Keresés

Részletes keresés

Balisa Creative Commons License 2013.06.18 0 0 28

Mexikóba, Cancunba fogunk költözni munka miatt 2013 novemberében, és ugy tervezem hogy fél év múlva ha már sikerült házat bérelni berendezni stb a kutyáinkat is hoznánk. 2 közepes testű keverék kutyus - kopó és vizsla keverékek, és nagyon ragaszkodunk hozzájuk (ők mégjobban hozzánk) ezért érdekelne ha valaki tud tapasztalattal szolgálni hogyan lehet ezt megoldani (ez rengeteg utazási idő) 
Tudok a chipről, és az orvosi papírokoról stb, és igazán az sem számít mennyibe fog kerülni csak az a lényeg hogy biztonságban és fennakadások nélkül kijussanak hozzánk az állatok. Írjatok!! Köszönöm előre is!!!

durcim Creative Commons License 2011.05.15 0 0 27

Szia, engem erdekelne a kulfoldre szallitas (irorszagba) . Egy 3 honapos kiskutyam van, chipelt, utlevel van. Vertesztet nem tudom megvarni mert addigra mire kikerulne felno! :(

Ebben szerelnem a segitseged kerni.

Ha kerhetnem inkabb emailben ertekezzunk, persze ha neked nem problema (duromonika@yahoo.com).

Koszonettel

Duro Monika

Előzmény: petrus1985 (24)
mazyke Creative Commons License 2011.04.14 0 0 26

Szia !

 

Amerikaba szerencsere semmi fele teszt nem kell ,legalabb is kutyusoknak nem,csak az orvosi igazolas.Egyebkent en Europaban sem hallottam meg ilyesmirol ,pedig voltunk mar egy ket helyen.Europaban egyebkent a legtobb legitarsasagnal a mi kutyusunknak aki 2,5 kg olyan 10000 foritot kellett fizetnunk iranyonkent.

Előzmény: masai01 (23)
mazyke Creative Commons License 2011.04.14 0 0 25

Sziasztok!

 

Van egy yorkink aki 6 eves es mindenhova visszuk magunkkal,mar bejarta az egesz foldet.Ahova nem lehet vinni,oda mi sem megyunk.Amerikaban mar legalabb tizszer voltunk.A cicad gondolom hasonlo meret lehet,igy utazhat a fedelzeten.Meg van az adott taska meret amiben viheted.Es az utazasnal nem veheted ki belole,elmeletileg a labadnal kell lennie.Egyebkent mi mindig kivesszuk es kettonk kozt szokott ulni,vagy jobb esetben nincs tele a gep es a koztunk levo ulesen.Elore be kell jelenteni a legitarsasagnal es csak egy egeszsegugyi igazolas kell,hogy utazas elott par nappal megvizsgaltak es egeszseges ezt az utlevelbe irjak.A Delta,Airfrance,Lufthansa gepei viszik,es iranyonkent 200 euro.Mi a kutyusunkat meg sosem kabitottuk el,bar o nagyon kis nyugodt ilyenkor.Olyan ugyes ,hogy kibirja pisiles nelkul,szinte egesz uton csak alszik,amikor a repulos kajat hozzak csak akkor ebred fel par falatkaert,es amikor megerkezunk meg akkor is varial neha,hogy pisiljen -e ,a ekkor kapok idegbajt.Volt olyan hogy a 14 oras ut utan a szabadban meg vagy ket orat nem pisilt.Egyebkent o a kezipoggyasz igy neked nem is lehet,es azert kell bejelenteni a gepen idoben,mert egyszerre csak 2 vagy 3 kis cica vagy kutyus lehet.Szerintem fenykep nem biztos hogy kell az utlevelbe,bar nekunk van,a lenyeg hogy a chip szama ugyanaz legyen az utlevelben mint a cicusban.Nem kell felned ,mert nekunk meg sosem volt gond,bar minden utazasi iroda remisztget.Egyetlen egyszer Mexikoban neztek meg tuzetesebben a papirjainkat es aztan valami fertotlenitovel befujtak a kutyat es a taskajat is.De Amerikaban lekopogom meg egyszer sem neztek meg a papirjait.Jaa meg a szallito eszkoz,nekunk pl. egy kutyataska aminek halos az eleje es a hatulja,de egyebkent teljesen olyan mint egy noi taska,a lenyeg annyi hogy zarhato legyen es a merete ne haladja a szabvanyt es  a cica a taskaval a 6 kilot.

