Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

laci bácsi Creative Commons License 2013.12.02 0 0 38

Egy Trabantos srácnál láttam olyan sportkormányt amit egy egyszerű bajonettzárral (pont mint a Forma 1-es autókban) levett és mivel nem foglalt sok helyet, magával vitt. Ha nagyon lelkes a tolvaj, akkor egy svédfogóval haza tudja kormányozni. :)

 

Kár, hogy a modern autóknál ez a megoldás a légzsák és a kormányról vezérelhető dolgok kiatt nem lehetséges.

lkcar Creative Commons License 2013.10.06 -1 0 37

Hello

Hová teszik ezt a kocsiban? A fém kaszni nem arnyekolja le?

Mi van, ha a rabló megtalalja? Azok se teljesen hülyék, sőt...

Rablás esetében mi van? Megysz agyonutni a rablókat?

 

Előzmény: Foreveryoung88 (32)
Zéahangya Creative Commons License 2013.06.10 -1 0 36

"Ötletek autólopás ellen" : ne legyen autód  így nincs miért aggódnod:)

B.GY Creative Commons License 2012.08.03 0 0 35

Köszi az infókat.Írok ha megvan a cucc.

Előzmény: Foreveryoung88 (34)
Foreveryoung88 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 34

Bárhova el tudod rejteni, ugyan úgy venni fogja a jelet, azért ezek nem árnyékolnak annyira:)

 

Majd írja ha meg van;) 

Előzmény: B.GY (33)
B.GY Creative Commons License 2012.07.30 0 0 33

Köszi az infót.Fizu után megrendelem én is.Még egy kérdés.Bárhova el lehet rejteni?Mondjuk beteszem az ajtókárpit mögé,vagy valahova a csomagtartóba,akkor is veszi a jelet? vagy küldi?:)

Előzmény: Foreveryoung88 (32)
Foreveryoung88 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 32

Szia,

azóta én is megvettem, és csak jó véleményem van róla. Teljesen hihetsz az oldalnak, minden úgy van ahogy ott le van írva. Én hűséggel vettem mert úgy olcsóbb, meg amúgyis hosszútávra tervezem. Az én kocsim sem egy nagy durranás, de féltem és ez normális:)

Előzmény: B.GY (31)
B.GY Creative Commons License 2012.07.27 0 0 31

Szia!

 

Most olvasgattam a familyguard honlapját amit belinkeltél.Az tényleg úgy van ahogy írják?Kifizeted a készüléket,meg a havi 1000 Ft-ot és kész?Gondolom érdemesebb 2 év hűséggel venni.Lehet felhívom őket.Most vettem én is kocsit,és jó lenne ha nem tűnne el.Bár nem egy kapós tipus,de ki tudja.

Előzmény: Robika26 (30)
Robika26 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 30

Igen a nyomkövető mondható annak a megoldásnak ami végszükségesetben a legjobb! Igazából nem tartott nekik sok ideig, hogy a kocsit feltörjék és riasztó mentessé tegyék! Viszont nem hiszem, hogy akkora profik legyenek, hogy a jeladót is simán megtalálják. Ezért nálunk is van egy ilyen a kocsiban, igaz mellette mi használunk risztót, meg ha olyan helyen állunk meg a váltózár is felkerül! http://www.familyguard.hu/jarmuvedelem_.html na nálunk ilyen van!

Előzmény: Foreveryoung88 (29)
Foreveryoung88 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 29

Az üzeneted végén említett két ponttal teljesen egyetértek. Ez a legfőbb előny, legalábbis ahogy én látom mint viszonylag laikus. Amúgy ahogy az oldalukat olvastam ez sem egy elhanyagolható dolog: "mozgásérzékelős riasztófunkciónak köszönhetően a legkisebb helyzetváltoztatásra, mozgásra is SMS riasztást küld a tulajdonosnak, így a parkolóban történő koccanások sem végződhetnek azzal, hogy lelép a károkozó." Ez azért elég sok emberrel előfordult már életében szerintem, és ha ezt ki lehet védeni, már megérte...! 

