Keresés

Részletes keresés

Ritravel Creative Commons License 2013.12.28 0 0 38

Sziasztok!

 

Mivel Uruguay vállalkozói szempontból adóparadicsomnak számít, mostanában több külföldi célpontja lett. A párom is én többek között ez okból is vagyunk itt Uruguayban, pár napja érkeztünk.

A tapasztaltakról és itteni körülményekröl blogot írok, ha gondoljátok,nézzetek be, hátha számotokra szükséges informáciot is találtok.

www.ritravel.eu

 

Nem akartam spammer lenni,ígérem,nem is hirdetem magam itt többé:)

 

Üdv

Rita

Order of Hermes Creative Commons License 2013.08.19 0 0 37

Hat ha penzugyi oldalrol kozelited meg, akkor szerintem ausztralia. Tobbet lehet keresni, meg munkalehetoseg is tobb van, ha mar egyszer ott vagy.

 

Mindenesetre en egyiket se valasztanam, mar europan belul is sokkal kedvezobb celpontok vannak...

Előzmény: esztikulcs (36)
esztikulcs Creative Commons License 2013.08.19 0 0 36

Sziasztok!

 

Nyugodtabb élet reményében hova érdemes elindulni, Franciaország vagy Ausztrália?

Franciao.-ról már elég sok negatívat hallottam, h ott is sok a mnélküli, nehéz munkát találni stb. Ausztráliába a kijutás nehézkes. Ha bárkinek van tapasztalata bármelyik helyről, szívesen várom.

 

Köszönöm.


Eszter

Picardia Creative Commons License 2012.07.13 0 0 34

Bebe!

Nézd meg az Úton.hu, illetve a Határátkelő.hu oldalakat, rengeteg poszt van (biztos van az USA vonatkozásában is) olyan magyaroktól, akik már kint vannak, a tapasztalataikat írják meg.

Picardia

Előzmény: bebe677 (33)
bebe677 Creative Commons License 2012.05.29 0 0 33

Sziasztok,

 

Régóta gondolkodunk a párommal azon, hogy elhagyjuk az országot. Elsősoron Amerikára gondoltunk..Hetek óta nézegetem a fórum oldalakat, de igazábol sehol sem találtam olyan bejegyzést, ahol részletesen leírnák, miként kellene "nekiugranunk" a dolognak. vízumok, stb... Legtöbben Amerikába mennek ki "új életet" kezdeni, mégis több, illetve hasznosabb cikkeket találok ausztráliai kivándorlással kapcsolatban.. Mi is sokáig fontolóra vettük Ausztráliát, de el is vetettük az ötletet, amint megtudtuk, hogy kiskutyánkat egy hónapos karanténba kellene adni...

Tisztában vagyunk azzal, hogy kint sem egyszerű az élet...Manapság sajnos, annyi "negatív hatás" ér bennünket, hogy végső elkeseredésünkben, úgy döntöttünk, nem maradunk itt tovább!Legfontosabb kérdésem az lenne, hogy melyik vízummal érdemes kimenni, illetve milyen lehetőségek vannak kint egy céget elindítani?Legjobb lenne számomra, ha olyanok írnának, akik már "megjárták" ezt az utat vagy kintről tudnak nekem hasznos információval szolgálni.

 

Előre is köszönöm!

üdv.:

bebe

Picardia Creative Commons License 2012.05.08 0 0 32

Szervusztok!

Libanonban (Bejrút) élő magyarokat keresek, informálódás céljából.

Köszönöm, ha jelentkezik valaki.

pappito Creative Commons License 2012.04.16 0 0 31

Új-Zéland ügyben erre érdemes körülnézni:

 

 

http://csanad.blogspot.co.nz/

http://www.pappito.com/

 

 

vagy itt http://kem.freeblog.hu/categories/Uj-Zeland/ nézd végig a blogokat, bár a nagyja évek óta nem frissül

 

 

Előzmény: Eleonoora (29)
dermahuba Creative Commons License 2011.11.14 0 0 30

Szeva Gyerekek!

 

Én mondjuk nem akarok kivándorolni sehová. Angliába meg különösen nem vágyom, eső és köd hazájába :-(    dehát ha ott van a munka akkor nincs mit tenni.