Remelem segitettem.Ha esetleg valamit szeretnel meg tudni nyugodtan irj!

 

Udv:Edit

Előzmény: bokusz (19)
petrus1985 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 24

Ha valakit érdekel kutyus/cicus külföldre vagy haza szállítása olcsóbban és a kisállatnak kényelmesebb módon mint a cargo írjon mailt!

masai01 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 23

Sziasztok!

 

Előszöris, a fedélzetre csak adott méretű szállítót lehet felvinni, az én cicám maine coon, így én tuti nem nyomorítom bele egy ici-pici szállítóba. Tengeren túlra nem lehet fedélzetre felvinni állatot (bár hallottam olyan légi társaságról, akik felengedték, meg kell kérdezni). A kilós határ 5-8kg szokott lenni szállítóval együtt. A macskát NE ALTASD/ÜSD KI, mert lehül a teste, altatásban rossz a hőszabályozásuk. Ha akarsz, akkor nyugtatót adhatsz neki. A reptéren előre be kell jelenteni, hogy macskát viszel, mert 1 járaton max 2 ugyanolyan fajú állat utazhat (így 2 kutza vgy 2 macska).

Az ár, ha pogyászként megy, akkor túlsúlyként kell fizetni, ami társaságonként más, de kb 10ezer/kiló szokott lenni.

Kérdezd meg Amerikában milyen import engedélyek vannak, mert én pl Dél-Afrikába viszem a cicámat, ott a dél-afrikai állategészségügyi hatóságnál kellett taxot fizetni, és adtak egy papírt, amit a Magyarországi Főállatorvosi hivatalnak kell kiállítania, ellenkező esetben karantémozzák az állatot. Valószínűleg Amerikába kérik a titer tesztet, amit veszettség oltás után 1 hónappal tud központi labor viszgálni...enélkül nem engednek be Európába majd, de lehet, hogy Amerikába sem csak karantémmal max!!! (Valószínűleg ezért kellett Franciaországból is hazajönnie a macskás lánynak).

Gabiiiiii Creative Commons License 2010.02.23 0 0 22

ne a repteren erdeklodd meg,hanem annal a legitarsasagnal,ahol a ti jegyeiteket akarjatok foglalni.Vagy utazasi irodanal..De minden legitarsasag sajat oldalan is fentvannak ezek az infok.Nem mondom,hogy annyi az ara,mint az emberjegynek,de ne lepodj meg,ha sokkal dragabb,mint azt te gondolnad:)

 

Az arat ugyis csak a repteren fogjak pontosan megmondani,miutan lemazsaltak..De azt meg tudjak elore mondani,hogy kilonkent kb mennyi lesz.

