Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

jeguci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 26

ha megveszitek a  AZ autós újság Oktoberi  számát 2013/10. ára 365 Ft abban 42 oldal Autó Életút Szolgáltatás NYOMKÖVETŐ cim alatt minden benne van ami evvel kapcsolatos. DLM Solutions.hu vagy DLM Solutions.com lehet  Andatex.hu vagy Eurotax.hu lehet nézegetni üdv Imre

rockanevem Creative Commons License 2013.08.17 0 0 25

Eddig még nem hallottam róla, de ott volta a lista elején. Ismeri valaki a komplexauto.hu oldalt? Használta már valaki? A kinézete elég durva, de mennyire éri meg itt hirdetni? 

wpguru Creative Commons License 2013.08.09 0 0 24

A komplexauto.hu oldalon van olyan lehetőség, hogy bemutató autóra is lehet keresni. 

wpguru Creative Commons License 2013.08.09 0 0 23

Magyarországon sajnos nagy múltja van az autós csalásoknak. Ezzel nem tudom pontosan mit lehet kezdeni egy autóvásárlás során. Talán csak általános felfogásbeli változás jelenthet megoldást. Sajnos az emberek hanyagsága illetve spórolási kényszere a legnagyobb fegyver. Ebbe most alaposan belelátok, mert éppen volt lehetőségem belelátni az egyik oldal működéséba, ez a komplexauto.hu domain alatt van. Külön bevizsgálás funkció van a hirdetésekhez.

Dia Kn Creative Commons License 2012.12.05 0 0 22

Géringer Komárom

 

Jól megszívtuk velük! Használt autót vettünk volna autó beszámítással, de miután kifizettük egyszerüen nem voltak hajlandók átadni az autót ilyen-olyan indokokkal, egyébként valóban volt rajta egy-két javítani való apróság, amit az árban ígértek, hogy megcsinálnak. Kb fél év idegeskedés után kiderült, hogy az autó teljesen javíthatatlan, de ezt ók próbálták elhallgatni, úgy, hogy azt állították, csak azt szeretnék, hogy minden tökéletes legyen . Végül nagy nehezen stornoztuk a dolgot, de senkinek nem ajánlom őket, mert pl ez a kocsi is még "meglepetésként" várja az  új gazdáit...

autovaros Creative Commons License 2011.01.12 0 0 21

De igen :)

Előzmény: B.GY (20)
B.GY Creative Commons License 2011.01.11 0 0 20

Csak nem ott dolgozol:)

Előzmény: autovaros (19)
autovaros Creative Commons License 2011.01.11 0 0 19

Sziasztok!

 

Olvasva a hozzászólásokat sok rossz tapasztalattal szembesültetek használt autó kereskedőkkel kapcsolatban, ami elég szomorú tény, ezért szeretném megosztani veleten az én tapasztalatomat is a témát illetően.

Múlt év áprilisában vettem egy használt Swiftet (2006) az Óbudai Duna Autó Zrt. használt autó telephelyén.  Kifogástalanul állapotban van az autóm és kifogástalanul is működik (oly annyira, hogy nemrég meg is akarták fújni a lakás elől…de ez egy másik téma… visszatérve…). Azóta a kereskedés nyitott egy olyan szalont, ahol használt Suzukikat lehet venni kedvező áron. Hozzá tenném, ezek a kocsik nagyon jó állapotban vannak (http://www.autovaros.hu/suzuki/hasznaltautok/#tartalom).

Tehát én azon a véleményen vagyok, hogy nem minden kereskedésben veszik figyelembe az ügyfelek igényeit, de a Duna Autónál igen. Én ajánlom mindenkinek a kereskedést!

(http://www.autovaros.hu/hasznaltauto/)

geringer Creative Commons License 2009.02.19 0 0 18

Sziasztok!

