Keresés

Részletes keresés

Porfölhő Creative Commons License 2014.04.14 0 0 55

Hogy miért a zene. :)

porfelho.blogspot.hu/2014/04/101-ok-hogy-miert-engedd-zenelni.html

Porfölhő Creative Commons License 2014.04.11 0 0 54

Sziasztok! Nehogy kifeszítsetek, de gitáros gyerekek szüleinek ajánlanék egy jó helyet: http://www.gitartabor.hu

 

Pici, tíz fős csoportokkal dolgoznak profi zenészek és nagyon családias.

Bogarmuzsikainfo Creative Commons License 2013.05.07 0 0 53
Előzmény: Bogarmuzsikainfo (52)
Bogarmuzsikainfo Creative Commons License 2013.05.07 0 0 52
Szabadon meghallgathato:http://www.bogarmuzsika.hu/Klipp:
Előzmény: Bogarmuzsikainfo (51)
Bogarmuzsikainfo Creative Commons License 2013.05.07 0 0 51
Sok szeretettel mindenkinek!
FxDox Creative Commons License 2012.11.30 0 0 50

Gyerekzenék gyűjteménye - http://mesekukac.hu/muzsika

zsetke1 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 49

SZia! A többi zenét is feltudnád tölteni? Nagyon megköszönném!

Előzmény: cinkocske (47)
Tanne82 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 48

Csak óvatosan a zenés játékokkal, a szomszédban a gyerek valami gagyi trombitát kapott és azt fújja állandóan, már szétmegy tőle a fejem! :) Szóval kérek mindenkit hogy gondoljon a környezetére amikor a gyereknek keres hangszert :)

Viszont a babazene CD-k jók, még én is hallgatom néha :) Kedves, aranyos, dallamos... Tök jó kedvem lesz tőle :) De hallottam már olyat is ami az ABC-t és a számokat tanítja a gyereknek, külömböző zenés dalocskákkal. Mármint, mesélték hogy van. Konkrétan nem hallgattam meg őket :) Mindenféle jót hallani az ilyen babazenékről, hogy serkentik az agyműködést, sőt még a mozgást is, mert a nagyobb gyerek már táncikál meg mocorog a ritmusra :) Még azt is olvastam valahol hogy a matematika is jobban fog menni tőle a gyereknek, bár nem tudom ezt honnan találták ki az okosok, de ha kitalálták, biztos úgy van :) Pont most nézegettem ilyesmiket a Vaterán, egy egész külön kategória van a zenés gyerekjátékoknak meg hagszereknek. Most láttam "zenélő hőlégballont"... hát szerintem ez már a lónak az a bizonyos túl oldala :) Viszont a zenélős táncszőnyegnek biztos van valami "fejlesztő" hatása :) Nézzetek körül a http://jatek.vatera.hu -n, tele van jó dolgokkal :)

cinkocske Creative Commons License 2010.12.07 0 0 47

Sziasztok!

 

Nekem van pár CD gyerekdalokkal. Ilyenek például, mint Babazene1-2-3, Banazene - Klasszikusok, Baby-Vivaldi, Kiskalász Együttes - Bartos Erika: Százlábú, Bartos Erika: Balaton és más sok más hangos mese, meséskönyv, mondókák. Ha érdekel valkit, írjátok meg és felteszem. Ízelítőként feltöltöttem a Százlábú albumot. Az alábbi linken le lehet tölteni.

 

http://www.fileserve.com/file/MJYxZQz

fodarlina Creative Commons License 2009.10.12 0 0 46
Sziasztok!
Zenés játékot keresek a gyerkőcömnek, remélem tudtok pár ötletet adni!
hinta-palinta Creative Commons License 2008.12.15 0 0 45
Előzmény: szesztre (41)
laci7308 Creative Commons License 2008.12.08 0 0 44
sziasztok lesz valaki a barim?
Detti413 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 42
Sziasztok! A már említett symfollies most a Minimaxon megy naponta háromszor. Aranyos és dallamos! Detti
szesztre Creative Commons License 2007.11.09 0 0 41

Sziasztok!

 

Letölthető gyerekdalokat keresek, tudtok segíteni? Illetve mesemusicalokat.

 

Előre is köszönöm!

csibus Creative Commons License 2007.11.09 0 0 40

Ezt az oldalt ismeritek?

Rengeteg gyerekeknek való zene, mesejáték és mese tölthető le mp3 formátumban.