Előzmény: bokusz (21)
bokusz Creative Commons License 2010.02.23 0 0 21
Kedves Gabiii-
Köszönöm a tippet.A jegy annyi mint az enyém??komoly!!akkor az ablakhoz kérem neki a jegyet:)Mindenesetre megérdeklődöm a reptéren is,nem akarunk meglepődni!!!Egy ismerősnek egy pecsét miatt 2 hétre Franciaorszába kellet hagynia a cicust,jöhetett haza,aztán vissza aztán oda+ez+az.Drága cicus volt.Nem szeretném lerakni vhol.mégegyszer köszönöm az infót...
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.02.23 0 0 20
erdemes megnezni a legitarsasag oldalan,nem mindenhol egyformak a szabalyok..Az altalanos szabaly az,hogy kennellel egyutt nem lehet tobb 5 kilonal,akit felvihetsz a fedelzetre..ha tobb,akkor a csomagterben utazhat csak.Szabvany kennelt kell venni es a repulojegy foglalasaok meg kell adni a cica sulyat kenellet egyutt,es a kennel 3 dimenzios meretet centiben.Arra szamits,hogy esetenkent a cica jegye tobbe kerul,mint a tied.En meg olyat nem hallottam,hogy "ki kellene utni" egy allatot.Utlevelet az allatorvos ad,tudtommal nincs benne fenykep.Erdemes lenne azt is megnezni,hogy az USA-ba egesz pontosan mik a beviteli szabalyok,nehogy meglepodj
Előzmény: bokusz (19)
bokusz Creative Commons License 2010.02.23 0 0 19
Tisztelt fórumozók.
Kérdésem lenne hátha vki tud tippet adni ,hogy megy ez...
Augusztusban utazunk Amerikába,vinnénk magunkal a cicánkat is.Épp ma voltunk a dokinál,utlevélért,chipért meg oltás stb..Azt hallotam ,hogy nem mindegy milyen szállító ezközzel megy fel a gépre,ki kell e ütni(altatni) felszállás elött vagy sem,fénykép kell e az útlevélbe,kézipoggyászként vagy a csomagtartóban fog e utazni stb??????...ha vki tudna felvilágosítást adni ,megköszönném.
Erika 01 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 18

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket,hogy lehetséges-e kutyát vitetni egy adott országba ugy hogy nincs közvetlen járat,minimum 1 átszálás.Milyen lehetőségek vannak,ha vannak,és mennyibe kerül....?

 

Lilike76 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 17
Németországba szeretném kivinni törpe schnauzerem fél évre,remélem sikerül megoldani autóval vagy vonattal.Mi kell hozzá??Kutya útlevél?oltási könyv,chips.
Ha valaki tud légyszi segítsen!
Köszi!!
DGyuri Creative Commons License 2003.05.29 0 0 16
Normál esetben semmi baja nem lehet a kutyának a repülőn való szállításkor.
Sok kölyök (2/3 hónapos) kutyát küldtünk ki repülővel főleg az USA-ba de soha semmi baj nem történt velük. Ami lényeges, hogy betartsa a feladó a fogadó ország szabályait, amiről a speditőr cég tud információt adni.
Mi minden esetben az AirMAx Cargo Kft-t használjuk (nem hírdetés) a Ferihegyi reptéren van az irodájuk és csak jó tapasztalataink vannak velük, nekünk csak a megbeszélt időben ki kell vinnünk a kutyusokat a reptérre, a cég adja a szállításhoz a kennelt és az összes papírmunkát elvégzik.
szalka Creative Commons License 2003.05.29 0 0 15
Koszonom a biztatast ezek szerint azert nem olyan iszonyat nekik. Mindenesetre megnyugodni csak akkor fogok ha mar itt lesz.
Az enyim nem az utasterben fog utazni, hanem a csomagterben mivelhogy kisero nelkul jon. Nem tudom adnak-e majd neki nyugtatot avagy sem, de a tenyesztonek mar utazott messzebbre is kiskutyaja es ok tudjak hogy kell intezni, de azert ideges vagyok. Meg persze az adasveteli szerzodes garancia es egyeben az utazasbol kifolyolag tortent esetleges serulesre nem terjed ki :-(
nyuszamama:
Ha ilyen jartas vagy a dologban hogy meg a dologban akkor kerdeznek par technikai reszletet.
Amikor megerkezik az allatka, plane ilyen esetben ha nem jon vele utas, akkor hogy zajlik az atvetele?
A szallitast utolag en fogom fizetni tehat mielott odaadjak, de fogalmam sincs ez hogy muxik?
Quaigon Creative Commons License 2003.05.28 0 0 14
Nekem kölyökként Moszkvából jött a lajkám(6 hetsen), az utaskísérőkre volt bízva. Észre se vette, csak jót aludt. Felnőtként Törökországba vittem a belgámat, ő odafelé a raktérbe, visszafelé pedig az utastérbe utazott, szintén közömbös volt( Na persze az uzsi osztásra felébredt! :O))) 9 óra elég hosszú, lehet, hogy egy gyenge nyugtató tényleg praktikus lenne. De a kölyökkutyák iszonyú rugalmasak.
nyuszama Creative Commons License 2003.05.28 0 0 13
Sziasztok!