 

Sajnos mi is proul jártunk a már emlitett GÉRINGER autoszalonban Komáromban. Nem tudom hogy a többi telephelye is ugy intézi-e a dolgokat mint ök de elég mocsok módon kihasználják az embereket. Mi használt autót vettünk a fent emlitett kereskedésben. A kocsira elég sokat kellett várni mert első nekifutásra nem sikerült nekik lemüszakiztatni ami már ekkor kicsit gázosnak tünt de gondoltuk legalább akkor át lett nézve a kocsi a müszaki állomás által és egy viszonylag jo állapotban lévö autot sikerül majd szerezni. SAJNOS TÉVEDTÜNK!!!! Elhoztuk a kocsit és másnap már láss csodát nem is indult be. Valahogy az akkumulátor lemerült az éjszaka folyamán ami a novemberi idöben (ami nem volt hideg) elég furcsának tünt. Ekkor visszavittük a kocsit és ekkor még készségesen de kicserélték az aksit egy másikra. A második meglepetés akkor ért minket mikor probáltuk kinyitni a hátsó ajtót. Sajnos a központi zár nem ment. Ekkor ismét vissza a szervizbe ahol megnézték és el volt szakadva 2db vezeték. Ekkor már ezért kezdett furcsa lenni a dolog. A többi esetben már sajnos nem voltak ennyire kedvesek a szerviz és az értékesitést végzö emberkék. Jött a következö probléma. 100Km/h sebesség felett a kocsi elkezdi forralni a vizet. Egy régi 105-ös Skoda vagy egy jol kihasznált 120-as esetében aminek a beceneve ugye köznéven Bojler még azt mondom elmegy de nem egy 2000es évjáratú Peugeot 206nál. Visszavittük a szervizbe és mondtuk hogy nézzék már meg hogy mi lehet a baja mert nem lehet közlekedni vele. Na ekkor jol elhajtottak minket mint a magzatvizet. Hogy nekik nincs ilyenre idejük és ne zargassuk már öket. HMMMMMM!!!!!!!!!!!!!! A következö probléma volt hogy szétesett a fék. Az elözöeken okulva már nem oda vittük hanem egy normális autószervizbe ahol kideritették hogy a kocsi életveszélyes mert az elsö féktárcsákkal borotválkozni lehetne olyan vékonyak és a hátsó fékdob pedig teljesen szét van törve!!! Ezt meg is emlitettük kedves Géringer László urnak aki közölte hogy vigyük be a kocsit és majd ök megnézik. Kérdem én hogy vigyek oda egy kocsit ami nem tud mozdulni és fékezni már nem lehet vele????? Semmi segitö készség nem volt benne.

REMÉLEM többen okulnak a mi hibánkon és nagy ívben elkerülik ezt a céget!!!

 

Üdv.

 

Egy porul járt vásárló!!!

Előzmény: NickBB (17)
NickBB Creative Commons License 2008.05.23 0 0 17

Negativ tapasztalatomat szeretnem megosztani veletek egy autokereskedessel kapcsolatban. A megvasarolt auto egy 5 eves "bemutato" auto, 12 000 km-rel.

 

Hamar a torveny (jogszabaly/fogyasztovedok) Magyarorszagon a vevoket nem vedi, hat leirom tapasztalataimat a forumokon.

Remelem igy par ember "boldogabb" autotulajdonos lehet mint ma en vagyok.

 

 

Hasznalt autot vettem a GERINGER (Tata/Komarom) autokereskedestol. Az ugylet majd 2 honapon keresztul huzodott. A kereskedes visszatartott fontos iratokat, informaciokat heteken keresztul, igy a bank nem tudott utalni. Igy en nem vehettem at az automat az onresz 50% befizetese utan hetekkel sem. Tobbszori hataridoket adtam nekik, de mindhiaba. En csak felteletezni tudom, hogy az autokereskedes linksege mellett az ok az eljarasra az is volt, hogy nem naluk vettem fel a hitelt, vagyis kulsos hitelezo bankot valasztottam. Igy ok hasznot a hitelembol nem huztak.

Az aralku targya volt, hogy a kocsi osszes hivatalos ugyet ok intezik es annak koltsegeit ok alljak. Ehhez kepest a kocsi atvetekor az orrom ala dugtak egy meg 42 000 Ftos szamlat... hogy a forgalmit, eredetisegvizsgalatot stb. en fizessem meg nekik. Addig nem adjak oda az autot.

Ez mar majd ket honappal a vasarlasom kezdete es par 100 telefon es igergetes utan volt. Nem volt valasztasom, ha meg akarok toluk szabadulni, csak fizetni.