Előzmény: randell11 (28)
randell11 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 28

Ha a lentebbi videót nézed, akkor láthattad milyen halálos nyugalommal törték fel az autót és hatástalanították a riasztót. Onnantól kezdve,hogy benne ülnek már senkinek nem gyanús. Szóval a riasztó nem minden esetben a leghatásosabb.
Ez a gps/gsm alapú dolog meg azért is lehet jó mert láthattad milyen őrült nagy nyugalommal hajtottak tovább és ez a familyguardos kütyü már az első méter helyzetváltoztatás után dobja az sms-t.
Kérdés: mit szeretnél?
1. Hangos riasztót, ami könnyedén kijátszható de,ha nagy nehezen megtalálod a szakembert akkor hatásos is lehet.
2. Egy nyomkövetőt, amit annyi idő alatt úgy se vesznek észre mire megtalálják az autódat.

Előzmény: veracsek (27)
veracsek Creative Commons License 2012.04.02 0 0 27

én sem tudok róla sokmindent...hogy mennyire hatásos vagy hogy mennyire használható...de sztem az ötlet nem rossz...gondolom vmi olyasmi lehet amit könnyen el tudsz rejteni az autódban és a tolvajok nem veszik észre és nem is számítanak rá...ebből a szempontból valóban megéri viszont a másik oldalról sztem lehet h jobban megéri ha beszereltetsz egy jó hangos riasztót:D...de ez az én véleményem...és én sem hallottam még sokmindent erről a familyguard-os dologról csak amit az oldalon olvastam

Foreveryoung88 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 26

Olvastam itt a fórumban egy rendszerről, több helyen is érdeklődtem már róla de nem érkezett még válasz, így itt is felteszem hátha jön valami reakció, mert nagyon kíváncsi vagyok!

Amiről érdeklődnék annak FamilyGuard a neve. Akkor mint egy gyufásdoboz(nah jó talán kicsit nagyobb) és bárhova el tudod helyezni a kocsiban. GPS és GSM funkció van benne! Szóval ha megmozdul a kocsi akkor sms-t kapsz vagy a neten tudod nézni hol van a kocsid. Ez nekem nagyon szimpatikus, hallott már róla valaki, mert lehet ilyet vennék a kocsinkba!! 

freeman28 Creative Commons License 2011.02.27 0 1 25

Sziasztok!

Az általam évek alatt összegyüjtött lopásvédelmi tapasztalatokat szeretném veletek megosztani!

Az autólopásról:

Napjainkban az új autók nagy részében,  gyárilag beépítet riasztó rendelhető, pl: Ford, Bmw, Mercedes...stb.  Ezek a risztók nem igazán érnek semmít a tolvajok ellen, ugyanis ezen riasztók nagy része,  az autó computerében vannak integrálva.  A tipusra szakosodott tolvajok, percek alatt tudják hatástalanítani a gyári computer cseréjével. Lásd:

Laikusan azt gondolnánk, hogy egy utólag beépített riaszto a megoldás. Részben ez igaz is lehet, de a riasztó tudásán és a beépítés módján van a hangsujj!  Nem azt mondom hogy a leg drágább riasztot vegyük meg,  de ne is a leg olcsóbbat!  Pár szó a riasztórol amit vásárláskor  figyelembe kell vennünk: A riasztó  ugrókódos, legyen rablásgátlás fukció, motortérbe szerelhető (vízálló),  csak fekete kivezetékelés, a szirénája önakus  és legyen benne szabotázsvédelem, ami azt jelenti , ha elvágják a vezetéket akkor is riaszt. Nagy volalakban ennyi. Tipp:  A riasztót soha ne a beszerelő mühelybe vásároljuk,  mert több tízezer forint is lehet a külömbség  a forgalmazóhoz képest.  Nézzünk szét a neten, érdemes!  

Nagyon fontos a beszerelés!!!