 

 

Olyan országot keresek ahol az alábbiakat lehetne tenni.

 

Indokaimról nem rnék, mert nagyon zavarossá vált az életem és néha már nekem is túl sok ahogy a dolgok össze jöttek.

 

Családi házak felújtása lenne talán kezdetnek a legjobb.

 

 

 

e-mail-om dermahuba@freemail.hu

 

Annyagilag sem lennek halatlan ha valaki bevezetne a rejtelmekbe.

Előzmény: gukker888 (16)
Eleonoora Creative Commons License 2011.11.14 0 0 29

http://hataratkelo.postr.hu/cimke/%C3%9Aj-Z%C3%A9land

 

Új Zélandi magyarok beszámolói :)

L.Zoleee Creative Commons License 2011.11.14 0 0 28

Én 50 éves vagyok, villanyszerelő a szakmám, alkalmazkodó vagyok, és mindent amibe belefogok aszt rendesen elvégzem A családommal ki szeretnénk vándorolni Mo.- roll. Nem beszélem jól az angolt. Szerintetek van valami remény? Érdemes belevágni? Új Zélandon kereset az én szakmám és menyit lehet keresni?. Előre is köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 27

Bár még nem jártam Új-Zélandon, de gondolom olyan mint bárhol. Akkor van ott jó sorod, ha beszéled a nyelvet, van egy keresett szakmád és alkalmazkodó vagy.

Ez minden külföldre kivándorlóra kell, hogy igaz legyen, különben rettenetesen kétesélyes, hogy bejönnek e a számításaid...

Előzmény: L.Zoleee (26)
L.Zoleee Creative Commons License 2011.11.13 0 0 26

Köszönöm a gyors választ, de igazából magyar szemmel szeretnék többet tudni az országról. Milyen ott Úz. magyarnak lenni.

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 25
Előzmény: L.Zoleee (24)
L.Zoleee Creative Commons License 2011.11.13 0 0 24

Sziasztok.

Tudnátok többet mondani Új Zélandról?

 

 

Előzmény: Rkey (22)
Petike80 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 23

Üdvözlök mindenkit!

 

Remélem még néha valaki "idelátogat".

 

Három fő, 30 éves fiatal, építőiparban jártas,(földmunka,bontás, alapozás, falazás,burkolás,szigetelés, festés,) illetve fémhulladég kezelési tapasztalattal (szakszerű visszabontás, darabolás) és

 több éves nehézgépkezelői gyakorlattal olyan országba válalna minkát, ahol a későbiekben nyugott életkörülményeket tud bíztosítani ön és családja részére!

Mivel ebben az országban normális munkáva már csak lassan éhen halni lehet, családunkal együtt nagyon szívesen alapítanánk ÚJ életet külföldön!

Nem szeretném a gyermekeimet CSALÁSRA-LOPÁSRA=(POLITIKAI PÁLYA) nevelni!

Aki érdemleges segítséget illetve tanácsot tud nyújtani, kérem jelezzen!

 

rozsavolgyi.p80@gmail.com

 

Köszönöm!

Rkey Creative Commons License 2007.07.20 0 0 22
Baboo: bocsánat, rég nem jártam errefelé.
Új Zélandon élek, informatikával foglalkozom. Ha még többre vagy kíváncsi: csanad.blogspot.com
Előzmény: bambo (21)
bambo Creative Commons License 2007.03.02 0 0 21
Szervusz Rkey!

Elmondanál egy picit többet magadról? Hogyan mentél ki és mivel foglalkozol. Az utóbbi két évben egyre komolyabban foglalkoztat a kivándorlás gondolata, szeretnék egy kicsit tájékozódni. köszönöm
bambo Creative Commons License 2007.03.02 0 0 20
Szervusztok! új vagyok a fórumon frissen regisztráltam. Az utolsó bejegyzés 2006-os nálam, ezek szerint nem nagy a nyüzsgés.
Sanyi-szan Creative Commons License 2006.11.15 0 0 19
nauru? :)
Előzmény: Wágner úr (4)
tombrez Creative Commons License 2006.11.13 0 0 18

hat ez igy ebben a formaban kicsit .....