A sztorinak jo a felet sem mondtam el, de nem akarom litaniat irni. A lenyeg, hogy elso autotulajdonoskent jelenleg boldogtalan vagyok. Az elmult 2 honap, amig kuzdottem a kocsiert, aminek a felet mar onreszbol kifizettem (utolag kozoltek, hogy ha elallok a szerzodestol 10%ot megtartanak) lelkileg tonkre tett es elvette az oromomet az evek ota ahitozott autotol. A kereskedok, kereskedes tulajdonosa mind -mind akarattal felrevezettek, hazudtak es visszatartottak az autot kulonbozo urugyokkel. Ha ram hallgattok, messzirol elkerulitek a GERINGER autokereskedeseket.

ManU Creative Commons License 2000.05.22 0 0 16
Szvsz bele lehet szállni használt kocsiba!
DE!
Nekem a használt autó-kereskedőkkel van problémám. Sok olyan autó kerül hozzájuk, melyet tulajdonosa - pont a műszaki állapota miatt - nem tudott elpasszolni.
Mellesleg ezek a kereskedők nem nagyon mennek bele abba, hogy elvidd a kocsit kedvenc szerelődhöz, max felajánlja, hogy a kereskedés műhelyében felmérik a kocsi műszaki állapotát. Általában te nem lehetsz ott, mikor ezt csinálják, szóval, ha még értesz is a kocsikhoz, nem tudod igazán komolyan megvizsgálni. Persze a kereskedő műhelyei is sárosak, tucatnyi példát tudnék hozni sumákságokra, márkától, kereskedőtől függetlenül. Szóval tőlük, gyakorlatilag SOHA!!!

Nagyon ár alatti autót se vennék szívesen, de minimum alaposan átvizsgálnám, átvizsgáltatnám!
Magánszemélytől:
Fontos, hogy soha ne legyünk jóhiszeműek! Hisz az, aki eladja a gépét, mindig a lehető legmagasabb árat akarja kapni érte. Eladótól már kötetnyi sületlenséget hallottam.
Vszeg nem én vagyok az eladók álma, de néhány dolgot okvetlenül megvizsgálok:
- külső/belső eszétikai állapot
- gumik/felnik
- illesztések, rozsdafoltok
- ülések állapota, kormány "fényessége"
- elektromos berendezések
- alapjárat
- motor/kuplung/kipuf/váltóhangok
- gázfröccsnál kipufogógáz színe

Ebbe mindig belemennek a tulajok, a többi már rizikósabb, menet közben:
- lehetőleg TE vezess!!! (ez nagyon fontos, sajnos sok esetben nemleges a válasz)
- szélzaj
- egyéb zajok
- húz-e valamerre a kocsi
- fékek hatásfoka
- gyorsítás (rángatás...)
Tetőablak esetén egy autómosatást szükséges elvégezni.

Mindez a teljesség igénye nélkül!!!!

Ezekután jöhet a kényes kérdés: elvihetjük-e valamikor szerelőhöz a kocsit??
Ha a válasz "nem", akkor nálam már tárgytalan a gép!
Egy jó szerelő max 1 óra alatt meg tudja nagyjából állapítani a kocsi állapotát, általában még több dolgot is felírnak cserére, mint szükséges!!

A legvégén el lehet vinni egy fényezés vizsgálatra, bár ez a legkevésbbé szükséges.

Ami szerintem még fontos lehet, az az eredetvizsga, melyet nem árt, ha még a tulaj megcsináltat (persze TE kifizeted neki), ha OK, akkor azért mert a tied a kocsi, ha nem, akkor pedig azért mert megmentett egy befürdéstől (egyik esetben sem sok az a 12-16000FT!!).

Azért nézzük meg a tulajok számát, nézzük át a szkönyvet (tudom, hamisítható, de azért...)

Röviden? ennyi!
Van még egy-két szubjektív dolog (pl: eladó szimpi/nem szimpi...), de azoknak nincs nagy jelentősége.