Én kint dolgozom Ferihegyen, mint check-in-es, ezért eléggé jártas vagyok a témában.
Minden állatkáért fizetni kell, attól függetlenül, hogy belefér-e a szabad súlykeretbe vagy sem. Ha a fedélzeten utazik max 8 kg lehet ketreccel együtt (én már 10 kg-ost is felengedtem :-)))).
Előre be kell jelenteni, hogy viszel állatkát, mert meg van határozva, hogy egy járaton hány mehet utastérbe és hány pedig a csomagtérbe.
Azt hogy milyen engedélyek szükségesek sajnos nem tudom. :-(((
A szállítódoboznak olyannak kell lenni ami, szivárgásmentes és lehetőleg minél könnyebb legyen.
A túlsúly díja attól függ, hogy milyen messzire viszik az állatkát és melyik légitársaságot választjátok.
Angliából ki bármilyen állatot lehet hozni, viszont vinni csak úgy lehet, ha vállalja a gazdi az éves karantént. Szerintem ezt senki nem vállalja.
Hirtelen ennyi jut eszembe, ha van kérdés csak nyugodtan.

Nyuszama

Szuszmók Creative Commons License 2003.05.28 0 0 12
Eddig két macskám érkezett Californiából. Azért ez elég hosszú út egy pár hónapos állatkának. Felügyelettel utaztak, nem volt semmi baj.
Egy barátnőm nemrég járt Izraelben, macskakiállításon, a cicája viszonylagosan jól viselte az utat, főleg visszafelé, odafelé hányt egy kicsit, de kibírható volt. Egy másik barátomék Norvégiából vásároltak kutyát, ő is repcsin érkezett, de ő nem kabinban, tehát utastérben, mégsem let semmi baja.

A lényeg: megfelelő légitársaság, akik mindenre odafigyelnek. Szerintem , nem lesz gond:)