 

http://gyermek2.multiply.com/

Detti413 Creative Commons License 2007.11.09 0 0 39
Sziasztok! Én (még :-)) nem vagyok gyakorló anyuka, de 5 éven belül készülök rá, és már most nagyon foglalkoztat, hogy hogyan lehetne minél érdeklődőbbé tenni a majdani gyerkőceimet. Mivel nekem abszolút botfülem és fahangom van, inkább a profikra (Mozarttól Halász Juditon kesresztül a világzenéig) bízom majd az ismeretterjesztést, és nagyon sok jó ötletre találtam itt a fórumon. Szerencsére a párom a gitározik, szóval teljesen azért nem lesznek elszigetelve az élőzenétől :-).(Amíg nincsenek gyerkőcök, addig valószínűleg én fogom ezeket a zenéket hallgatni.) Többen írtátok, hogy nem értitek, hogy honnan jön a gyerekek ritmus és zenei érzeke. Én oda tudnám vissza vezetni (mint magyar szakos bölcsész), hogy a nyelveket is meg tudják különböztetni egymástól, amit onnan tudni, hogy ha x ideig játszunk le nekik egy nyelvet, majd ezt megszakítva egy másikat, akkor felkapják a fejüket és érdeklődést mutatnak az új nyelv iránt. Szóval gyerekként valószínűleg sokkal kifinomultabb rendszerink vannak. :-) Remélem, öt év múlva is rátalálok majd erre a fórumra. :-)
mesi25 Creative Commons License 2007.10.19 0 0 38

Sziasztok!

 

Nagyon klassz gyerekeknek készült albumokat találtam a www.zeneker.hu  oldalon, valamint a www.gyerekalbumok.hu -n. Az utóbbin egyébként nagyon klassz, örökzöld gyerekfilmek is vannak "nem csak kicsiknek".

Előzmény: szomi_szomi (37)
szomi_szomi Creative Commons License 2006.06.08 0 0 37
Grillusz Vilmos volt már? Nagyon jó mindegyik lemeze!
szomi_szomi Creative Commons License 2006.06.08 0 0 36
Mi a Santana Black magic woment egy idő után hanyagolni voltunk kénytelenek, mert túlpörögtek tőle a kölkök. :-) Klasszikusból még ajánlanám Csajkovszkíjt. Esetleg spontán balett performanszokkal tarkítva a szülők részéről. :-) A Vivaldi négy évszakkal vigyázzatok. A lányunk 5 évesen itta a szavainkat amikor elmagyaráztuk neki, hogy miről szól. Csakhogy azóta ha klasszikus zenét hall rendszeresen megkérdezi miről szól és ezt néha nem könnyű megválaszolni.
szomorce Creative Commons License 2006.06.08 0 0 35

Találtam egy ilyet is, bár ez nem csak zene:

http://www.jatek-mester.hu/

Előzmény: szomorce (11)
Marisela. Creative Commons License 2006.05.25 0 0 34
III. KÖLTÉSZET VÁSÁRA

2006. június 3-án, szombaton 10-18 óráig az előcsarnokban

 

A Könyves Szövetség, a Gryllus Kiadó, a Helikon Kiadó, és a

Művészetek Palotája közös rendezésében.

 

A rendezvény védnöke a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése.

 

Verseskötetek vására, verskoncertek, költők felolvasásai, a Hangzó Helikon kötetek élő bemutatói.

 

Közreműködő előadóművészek: Ferenczi György, Jordán Tamás, Kátai Zoltán, Kaláka együttes, Misztrál együttes, Sebestyén Márta, Sebő együttes

 

Közreműködő és köteteiket dedikáló költők: Ágh István, Kányádi Sándor, Kiss Irén, Lackfi János, Tóth Krisztina, Végh Attila, Zalán Tibor (ez a lista még nem teljes)

 

Műsorvezető: Gryllus Dániel és Lázár Fruzsina

 

A párizsi San Sulpice téren minden év júniusában egy héten át tart a Költészet Vására. A tér kis pavilonjai munkanapokon úgy 5 óra tájban nyitnak ki, hétvégeken viszont egész nap nyitva állnak. Minden polcukon, pultjukon verseskönyvek sorakoznak nagy változatosságban. Főként és elsősorban a francia költészet remekei, de ott sorakoznak természetesen a világlíra nagy alkotóinak kötetei is, ugyanaz a mű egyszerre több standon, többféle kiadásban is. Verset szerető ember számára nincs szebb látvány ennél!

A tér kis, sátortetejű színpadán pedig a nyitástól az éjféli zárásig egymást követik a felolvasások, a beszélgetések, a saját gitárjátékukkal kísért igricek és a néhány fős együttesek műsorai. Hol tévéstábok aranyába vont legendás költők ülnek az érdeklődés kereszttüzében, hol akár vidéki tanító nénik jelentkeznek saját kiadású verseik felolvasásával. Minden megnyilatkozás, minden megszólalás középpontjában a vers és az énekelt szöveg, a dal áll.

A Művészetek Palotájában tartott rendezvényünk a nagy párizsi Költészet Vásárának egynapos, „kistestvére”, a költészet magyar kedvelőinek örömére.

 

A Költészet Vásárára a belépés ingyenes. 