Ha a "kritériumoknak" megfelelt a kocsi, miért ne lehetne megvenni???
Kockázat mindig van a használt gépben, de ezt a jóval olcsóbb ár kompenzálja!! Ha a fentieket mind elvégezzük, nagyon nagy meglepetés nem érhet minket!!!

Zárásként bevallom: 3-4 évnél idősebb autót már nem igen vennék.

Várom további ötleteiteket!

Üdv,

ManU

Prac Creative Commons License 2000.05.21 0 0 15
Üdv!

Ezeket a tapasztalatokat olvasva elbizonytalanodtam. Hál'Isten/Sajnos mostanában nem akarok autót venni, de ha akarnék, akkor ezt a következtetést vonnám le:
- Használt autót ne, mert lehet törött/széthajtott/nem vigyáztak rá
- Demot ne, mert lehet törött/széthajtott/nem vigyáztak rá
- Újat ne, mert lehet töröt/széthajtott/erre se vigyáztak

konzekvencia: marad a buszbérlet :-)

Akkor most tényleg. Mi az irányadó elv autóvásárláskor?
Ha át akarod vizsgáltatni az autót, engedi azt a márka-/autókereskedő?

Tiszteletem az Uraknak,
Prac

kozakz Creative Commons License 2000.05.21 0 0 14
Ma mar vannak olyan kis kutyuk amik lemerik a festek vastagsagot a kocsin. ilyennel at kell nezni a tesztautot es akkor nem vernek at.

A hetvegen akartunk venni egy 1 eves hasznaltat. Jo aron adtak. Gyonyoruen nezett ki. Azt ratettuk a festek vastagsag merot es kiderult hogy baloldal, motorhazteto , teto ujra van festve. Innen kezdve mar csak a nyomokat kellett keresni hogy megbizonyosodjunk hogy a kocsi torott volt.
Mondanom se kell hogy nem vettuk meg :( pedig ha nem torott akkor bizisten kifizettuk volna holnap.

a rendszam GUV576. nehogy valaki megszivja, de szinte biztos vagyok hogy sajna valakit at fog verni az a srac aki el akarja adni.

alfa155 Creative Commons License 2000.05.21 0 0 13
Hello!

En ugyan nem vettem demo autot, de az biztos, hogy ilyen kocsit nem vennek meg. Egy auto eleteben az elso nehany ezer kilometer sorsdonto dolog. Namarmost itt az elso ezer kilometer alatt nem kimelik a kocsit, hanem nyomjak neki, ami a csovon kifer. En legalabbis igy szoktam, es tapasztalatom szerint rajtam kivul nagyon sokan.

asgard Creative Commons License 2000.05.21 0 0 12
Feltűnően sok a 7500 Km-rel kínált autó. Miért fordulópont ez ?
somfi Creative Commons License 2000.05.15 0 0 11
Sziasztok,

Nekem jo tapasztalataim vannak. Egy Nissan Almerat vettem, az auto tokeletes, 2100 km volt benne. En kimondottan tesztautot kerestem.

Udv.
si

asgard Creative Commons License 2000.05.15 0 0 10
Jó tapasztalata nincs senkinek ?
Heavy_D Creative Commons License 2000.03.24 0 0 9
Hali!
Nem tekerik az órát vissza! Inkább kikötik, így nem olyan macerás.
Egy tanács nem és nem ne vedd meg.
10000 sem szokatlan egy ilyen autóban, és milyen az a tízes. Haverom szalonban dolgozik, a munkatársak nem saját autókat kapnak hanem demókkal mennek mindenhova. Én is kipróbáltam egyett nem is kíméltem ők sem teszik, utána csóringer meg fizet mint állat.
És a nyúzás csak az egyik oldala a dolognak. A törésekről nem is beszélve. Pofátlanul javítják a törött gépeket és nyomják el hibátlanként és ez nem csak a demó autókra vonatkozik hanem az újakra is.
Vigyázni, vigyázni mint mindennel Magyarprszágon!
Előzmény: ATomTom (8)
ATomTom Creative Commons License 2000.03.24 0 0 8
Komolyan gondoljátok, hogy az órát is visszatekerik ? Ezt hogy tudod ellenőrizni ?
kar_g Creative Commons License 2000.03.23 0 0 7
Na szóval!

