Keresés

Részletes keresés

galamus Creative Commons License 2013.09.30 0 0 11073

Üdvözlet mindenkinek!

Hol találok kisbabáknak szóló fimeket (Baby Einstein, stb.)? A www.filmpage.eu oldalt javasolták, ami nagyszerű oldal, hiszen egyesíti magában a legjelentősebb magyarországi filmnéző csatornák kínálatát, ám ilyen filmeket ott sem találtam.

jenci80 Creative Commons License 2013.09.30 0 0 11072

Sziasztok! Én is kb.1000éve jártam itt, kicsit kihalt a topik de hát egyre nagyobbak a gyerkőcök, egyre több a tennivaló-gond is velük ;)

 

Sirakava,

Gratulálok a hármaskához, ügyesen összehoztátok! ;) Nem is írtad korábban, hogy 3-at szeretnétek vagy időközben jött meg az étvágy? ;) Boldog gondtalan kismamaságot kívánok! Tudsz egyébként pihenni a kicsik mellett? Én egyenlőre nem tudnám elképzelni az újabb babát bár nekem a kicsi még csak 16 hónapos, iszonyú aktív, egy nyugodt pillanatom nincs... de a nagylány is egy veszedelem, még őt is igencsak felügyelni kell. Nálunk is megy ez a betegeskedés mióta ovi van...egy fertő az egész, nagyon elkeserítő...1 hét ovi 1 hét itthon meg a pici is elkap mindent szóval mindig beteg valamelyik, a fél napom takonyszívásból áll ki :)

 

Többiek hogy vagytok?

 

 

 

Előzmény: Sirakava (11071)
Sirakava Creative Commons License 2013.09.22 0 0 11071
Sziasztok!

En is jo reg jartam erre..

Hogy vagytok?
Kinek hogy ment az ovikezdes? Mi a 3 hetbol 2-t itthon voltunk betegen, hetfon megy ujra Lili. Aztan kedden szuloi. Amugy siman ment, ahhoz kepest, hogy egesz nyaron itthon volt, nem is tart nagy bucsuzkodasokat, mint tavaly. :)
Bertonnal itthon vagyok egyebkent, nem lesz bolcsis. Mindjart itt a gyerekek szulinapja, lesz ket nagy gyerekem (4 es 2). :)
Amugy szepek, ugyesek, okosak, sokat marjak egymast, de mar tudnak egyutt is jatszani. A kicsi folyekonyan beszel, mondokazik, mar tobb szint (fel)ismer es allandoan autozik. :)
Lilivel volt kis gond kakafronton, kicsit szorulasos volt, 3-4 naponta volt kuzdelmes 40 perces szenvedes. Voltunk gasztron, ott kapott egy granulatumot, ez szuperul helyrehozta. Ezzel egyutt meg mindig 12,5 kg..

Lesz kisteso is, most a 13. hetet fejezem be. :)
Naala Creative Commons License 2013.07.14 0 0 11070

Lányok! Kihalt a topic? Egyedül írogatva elég magányosnak érzem magam.

 

Valaki?

Bárki?

Senki?

 

 

Tibeth Creative Commons License 2013.05.18 0 0 11069

Sziasztok!

Ki tud segíteni?

Olyan irodalmat keresek - már volt a kezembe, főiskolai jegyzet, de vissza kellett adnom, s akkor még nem voltam érintett -, amelyik arról szól, mit tud a gyerek egy-egy adott korban. Olyanra gondolok, hogy időérzékelése, ok-okozat stb. A mi aktuális problémánk - 4. év felé tartunk -  a hiszti és a büntetés.

Én mint nagymama megértő vagyok a hisztivel, mert az egyfajta tehetetlenség a problémával szemben, amire a legrosszabb reakció a büntetés. Ha jól emlékszem, anyukaként másként láttam:-). De most új fejezetet írok.

Hát, segítsetek, mit kell tenni?