 

www.mupa.hu www.kalaka.hu www.helikon.hu

Fabien Creative Commons License 2006.01.31 0 0 32
Bocs, ezt elképzeltem :))))))
Előzmény: anyabanya (31)
anyabanya Creative Commons License 2006.01.31 0 0 31
Ám lehetséges, hogy G Attila padlot fogotr volna, ha látta volna, amikor nálunk egy elsötétitett szobában tiz+ gyerek szaladgál zseblámpával, meg fejlámpával a fején és teli torokból orditja, hogy "emberiség, emberiség..."
Előzmény: Törölt nick (28)
anyabanya Creative Commons License 2006.01.31 0 0 30
A gyerekek amugy is kis táltosok még olyan korban...de tényleg jó nagyon a kaláka is. Söt nálunk pl ment a E Kiadó, a Bizottság is és közben mindegyik alapból békés, örjöngésmentes gyerek volt kicsinek is...
Előzmény: Törölt nick (28)
anyabanya Creative Commons License 2006.01.31 0 0 29
Eszméletlen jókat ugráltak a VHK-ra. Egyszer erröl beszélgettem is G Attillával és kb arra jutotunk, hogy ezekben a manokban benne van valami ösi ritmus, amivelmár kicsiként is tudnak azonosulni. Nem lettek töle rosszabbak, söt ... Nem kell mást hallgatni söt másként sem, még a gyerekeknek is kell egy kis tombolás... aztán ugyis nyugisak lesznek, ha kiegyensulyozottságban cseperednek. Viszont pl emlékszem mi sok zenét hallgattunk kis korukban is. Ezek közt volt a Quimby, Kispál, stb, Másfél...  Most Anna 16 éves és ö ma nagy rajongoja ezeknek, miként a Tankcsapdát is szereti no meg Mozartot is és alapból válogatos a a zenében...
Előzmény: Fabien (27)
Fabien Creative Commons License 2006.01.31 0 0 27

VHK-tól nem tartottál?

Amíg csak ketten voltunk, sokszor szólt itthon, megboldogult fiatalkorunkban jártunk koncertekre is :) Viszont most tiltólistára tettem. Férjem szerint túlzottan be vagyok tojva.

Szól nálunk Kispál, Quimby, ilyesmi, de a VHK-t még nem mertem. Az őrjöngések miatt :) A kis hab lelkük bírja az ilyesmit?

Láttam, hogy ti jó sokan vagytok :) A nagyobbak hogy reagáltak a szövegekre?

Előzmény: anyabanya (25)
jem Creative Commons License 2006.01.30 0 0 26

Sziasztok!

Legutolsó büszke hármasikres anya hsz-em elmúlt év márciusában született. Fejlemények zenei téren: este, elalvás előtt először Peti, majd hozzá csatlakozva a többiek is jajszóval jelzik, hogy pont azt az éneket, amit én kiválasztottam, azt ők ugyan nem kérik. Olyan ének meg nincs, ami mindháromnak egyszerre megfelelne. Amíg nem volt önálló akaratuk (úgy értem, nyilvánvalóan kifejezett) addig jobban bírták a zenét. Ma már könnyebben ráunnak dolgokra, győzzön az ember mindig valami újat kitalálni :-))

De nem adom (még) fel!

anyabanya Creative Commons License 2006.01.30 0 0 25

Sok gyereknek jön be a ritmusosabb zene, vagy pl a sámán dalok. Nálunk imádták a VHK-t és a Kis Erzsi zenét is...no meg pl Vivaldit...

Előzmény: manojoe (13)
Maggancs Creative Commons License 2006.01.30 0 0 23

ahova mi járunk (Fellegi), ott ő azt mondja, hogy _nemcsak_ mOzart, meg vivaldi,mint sokan mondják, sőt... bármi, ami ritmusos, az kell a babáknak. Persze főleg komolyzenét játszik, de nagy megkönynebbülés a babáknak, amikor Gershwin mellett dönt "levezetésképpen".

 

Ezt a Kaláka cd-t jó hogy írjátok, utánanézek.

 

Lehet sznobságnak tüni, de én nem szivesen teszek be neki ilyen csovicsovi szerűséget, de még mai pop zenét sem...

 

Viszont manojoe-t megerpsítendp, szombaton véletlenül a Süsükére kapcsoltam a TV-t és tátott szájjal hallgatta azokat a zenéket!

Előzmény: onobody (20)
Fabien Creative Commons License 2006.01.30 0 0 22

Van két Ghymes gyerekcd. A Bennünk van a kutyavér, és a Csak a világ végire. Hát az utóbbin elég horror szövegű dalocskák vannak... :) Az előbbi meg asszem tananyag is lett.

Annó, amikor ezek a népköltések költődtek, akkor az állatvédelem még nagyon-nagyon gyerekcipőben volt, ha jól figyelek.

De a zene az természetesen király.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!