Kis hazánkban tapasztalataink alapján kijelenthetem, hogy a beszerelőmühejek nagy része elég  gyors és hanyag munkát végez. Ez nem azt jelenti,  hogy a riasztó beszerelés után nem müködik rendesen. Hanem csak azt, hogy ök is pénzpől élnek, és a gyors beszerelés érdekében az egyszerűbb megoldásokat választják.  Ez  nagy mértékben megkönyíti a tolvajok dolgát!  Hibák amit szinte minden esetben elkövetnek:

  1. Az imobiliser tiltását a müszerfal alatt kötik be, mejet a tolvaj játszva megtalál!
  2. A riasztó elhejezése a jármű utasterében van.
  3. A riasztó ha mégis a motortérbe kerülne, az áramellátását a müszerfal alól kapja ami pillanatok alatt megszakítható
  4. A sziréna nem önakus (ez olyan autóknál nagyon fontos ahol az akumlátor nem a motortérben van)

Hogyan is kellene akkor beszerelni, és mivel védjük!

A riasztót minden esetben a motortérbe szereljük , és az imobiliser tiltást is a motortérbe kössük be! A riastó tápelátását szintén a motortérbe kössük,  igy a tolvaj nem tud a müszerfal alat hozzáférni.   A sziréna is minden esetben a motortérben legyen. Minden vezetéket bandázsoljunk gyárihoz hasonló bandázzsal és rejtve vezessük. Ha ezzel megvagyunk,  jöhet a riasztó védelme. Mivel hogy minden fontos elemünk a motortérben van, ezért a motorház nyitását kell lehetetlenné tenni a tolvaj számára!  Ez egy electromechanikus motortérzárat igényel, mely teljes mértékben hozzáférhetetlenné teszi a riaszó rendszerünket a tolvaj számára! Ez a zár,  beköthető tvirányitó funkcióra!   Magyarországon a Pajzs technológia kinál hasonló megoldást  150.000 ft-tól  , de ez jóval olcsóbban is megoldható! Ha valakit érdekel szívesen segítek a beszerzésben,  és  tanácsot is adok hol érdemes beszereltetni hogy ne legyen csalódás:) Remélem tudtam segíteni egy kicsit!   szerszamnet@gmail.com

 

KisGyula Creative Commons License 2005.12.03 0 0 24

Sziasztok !

Segítségetekre lenne szükség.

Adott egy daihatsu move aminek elveszett az egyetlen gyári indító kulcsa.

Egy olyan van amivel az ajtót kilehet nyitni ,elindítani a motort ,de ez nem a sajátja és az immo letilt.

 

Tudna valaki valami ötletet ?

Szerviz szerint Ausztriába van csak ehhez comp amivel orvosolni lehetne ,itthon nincs.

 

 

Ha valaki tud segíteni,kérem jelezzen a kigyula1@freemail.hu emilre ,vagy ide irjon /benézek ide is/

 

Köszi

berth Creative Commons License 2005.05.20 0 0 23

d

 

Talán most...

berth Creative Commons License 2005.05.20 0 0 22

próba

 

 

berth Creative Commons License 2005.05.20 0 0 21

CSak próbálok képet beszúrni:

 