Naala Creative Commons License 2013.04.26 0 0 11068

Sziasztok! Gondoltam beszámolok milyen az ÚJ ÉLET. Április 7-én költöztünk Keszthelyre, eleinte anyukámnál lakunk, amíg megkapjuk az új lakás kulcsát, remélem május végén. Zalán az első három nap sírt az óvodában reggel, de azóta csak néha biggyeszt, és közli, hogy nem szeretek oviba járni. Arra a kérdésre, hogy mit szeretne heylette, nem ad konkrét választ. Szóval szerintem ez egy reggeli szokás lett nála. Az óvónők agyon dícsérik, hogy milyen ügyes, okos, önálló, és milyen jó memóriája van. Meg milyen jó természete van, kedves, segítőkész, udvarias. Néha visszakérdezek, hogy biztos a Zalánról beszélnek, mert otthon azért feszegeti a határait rendesen. :-) Néha igazán elviselhetetlen :-)

 

A kempingben kinyitottunk, és imádok itt lenni! Nincs stressz :-) A férjem még nem talált munkát, de nem csüggedünk, addig segít a három kemping körül. Van munka bőven. Szóval úgy érzem jó döntést hoztunk, még ha az út nem is volt egyszerű ami ide elvezetett bennünket.

 

Jelentkezzetek ti is, mert lassan kihal a topik.  :-)

Sirakava Creative Commons License 2013.04.06 0 0 11067
De jo, akkor lehet mondani, hogy uj eletet kezdtek. :)
A par hetet ki lehet birni szulokkel, aztan szep, uj lakasba koltoztok. Berlitek v vettetek? Es itthon mindent felegettek magatok utan?

Mi jol vagyunk. Lili olvas, ir, szamol.. :)
Előzmény: Naala (11066)
Naala Creative Commons License 2013.04.06 0 0 11066

Kedden és szerdán voltunk az óvodában, nagyon tetszett neki. Megkérdezték milyen jelet szeretne, erre rávágta, dömper! Szóval jól feladta a leckét az óvónéniknek. (majd minden rajzára rá kell rajzolniuk :-)

Az új lakás még nincs kész, ezért pár hétig az anyukámnál fogunk lakni, ettől kicsit félek, de remélem minden oké lesz. Sok tennivaló van még. Konyhát kell csináltatni, Zalánnak új bútorokat venni, festeni, és a nappali és a hálószobába galériát építtetünk, mert a belmagasság abban a két szobában óriási. Nincs felette lakás, és itt felmegy a plafon a tetőig. Szóval van munka bőven, de idővel meglesz minden.

 

Most hazajöttünk csomagolni, és holnap megyünk....várom is és félek is. Igaz ott nőttem fel, de 20 évesen eljöttem.

Előzmény: micko2 (11065)
micko2 Creative Commons License 2013.03.31 0 0 11065
Nahat, micsoda hirek! Meguntad a multit? Remelem jol fogjatok erezni magatokat ott, szep az a kornyek nagyon.

Ma nagyon edes volt a lany, pakoltam az unokatesoi nyuszicsomagjait, erre hozta a kosarat, es mindenkinek kiutalt egy nyuszit a sajat keszletebol. Hihetetlenul kis kedves gyerek, a kicsit is rendezi, mos neki almat, ad neki joghurtot, ilyesmi. Neki is jo a memoriaja, karacsonykor kerdezte h hol vannak az allatok az adventi kalendariumbol, mert tavaly az volt bennuk.

Irjatok mar neha, nagyon eltunt mndenki....
Előzmény: Naala (11064)
Naala Creative Commons License 2013.03.31 0 0 11064

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

 

Új hírek: hamarosan költözünk Keszthelyre, ott fogunk ezután élni. A kempingünkben fogok dolgozni, mint amikor a Zalán pici volt két nyáron át. Felvették ott az óvodába, jövő utáni hétfőtől fog beszokni, remélem hamar megy majd neki, és szeretni fogja. A bölcsiből elbúcsúztatták, minket is a munkahelyünkről, úgyhogy ÚJ ÉLET jövünk!!

Zalánnal minden rendben, szedi a gyógyszert minden nap, és az állapota stabil. Semmi légszomj, semmi betegség, hálistennek. A sóbarlang is sokat segít.

Voltunk 3 éves státuszon. Magasság: 98,5cm, 15kg, okos, értelmes szóval minden rendben! A védőnő el volt tőle ájulva, hogy mennyire ügyes. A látásvizsgálatnál van egy ábra, ami egy fenyőfa. Zalán nézi: ez egy fa, egy fenyőfa, aztán karácsonykor ebből lesz a karácsonyfa..., elkezd nevetni: a múltkor erre mondtam, hogy gereblye.. A múltkor az pont egy évvel korábban volt, a 2 éves státuszon. És emlékezett rá!

Puszi Nektek!