Van a családban egy VW értékesítő ismerős és rajta keresztül sajnos nagyon soxor látom, hogy átverik a szegény parasztot az autóvásárlásnál!
Egy újként eladott kocsiban - amit persze kiállítási darabként árultak (tehát ott állt a szalonban 2 hónapo: SZERINTÜK!), több ezer km-et képesek belezavarni! A k...a anyjukat!
Mikor az ember örülne, hogy végre van egy fasza kis autója, rögtön lelombozódik, mikor jobban belenéz! (ha egy új autóban minden tökéletesen, vajazottan működik - pl. sebváltó - akkor az szerintem büdös! Azért kell egy pár km, mire rendesen bírsz kapcsolni. A Boránknak is kellet egy pár száz km, mire rendesen bírtam kettesbe kapcsolni!
Na, ennyit a demoautókról!!

kar_g

ZoZoZ Creative Commons License 2000.03.16 0 0 6
Erre konkrétan nem emlékszem de gondolom igen.
Amúgy pár száz km.ig marad is szőr rajta, azt még le lehet úgy kezelni, hogy úgy néz ki mint az új!
Előzmény: Barát (5)
Barát Creative Commons License 2000.03.15 0 0 5
A gumiknak nem kellene "szőrősnek" lennie ?
ZoZoZ Creative Commons License 2000.03.15 0 0 4
Egy új autóban max 20-30km lehet, amennyi a szálítás közben belekerül. De a km. óra tényleg nem garancia, meg kell nézni: ha rajta van a zsír a kasznin (zsír új) meg a védőcsomagolás az utastérbe akkor tutti új.

Én mikor az új autómat vettem, ugyanezt azt a típust ajánlották 8 hónaposan 15e km volt benne és 10% kedvezményt adtak rá. Közbe az új autóra - igaz máshol - kb.5% kedvezményt tudtam elérni.
Szóval, szerintem, ennyit nem ér meg, hogy nem te vagy az első az életében!!
Ha meg sokkal olcsóbban adják a tesztautót mint az új ára, akkor ott tényleg valami gáz van ...

ZaLa Creative Commons License 2000.03.15 0 0 3
A bemutató autó vásárlásakor biztos lehetsz az átverésben! Összetaperolták százan, az új motort minden kuncsaft gyötörte, az alkalmazottak meg minden maszekot ezzel intéztek el. Miután az árengedményt a kereskedőnek kell kigazdálkodnia, elemi érdeke, hogy a lehető legkevesebbet mutassa az óra. Én magam láttam, amikor egy tesztautóval indultak egy városi ügyességi (szlalom) versenyen. Szegény tulajdonos, ha azt látta volna...
fargo Creative Commons License 2000.03.14 0 0 2
Szerintem nem több, mint pár tucat. De a km órát a szervízben visszatekerik, ha túl sok szaladt bele, úgyhogy az nem mérvadó.
Előzmény: Barát (1)
Barát Creative Commons License 2000.03.14 0 0 1
Alapos átvizsgálással már sok mindent meg lehetne venni...

Hány kilóméter lehet egy új autóban ?

Előzmény: fargo (0)
fargo Creative Commons License 2000.03.12 0 0 0
Pl. hogy a sok falábú lámer tönkrevágja: egyszer próbáltunk valakinek Ford Escortot, alig volt benne 1000 km, de a kuplung már cserére szorult...

Egy ismerôsnek a demoautóként vett Corsájának meg törve volt az egész bal oldala. Nem súlyosan, csak végighúzta valami oszlopon, amit ki is javítottak, s csak késôbb derült ki, hogy nem gyári új verdát vett.

Meséltek olyan demoautóról is, amit valami rallyeversenyzô néha elkért edzeni. No comment.

Szerintem ha a kocsi csak állt a szalonban és nem hajtották szét, akkor egy alapos átvizsgálás után nyugodtan megvehetô. A kereskedônek nem szabad hinni, vinni kell egy hozzáértôt és átnézetni vele.

Milyen kocsi lenne a választott?

Barát Creative Commons License 2000.03.12 0 0 topiknyitó
Milyen buktatói lehetnek egy demó autó megvásárlásának ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!