Nem ilyen egyszeru a dolog.Nincs mar ott lehetoseg minden telitett.Legfokeppen a magyaroknak nem ,mert pl minden 10-ik magyar beszel angolul.

Sok a lengyel,pakisztani es egyeb naciok akik apropenzert csinalnak meg mindent.Megolnek mindent.Ok persze ha kicsit is de tudnak.

 

Itthon mindenki tud angolul persze,az iwiw oldalakon egyeb beszelt nyelvek angol.Mindenkinek.Csak az ismeroseim kozul 80%-a irja hogy tud pedig a hogy vagy-ra nem tudna valaszolni.

Itt aki mar tudja a yes-t es a no-t mar tud angolul.Hihetetlen nem?

 

Szoval szerintem nem konnyu a dolog,de ha nem kezdesz neki es nem csinalod soha nem tudod meg.

Itt Magyarorszagon sokkal konnyebb felepiteni mindent.Hazat.kocsit,stb.

 

Szerintem.Csak az eletkorulmenyek.........a ganaj....itt esik be az eso

udv

Előzmény: gukker888 (16)
Rkey Creative Commons License 2006.11.11 0 0 17
Kedves Gukker888,

Tisztelem az álláspontod, elfogadom, az is egy vélemény - mégha nem is az enyém. Még azt is megkockáztatom, hogy legalább annyira érvényes és megfontolandó, mint az ellenkezője, ti. a messzire kivándorlás.
De meg ne haragudj nyers és keresetlen kritikámért: az érvelésed kapitális marhaság, egyszerre ferdít, túloz, egyszerűsít - de főképp arról árulkodik, hogy alapvetően fogalmad sincs a dolog "oversea" részéről.

Ha megnyilvánulásodat üzelti szándék vezérelte (szállás Londonban?), az rendben van, de tégy meg annyit máskor, hogy hitelesnek tűnő tájékoztatás helyett kiírod: REKLÁM.
Előzmény: gukker888 (16)
gukker888 Creative Commons License 2006.11.11 0 0 16

Kedves Zsumano!

 

KIVÅNDORLÅS! DE NAGYON MESSZIRE ÅM!

 

Szerintem ezek nagy szavak!

És mi a valóság!

 

Ha ilyen messzi helyre ki akarsz vándorolni, egy kisebb vagyont, és rengeteg idöt  elköltesz hivatalos eljárásokra, utazásra. És még az is lehet, hogy nem sikerül, mert nem rajtad múlik, hanem az adott ország hatóságain. Ahogy tudom mindegyik országban pontrendszer van, amit meg tudsz nézni valahol a HVG archívumában, de a lényege, hogy ha orvos vagy, akkor megkapod, ha nem, akkor nem.

 

Gyertek inkább Angliába!

 

Ott a föld túloldalán egy mocskos senki vagy, akinek azért is hivatalokat kell járnod, hogy dolgozhass EGYÅLTALÅN, HA EGYÅLTALÅN KIENGEDNEK!!! 

Itt Nagy-Britanniában szabadon dolgozhatsz, hozhatod a családodat, 2 év után segélyre vagy jogosult, pont annyi jogod van, mint bármelyik helybeli állampolgárnak, ha .

 

Én már több éve itt élek Londonban, itt karácsonyozok, itt szilveszterezek. Itt él a családom nagyobbik része, itt adózok, itt voltam kórházban. Szerinted kivándoroltam? Néhány év múlva kérhetem a brit útlevelet.

 

Gondold át, hogy neked a PAPIR a FONTOS, hogy kivándoroltál, hogy az arcába vághasd.... KINEK IS? Vagy a tény fontos, hogy itt vagy, jól élsz, és ITT (pl Nagy-Britanniában) érzed jól, érzed OTTHON magad.

 

Azt látom a legtöbb kijövö embernél, hogy szenved a kétlakiságtól, az "Itt is vagyok, Ott is vagyok"-tól..  Itt nagyon szerényen él, otthonra, Magyarországra küldi a pénzt.

Pl kijönnek mesteremberek, de egy egyszerü csavarhúzót, vagy egy fogót nem vesznek maguknak, 1 fontért sem. Rágják a többiek, az itt vállalkozó magyarok fülét, hogy  ö milyen ügyesen dolgozna alkalmazottként.