Naala Creative Commons License 2013.03.02 0 0 11063

Sziasztok! Noor, kitartás! Szerencsére Zalán nem beteg, amióta szedi a gyógyszert, nem volt semmi hálistennek. Járunk a sószobába is.

Sirkava a pisi miatt ne aggódj. Zalán sem hord pelust, de amikor januárban beteg volt, minden éjjel bepisilt, meg amikor anyunál volt egy hétig Keszthelyen, első este ott is, aztán elmaradt. Minden változást meg kell élniük valahogy.

Előzmény: Sirakava (11062)
Sirakava Creative Commons License 2013.03.01 0 0 11062

Sziasztok!

 

Noor, sajnálom a betegségeket, de végülis a bárányhimlőt jó hamar letudtátok! :o) Mi oltattunk, remélem, nem hiába..

 

Micko, minden éjjel bepisil azóta? Vagy többször igen, mint nem? És csak éjszaka? Kemény lehet, nem is tudom, mit lehetne erre kitalálni. Persze, biztos sokat beszélgetni az oviról meg minden (gondolom, ez meg is van), de nekem sem lenne rá ötletem.

Lili felkel, ha pisilnie kell éjszaka, és el is intézi magának bilibe a szobában, aztán átjön és nálunk folytatja az alvást. Egyszer-egyszer előfordul, hogy kicsorog a pisi, de nem tudom, hogy csinálja, mert a ruhája, az ágy is olyan, meg a biliben is van.. Szóval hogy elkezdi alvás közben, aztán visszatartja, amíg ráül a bilire, gondolom én. De ilyenkor meg még át is öltözik szépen csendben, még zoknit is cserél. :o) Aztán persze ezután is nálunk köt ki. Mostanában sokszor átjön hajnalban, reggel felé, lassan vehetünk nagyobb ágyat, mert kicsi lesz négyünknek. :o) (Bertont is át szoktam vinni reggelente, akkor még legtöbbször alszik fél/egy órát. Én meg a két gyerek közt lapjában.. :D

 

 

 

 

 

 

Noor__ Creative Commons License 2013.03.01 0 0 11061

Sajnálom. Nekünk is van még éjjelre pelus. 

 

A bárányhimlő elvileg 7-10 nap. Gyakorlatilag addig tart amig a pörkök le nem esnek. Vasárnap jelent meg az első hólyag, szerintem hétfőn mehetünk igazolásért a gyerekorvoshoz. Már nem fertőz, láza sincs, de étvágya még nincs. Mondjuk van miből "diétázni". :) Ez a váróban készült. 

Előzmény: micko2 (11060)
micko2 Creative Commons License 2013.02.28 0 0 11060
Szegenyke. Nalunk 18 hosan kotelezo az oltas, nem is bantam. Meddig tart?

En is panaszkodok : miota 3 napit jar oviba, ejszaka bepisil
, pedig mar augusztus ota nincs ejjelre pelus. El vagyok keseredve.
Előzmény: Noor__ (11059)
Noor__ Creative Commons License 2013.02.27 0 0 11059

Sziasztok. Nem tévedtem. Bárányhimlő. Most már mindenütt (de tényleg, még a fülében is) és a láz, meg az összes többi cucc. 

Hát lehet, hogy jó lett volna a védőoltás, de most már mindegy. 

Noor__ Creative Commons License 2013.02.25 0 0 11058

Bocsánat, hogy megint betegséggel jelentkezem, (lehet, hogy szakmai ártalom). 

Bárányhimlő. Valószínűleg. Este azért megmutatom gyerekorvosnak, de amennyire értek hozzá ez az. A bölcsiben is van már 2 gyerek.

De érdekes, hogy nem levert, nem lázas, és sem a fejbőrön, sem a száj nyálkahártyán nem látok helyeket. 

Valaki volt már bárányhimlős? 

irénjohanna Creative Commons License 2013.02.20 0 0 11057

Kedves Édesanyák!


A szakdolgozatomhoz végzek kutatást az anyaszereppel, gyermekvállalással kapcsolatosan. Kérlek, töltsétek ki az alábbi (2 részből álló) kérdőívemet, hogy ezáltal reális képet kaphassak az anyai örömökről és nehézségekről! 
A kitöltés kb. 15-20 percet vesz igénybe. 

Előre is köszönöm a segítséget! 

1.rész: http://kerdoivem.hu/kerdoiv/619626642/

2.rész: http://kerdoivem.hu/kerdoiv/619641887/

 

Sirakava Creative Commons License 2013.02.12 0 0 11056
Sziasztok!