Előzmény: szalka (10)
zildi Creative Commons License 2003.05.27 0 0 11
a nénikém (90 éves) novemberben érkezett Detroitból a kutyájával, amelyikkel már öt éve együtt élt kint, de menhelyről vette ki korábban. Elutaztak Torontoba kocsival és onnan repülővel. A kutya vizsla nagyságú keverék. Vett neki egy nagy ketrecet, melyben fel tudott állni. a csomagtérben utazott. kapott az állatorvostól nyugtató tablettát és kevés ennivalót kapott utazás előtti órákban. Kb 2o órát töltött ketrecben és amikor Ferihegyen kiengedtem a ketrecből, nem volt idegbajos és tiszta!! volt a ketrec. kivittem gyorsan pisilni, kakilni, aminek nagyon örült, de nyoma nem volt annak, hogy idegbajos lenne. azóta is itt élnek és a kutya éppen olyan jámbor, jókedvű, mint régi otthonában. Azt megelőzően soha nem utazott és kertes házban élt és menhelyi kutyus. Lehet, hogy ez egy kivételes szerencse, nem tudom, de így történt.
Előzmény: szalka (10)
szalka Creative Commons License 2003.05.26 0 0 10
Tudom hogy ezereves a topic, meg regebbi a beiras amire reagalok , de a remeny hall meg utoljara.
Erdekelne mindenki elmenye kutya avagy macska repulon valo szallitasarol.
Nem igazan a papir resze erdekel, hanem, hogy az allatok hogy viseltek a hosszu utat, fokent kolyokkent.
Eleg messzirol veszek kiskutyat es iszonyu hosszu lesz az ut 9 ora! Oszinten szolva nem mertem fel milyen messze van eredetileg ,azt gondolta hogy 4-5 ora lesz a szallitas. De most hogy mar konkretan nezem a repcsijaratokat kiderult, hogy ketszer annyi ido mint en azt elkepzeltem, merthogy termeszetesen direkt jarat minek is lenne szoval teljesen le vagyok torve.
Lehet hogy a vegen a kiskutya nem fogja tulelni????
Előzmény: keptn_kork (7)
keptn_kork Creative Commons License 2001.12.04 0 0 9
Szia!
Én a barátom neve alatt kalozkodom itt, mindjárt küldök neked egy emilt, a sajét cimemmel.
Hát most vannak burmák, megha minden sikerül, egy olyan, mai még nincs az országban
Előzmény: liva (8)
liva Creative Commons License 2001.11.30 0 0 8
Ja, értem. Nem tudom, ezt honnan lehetne megkérdezni, legjobb lenne a légitársaságtól. Az Angliai tenyésztö nem vállalná el a repcsire föladást?
OFF: Te is ilyen nagy cica-barát vagy? Vagy tenyésztö? Milyen ciccet akarsz behozatni, ha nem titok? Nekem egy gyönyörü himalája leányzóm van, úgy betenném ide a képét, de nem tudom, hogy kell :-(( Ŕ, megvan, elküldöm neked mailben, nézd meg az inboxod! Liva
keptn_kork Creative Commons License 2001.11.30 0 0 7
Arról lenne szó, hogy egy tenyésztötől vennénk és valahogy elküldené nekünk a ciccet, de nem igazán tudom, hogy lehetne ezt megszervezni.
Angliával kapcsoltaban a karantén volt, nem lehetet egyszerüen állatot kivinni, de már ezt is eltörölték.
Egyébként nekem jött cicám Ausztráliából, de azt a kinti nő szervezte, teljesen.
Előzmény: liva (6)
liva Creative Commons License 2001.11.29 0 0 6
Szia! Mit jelent az, hogy nem mennél ki érte? Egyébként én azt hallottam hogy Anglián keresztül nem lehet élö állatot szállítani,de nem tudom, ez arra is vonatkozik-e, ha onnan akarsz hazavinni állatot.
Čn letettem a repülös szállításról, mert bonyolult, drága, és a barátaim elvállalták, hogy hazaviszik 21.-n kocsival :-))
Előzmény: keptn_kork (5)
keptn_kork Creative Commons License 2001.11.29 0 0 5
Sziasztok!
Nekem is lenne kérdésem,én úgy január vége, február elején szeretnék egy cicát Angliából behozni, de úgy, hogy nem mennék ki érte, tudna esetleg valaki segiteni, hogy az ilyeneket hogy lehetne megoldani, vagy esetleg kérdezem én is a MALÉv-ot?
Elöre is köszi
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.21 0 0 4
Nos, akkor mar majdnem mindent tudunk. =O)
Biztosan kell fizetni a cicusert mert arra blaziroznak, hogy bepiszkitja a gepet es takarithatnak utana,amit ugye egy csomag nem csinal. Bar szerintem a Malev jaratait nem lehet jobban bepiszkitani...na jo, lehet, hogy csak nekem vannak rossz tapasztalataim.
Előzmény: liva (2)
Wet R in R Creative Commons License 2001.11.21 0 0 3
HA magyar útleveled van, akkor kérhetik a magyar kiviteli engedélyt. Persze a kis határőrnek lehet, hogy elég a német papir, de néha szeretnek precizkedni. Ha egy éven belül volt oltva(veszettség és kombinált), akkor az indulás előtt 1 hétetl el kell vinned egy állatorvoshoz, aki megvizsgálja, hogy egészséges. Erről ad egy papirt, amit a cica nélkül, de az oltási könyvvel együtt el kell vinni a területileg illetékes hatósági állatorvoshoz, aki megadja a kiviteli engedélyt. Tudom, hogy bonyolultnak hangzik, de ez van... Zsolt
liva Creative Commons License 2001.11.21 0 0 2
Szia! Végre valaki...! Tegnap írtam mailt a Malévnek, de nem voltak hajlandók válaszolni. Ma felhívtam a megadott számot, így megtudtam pár infot: fel lehet vinni a fedélzetre, ha ketreccel együtt kevesebb, mint 5 kg. Frankfurtból Bp-re 16 DEM/kg-t kell fizetni a reptéren, és helyfoglalásnál jelezni kell, hogy állatot szeretnék szállítani. Azt nem tudom, hogy ha a kézipoggyász+macska együtt kevesebb, mint 10 kg (ennyi lehet egyébként a kézipoggyász), akkor is kell-e fizetni a ciccért. Ezt elfelejtettem megkérdezni, bár szerintem akkor is kell fizetni. Azért ha valaki tud valamit, írhatna! Pusszancs!
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.21 0 0 1
Hello!