 

Amikor néha azt tanácsolom, vegyél itt autót, vegyél létrát(ha kell), vállalj el itt munkát, rengeteg felújítandó családi ház van, és meg is tudják az emberek fizetni.  

De a kijött emberek többsége a kétlakiság miatt nem kezdenek bele, mert nagyon rá kéne szánniuk magukat. Azt pedig nem akarják. Van, hogy elmesélik, hogy neki mennyi szerszáma van otthon, Magyarországon szépen elrendezve, itt pedig egy fázisceruza megvásárlásától vonakodik.

 

Minden eset egyedi. Ha megírod, hányan jönnétek, mihez értetek, hány évesek vagytok, mennyire beszéltek angolul, stb, akkor megírom mennyire boldogulnátok itt, mik legyenek itt az elsö lépések.

 

Ha tényleg rászánod magad, és ide összpontosítod az energiáidat, és az eröforrásaidat, akkor itt sikeres ember lehetsz. Aztán legfeljebb innen vándorolsz ki vagyonosabban, angolszász földön szerzett tapasztalatokkal, a bolygó túloldalán lévö angolszász országokba. Egyébként itt Angliában is megél a pálmafa, és nincs skorpió, és mérges pók.

 

 

üdvözlettel, Varga Zoltán

szállás Londonban, ingyen segítség Londonban kezdöknek

vargalondon@freemail.hu

mobil: 00447956499152

 

 

 

 

 

 

 

.  

 

 

 

 

wniko86 Creative Commons License 2006.11.09 0 0 15
HI MAXVAL!

Mégis, hogyan?
Előzmény: Törölt nick (12)
Rkey Creative Commons License 2006.11.09 0 0 14
Nekem Új Zéland bevált. Igaz, még csak egy éve vagyok itt, de nem bántam meg egy pillanatát sem.
Előzmény: Zsumano (-)
tombrez Creative Commons License 2006.11.08 0 0 13
Igy tudatlanul sehova ne indulj............
wniko86 Creative Commons License 2006.11.08 0 0 11
HI!

Én egy olyan emberrel szeretném felvenni a kapcsolatot, aki úgy ment ki külföldre, hogy mindent hátrahagyva a nulláról kellett kezdenie...tapasztalataira, az életében bekövetkező változásokra, és azok következményeire lennék kíváncsi.
Előre is köszönöm!
wniko86(a)freemail.hu
Rab(b)indranath Creative Commons License 2006.11.05 0 0 10
Csak azért, hogy ne tűnjek öncélú jópofizónak, álljon itt egy Új-Zéland felé vezető út lehetősége:Új-zélandi bevándorlási ügynök. Nagyon kedves és segítőkész!
Előzmény: Zsumano (-)
Rab(b)indranath Creative Commons License 2006.11.05 0 0 9
Eszt ismerem! A Nagy-Szundi szigetcsoport legkisebb tagja, amely monumentális sörcsapjáról vált hírhedtté! Mivel saját termelése tendál a zérus felé, ezért kikötőjében számtalan sörhajó fordul meg, tehát fontos hadikikötő. Ezen kívül sok minden nincs is a szigeten, de nem is köll! :-))
Előzmény: Wágner úr (4)
Ali Ttaik-al-Rep Creative Commons License 2006.11.05 0 0 6
Csak látótávolságba. Pl. az első Holdbázisra. :)

Új-Zélandon, meg Ausztráliában egy csomó veszélyes csúszómászó él, fordítva járnak az évszakok és "Bush Fires Around Sydney", szóval rizikós. Kanada jó, csak pont olyan, mintha az USA lenne, komolyabb népességfogyás után. :)

Ha fejlődő, dinamikus hely érdekel, akkor India, vagy Kína valamelyik nagyvárosa legyen a cél, ott csodák vannak.

Ha nyugis hely kell, akkor most Nepált nem ajánlanám, de nem messze ott áll Bhután, állhatsz te is ott. :)

/a/
Előzmény: Zsumano (-)
Wágner úr Creative Commons License 2006.11.05 0 0 4
Nauru

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!