Nalunk Lili meg csak hten kezdte az ovit, bar azert meg kohecsel neha. Nagyon lassan mulik, de nem fertoz. Mult heten ket egymast koveto nap sobarlangoztunk, lehet, h az segitett kicsit.
Mondjuk mult heten szerdara kiirta mar a doktorno, ment is, de utana megint itthon tartottam. Egyebkent epp aznap volt a ovis farsang, amirol nem is tudtam, nem kicsit lettem ideges, mikor meglattam jelmezes gyerekelet, nekunk meg semmi, nm is tudtam, lesz-e egyaltalan farsangozas, igy nem is keszultunk... vegul hazarohantam vmi ruhaert, aztan abban volt..
LindaBrasil Creative Commons License 2013.02.12 0 0 11055

Az szép... nálunk Levinek van tüszős mandulagyulladása,ma voltunk kontrollon, már rendben van,de köhög,így ACC és a héten még nem megy. Zsófi meg hányt hétvégén,de ő már megy csütörtökön,pénteken farsang lesz,jól van,diétázott! :)

Szóval már én is unom. December végén és január elején voltak betegek,meg most...szóval már jöhetne a tavasz! Vettem még egy 120as gyerekvitamint, azt még beléjük nyomom,aztán jöjjön a jó idő! :)

 

Mai mesézés :)

Előzmény: Noor__ (11054)
Noor__ Creative Commons License 2013.02.12 0 0 11054

Sziasztok!

Mindenki eltűnt? 

Mi jól vagyunk, de a fiam bölcsis csoportjában a 12 fő létszámból 2 gyerek volt benn, a fiamat is beleszámítva. 

Én annyira utálom ezt a telet!!! Mikor lesz már vége? 

 

 

 

micko2 Creative Commons License 2013.01.31 0 0 11053
Nekunk a doki aszonta h az elso 8-9 ho ilyen, egyik betegsegbol a masikba esnek, utana mar strapabirobbak. Tavaly mar nem is volt beteg.
Előzmény: Sirakava (11052)
Sirakava Creative Commons License 2013.01.27 0 0 11052

Ó, Lili az r-et ropogtatja, hogy csak úgy recseg..! :o) Az s helyett sz, zs helyett z félét mond, de amúgy szépen beszél.

 

Hát, mi a héten, lehet, hogy nem megyünk oviba, vagy csak a hét második felében, mert itt tombol a takonykór, köhögés, rekedtség. Holnap kihívom a doktornőt, nézzen rájuk, remélem, nem komoly, láz végülis nincs...

 

Testvérféltékenység nálunk volt, most már inkább csak a saját dolgok féltése az, ami erőszakos tettekre sarkalja Lilit. Simán kitépi Berton kezéből a dolgokat, még úgy is, hogy elrántja vele együtt és hasonlók. De ezek szerintünk már nem a tesó-üggyel kapcsolatosak, csak az ego, ugye...

 

 

 

Naala Creative Commons License 2013.01.27 0 0 11051

Igen a színeken én is csodálkoztam, hogy nem tudják. Emlékszem amikor Zalánnal a 2 éves státusz vizsgálaton voltunk, akkor kérdezte a védőnő a nap színét, és Zalán tétovázott. A védőnő kisegítette: sárga? Zalán erre, nem sárga, citromsárga :-) A védőnő is csodálkozott. De szerintem nindenkinek az atermészetes, ahogy a saját gyereke fejlődik, hisz azt látja. Én szoktam csodálkozni, amikor cumiznak a 2-3 évesek, sőt a keresztlányom is cumizik, pedig ő már 4,5. Nem egformák az biztos.

 

Tesóféltékenységről én nem tudok nyilatkozni, de a nővérem is kűzd vele, pedig ott már a kicsi is elmúlt 2. Náluk most éleződik ki, hogy most miért nem velem foglalkozol? Miért nem nekem adod? És így tovább...

Előzmény: PP09 (11049)
PP09 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 11050

Egyébként a testvérféltékenység csak nálunk okoz nehézségeket? Totál észreveszem Petin, hogy lassan jobban hozzám nő, mint kiskorában. Tegnap azon volt a hiszti, hogy apa nem öltöztetheti, de már nem is fürdetheti, meg nem is altathatja. Még nem döntöttem el, hogy ezt hagyjuk-e rá, vagy inkább ne engedjünk neki ezügyben.

