlanul,miért kell pont a Lehel uti állatklinikábol azt csinálni?Szégyelje magát az akinek ez az otromba-ostoba ötlet kipattant a fejéből!Bizom benne hogy megmarad az állatkorház!
tama_i Creative Commons License 2004.11.30 0 0 topiknyitó

Felháboritó módon aktakukacokat akarnak telepiteni a magas szintü szolgáltatást nyujtó 24 órás ügyeletü Állatkórház helyére, ahol fényüző körülmények között folytathatnak majd semmittevést az FVM  emberei. Akiknek, az állatvédelem ugyanugy a feldatai közé tartozna. Maga a tény is felháboritó.

A költségcsökkentésről ennyit , de nem ez a topik támája.

Mások hogyan látják a negyvenezer kisállatot ellátó Kórház megszünetetésének a lehetőségét ?   Addig tegyünk valamit amig a hülyeség olyan mérteket nem ölt, hogy képesek legyenek végrehajtani a marha ötleteiket és szivni tovább az állam vérét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!