tapéta Creative Commons License 2000.05.14 0 0 20
Az en automban a következök vannak: AC-pumpara ket rejtett kapcsolo. Ha az egyiket meg is talalja es mar örul a feje hogy "aha! a kis huncut kapcsolot tett ra de en megtalaltam", akkor meg mindig lebög, mert van meg egy. Ki az a marha, aki ket kapcsolot köt sorba. Hat en. Van meg egy a gyujtason is. Ez ma harom. Van egy kormany-pedal "esernyö" zar, egy "balta" a kormany-muszerfal-szelvedö kombinacioban, es egy a sebvaltora, hazi keszitesu. Ettöl mar eleve megijed, mert ilyet meg nem latott. Egy idöben a kormanyt is leszedtem, de az macera, noha csak egy csavar az egesz. Hat meg nem is loptak el. Aki ellopja megerdemli. 14-eves noha jo allapotban van.
Herr Berger Creative Commons License 1999.09.29 0 0 19
Csak fehozom, hatha vannak meg uj otletek
csutak Creative Commons License 1999.08.26 0 0 18
Kedves Dylan!
Kissé drága, időigényes, de bevált megoldás.
Levizsgázol rádióamatőrnek. Veszel pár leselejtezett, de üzemképes URH készüléket. Kettő "maros" elfér az autóban. Az egyik jelez, ha piszkálják, a másikon odaszólsz.......amit akarsz.
Halászkirály Creative Commons License 1999.08.26 0 0 17
Anyóst beültetni éjszakára, oszt' hali!
hosszu Creative Commons License 1999.08.26 0 0 16
ElPocoLoco:
Ha megfognak kerekbilinccsel, te leszel az elso, aki tudni fog rola ;-))
Komolyan, van egy-ket tippem, hogyan lehet tole megszabadulni. Vevo vagy ra?
ZöPö Creative Commons License 1999.08.26 0 0 15
Érdekes, én is ezt javasoltam még a legelején, kár, hogy vannaknem olvasó irókézek... :o))

ITT AZ ELŐZŐ TOPIC, EZT KELLENE FOLYTATNI!

dreyfuss Creative Commons License 1999.08.26 0 0 14
Kedves Mindenki,

Szvsz hagyjuk elsüllyedni ezt a topicot, hiszen van már egy régebbi "Autólopás" topic. Sajna nem tudok linkelni.
Vagy a Moderátor boronálja össze a kettőt.

Dreyfuss

ElPocoLoco Creative Commons License 1999.08.26 0 0 13
Szerintem igenis lehetne kerekbilincselni. Ha en egy lakatossal csinaltatok egyet, ami nem ugy nez ki, mint a kozteruletfelugyeloke, akkor kinek mi koze hozza, hogy rarakom-e a kocsimra??
Sir Balambér Creative Commons License 1999.08.26 0 0 12
Dél Afrikában egész ötletes dolgokat tudnak művelni ezzel kapcsolatban. Ott nem csak az autó ellopásának a megakadályozása a cél, hanem az autótulajdonos/autótolvaj arány lerontása is. Volt a TV-ben erről egy műsor, ahol a lángszórótól a lábbilincsig mindent felvonultattak...
Chavo Creative Commons License 1999.08.26 0 0 11
Mondja maga megbolondult,
Mondja maga megbolondult,
Hogy mindent kétszer mond?
Hogy mindent kétszer mond?

Saját kerékbilncs? Hmmm. Gondolj bele. Leparkolsz a belvárosban. Felrakod a kerékbilincset. Annyi ideig állhatsz, amíg szétporlad a kocsi, mert az illetékesek azt hiszik, hogy te már ráfaragtál.

Hol lehet ilyent szerezni. Sürgős.

ElPocoLoco Creative Commons License 1999.08.26 0 0 10
Bocs az elobbi duplaert!!
Meg csak annyit, hogy szerintem a sebessegvaltot blokkolo modszerek (MulTLock, felvitt sebvalto) nem ernek sz*rt sem: beul a lopo a kocsiba, nyomja a kuplungot, mikozben a masik mar vontatja is. Nem is kell treler, csak egy vontatokotel... Aztan egy zart muhelyben mar barmilyen zarat le lehet szedni...
ElPocoLoco Creative Commons License 1999.08.26 0 0 9
Bocs az elobbi duplaert!!
Meg csak annyit, hogy szerintem a sebessegvaltot blokkolo modszerek (MulTLock, felvitt sebvalto) nem ernek sz*rt sem: beul a lopo a kocsiba, nyomja a kuplungot, mikozben a masik mar vontatja is. Nem is kell treler, csak egy vontatokotel... Aztan egy zart muhelyben mar barmilyen zarat le lehet szedni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!