PP09 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 11049

Bizony-bizony, ér dicsekedni is!!!

Nagyon ügyesek a csajok!

 

Én mondtam az óvónőnek, hogy a fiam zseni lenne, ha ez attól függne, hogy mennyit próbáltam foglalkozni vele. Jót nevetett rajta, de szerintem lassan megérti, hogy miért mondtam. Petinek nem lehet megmutatni/megtanítani dolgokat, mert nem engedi. Vagy tudja csinálni magától, vagy nem. A múltkor a pulóver összecipzározásán képes volt egy fél órás fetrengős, üvöltős hisztit levágni indulás előtt (alul szétjött, és se szétszedni, se felhúzni nem tudta, de segíteni sem engedett, csak a fél órás hiszti után engedte végre, hogy elmondjam neki, mit is szerettem volna megmutatni...)

 

Egyébként a szinek ismerete szerintem ritka. Azt Peti is tudja, és nálunk is mindenki csodálkozik rajta.

 

Meg van 3 betű, amit még nem tud kiejteni, az f, az r és az l, úgyhogy néha nem értik, mit akar mondani, ezért akkor én vagyok a "tolmácsa". Ja, meg furcsa dolgokat is tud kérdezni a felnőttektől, azért sem értik meg.

LindaBrasil Creative Commons License 2013.01.25 0 0 11048

Levi 3-t tölti márciusban és nem tudja kimondani,r,zs... Például Zsófika=jófika,ez a legjobb,mert ezt naponta százszor hallom... :)

Előzmény: Naala (11047)
Naala Creative Commons License 2013.01.24 0 0 11047

Az én fiamat tegnap nem dícsérték meg. Állítólag disznó módon evett a bölcsiben :-) Na, ja van ilyen is :-) Itthon sem eszik makulálatlanul, de minden másban olyan ügyes. Neki a beszédét dícsérik mindig meg, hogy milyen gyönyörűen ejti az összes betűt, de nekem ez a természetes. Állítólag tök kevesen tudják kimondani az R betűt két és fél évesen. Nekem nem furcsa, mert másfél évesen kezdett beszélni, és nagyon hamar szépen beszélt. Mondjuk a nővérem kisfia most 27 hónapos és csak pár szót mond, de majd behozza.

Az jó, hogy tetszik Lilinek az ovi, és szívesen megy.

Előzmény: LindaBrasil (11046)
LindaBrasil Creative Commons License 2013.01.24 0 0 11046

Dicsekedni ér! :)

Ügyes nagylányod van,ami érdekli,szereti azzal foglalkozik! 

Az én lányomat is dícsérték a héten, sporttal kapcsolatosan. És ez olyan jó érzés nekünk! :)

Előzmény: Sirakava (11045)
Sirakava Creative Commons License 2013.01.24 0 0 11045

Sziasztok!

 

Ahogy látom, beindulnak az ovisok is, szuper!

 

Ez a hét elég jó, mert a nagyon szeretett óvónéni van, úgyhogy reggelente Lili maga kilincsel, megy be a terembe. Ma is úgy kértem tőle a puszit, mert már ott is hagyott. Szereti egyébként, de azért minden reggel megy a kérdezz-felelek, hogy miért hagyom ott, miért csak első nap lehetnek ott az anyukák stb. :o)

 

Meg hát hadd dicsekedjek is: agyondícsérik nekem Lilit, hogy milyen ügyes és okos. Hogy ismeri a színeket (ez olyan ritka..?), betűket, számokat stb. Nekem ez nem furcsa, mert hát ugye csak ezt látom, de tény, hogy alig múlt 3 éves, és már olvas, ismeri a betűket, magától leír szavakat úgy, hogy nem is mutattam neki sosem. Akárhova megyünk mindent elolvas, olyanokat is, hogy Csendes-óceán, meg kids klub, akármi, az sem baj, ha nem magyarul van. Egyébként tud is pár angol szót, 10-ig a számokat, de ezt is mind ő kérdezgette, hogy hogy vannak, én meg elmondodm neki, és tök könnyen megjegyzi.

Tudja a hónapokat, hogy következnek egymás után, az évszakokat, a napokat is már majdnem. Olyan büszke vagyok rá. :o)

 

 

LindaBrasil Creative Commons License 2013.01.23 0 0 11044

Mi Kőbányára járunk! :)

 

Boldog szülinapot! :)

Előzmény: Noor__ (11040)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!