Nagyon jo, hogy ezt a kerdest felvetetted mert engem is erdekelnenek a valaszok. Meg nincs macsekom de szeretnek es ha lessz ,sajnos, az enyem is utazos macska lessz.

Azert, hogy mondjak is valamit, en felhivnam az adott legitarsasagot akivel repulunk es megkerdeznem, hogy mit akarnak. Talan ez a legegyszerubb megoldas es az ilyesmi ugy is valtozik minden cegnel.

Előzmény: liva (-)
DonKerOzin Creative Commons License 2001.11.20 0 0 0
Én Németországból eddig 0 állattal repültem haza. Persze végig a dupla 0-ban. :-)
Előzmény: liva (-)
liva Creative Commons License 2001.11.20 0 0 topiknyitó
Sziasztok! December elején repülök a ciccemmel haza Németországból. Ki tudja hogy milyen iratokat kell beszereznem? Szeptember elején jöttünk ki (kocsival), előtte volt a cicc hatósági állatorvosi vizsgálaton, van oltási bizonyítványa,törzskönyve, be van oltva veszettség ellen is. El kell-e itt is vinnem állatorvoshoz megvizsgáltatni, vagy elég az otthoni igazolása, hogy egészséges??
Az oltási bizonyítványa hátoldalán ez áll:
"Alulírott hatósági állatorvos ezennel igazolom, hogy az 1. oldalon leírt kutya/macska származási területén és annak 30 km-es körzetében legalább 6 hónap óta veszettség, vagy annak gyanúja nem fordult elő és hogy közvetlenül az elszállítás előtt tatózkodási helyét ugyancsak 3 hónapon belül nem változtatta. A kutya/macska a hatósági állatorvosi vizsgálat alkalmával egészségesnek bizonyult"
Egy kicsit bonyolult szerintem a megfogalmazás, nekem az tünik ki belőle, hogy talán itt is el kéne vinnem állatorvshoz igazoltattatni, hogy a környéken nem volt veszettség... vagy nem? Egyébként lakásban van a cicc, semmi állat nincs körülötte, szóval nem kaphatott el semmit.
Más: Milyen egyéb iratok kellenek az utaztatáshoz? Föl lehet-e vinni a fedélzetre? A cicus szallitoketreccel együtt 3,5 kg, azt hallottam, hogy ha 5 kg alatt van ketreccel együtt, akkor föl lehet vinni. Ekkor is kell rá pótdíjat fizetni, vagy csak akkor, ha a csomagtérben utazik?
Van-e valakinek tapasztalata ilyen utaztatással? Hogy bírja a cicc? Čn már előző nap nem adok neki enni, csak inni, és akarok neki adni egy fél nyugtató tablettát az utazás előtt. Egyébként nem hosszú az út, másfél óra, de ugye a transzfer, meg a várakozás, stb...
Kíváncsi vagyok egyébként másnak is a kedvenccel való utazási tapasztalataira, legyen az autós, vonatos, buszos... hogy bírják a drágák, milyen gyakran etetitek utazás alatt, van-e lehetőségük WC-zni, mennyire nyugtalanok, stb. Lehet mesélni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!